Urina cu femei de sange - cauze si tratament

Multe femei de vârstă reproductivă, uneori găsesc sânge în urină. Acest fenomen se numește hematurie și mărturisește despre problemele din corpul unei femei. Dacă hematurie este însoțită de o senzație de arsură în abdomen și în timpul urinării, dureri in partea inferioara a spatelui, femeia are o boală a sistemului excretor, cum ar fi cistita, urolitiaza. nefrita, etc. Apariția sângelui fără senzații neplăcute este adesea un simptom de cancer al vezicii urinare formațiuni. Această probabilitate crește în mod semnificativ în cazul în care o femeie a trecut patruzeci de ani în străinătate. În orice caz, apariția sângelui în urină ar trebui să consulte imediat un medic.Există două tipuri de hematurie - hematurie macro și microscopice. In primul caz, sângele este vizibil cu ochiul liber, în al doilea poate fi detectat doar la microscop la studiu de laborator. In mod normal, urina ar trebui să fie transparentă, de culoare galben deschis. Dacă este tulbure sau are un miros înțepător neplăcut, poate indica microhematuria și a proceselor inflamatorii.

Urina cu femei de sange - cauze si tratament
Hematurie (sange in urina femeilor) - este un semnal că organismul au existat unele probleme

Cauzele de sânge în urină

În prezent, există mai mult de sute de tulburări medicale care cauzeaza sange in urina femeilor. Nu toate dintre ele sunt periculoase, dar tratamentul la timp la medic va ajuta pentru a evita problemele cu sistemul excretor în viitor. Cel mai adesea, femeile se confruntă cu boli care duc la hematurie, ca cistita, microlits inflamații ale rinichilor, patologie si educatie de cancer. Aceste efecte care rezultă tulburări metabolice, igienă personală, hipotermie, abuzul de alcool, dieta nesănătoasă, efort fizic excesiv. De asemenea, joacă un rol important predispoziție genetică și examinate în mod corespunzător de către un medic

urolitiaza

Uneori, rinichii sunt formate microlits - pietre și așa-numitul nisip, care poate fi o lungă perioadă de timp să nu fie simțit. De multe ori după exercițiu, sport, masaj de spate intens la femei apar dureri de spate cicălitoare, urina devine roșiatică sau maronie de culoare. De obicei, astfel de hematurie însoțite de durere severă în regiunea lombară - colica renală, care este cauzată de microlites circulație ureter și traumatizarea vaselor de sânge. În plus față de durerea și pierderea de sânge, urolitiaza poate duce la inflamație severă și insuficiență renală, prin urmare, necesită tratament imediat.

Urina cu femei de sange - cauze si tratament
Pietrele la rinichi poate provoca sânge în urină

Tratamentul este de obicei terapie fizică, în cazul în care nu produce rezultate, microlits indepartate pe cale chirurgicala.

Este o boala comuna la femei, care pot apărea ca urmare a infecției în uretra, hipotermie și epuizare. Daca cistita este hemoragică în natură, în urină pot fi observate urme de sânge. În acest caz, femeia este de obicei dureros pentru a scrie, există dureri de tăiere în abdomen, nevoia frecventa de a urina chiar si atunci cand golirea vezicii urinare. De asemenea, boala caracterizata printr-o stare de rău general. cistita Lansat poate provoca inflamarea rinichilor, astfel încât să nu se poate lăsa să alunece.

Urina cu femei de sange - cauze si tratament
de sânge cistite în urină pot să aparăCistita este de obicei tratata cu medicamente anti-inflamatorii.

boli oncologice

Principalul pericol al bolilor oncologice este că acestea sunt o lungă perioadă de timp fără simptome. Urina cu cheaguri de sange de multe ori a spus că metastazele au început să distrugă vasele de sânge în țesuturi. În cazul în care sunt cheaguri de formă și de vierme de culoare închisă, este cel mai probabil vorba despre cancerul de rinichi. În acest caz, orice disconfort pacientul nu se simte, și de multe ori nu acordă prea mare importanță

cancer renal si cancerul de vezica urinara este tratata prompt, in unele cazuri, puteți face doar un singur chimioterapie. În mod firesc, sansa pentru un rezultat favorabil mai mare în diagnosticarea precoce a bolii.

inflamație renală și alte boli inflamatorii

Cu sisteme puternice de excreție inflamatorii de multe ori integritatea vasculară este încălcată, există un sânge care rezultă în urină. De obicei, viu colorate sânge urină, febră, frisoane și dureri, semne de toxicitate și la nivelul membrelor edem sever sunt recomandate execută inflamații ale rinichilor.

