Vasily Shulgin - pe care nu le place

Vasily Shulgin - pe care nu le place

VV Shulgin
Ceea ce nu le place?

prefață

„Acesta poate fi, și într-adevăr, a venit timpul să supună problema antisemitismului discuție publică a emigrației ruse rezolva multe probleme legate de viitorul România. Ea ar fi avut toate motivele pentru a da o anumită atenție problemei relațiilor ruso-evreiești într-o formulare corectă a întrebării românești ar trebui. să fie interesat nu mai puțin decât evreii la începutul anilor douăzeci emigrantul anti-semitismul purtat caracter de-a dreptul dureros. - a fost un fel de delirium tremens în timp ce argumentând despre anti-semitism a trebuit să facă. Termenul complet stearpă acum străină anti-semitismul este mai mult ca, a murit în jos de oameni să se schimbe aproape; .. schimbat, se pare că, condițiile exterioare ale vieții, unele sunt reci pasiuni dezlănțuite Săbii nu Reforge fiare de plug, ci îngropat într-o teacă de evrei români din exil .. acum - așa cum este exprimat de britanici, pe vorbind termeni :. sporosposobny pe de altă parte, a oferit o viață destul de o scuză serioasă pentru a vorbi despre antisemitism în România este acum mersul pe jos în cea deschisă a punctelor forte, ridică periodic valuri de anti-semitism .. De ce nu vorbim despre antisemitism în România Sovietică.Dar pentru a vorbi că a fost fructuos și ar acționa ozdorovlyayusche, ar fi necesar pentru a aduce disputa câțiva oameni cinstiți care ar fi avut curajul să declare ei înșiși anti-semite și, sincer ar explica de ce acestea sunt anti-semite, care nu se referă la „mesianismul proiecție yudaisticheskogo“ la care o sută și o sută de anti-semiții puternic nu-mi pasă ... Doar, fără vicleșug, ar spune: „nu-mi plac evreii așa-și-așa că ...“ și cu ei trebuie să vorbească evrei oarecum mai puțin sincere cu răspunsuri: „Și tu n- Eu nu sunt ca asa-si-asa ... „Poți fi absolut sigur că un astfel de schimb onest și deschis de opinii, cu bună voință la înțelegerea reciprocă, ar aduce beneficii reale și evrei și română - România ...“

Așa că pot spune, douăzeci și cinci de ani de așteptare pentru acest lucru este, din partea evreilor întrebării; și din moment ce, pe de altă parte, am primit prin jurnalistul S. I. Levina, dintre inițiatorii dezbaterii despre anti-semitism, dezbateri, a avut loc la Paris, la 27 mai 1928, invitația de a vorbi la această dezbatere, pe care eu nu sunt, cu toate acestea, a făcut pentru incapacitatea de a veni la Paris - atunci, în conformitate cu aceste două motive menționate mai sus, cred că: eu trebuie, pentru a pune un calm mare, ia aruncat mănușa S. Litovtseva; adică, ar trebui să am, arogat pentru sine titlul de „om de onoare“, în mod public și „pur și simplu, fără viclenie“, în conformitate cu S. lituanieni, declară: că noi (adică, de fapt, eu ..) ei (de exemplu, .. evreii) nu le place.Dacă eu spun că am fost de așteptare pentru o astfel de formulare a întrebării (din gândirea evreilor), douăzeci și cinci de ani, nu a exagerat. Ecourile vechi „problema-înțelegere“ sunet acum. Ele sunt în articolul lui S. Litovtseva, în ciuda dorinței sale bune (ceea ce sunt binevenite) pentru a merge la o nouă piesă.

Într-adevăr, de ce trebuie să „aibă curajul“ să se declare un anti-semit? S. lituanieni, desigur, nu vede nici un ton vechi tras cu ochiul de sub el această alunecare a limbii. De ce nu ar trebui să aibă curajul să se declare, ei bine, să zicem, de exemplu, Anglophobia? Sau - Gallo-urãsc? Sau - suprotivnikom germanism?

Da, pentru că în prezent, putem spune - la dezgust dat fiecărui urască tribul care îngrozește acest emigrantă pentru accesorii; și, special ales, „naturi largi românești“ au voie să mestece două duzini de națiuni; în cazul în care, la toate, toate națiunile existente pe pământ. Cu excepția unui lucru.

