Ventriculomegalie - cauze și simptome Ventriculomegalie

Ventriculomegalie - un proces patologic în care fătul poate crește ușor dimensiunea ventriculilor creierului, provocând astfel diverse tulburări neurologice și leziuni cerebrale. Cel mai adesea afecteaza ventriculii laterali.Ventriculomegalie - cauze și simptome Ventriculomegalie

Structura complexului ventriculilor laterali. Pe masura ce embrionul se dezvoltă, ele variază foarte mult. Există tabele speciale pentru a evalua în mod corespunzător valoarea diferitelor departamente. Boala poate fi detectată atunci când porțiunile laterale sunt prezentate mai mult de 10 milimetri. În cazul în care lățimea lor este de 10-15 mm, este o formă de frontieră. Desigur, corpurile de expansiune au un risc foarte mare de formare a anomaliilor sistemului nervos central la copil.

În funcție de gradul de severitate, există trei tipuri principale:

  • Heavy - căci este inerentă părți semnificative ale nou-născutului ukruplenie cerebeloasa în conjuncție cu alte patologii.
  • Middle - creșterea atinge un anumit nivel - până la 15 mm, pot fi detectate de asemenea modificări în fluxul de lichid cefalorahidian.
  • Ușor - acesta corespunde leziuni mici.

În funcție de care parte este crescută, este izolat astfel de tipuri de boală:

  • Side - a lua spate mai mari și ventriculul stâng.
  • Al treilea tip - zona umflata între frontală și partea anterioară a talamusului optic.
  • În al patrulea rând - evoluție rahidian complot și cerebel.

Principalele condiții de stare generală de rău sunt au fost observate anomalii cromozomiale la 17-20% dintre femei în perioada de gestație. Aceasta infectie boala provoca, traume fizice, hemoragie. Întărirea bolii și a altor defecte pot fi formate.Deviația este un caracter izolat, și este rezultatul unui defect asociat cu alte forme de dezvoltare. In fatul se produce umflarea marimea corpului la 12-20 milimetri.

În cazul în care în cele din urmă pungile nervoase vor deveni mai mult, nu a eliminat amenințarea hidrocefalie.

boala viitorului copil poate provoca sindromul Down, Edwards sau Turner. Stare generală de rău cea mai severă afectează structura în schimbare a inimii, creierului si a sistemului musculo-scheletice. Deviația se poate vedea în mod clar prin examinare cu ultrasunete în 20-23 săptămâni de gestație fat. Defect de poate fi fixat la începutul 3 trimestru de sarcină. Cel mai bun timp pentru a detecta - 25-26 săptămâni. În cazul în care acest fenomen - singura patologie, atunci sunt șanse ca pot exista efecte cromozomiale severe este destul de scăzută. Medic-genetician definește riscul existent de complicații în copil, în funcție de faptul dacă a crescut pungi cu lățime formate.

În cursul studiilor medicale au arătat că există un risc ridicat de deficit la femeile gravide, după 35 de ani (rata de incidență a variat de 0,5-0,7%) la femeile tinere gravide, deoarece este redus.

diagnosticare

Ventriculomegalie posibilă identificarea 17 și 33 de săptămâni, folosind metode cum ar fi ultrasunete si karyotyping spectrale. În cazul în care studiul perinatale în mod necesar trebuie să studieze cu atenție toate structurile anatomice. Stabilirea unui diagnostic precis va traversa capul de scanare și în continuare determinarea valorilor părților externe. Pe fenomen poate vorbi atunci când corpurile au o dimensiune mai mare de 10 mm.

Scopul principal al tratamentului este de a preveni nou-născut a consecințelor sale: tulburări severe ale sistemului nervos central. Neurolog si medic pediatru prescrie medicamente, cum ar fi antihypoxants, diuretice și vitamine. În plus, copiii sunt prezentate un masaj și fizioterapie (exerciții statice, cu o sarcină pe podea pelvin si muschii pelvieni). Pentru a preveni dezvoltarea defectelor neurologice, determină medicamentele care promovează retenția de potasiu în organism.

profilaxie

Avertizare boli este buna sarcina de planificare. Astfel, se recomandă femeilor:

  • consiliere genetică;
  • acid folic (femeile de vârstă reproductivă);
  • prevenirea bolilor cronice.