Tromboza - Simptome si provoaca cheaguri de sange, tratamentul si prevenirea bolilor

În știința medicală numită tulburări de coagulare tromboză, însoțită de formarea unui cheag de sânge în lumenul vasului sau cavitatea inimii. Un astfel de cheag și tromb vizual menționat reprezintă o masă densă de sânge.clasificare

Cutumiar pentru a distinge două tipuri de tromboză:

1. Venoase - cea mai frecventă și lacunele care afectează venele profunde. Impiedicand fluxul sanguin, acest tip de boală afectează extremitățile inferioare, cel puțin - regiunile superioare ale corpului.

2. arteriali. Diagnosticat în cazuri rare, dar este un tip foarte periculos de tromboză, deoarece în mod inevitabil duce la accident vascular cerebral si atac de cord din cauza expunerii la arterele mari. Ca urmare a formării unui cheag de sânge în vasele de sange majore, acestea se pot desprinde, bloca accesul de sânge la organele interne și pot provoca moartea celulelor și țesuturilor.

Tromboza - Simptome si provoaca cheaguri de sange, tratamentul si prevenirea bolilor


Este important să se cunoască tipul de tromboză și de timp pentru a diagnostica. În unele cazuri, apariția clusterelor nu afectează funcționarea organismului și oamenii de mai mulți ani ar putea fi conștienți de prezența acestei boli, dar în cele mai multe situații, tromboză poate duce la complicații severe, mai ales în faza acută, până la moarte.

Simptomatologia și semnele de bază de tromboză

Principalele simptome și semne de tromboză depind de tipul bolii, localizarea și amploarea bolii.

Tromboza - Simptome si provoaca cheaguri de sange, tratamentul si prevenirea bolilor
tromboză venoasă a membrelor inferioare are următoarele simptome:

• umflare, care treptat devine tot mai accentuată;
• stare păstoasă în zona țesuturilor moi;
• parestezie;
• dureri la nivelul membrelor tragere caracter;
• tulburări trofice ale țesuturilor lezate.

Tromboza venei porte hepatice observate după clinici:

• acumularea de ascită;
• sângerări la nivelul tractului gastro-intestinal;
• indigestie.

trombozelor hemoroidale exterioară are un număr de caracteristici externe, cum ar fi prezența unuia sau mai multor nod în zona anala. La sângerare același timp au format noduli (hemoroizi) și să livreze dureri semnificative. tromboză venoasă profundă a acestui tip necesită intervenție chirurgicală.

Tromboza mezenteric asociate cu leziuni ale arterei mezenterice. Primul simptom al astfel de tromboză vasculară și embolie - o durere ascuțită în zona afectată. In plus, boala poate fi însoțită de greață, vărsături și diaree. De multe ori, temperatura corpului crește și se manifestă tahicardie.

În cazul în care în curs de dezvoltare tromboză pulmonară. apar următoarele simptome:

• dificultăți de respirație;
• dureri în piept;
• leșin;
• cianoză.

tromboză Ileofemoralny. care rezultă din ocluzie femural și venelor iliace, dă adesea complicațiile trombozei pulmonare, de aceea este important de diagnostic in timp util si tratament.

tromboză venoasă cerebrală este extrem de periculos. Lovirea sinus cavernos, începe procesele purulente. Ca urmare, retina ochiului. Un cheag în sinusul cavernos trebuie indepartate chirurgical deoarece consecințele pot fi grave: pierderea auzului, vederii, etc.

complicații

O complicație majoră a trombozei este trecerea bolii in faza tromboza pulmonara atunci cand se produce posibila separarea cheag format, având ca rezultat moartea instantanee.

Atunci când leziunile vaselor mici pot dezvolta așa-numita pneumonie miocardic cauzate de insuficienta respiratorie.

Cauzele tromboză

Tromboza contribuie la o serie întreagă de motive care pot fi clasificate după cum urmează:

• încălcarea mecanismelor de coagulare a sângelui;
• un curent lent de sânge venos;
• deteriorarea peretelui vasului interior prin efecte alergice mecanice, chimice sau.

Prezența unor bariere specifice în pereții vaselor de sânge crește riscul de formare a cheagurilor de sânge. O cauză comună a cheaguri sunt procese stagnante fluxului sanguin la nivelul membrelor inferioare, care rezultă dintr-un stil de viață sedentar.