Inflamația este tratata cu antibiotice si medicamente anti-inflamatorii.

Urina cu femei de sange - cauze si tratament
procesele inflamatorii perturba integritatea vasculară care duce la apariția de sânge în urină

Apar sânge în urină poate după leziuni ale sistemului excretor, cum ar fi accident vascular cerebral sau toamna. Vanatai este de obicei însoțită de durere. Adesea, eritrocitele în urină apar după proceduri medicale, cum ar fi introducerea unui cateter in uretra.

Tratamentul este prescris în funcție de natura și gravitatea prejudiciului. leziuni minore și vânătăi sunt singuri, si ruptura de rinichi, de exemplu, necesită intervenție chirurgicală imediată.

tratamente hormonale

konratseptivy oral face sânge mai gros și vasele de sânge - casante, motiv pentru care, din când în când se poate produce hematurie. Acest fenomen este de obicei temporară, și nu cauzează nici un disconfort femeii, dar norma nu este.

Femeia ar trebui să consulte un urolog pentru a confirma diagnosticul, si apoi la ginecolog pentru a ridica alte pastila sau o altă formă de contracepție. De obicei, este necesar un tratament suplimentar, hematurie dispare la scurt timp după întreruperea tratamentului cu preparate hormonale. Pentru a întări pereții vaselor de sânge este arătată o femeie a primit complexele de vitamine care contin vitamina C.

Urina cu femei de sange - cauze si tratament
medicamente hormonale pot provoca sânge în urină

Endometrioza a vezicii urinare

Boala este rezultatul de funcționare al endometriozei, în care celulele endometrului proliferează și pătrund în organele adiacente în interiorul uterului. În timpul zilelor critice ei încep să dezlipirea și sângerează, care nu ar fi fost. Endometrioza a vezicii urinare nu poate provoca disconfort de mult în zilele obișnuite, dar in timpul menstruatiei cauzand dureri severe, hematurie, poate împiedica procesul de urinare.

Tratamentul bolii incepe cu o vizita la ginecolog și numirea unui medicament (cel mai adesea - hormonale și anti-inflamator). In cazuri deosebit de severe celulele endometriale năpădite sunt eliminate cu promptitudine.

Hematuria în timpul sarcinii

Sângele este adesea văzut în timpul urinării la femeile care sunt în așteptare pentru copil. În cele mai multe cazuri, apare sânge în ultimele etape ale sarcinii și nu este ceva periculos. Dezvoltarea fătului și creșterea volumului uterului comprima organele interne, în special - rinichi si vezica urinara, cauzand microtrauma. Acest fenomen este alarmant, dar nu dăunează nici femeia, nici copilul. mama expectativă este recomandat să fie mai mult timp să se odihnească și să nu surmenaj. În unele cazuri, sarcina poate dezvălui o boală de rinichi patologică, care nu au fost vizibile pentru concepția copilului.

Tratamentul nu este necesar în cazul în care o femeie este sarcina sanatoasa si bine tolerat. În cazul în care urina este sânge acolo aproape în fiecare zi, medicul prescrie un agenti hemostatice ca anemia în timpul sarcinii este extrem de periculos.

Urina cu femei de sange - cauze si tratament
Femeile gravide, în etapele ulterioare se observă adesea sânge în urină, ceea ce nu este periculos simptom

Erori în colectarea de analize

Este important să ne amintim că există alimente și substanțe care pot colora urina de culoare roșiatică, dar nu perturba activitatea sistemului excretor. Astfel, utilizarea de sfeclă de zahăr în cantități mari poate da urina o tentă roșiatică. Unele femei trec o probă de urină în timpul zilelor critice, nu avand in vedere obtinerea de sânge menstrual. De asemenea, colectarea urinei după livrare trebuie efectuată prin cateter pentru a evita obținerea de sânge din vagin.

Important! Dacă găsiți sânge în urină, în orice caz, nu începe tratamentul de remedii populare, și contactați imediat un medic.

Pentru a evita hematurie femeie sănătoasă, trebuie să aibă grijă de ei înșiși și să adere la următoarele reguli:

  • Evitați hipotermie;
  • observă o bună igienă personală;
  • nu au fost supuse la puternice exerciții fizice și de ridicare greutăți;
  • să adere la alimentația corectă.

Acasă »Simptome“ De ce este sânge în urina femeilor, și cât de periculos este?