Urina cu sânge și durere la urinat Ce să fac

Un corp sănătos nu simte nici un disconfort și dificultăți cu mișcări intestinale. Urina cu sânge și durere la urinare - cele mai frecvente simptome care indică funcționarea defectuoasă a sistemului genito-urinar.Disconfortul și alte simptome

Absolut orice bacterie în prezența unor condiții favorabile acestora poate provoca inflamații ale sistemului urogenital. Cel mai adesea, această condiție provoacă E. coli, streptococi și stafilococi. De asemenea, aici sunt toate infecțiile transmise prin contact sexual (chlamidia, Treponema, gonococi). Propagarea unor astfel de bacterii patogene duce la hematurie. Aceasta boala este caracterizata prin aparitia rezey, durere, disconfort.

Urina cu sânge și durere la urinat Ce să fac

În urină severă devine roșiatică datorită prezenței în ea particulelor de sânge. Ce alte simptome pot fi un indiciu al acestei boli?

 1. Durerea peste pubis.
 2. Bărbații pot fi simțit dureri în capul penisului, uretra.
 3. Femeile trage periodic, la intrarea în vagin, stomac. Durerea continuă chiar și la puțin timp după golire
 4. îndemnând frecvente, dureri în testicule la bărbați.
 5. crampe de reciclare. De exemplu, ei pot se arăta numai dimineața sau seara. Restul timpului, oamenii se pot simți normal.
 6. Durere în perineu, care este mai rau pe timp de noapte.
 7. Femeile - durere constantă, o cantitate mică de urină.
 8. ardere puternică la sfârșitul golire.
 9. culoare de sânge - roșu (nave rănite), maro (inflamație, boli de rinichi, vezica urinara traumatisme). roșii din sânge, de obicei în stare proaspătă, și maro - stagnante.
 10. culoarea urinei Tulbure.

Deosebit de îngrijorătoare sunt cazurile în care, în plus față de urina conține mucus din vagin sau penis, simptomele apar mai mult de două zile, febra, pot fi urmărite durerea și abdomenul inferior, deteriorarea generală a sănătății din spate.

În cazul în care au fost identificate aceste simptome, sau unele dintre ele, ar trebui să vedeți imediat un specialist. Pentru femei - bărbați ginecolog - urolog. Medicul va prescrie un studiu cuprinzător, pe baza cărora vor fi tratate.

cauzele cele mai frecvente

În ciuda faptului că, în cele mai multe cazuri, durere la urinare cauzate de bacterii, există o serie de alte motive.

 1. colica renală. Provoca o durere ascuțită, care dă la picioare. Se poate manifesta ca o consecință a expunerii la frig forței de muncă, greu fizic, rinichii prejudiciu.
 2. Urolitiază. Simptome: dezideratele frecvente, care sunt însoțite de un sentiment de plenitudine a vezicii urinare, disconfort la începutul evacuării.
 3. Nisip și pietre. Când se mișcă, persoana poate experimenta o senzație de arsură, durere și sânge în urină particule vizibile.
 4. Tumorile. Toate tipurile de tumori pot împiedica procesul de tranzit intestinal și poate cauza disconfort. Acest lucru este valabil atât pentru tumori benigne și maligne.
 5. Blocajul canalului urinar. Atunci când sare, nisip, particulele de piatra trec prin aceste canale, acestea provoacă iritații, care este însoțită de durere severă.
 6. Instrumentul greșit pentru igiena personală, prezervative, lubrifianți. Slabă calitate săpun sau gel, care conține arome puternice, poate provoca iritații și alergii pe pielea sensibilă a organelor genitale. Deteriorarea apare, de asemenea, la intrarea în uretra. În acest caz, disconfortul poate fi confuz pentru un timp destul de mult timp după o mișcare intestinului.
 7. igiena precara. Dacă igiena personală rău, murdăria de pe organele genitale externe ajunge cu ușurință în interior.


Pe problema la bărbați și femei

Dureri în timpul urinării la femei cele mai multe ori provoca:

 1. Diverse infecții.
 2. Formele acute de cistita. Prin ea însăși, este destul de ușor de tratat, dar multe femei ignora problema, lansarea bolii. Cistita în formă severă provoacă disconfort sever și chiar sânge atunci când urinat.
 3. Diverse inflamație a organelor genitale interne (candidoza, vaginita, colpita).
 4. Complicații după o infecție, nu numai organele genitale. Cert este că orice infecție slăbește sistemul imunitar, care este un mediu excelent pentru dezvoltarea bacteriilor patogene.
 5. Rinichi și glandele suprarenale.
 6. boli cu transmitere sexuală.

Urina cu sânge și durere la urinat Ce să fac

Cauzele problemelor la bărbați:

 1. De multe ori, sânge în urină bărbaților apare ca urmare a unui prejudiciu vintre.
 2. Probleme urogenitale (uretrală tuberculoza). Aceasta boala este foarte gravă, este cronică. Sale destul de dificil de diagnosticat, asa ca la primele simptome, care sunt însoțite de disconfort, durere, oamenii au nevoie pentru a vedea un medic.
 3. Prostatita, uretrita. Boala provoacă inflamația uretrei. Simptome: crampe severe, disconfort dureros în timpul golirii. Când se execută formulare iese în evidență de sânge, urină și poate fi de culoare plin de noroi. Dacă amânați tratamentul, acesta va apărea eliberare de mucus, cu un miros neplăcut, iar infecția se va răspândi la toate organele interne de reproducere și calea excretor.
 4. Boli cu transmitere sexuală (Chlamydia, micoplasmoze, trihomoniaza).
 5. rinichi Oncologie, colon, prostată, vezică urinară.

Astfel, sânge în urină și provoacă dureri la bărbați și femei sunt diferite și similare aspecte.

Diagnostic si tratament

Oricine ar trebui să știe că orice perturbare a corpului - este o ocazie de a adresa experților.

 1. Studiu de ginecolog (urolog), proctolog, un medic boli infectioase.
 2. Studiul plângerilor pacientului.
 3. Analiza urinei, sânge.
 4. Analiza pentru bolile cu transmitere sexuală.
 5. Studiind accidente vasculare cerebrale.
 6. ecografie pelvină.

Deoarece cauza durerii și a sângelui în timpul urinării pot fi foarte diferite, tratamentul adecvat este dat pe baza studiului.

concluzie

problema Rezey și disconfort trebuie să fie abordate imediat, deoarece poate deveni cronica. În plus, durere la urinare oferă o persoană incomodă, aceasta poate indica o boală mai gravă, astfel încât să nu se poate auto-medicate, și cât mai curând posibil, pentru a face o programare cu un specialist.