Diagnosticul și tratamentul bolilor

Echipament medical modern pentru a diagnostica apariția trombozei în primele etape. În acest scop, procesul de scanare duplex identifică lungimea trombusului, mărimea și forma cheag de sânge. Folosind această procedură, gradul de pericol este determinat prin separarea trombului.Flebografie metoda cea mai precisă pentru a diagnostica tromboza. Prin introducerea în fluidul afectat de contrast vas și apoi efectuarea de examinare cu raze X este determinată de localizarea cheagului.

Prin utilizarea impedanță pletismografie este determinată de viteza cu care o modificare a volumului de sânge de umplere a vaselor și a venelor.

În cazul în care primește primar medic-phlebologist presupune tromboză, scanare duplex este efectuată în aceeași zi.

Diagnosticat tromboză, bazată pe cercetare și examinare de specialitate, este necesar pentru a trata: ambulatoriu sau stationar - determinată de către medicul curant.

In general, este necesar un tratament imediat, precum și introducerea de medicamente administrate pe zi diagnostic. Medicamentele administrate prin injecții subcutanate în regiunea de grăsime abdomenului.

Pentru tratamentul ambulatoriu, pacientul trebuie să meargă la medic la fiecare 5 zile.

Numirea de medicamente orale este posibilă a 3-a zi după începerea injecțiilor de tratament sau mai târziu, la latitudinea medicului curant.

La trei zile după ce pacientul a inceput sa ia pastilele au nevoie pentru a lua un test de sânge. Apoi, o procedură similară se repetă de 2-3 ori pe săptămână pentru a monitoriza dinamica și eficacitatea tratamentului prescris.

Efectuarea de control cu ​​ultrasunete a numit o săptămână după începerea tratamentului, atunci discreția medicului, în funcție de îmbunătățire.

În cazul în care pacientul se simte mai rau sau medicamente nu provoacă modificări în starea pacientului, phlebologist atribuie un tratament exclusiv în regim de internare, urmată de examinare suplimentară pentru markeri tumorali.

Tromboza de dizolvare este realizată folosind un procedeu numit tromboliza. Ea deține un chirurg vascular. Circuitul este destul de simplă, dar necesită anumite abilități și cunoștințe: containerul sigilat este umplut cu un cheag de sânge printr-un cateter trombolitic specific - o substanță capabilă să dizolve cheag de sânge format.

Dezavantajul tromboliza este posibilă sângerare, astfel încât a recurs la această procedură, în cazuri foarte rare. Dar avantajul incontestabil de astfel de manipulare este abilitatea de a dizolva cheagurile de mari, ceea ce este practic imposibil de realizat în cazul unui singur tratament medical.

Îndepărtarea trombul prin intervenție chirurgicală, dacă este posibil necroza tesutului amenințare, atunci când boala devine gravă etapă. Această operație se numește trombolektomii venoase.

În stabilirea filtrele cava în vena ghidat de starea pacientului. De obicei pentru astfel de recepție a recurs imposibilitatea tratamentului medicamentos (de exemplu, alergii la medicamente). Astfel de filtre trebuie instalate într-o venă, atunci când cheagul de sânge este un caracter flotare.

Procedura Implantarea se realizează în vena cava inferioară, prin efectuarea femurului filtrului. În unele cazuri, introducerea de vena a gatului sau a extremităților superioare.

profilaxie

Măsuri preventive pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge pe termen lung este de a elimina factorii de risc asociați cu dezvoltarea de modele de boli vasculare.

Primul pas este de a scapa de obiceiurile proaste, mai ales fumatul. Nu ultimul rol este jucat de lupta împotriva greutăți în exces.

La risc sunt cei care suferă de diabet zaharat, care au rate ridicate de colesterol în sânge, ceea ce duce un stil de viață sedentar. Prin urmare, este important să se elimine acești factori, cât mai mult posibil și pentru a le controla în viitor.

Conformitatea cu modul de mers pe jos, prevenirea bolilor infecțioase, purtarea de tesatura stretch specializate - tehnicile de bază de prevenire a bolilor periculoase.

