Unde și când să înceapă alimente solide un copil, introducerea corectă a alimentelor complementare în timpul alăptării, cu

* Unde și când să înceapă alimente solide un copil. Aceste probleme se referă la toate mamele. De multe ori, vrem să se hrănească rapid copilul cu ceva gustos. Nu vă grăbiți! Ia-un moment când nu ai nimic de a găti, curățat, sterilizat ... și să vorbim, de unde și când să înceapă alimente solide - o tranziție la alte alimente, și cum să-l pună în aplicare în mod corect și fără consecințe neplăcute pentru copil?Când să înceapă hrănirea copilului complementare

  • Copilul tau a fost de 6 luni;
  • El este interesat de hrana pentru adulți, cerând produse alimentare de la placa de mamă și încercarea de ao pune în gura lui;
  • Un copil stă singur;
  • Nu fading reflex ejector;
  • Ar putea întoarce capul, să se întoarcă de la lingura, în cazul în care produsul propus nu este plăcut;
  • Kid dublat greutatea după naștere (în cazul în care copilul se naște prematur - cifră ar trebui să fie mai mare);
  • O participare poate copil al alăptării, literalmente agățat pe mama;
  • Înainte de introducerea de copil hrănire complementare fost vaccinate nu, el nu a fost bolnav.

Daca te-ai asigurat că timpul copilului de a introduce alimente solide - să definească metoda de administrare a produselor alimentare noi.

Până în prezent, există două scheme de introducere a alimentelor complementare - și mirajul predării schemei tradiționale (introducerea progresivă a produselor într-o anumită secvență).

schema pedagogică a înțărcare unui copil

Predarea Schema de alimentare administrare înseamnă de către o administrație copil microdoze hrănirea copilului (doza care se potrivesc între mama degetul mare și arătător) a plăcii de mamă. Ie mama oferind firimiturile care se mănâncă și copilul, treptat, se obisnuieste cu alimentele consumate în casă. Scopul unei astfel de hrănire regim - nu pentru hrana animalelor, precum și de a introduce noul aliment. nutriție de bază este laptele matern, pe care copilul satisface nevoile lor pentru particulele de alimente și băuturi vyproshennye de produse alimentare de la mama ei. În cazul în care copilul ca un anumit produs - volumul este adus până la 3 lingurite. Este foarte important ca un astfel de sistem copilul învață să se mănânce, nu se simte presiunea din partea mamei, nu are nevoie de masticație de produse alimentare, formează treptat predilecții gastronomice, iar după un an, el începe să mănânce alimente pentru adulți cu plăcere.

Schema tradițională a înțărcare unui copil

Schema tradițională de alimentație complementară se înțelege printr-o introducere copil de produse într-o anumită secvență. Acest sistem favorizat de cele mai multe femei. Dacă aveți - un susținător al schemei tradiționale, recomand să combine Atractivitatea ei de predare pentru dezvoltarea de interes alimentar al copilului.

Cum de a începe alimente solide

Multe mame (cum, de altfel, si pediatri) sunt Înrobit recomandările vechi cu privire la cazul în care pentru a începe alimente solide - începând cu necesitatea de a atrage sucuri. Până în prezent, punctele de vedere ale experților de conducere cu privire la introducerea de alimente complementare opuse - cu sucuri trebuie să fie foarte atenți și încercați să nu le introduceți în dieta copilului până când a început să mănânce alimente pentru adulți în cantități suficiente, inclusiv carne, cereale, pește, etc. (În acest caz, sucul este un stimulator al activitatii enzimatice a copilului).

Laptele matern contine toate vitaminele esentiale pentru copii. Dacă vorbim despre anemie deficit de fier (care este adesea baza pentru introducerea de suc) - biodisponibilitatea fierului în laptele matern este foarte mare (50-75% în comparație cu amestecul, în cazul în care acesta ajunge la doar 20%).

