Urina cu sânge de la o pisica cauze de tratament, asistent al pisicii

Ce se întâmplă dacă nu a existat sânge în urină a unei pisici - cauzele si tratamentul bolii

Sânge în urină a unei pisici - un avertisment clopot tare despre problemele favorit al organismului. Din punct de vedere medical, apariția sângelui în urină (ca la om și la animale) se numește hematurie.Hematuria poate fi un simptom al multor boli și boli la pisici. Principalul lucru - să păstreze în minte faptul că pisica nu este un om, el nu se poate spune unde și ce era în neregulă cu el. Prin urmare, la primul semn de sânge în urină ar trebui să se consulte imediat cu un tehnician cu experiență. odată ce este de dorit de a colecta proba de urină, și pentru a aduce la spital cu animalele pribolevshy, care va crește în mod semnificativ viteza de diagnostic corect. Cu toate acestea, analiza va numai urina se potrivesc nu au fost colectate în urmă cu mai mult de 3-4 ore. Pentru a colecta seringi sterile de unică folosință adecvat fără un ac din tavă în care nici un material de umplutură. sau umplut cu un material de umplutură neabsorbant special, care se vinde în zooaptekah ca parte a unui set de colectare a urinei. Tava trebuie să fie curățate cu grijă.

Ambele teste generale și biochimice de sânge trebuie să fie luate pe stomacul gol, ceea ce este foarte important pentru un diagnostic corect. În cazul în care există o nevoie în SUA, acesta este, de asemenea, plasat pe stomacul gol.

Cauzele de sânge în urină de pisică

Există 4 motive principale pentru care sângele poate fi observată în urină de animale de companie:

mai mult

Urina cu sânge de la o pisica cauze de tratament, asistent al pisicii

Sânge în urină de pisici: tratamentul și prevenirea

Mulți dintre noi păstrează pisicile ca animale de companie lor preferate. Noi întotdeauna griji atunci când încep să se rănească. De multe ori nu știm cum să se comporte în diferite situații. Una dintre cele mai comune - este sangele in urina unei pisici.

posibile cauze

Pentru a începe, este important să rețineți că urina normală este considerată, care nu are nici un miros înțepător, culoare și claritate. Dacă ceva este greșit, atunci sugerează boala pisici. Sânge în urină se poate datora urolitiaza sau cistita. Ambele aceste boli trebuie să fie tratate în regim de urgență. Cu toate acestea, noi trebuie să mergem mai întâi la medic. El va face testele necesare și diagnosticarea. În continuare vor fi atribuite tratamentului cu imunostimulante, antibiotice și diuretice.

Dezvoltarea de urolitiază

Aceasta patologie este una dintre cele mai comune. Se remarcă faptul că nisipul și pietrele nu sunt formate in rinichi si vezica urinara. Și la pisici este o boala apare mult mai frecvent decât la pisici. De obicei, încep să se îmbolnăvească animale în vârstă de 2-6 ani.

Aici este posibil de a urmări formarea a două tipuri de pietre: struvit și oxalat. Caracteristici pisici urolitiazei sunt oarecum diferite, spre deosebire de caini sau oameni. Cauza struvită poate fi numită hrănire greșită. Furajul nu ar trebui să fie mult fosfor și magneziu. De asemenea, modificări de aciditate urină în timpul bolii. Mulți oameni cred eronat că pisicile trebuie să se hrănească peștii. Și aceste alimente contribuie la dezvoltarea urolitiază, și apoi se duce la toaleta sânge pisica.

Obezitatea - este, de asemenea, un factor de risc major. Unii cred că astfel de boli contribuie la uscarea alimentelor. Cu toate acestea, nu este. Multe furaje create numai pentru scopuri preventive astfel de patologii și să conțină toate vitaminele și mineralele necesare. Principalul lucru este de a oferi animalului cu apă în cantitatea dorită. Ca urmare, utilizarea componentelor de alimentare de calitate scăzută pot acru în urină, și pisicile mai în vârstă oxalați precipitanți. Din fericire, acest fenomen nu este considerat prea comun.

mai mult

Urina cu sânge de la o pisica cauze de tratament, asistent al pisicii

Sânge în urină a unei pisici

sânge în urină a animalului a fost o veste bună niciodată. Acesta este un indiciu clar că în corpul animalului, există modificări asociate cu anumite boli. Pe fenomenul imediat trebuie să acorde o atenție deosebită și să ia măsuri rapide pentru a începe în curs de dezvoltare a bolii.Care sunt cauzele de sânge în urină?

Punct de vedere științific acest fenomen rău se numește hematurie. Ce este sânge în urină? Cel mai adesea, o astfel poate fi consecința urolitiază în animale (cistite. Uretrite). Uneori, acest lucru duce la un prejudiciu sau accident vascular cerebral. Pisicile place să se cațere copaci mari sau acoperișuri și plasați frecvent duce la astfel de consecințe. Infectia bacteriana poate provoca o scurgere de sânge, și fără dezvoltarea de urolitiaza.

Uneori, sânge în urină a unui pisoi sau un animal adult poate fi văzut cu ochiul liber, iar în alte cazuri, poate fi determinată doar analize de laborator (hematurie latent). Sângele poate fi atât de mult încât să poată fi văzut cu ochiul liber în tavă sau pe blana. sânge Urinarea poate fi însoțită de încercări excesive, nevoia frecventa la baie, letargie, lipsa poftei de mâncare. Pentru orice schimbare în comportamentul pisicii tale, întotdeauna o gazdă bună ar trebui să acorde întotdeauna o atenție deosebită.