Ce? Inutil să spun că acești oameni - evreii, care din anumite motive sunt numite semiți. Arabii - de asemenea, semiti. Dar nimeni nu deranjează pe nimeni să fie arabismul, dacă o astfel de a fi Maestrul declarat. Dar să declare în mod deschis el însuși un anti-semit, în opinia Litovtseva, noi trebuie să avem curajul.

Cred că acest lucru este doar un ecou al vechi. Acum, în emigrarea rusă, probabil, mai degrabă este necesar să aibă curajul de a se declara o Philo-semit. Vremurile s-au schimbat foarte mult. În cazul în care un „lider“ ar putea cu suficientă forță pentru a reînvia propria lor starea de spirit trecut, un fel de, să zicem, înainte de război, și cu o astfel de stare de spirit se apuca de treabă astăzi în emigrației ruse, atunci o astfel de persoană ar rupt hainele, și să fie presărat cu cenușă.

Dar, de fapt, folosit pentru a fi un cârlig. Anterior, în cazul în care o persoană spune că el este un anti-semit, este în anumite cercuri a însemnat o canalie sau un psihopat. Onorez personal și ambele. Cu toate acestea, am învățat să tolereze ambele porecle cu indiferență, știind cu tărie că „ceasul triumfului meu ...“. Și acum, a sosit ceasul.

Și voi triumfa ... Eu „cu bună credință“, „pur și simplu, fără viclenie,“ celebrare. Cum. Poți fi un anti-semit și „om cinstit“. Nu-mi vine să cred. Lituanienii Dar este scris, scriitor evreu, pe care mi le amintesc foarte bine la Duma de Stat, care este probabil, prea - „pur și simplu, fără vicleșug,“ crezut că mai întâi am fost un personaj negativ, și apoi un maniac. Și acum?

Acum invitați dezbateri, și, aparent, dat seama că

„Poate fi un om sensibil
și gândiți-vă la frumusetea unghiilor ...“.

Adevărul simplu nu se absoarbe rapid. Dar dacă într-adevăr S. lituanieni (și, să sperăm, o anumită cantitate de alți evrei), și în cele din urmă a dat seama că poți fi un om cinstit și să se gândească ... despre pericolele de gheare, atunci, într-adevăr, așa cum este incredibil, întrebarea este transferată în plan, în cazul în care evrei și români devin „sporosposobnymi“.

Așa că ne certăm ...

Dar, de fapt, eu nu o să argumenteze. Eu doar, în conformitate cu invitația S. Litovtseva și titlul acestei cărți, vreau să fiu sincer, ca un om cinstit (această calificare este incredibil de mândru de, pentru că este doar că, este despre cum să-l) declară deschis de ce sunt, adică, evreii, și nici un sens, „nu ne place.“

Cu toate acestea, trebuie să se clarifice imediat: Eu nu vorbesc de la orice partid, facțiune, uniune, frății, de la orice asociere evidentă, ca urmare a unei organizații secrete. Toți cei de când a fost în exil am pierdut. Nicăieri nu aparține. Eu simpatizez cu ideea regretatului WRANGELL - Uniunea militară; dacă este necesar, ar fi la această Uniune pentru a ajuta cât mai mult; dar nu am nici o plângere, nici posibilitatea de a-și exprima punctele de vedere și opiniile, și această organizație. Eu vorbesc doar în numele meu.

Deci, eu - un anti-semit. „Am curajul,“ a fost anunțat în mod public. Cu toate acestea, personal, în orice caz, nu, nu există curaj, de o sută de mii de ori, am spus, atunci când este necesar și nu este necesar pentru douăzeci și cinci de ani de politică sa de acțiune a acestor lucruri pentru mine. Dar, din moment ce cere acum, desigur, am.

Despre aceste „lunare“ anti-semiți vorbi mai târziu. Acestea pot fi spus, cu toate acestea, în cuvintele lui Nekrasov: „lanț mare Torn, a rupt și a lovit un capăt al comandantului, pe celălalt bărbat.“

Da. Și barul românesc și țăranii români au început să repete aceleași în toate privințele cuvintele lui Dostoievski: „Evreii ruina România“.

Dar, din moment ce aceasta este o exagerare, și ei nu este încă ruina, așa cum deja este acum vizibilă, apoi amânat până la această foarte hiperbolă.