Unde și când să înceapă alimente solide un copil, introducerea corectă a alimentelor complementare în timpul alăptării, cu
Deci, în cazul în care mai bine să înceapă alimente solide - cel mai bine cu legume. În cazul în care un copil nu ia in greutate - este posibil să se facă o retragere și să înceapă cu terci. Ce anume aleg?

Legume: Nu recomand alimente solide incepand cu fructe. Ei înșiși au un gust dulce și formează deja o dependenta de copil dulce. Legumele sunt mult mai potrivite pentru introducerea unui nou produs. Primele legume in dieta - dovlecei, conopidă, morcovi. Mai târziu, a introdus cartofi (încercați mai întâi să se înmoaie timp de aproximativ o oră în apă). Daca un copil are diaree - dovlecel mai bine pentru a intra mai târziu. Introducere hrănire începe cu 1 linguriță, crescând treptat volum (2,4 etc.). Nu este nevoie pentru a aduce volumul până la o anumită sumă. Aceasta este o greșeală mai multe mame care duce la overfeeding copilului și negarea ulterioară a produselor alimentare. Odată ce copilul este întors departe de lingura - eliminarea alimentelor și țîța. Lure este dat cel mai bine în dimineața și oferă întotdeauna să se spele în jos cu lapte.La inceputul dietei copilului va fi piure de monocomponent. 1 dată pe săptămână puteți adăuga un nou produs piure. Nu este nevoie să adăugați sare de bucătărie. Este de dorit să țină un jurnal alimentar și să înregistreze acolo, și că, atunci când introduceți, cât de mult pentru a da copilului, care a fost reacția. În cazul în care copilul a răspuns erupții cutanate, scaune moi sau constipație - excludeți produse din dieta ta timp de cel puțin o lună. Dar, amintiți-vă că scaunul se poate schimba, de cele mai multe ori există bucăți mici de alimente consumate, e în regulă.

Te sfătuiesc mamele să gătească propriile mese. Înainte de a cumpăra un borcan de alimente pentru copii - uita-te la data de expirare. Am fost întotdeauna jenat că nu conține conservanți și alți aditivi piure pot fi stocate timp de 2 ani. In ultimul timp m-am uitat că de multe ori alimente conservate dă o reacție alergică.
Dacă ați cumpărat legumele ei înșiși - să fie atent în alegerea. Legumele care beneficiază de alimentare îmbunătățit, de multe ori arata foarte frumos, lucios. Prefer legume „de la bunica grădină.“ Puteți face, de asemenea, stocurile pentru iarna. Perfect păstrat în congelator - soiuri de varză, ardei dulci, din fructe - zmeură, cireșe, coacăze. Cartofi și morcovi sunt perfect conservate în timpul iernii pe balcon. Experiment!

Cel mai bine este de a găti legume pentru a utiliza un cazan dublu. Legume gatiti mai repede si vitamine sunt păstrate într-un număr mai mare. Dați-i copilului întotdeauna proaspăt făcut.
Framantati este cel mai bine la blender manual. Către anul (10-11 luni), începe să se framanta must cu o furculita, copilul a învățat să mestece pe cont propriu.

La o lună după introducerea de legume vă puteți mulțumi terciul copilul tau. Acesta este cel mai potrivit pentru un prim orez curs, porumb sau hrisca. Pentru copil, alăptarea este terci fara lactate mai potrivite. Dacă cumpărați o cereală care nu necesită preparare - asigurați-vă că acestea nu conțin gluten. cereale (grâu Glyutenosoderzhaschie, fulgi de ovăz, multigranulare) nu intră în regimul alimentar al copilului înainte de 8-9 luni. principiu terci de hrănire este aceeași - începe cu 1 linguriță și crește treptat volumul.

Porridge pot pregăti propriile mese. Pentru acest crupa spală, se usucă și se macină într-o râșniță de cafea.
Observați intervalul dintre introducerea alimentelor complementare ulterioare - cel putin o luna. După terci, puteți începe să se introducă fructe (la început nu este viu colorate), cookie-uri (copii fără unt), carne (este mai bine să înceapă cu curcan, apoi introduceți de vițel, de pui, carne de vită, carne de porc este mai bine să se abțină), pește (marin), etc. observând intervalul de timp.

