Un test de sânge pentru rata D-dimer, cauze, pregătirea și procedura

Testul de sânge pentru D-dimer este efectuat pentru a preveni pericolul de tromboză venoasă profundă, embolie pulmonară, coagularea intravasculară diseminată și alte afecțiuni asociate cu activarea coagulării (coagularea) sângelui (de exemplu, sarcina).D-dimer - un fragment al proteinei rămase în sânge numai după fibrina degradare. Acesta poate fi găsit după distrugerea unui cheag de sânge - distrugerea tromb care are loc sub acțiunea unei enzime cunoscut sub numele de plasmină.

cheaguri de sânge sunt structuri moleculare foarte complexe. Acestea sunt formate prin acțiunea trombinei și fibrinogen. Aceste enzime produc fibre de fibrina - baza de trombilor - închiderea rănii în locul leziunii pielii. Apoi, această bază sub influența diferiților factori de coagulare, este convertit în trombusului, care oprește sângerarea. Când se rupe plasmină în sânge este doar un D-dimer.analiza cauză

Cercetări privind D-dimer se efectuează atunci când se verifică trombozei. Mai important, aceasta poate indica, de asemenea, riscul de embolism pulmonar și DIC.
Embolismul - o mișcare de fragmente solide (cheaguri de sânge) pe fluxul de sânge de la o parte a corpului la alta. Este periculos blocaj al vaselor de sânge. Astfel, dacă un cheag de sânge ajunge în plămâni, se poate produce embolie pulmonară. Aceasta poate duce la deces.

In formarea cheagurilor de sânge este crescută concentrația de D-dimer. În cazul în care este mare, probabilitatea de embolie este, de asemenea, a crescut.

Pregătirea pentru analiză

Spuneți medicului dumneavoastră despre a lua medicamente, in special diluanti de sange. De asemenea, pentru perioada de 8 la 14 ore înainte de analiză se abține de la mâncare. Apa poate bea.

Procedura de testare

Testul pentru D-dimer este realizată prin diverse metode, inclusiv, cum ar fi ELISA (imunoenzimatice sau ELISA). Când țineți-l într-un pacient care ia o probă de sânge, care este testat pentru fragmentul de proteină.

Niveluri normale ale D-dimer - orice valoare sub 248 ng / ml. Ceva mai sus - este periculos pentru sănătate și viață.

În cele mai multe cazuri, tratamentul începe cu anticoagulante, cum ar fi heparina si warfarina. Ultimul periculos pentru femeile gravide. Aceasta poate provoca un copil la o varietate de defecte congenitale grave.