Cauzele principale ale sângelui în urină

  • boli ale sistemului urogenital;
  • leziuni ale organelor care rezultă din traume;
  • otrăvire;
  • anomaliile congenitale ale organelor interne;
  • paraziți care infectează pisici;
  • reacție la medicamente diferite.

Indiferent de motiv, o nevoie urgentă de a transporta animalele de companie la un specialist bun pentru testele clinice efectuate. Acest lucru va ajuta la începerea tratamentului corect în perioada anterioară, ceea ce va crește șansele de tratament de succes.

mai mult

Urina cu sânge de la o pisica cauze de tratament, asistent al pisicii

În cazul în care o pisică sau o pisică a apărut sânge în urină

Hematuria - sânge în urină. Pentru apariția hematurie la pisici există mai multe motive. Acesta este un simptom destul de comun al diferitelor boli în trib animale de companie feline.

Sânge în urină este un semn foarte rău augur și necesită consultarea în timp util obligatorie cu un tehnician veterinar. ar fi foarte bine - dacă aveți posibilitatea de a colecta doar un test de urină și se aduce la clinica, impreuna cu animalul. Pentru analiza urinei nu este nevoie de mai mult de trei sau patru ore. Colecta urina poate fi o seringă sterilă, fără un ac din tava fără umplutură sau de podea curată.

Este de dorit ca animalul a fost foame timp de aproximativ șase ore. Generale și biochimice testele de sânge sunt luate pe stomacul gol și sunt importante pentru diagnostic corect. Ultrasunete este, de asemenea, cel mai bine pe stomacul gol.

Pentru a realiza nevoia pentru proprietarii de diferite analize și studii, voi descrie unele dintre motivele pentru care poate fi hematurie.

hematurie renală parenchimatoasă

Este apariția sângelui în urină din cauza unor probleme în rinichi. Acesta poate fi conectat, de exemplu, cu o proteinurie foarte mare (cantitatea de proteină a crescut în urină), cu inflamații ale rinichilor în oricare dintre secțiunile sale, cu infecții virale și bacteriene specifice, care se pot dezvolta de asemenea pyuria (bacterii în urină).

tumorile renale (Limfosarcoma) la pisici mai puțin frecvent decât câinii, dar poate provoca, de asemenea, hematurie.

Leziuni de rinichi - la cădere de la înălțime, iar avtoproishestvii ca

Alte cauze ale hematuriei renale pot fi - boala rinichiului polichistic, nefrolitiaza, infarct renal, renal, paraziți și alte anomalii vasculare.

Hematuria în patologia la nivelul tractului urinar

În cazul în care rinichii în ordine, și hematuria încă acolo, următorul motiv cele mai comune pentru aceasta - problemele cu ale tractului urinar. disurie Acolo (dureros urinare scurtare) și / sau pyuria (bacterii in urina) cu infectie sau inflamatie in vezica urinara, ureter și uretra.

Tumora, medicamente toxice, inflamatia acuta - poate provoca sangerari foarte grave, care amenință viața animalelor.

mai mult

Urina cu sânge de la o pisica cauze de tratament, asistent al pisicii

Felin boala tractului urinar inferior

- Coasta nesfârșit care rulează la toaletă se află într-un bazin, dar urina este scăzut și sânge. L-am dus la doctor: el a numit Nospanum și 5-NOK, dar aceste pastile nu-l ajuta.

- Hannibal meu nu a putut merge într-un pic, ieri a provocat un medic veterinar, a venit doi bărbați a făcut un fel de injecție și a devenit a unei mâini pisica vii pentru a stoarce urina. Nu știu, de îndată ce el era încă în viață. Și acum el nu poate merge înapoi într-un pic.

Dificultățile cu eliberarea de urină se produce atunci când pisicile dezvoltat pietre la rinichi, în care, în pelvis renal sau nisip, pietre vezicii urinare format.

Formarea de pietre, nisip și contribuie la procesele inflamatorii in pelvis renal, ale tractului urinar și a vezicii urinare, schimbări bruște de reacție a urinei.

Urolitiază este mai frecvent la animale, ceea ce duce un stil de viață sedentar, rareori lasand sau nu părăsesc apartamentul.

Pietrele formate la pisici pot fi foarte diferite.

Urata constau dintr-o sare a acidului uric.

Fosfați - fosfați de calciu și magneziu, fosforic ammiakmagnezii. Aceste pietre sunt formate, de obicei, în urina alcalină și în creștere rapidă.

Cele mai multe pietre dure - oxalați - ele sunt de săruri ale acidului oxalic.

Oxalați și urați a găsit de obicei în urină acidă.

Spre deosebire de carbonați amorfe, oxalați și ușor maruntita. Aceste pietre sunt formate din săruri ale acidului carbonic.

Indiferent de faptul că pietrele sunt și în cazul în care acestea apar, ele pot fi nu numai în rinichi, ureter, vezica urinara. Pisicile sunt, si in uretra.

Boala afecteaza pisicile de piatra urinara mai des, mai ales urbane. Se întâmplă la animalele de toate vârstele, chiar și pentru pisici, care doar un an.

Urina cu sânge de la o pisica cauze de tratament, asistent al pisicii