Lure ulei aromat dorit (din primele zile de la înțărcare!) - preferabil unt (terci) și măsline (legume). Uleiul de măsline este cel mai potrivit pentru o primă masă. Începeți să introduceți-l cu 2 picături. În cazul în care copilul constipatia - poate fi adăugat la uleiul de măsline și legume și cereale (menținând volumul, astfel încât să nu pentru a obține efectul opus). În medie, în vas se adaugă 1 linguriță de ulei de măsline.

Un copil cu vârsta de 1 ani, de obicei, mânca: carne, piureuri de legume, cereale, biscuiți, supa de legume (nu este recomandat pentru copii bulion!), Fructe, brânză de vaci - toate acestea de multe ori, în cantități mici. Nu toate produsele trebuie să fie în dieta. Să ia în considerare nevoile individuale ale copilului. Interesului omulețul - aduce un omagiu la proiectarea de gătit.
Atunci când a introdus în produs ghidat de mirajul de legume și perioada de fructe de sezon. Nu introduceți în dieta de fructe exotice pentru copii, fii atent atunci când aleg un produse din lapte fermentat (chefir, iaurt, brânză de vaci - introduse după 9 luni). Nu este de ani necesar pentru a găti copil clatite sau clatite cu smantana!

Branza de vaci este mai bine pentru a face propria. Pentru a face acest lucru, să ia 1 litru de lapte de fierbere și se adaugă la ea 1 lingura. l. smântână, lăsați într-un loc cald pentru acrire. Apoi a adus la foc mic pana la fierbere (nu se fierbe!) Și cașul este gata. Acum, puteți adăuga fructe și oferă copilului dumneavoastră pentru a evalua noul gust. În cazul în care un copil timpuriu fontanela supradezvoltat - nu în grabă cu introducerea de brânză de vaci.

Mama cere de multe ori întrebarea - dacă să dea copilului să bea de la începutul introducerii de alimente complementare? Până în prezent, nici o astfel de recomandări, care obligă să dea copiilor o anumită cantitate de lichid. Cel mai adesea, copiii sunt alăptați până la un an, nu sunt interesați în orice alt alt lichid decât laptele matern. Și asta e bine. Puteți oferi copilului tau pescăruși, compot, dacă vrea. Dacă vom refuza - nu insista. La copii consumă în medie 400-500 ml de lapte matern pe zi.

Ce cantitate de hrănire un copil mănâncă?

Nu vă faceți griji în cazul în care copilul a mâncat doar 50-80 de grame de alimente complementare la poziția 150-180 (indicat pe ambalaj). Bebelusii alaptati prefera sa manance portii mai mici, dar mai des. De asemenea, evident este un mare plus - copilul învață să controleze senzația de plenitudine și nu mânca prea mult. De-a lungul timpului, începe să ofere copilul o lingură - chiar încearcă să se mănânce. Nu certa copilul, dacă el are mâinile pe placa - aceasta este o etapă importantă a dezvoltării sale, care permite determinarea consistenței alimentelor prin degetele lor.

Când și în cazul în care vă decideți vreodată să înceapă să se introducă alimente solide, asigurați-vă că pentru a respecta regula de treptată, nu hrăni copilul violent, nu înlocuiesc pe deplin alăptării, ia în considerare simpatiile și să fie inteligent!

Pediatrica Alergii: Ce trebuie să știți?

Pat Spider alimente. Ce știi despre ele?

Concursul „limba de fericire“

Urcă-te pe studiu snacks-uri utile pentru copii de la 1 an

Acest lucru despre insecte, pur și simplu nu știu!

Mama merge pe urmele de cercetare

Enciclopedia de insecte: toate distracție

gustare gustoase și sănătoase pentru copii

Aici ele sunt benzi prețuite! Ce să faci în continuare?