Unitatea de comandă a motorului - este proiectarea și funcționarea ECU

Cunoscut și unul dintre cele mai importante dispozitive ale mașinilor moderne - unitate de control a motorului - ECU, abr. de la unitatea de comandă a motorului, acesta este principala parte structurală în sistemul de control al motorului. Ei primesc informații de la o multitudine de senzori de intrare este procesat în conformitate cu un anumit program sau algoritm, și se formează în acțiunile de control, și transmise la un anumit element de acționare între sistemele de motoare. Prin utilizarea de control electronic, devine posibilă optimizarea principalilor parametri de funcționare a motorului importante pentru astfel diferite moduri de operare ca puterea, cuplul, compoziția gazului de eșapament, consumul de combustibil, etc.dispozitivul de calculator

Design-ul unității de control electronic al motorului, sau ECU, combină un hardware și software. Hardware-ul constă dintr-un număr de componente electronice, principalele printre ei - un microprocesor. Semnalele analogice gama „transformată“ senzori în semnale digitale care sunt înțelese de către microprocesor printr-un convertor analog-digital. Semnalele analogice, de obicei, o schimbare în tensiune. În unele cazuri specifice, computerul trebuie să furnizeze intrările de control analogice, care sunt realizate prin intermediul convertor digital-analogic.

Software-ul (de exemplu, software-ul) ECU este format din două module de calculator - funcții și control. Semnale de la modulul de funcții primite de la senzorii, prelucrarea ulterioară a acestora are loc și acțiunea de control format pe elementele de acționare. O funcție a unității de supraveghere este de a verifica semnalele de ieșire și de a face o ajustare, dacă este necesar, și, dacă este necesar, până la oprirea motorului.Noile mașini, unități moderne de control al motorului sunt dispozitiv electronic programabil, care este, dacă este necesar, pot fi supuse utilizatorilor reprogramarea - intermitent. Nevoia de reprogramare poate avea loc, motorul suferă schimbări în structura sa, adică atunci când reglarea motorului. Setul include o unitate de tuning de conversie a turbocompresorului intercooler pentru tipuri alternative de schimbări de combustibil în sistemele de admisie și evacuare. Aceasta poate fi o opțiune de tuning cu o dragoste de ei, și totală „conversie“ a întregului set.

Funcțiile unității de comandă a motorului

Ca o regulă (în cele mai multe modele), unitatea de comandă a motorului îndeplinește funcții, cum ar fi:
* Urmărirea și gestionarea injecției de combustibil; reglarea poziției clapetei, inclusiv mers în gol;
* Controlul de aprindere; reglarea compoziției gazului de eșapament; controlul sistemului de recuperare a vaporilor de benzină;
* Reglarea sistemului de recirculare a gazelor de eșapament;
* Gestionarea „defazoare“ sisteme și calendarul lor de supapă;
* Urmărirea și controlarea temperaturii lichidului de răcire.

De asemenea, unitatea „creierul“ de control al motorului comunică cu dispozitivele electronice ale vehiculului, cum ar fi frânele antiblocare, transmisie automata - sistem automat, de siguranță pasivă, sistem de alarmă, de control al climei și așa mai departe.

Schimbul de date are loc printr-un CAN-bus (abbr. Din Controller Area Network), care este sistemul general combină unitățile de control individuale.