Urina cu sange la barbati cauze vozmozhnvye

Ca regulă generală, cu excepția sângelui la urinat la barbati se manifesta durere. Dacă nu există nici o durere, atunci acesta poate indica prezența cancerului.

Urina cu sange la barbati cauze vozmozhnvye

Foarte des cuvântul este luat literal sunt considerate de sange si numai cheaguri de sânge. Dar probleme au spus deja urina rosie la barbati sau urina de culoarea cafelei.Dacă urina este colorată de sânge apare la începutul procesului de urinare - aceasta arată partea din față a bolilor uretrei, în final - despre problemele cu prostata, o gaura interioara a uretrei sau a vezicii urinare. Daca sangele este prezent la toate etapele de urinare - de urolitiază.

In practica medicala, cota de hematurie micro și brută la bărbați. In primul caz, sângele este detectată doar în studiile de laborator, în al doilea se poate observa cu ochiul liber.

diagnosticul bolilor

Pentru a determina boala, care provoaca urina oamenilor de sânge trebuie să se aplice urolog expert competent sau nefrolog și să treacă următoarele teste:

  • urinalysis (împărtășite de nechyporenko, inocularea bacteriilor);
  • Exemplu de Kakovskogo - Addis;
  • teste de sânge (general, glucoza).

De asemenea, este necesar să se treacă cu ultrasunete a rinichilor și a cercetării Nefrologie. Într-un caz extrem - biopsie de rinichi.

Cauza de sângerare - activitate fizică

În cazul în care cauza hematurie îmbunătățită a activității fizice (de obicei, se manifestă în sportivi) - problemele pot fi evitate datorită restul. De asemenea, apariția sângelui în urină poate contribui la utilizarea pe termen lung a anumitor medicamente (de exemplu, heparina de sodiu). În acest caz, trebuie să ia o pauză de la luarea de droguri (dacă este posibil), înainte de dispariția sângerării. În toate celelalte cazuri, este necesar să se caute ajutor medical.

A se vedea, de asemenea: urină albă la bărbați: posibile cauze

Urina cu sange la barbati cauze vozmozhnvye

Cauza de sângerare - patologie chirurgicală

În orice caz, primul lucru de făcut este de a face un diagnostic și pentru a opri sângerarea. Pentru aceste medicamente prescrise, cum ar fi Dicynonum, clorură de calciu (soluție 10%), acid aminocaproic. Dacă pierderea de sânge depășește 0,5 litri trebuie efectuat terapie de perfuzie pentru a reface volumul pierdut de sânge.

Tumorile în rinichi și ale tractului urinar

În prezența sângelui în urină tumorile apar ca urmare a deteriorării corpul neoplasmelor peretelui sau navei pacientului. În aceste cazuri, nu există colorare ușoară de urină maro, dar, de asemenea, prezența în ea cheaguri. Durere, menționat anterior nu se observă. La risc sunt fumatori de sex masculin peste 40 de ani, deoarece, conform statisticilor este, acestea sunt cel mai adesea expuse la cancer de vezica urinara. Acest lucru se întâmplă prin prezența în PAH fumul de tutun, care sunt afișate împreună cu procesele de urină și cu acestea determina formarea celulelor maligne ale tractului urinar. Tratamentul în acest caz clasic. Dupa biopsia organului afectat, și determinarea tipului de neoplasmului se atribuie fie o intervenție chirurgicală sau radioterapie complexe, chimioterapie si chirurgie.

urolitiaza

În acest caz, în urină, există un număr mare de celule sanguine, care, în consecință schimbă culoarea urinei de la galben la roz deschis sau roșu închis. În unele cazuri, piatra poate deteriora tractul urinar și cauza hematurie brut. bărbați urolithiază care suferă de ea, mereu plângându-se de durere acută. Este, de asemenea, un simptom poate fi, de asemenea, nisip, prezente în urină, precum și urinare frecventă.Urina cu sange la barbati cauze vozmozhnvye

Alegerea tratamentului regim de urolitiază la bărbați depinde de localizarea pietre și dimensiunea lor, precum și de severitatea simptomelor de durere și de capacitatea pacientului de a tolera. În cazul în care pietre de dimensiuni mici și situate la nivelul tractului urinar (ei încep să meargă pe calea naturală), iar pacientul nu se confrunta cu dureri severe, el scrie antialgice (de obicei, pe baza diclofenac) și antiinflamatoare nesteroidiene (pe bază de ibuprofen, naproxen), în conformitate cu individul caracteristicile corpului.