În practică, măsurile preventive sunt după cum urmează:

• muta mai mult;
• Atunci când locul de muncă sedentar este necesar să se schimbe postura mai des;
• este important să se evite fluctuațiile de temperatură ascuțite, în special în sus (acest lucru duce la extinderea venelor);
• ar trebui să renunțe la primirea căzi cu hidromasaj, saune și băi de vizite;
• Expunerea prelungită la soare este contraindicată;
• de dorit să se folosească ceara fierbinte ca un mijloc pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp.

Prevenirea de cheaguri de sânge ar trebui să includă proceduri pentru a combate dificultatea de a circulației venoase, prin urmare, excluse poartă pantaloni stramti și blugi, bretele si lenjerie de corp de corecție. Pantofii trebuie să fie selectate în mod corect. Ar trebui să fie de mărimea și comprima zona piciorului inferior. înălțimea admisă a tocului - la 4 cm.

Contraceptivele orale pot provoca formarea cheagurilor de sânge, astfel încât alegerea independentă de medicamente hormonale este invalid, ar trebui să consulte un specialist.

fapte interesante
- Tipul de suprafață de tromboză a extremităților superioare - cea mai frecventa boala. Frecvența de apariție de ordinul a 80% din totalul diagnosticat tromboza.
- De la tromboembolism - blocarea vaselor de sânge ale arterelor pulmonare - în România ucis într-un an, aproximativ 100.000 de oameni.
- Tromboza afectează în principal femeile. In timpul sarcinii, edem de multe ori se manifestă, crește povara asupra venelor. Ca urmare, după livrarea de aproximativ 90% dintre femei au varice severitate, din care jumătate are un risc de du-te în tromboză diferite.
- În 80% din cazuri, tromboză a arterei poplitee dă complicații postoperatorii.


Posibilitatea de a trombozei reduce semnificativ stimularea fluxului venos, care pot fi ușor efectuate la domiciliu: hold-n picioare într-o stare bună în timpul sărbătorilor și douches de zi cu zi.

Exercițiile fizice trebuie efectuate în fiecare zi. La doar câteva minute de mers pe jos într-un ritm rapid și schimbarea poziției de picioare pentru a evita procesele de sânge stagnante.

Evenimentele sportive - modul cel mai simplu, dar eficient pentru a preveni formarea de cheaguri de sânge. Mersul pe jos, înot, ciclism, cursuri de dans de ajutor pentru a menține pereții vaselor de sânge în ton.

Dar există unele sporturi care cresc doar sarcina pe vene, astfel încât acestea nu sunt recomandate atunci când riscul de tromboză - o săritură în lungime și înălțime, tenis, cursuri de aerobic și haltere.

Până în prezent, prevenirea bolilor și posibil cu utilizarea de medicamente, diluanti de sange si reducerea riscului de formare a cheagurilor.

Medicina tradițională în lupta împotriva trombozei

Problema tratamentului trombozei medicina tradițională este strâns legată de prevenirea acestei boli.

Astfel, includerea în dieta de zi cu zi de ceapa si usturoi reduce colesterolul. Ghimbirul ajută la reducerea parametrilor de coagulare a sângelui, dar poate provoca iritații intestinale, astfel încât să-l utilizați cu precauție, începând cu o cantitate mică.

Uleiurile de pește care conțin acizi grași distruge materia fibrinei - componenta principală în formarea cheagurilor de sânge. Dieta după îndepărtarea trombului trebuie să includă uleiul de pește, care cererea se realizează după cum urmează: 1 lingura / 3 ori pe zi - 1 lingura / 2 ori pe zi - 1,5 lingură pe zi. Intervalele de timp sunt stabilite de către medicul curant.

Benefic pentru a functiei vasculare afecteaza vitamina E, reducerea nivelului de colesterol.

Ca compresa tromboza venoasă și varicele folosite remediu popular - infuzie pe bază de gâscă grăsime: grăsime de gâscă 100g si 2 linguri de suc de Kalanchoe amestecate și introduse într-un recipient din sticlă de culoare închisă. Amestecul rezultat a fost aplicat pe zona afectată timp de 1 oră. Comprimarea ameliorează durerea și ajută cu terapia complexă a tratamentului trombozei.