Trichosanthes - șarpe tărtăcuță - Gradina Siberia

Trichosanthes - șarpe tărtăcuță

Trichosanthes - șarpe tărtăcuță - Gradina Siberia
Trichosanthes sau tărtăcuță șarpe - viță de vie erbacee din familia Cucurbitaceae. Practic aceasta leguma minune crescut de horticultori amatori în parcelele lor experimentale sau sere, schimb de semințe. Cultivăm trichosanthes vechi de numai patru ani, dar a reușit deja să aprecieze gustul calitățile de fructe verzi. Acesta a reușit să achiziționeze patru varietăți ale acestei plante (în prezent există mai mult de 25 de soiuri) - toate foarte interesante, cu vindecare hrănitoare fructe, tulpini și unele comestibile, lujeri, frunze și chiar rădăcini.Mare de fructe cărnoase comestibile trichosanthes foarte popular în Asia de Sud-Est. Specii precum Trichosanthes kirilowii și Trichosanthes rosthornii, este utilizat pe scară largă în medicina tradițională chineză, tibetană și pentru prepararea de medicamente având un substrat de plante.

Fructele și forma decorative variate (alungite, serpentine, ingrosata), textura (neted la foarte ridate) și culoarea (ca maturarea - de la verde închis la roșu). Pentru produsele alimentare folosesc tinere fructe în stare proaspătă, fierte sau prajite. Pentru a gusta fructele seamănă cu ciuperci prăjite, și prime - ridichi. Din frunze verzi, care conțin minerale și aminoacizi, vom prepara ceai este util - cu amărăciune picant.

Am fost fascinat în special înflorit trichosanthes - o imagine demnă de penelul artistului. Florile sunt unisex: bărbați adunat în perie, și floare unul câte unul, și femei - singur, măsurând aproximativ 3-5 cm în diametru; arata ca fulgii de zăpadă delicate cu capete filamentare complicate. Seara ei încep să publice o aromă neobișnuit de delicată, care amintește de mirosul de iasomie. albine vecin atras de ei, gata de a depăși distanțe lungi pentru a se bucura de nectar prețios. Este evident, din moment ce toată ziua ei ataca florile. Complet flori de flori în seara și dispare dimineața.

Tiamina îmbunătățește circulația sângelui și este implicată în hematopoieză, acționează ca un antioxidant. Atunci când aportul insuficient de tiamina deteriorează funcția unui număr de sisteme, în primul rând nervos, cardiovascular si digestiv. Riboflavina este necesară pentru sănătatea întregului organism, inclusiv a glandei tiroide. Fructele contin amidon, uleiuri grase, iod, fier, calciu.

Trichosanthes zdrobit rădăcină se utilizează sub formă de pulberi cu eczeme, infuzie de rădăcină pentru spălarea diferitelor răni. Aburit semințele fierbinte utilizate în boli pulmonare, ca un diuretic, lactofore, antipiretic, antiseptic și astringent. Semințele uscate și tocate fac parte din unguente utilizate în tratamentul bolilor de piele. Rădăcină și coaja fructului utilizat în Mexic, împreună cu alte plante medicinale pentru tratamentul eczeme și psoriazis.Se trichosanthes preferabil este crescut într-o seră pe trellis. Cu toate acestea, într-o vară bună, cu nopți calde crește bine în câmp deschis. Predecesori poate fi îngrășăminte verzi, varză timpurie, cartof, tomate, legume, ceapă. Nu poți pune trichosanthes numai după culturi de dovleac - familia imediată.

Planta prefera vrac, bine aerat, plămân sol fertil structură mecanică - nisip argilos și sol argilos cu o reacție neutră (pH 6 sau mai mare). Sub primăvară cupă săpat de obicei plătite gunoi de grajd descompus sau compost, superfosfat 30-40 g, 20-30 g de sulfat de potasiu și 15-20 g de îngrășământ cu azot per 1 mp. m.

O plantă nu poate tolera apele subterane aproape, locuri de cerințe ridicate privind temperatura si umiditate. Optimă pentru creșterea normală a plantelor și a temperaturii de dezvoltare - 25-30 ° C, umiditate relativă de 70-80%. Cultura de termofile, absolut nu poate tolera îngheț, chiar și cele minore. Plantele de creștere dramatic lent la 15 ° C și a fost oprit atunci când aproape 10 ° C și mai jos.

În timpul sezonului de creștere a oferi regulat de udare, moderat, fără a se spăla departe rădăcinile atunci când udare; relaxarea pentru alimentarea cu oxigen a microorganismelor; plivitul, mulcire. 5-6 efectua fertilizarea îngrășăminte minerale și organice: prima - la începutul înfloririi (8-10 litri de apă se dizolvă 1 lingura lingura complex NPK tip de îngrășământ și se adaugă 1 cană sau ușor sub formă de pastă gunoi de pui mullein.).

Pe parcursul perioadei de hrănire fructificării se efectuează la fiecare două săptămâni, după fertilizarea plantelor adăpate cho Ploy apă.

Nu sunt dăunători și boli tipice de dovleac, sa observat această plantă.

Din experiența de cultivarea plantelor într-o seră și câmp deschis, observăm că polenizarea artificială de mână nu neapărat. trichosanthes fructifere continue durează până la înghețurile de toamnă, fără trucuri.

Trichosanthes a descoperit o proprietate surprinzătoare: dacă fructele coapte (este foarte delicat și fragil) pentru a rupe partea de jos acuminata, ceea ce se întâmplă, uneori, poate fi imediat ușoară apăsare a degetelor atașate la locul de pauză. Este suficient să dețină timp de 2-3 minute, iar mecanismul de legare activat care previne scurgerea și pierderea de suc de fructe de padure rosii suculent dulce care conțin oase plate - semințe.

Noi folosim boabe ca un produs alimentar, se spală oasele, astfel vom selecta cele care sedimentat într-un recipient de sticlă, - o sămânță. Ele pot rămâne viabile timp de 5-6 ani. Oase suprafață utilizate în scopuri medicinale.

Cultivarea acestei plante ciudate este o mare plăcere, vă permite să descoperiți o lume plină de mistere și surprize. Aceasta minune naturala este un produs alimentar, și în același timp, conține o întreagă cămară de medicamente naturale.

Alla și Ghenadie Kovbasenko

Pentru a actualiza browserul la cea mai recentă versiune, accesați acest link pentru Microsoft Internet Explorer.
Dacă, din orice motiv nu pot face upgrade browser-ul dvs., încercați să lucreze într-una dintre acestea:

Care sunt beneficiile trecerii la un nou browser?

  • Viteză. Site-uri de încărcare mai repede;
  • Paginile web sunt afișate corect, ceea ce reduce riscul de a pierde informații importante;
  • Mai multe tipuri de dotări în browser;
  • Siguranță îmbunătățită a internetului.