Pentru un pietre pas cu pas rapid pot fi atribuite medicamente pe bază sunt substanțe, cum ar fi nifedipină sau tamsulosin. În cursul tratamentului se recomandă efectuarea unei analize chimice a rocilor care merg împreună cu urina pentru prevenirea în continuare a formării lor.

Dacă un om se plânge de hematurie brut, durere, vărsături la mici dimensiuni de pietre, toate procedurile sunt efectuate la o instituție medicală sub supravegherea medicilor cu perfuzii intravenoase de medicamente similare.

pietre mari (9 mm) sunt foarte rar veni natural. În acest caz, atribuit un litotriție (litotripsie printr-o undă de șoc) sau ureteroscopiei (tub de introducere, ceea ce îl face ușor să se retragă pietre) sau PCNL (indepartarea chirurgicala a pietrelor).

A se vedea, de asemenea: Cum de a mânca în glomerulonefrita acută și cronică?

Bolile asociate cu prostata

În cazul în care sângele în urină de oameni este un rezultat al prostatita sau un abces în glanda prostatei, primele preparate hemostatice numit, și apoi începe să trateze cauzele profunde ale hematurie. Este important să se asigure că urina rosie - nu este un simptom al HBP (benigne). În cazul în care tumora nu este prezent, se realizează de obicei un tratament complet (antibiotice, medicamente care stimulează sistemul imunitar, medicamente care a restaura microflora, vitamine, suplimente speciale, dieta si un curs de masaj de prostata).

Cauza de sângerare - patologie terapeutică

Urina cu sange la barbati cauze vozmozhnvye

boli inflamatorii

Apariția numărului mic de globule roșii din sânge în urină (microhematuria) pot contribui la inflamarea in rinichi, vezica și tractul urinar. În acest caz, un studiu de laborator în urină nu sunt numai celulele sanguine, dar un număr mare de leucocite și bacterii. O atenție deosebită trebuie acordată temperatura corpului. În cazul în care a fost menținută la 38 ° C și hematurie nu cauzează simptome dureroase, ar trebui să verificați dacă leziunile tuberculoase ale rinichilor și a altor organe ale sistemului urogenital.

Tratamentul se efectuează în funcție de cauza procesului inflamator și este medical în natură. De obicei, acest antibiotic (cefazolin pe bază) pentru care bacteriile sensibile și terapia care vizează restabilirea microflorei.

glomerulonefrita

Caracteristica principală a acestei boli, care cauzează sânge în urină este pierderea nefronilor, care peretele este numit „prag renal“ - structura renală primară, care este filtrat din sange in urina a acestor substanțe care urmează să fie scoase din organism. Sub acțiunea distructivă a tot felul de alergeni și pereți toxine sunt epuizate și, ca urmare, există un nivel de creștere permeabilitate, adică, celulele sanguine nu sunt deja filtrate și pot obține cu ușurință în urină. Glomerulonefrita diagnosticat de eritrocite deformate în analiza de laborator a urinei și creșterea conținutului de proteine. Principalele simptome ale bolii - hematuria brută și creșterea presiunii arteriale.

Urina cu sange la barbati cauze vozmozhnvye

glomerulonefrită Tratamentul trebuie să fie complexă și trebuie să includă dieta (în acest caz este un aliment utilizat cu o cantitate minimă de sare), doza de medicament (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, glucocorticoizi, diuretice și medicamente antihipertensive). În cazurile severe, poate fi nevoie de un transplant de rinichi.

patologie vasculară renală

boli congenitale ale vaselor renale sunt împărțite în artere localizare anomalie, structura și forma lor, precum și anomalii în numărul lor. Tratamentul depinde de tipul de patologie. Cel mai frecvent recurs la un medicament conservatoare, dar, de asemenea, practicat intervenția chirurgicală (de exemplu anevrism la arterele renale).

profilaxie

Deoarece cele mai frecvente cauze ale hematuriei sunt infecții bacteriene, măsura preventivă cea mai comună - este de igienă personală. Refuzul de obiceiurile proaste și exerciții fizice moderate vor beneficia, de asemenea, organismul. Se recomandă să se evite hipotermie si sex ocazional fara prezervativ. Prevenirea Destul de bine este de vizite regulate la colectarea urolog si specimen.