Amenajare a teritoriului teren denivelat, cu o pantă de (video)

Dacha pe teren accidentat poate fi mândru de proprietarul său atunci când amenajare a teritoriului pe o pantă este atent gândită și bine organizată. Construirea unui domeniu complex - munca grea, care va necesita o mulțime de timp și efort. Dar omul, lupta pentru frumusețe și armonie, aceasta nu se va opri.Amenajare a teritoriului teren denivelat, cu o pantă de (video)

Atunci când se planifică proiectarea peisajului ar trebui să ia în considerare faptul că versantul sudic este mai strălucitoare.

Mai ales pentru teren accidentat

Înainte de a face aranjament de teren cu o suprafață inegală, trebuie să examineze cu atenție toate caracteristicile sale. Pentru zona de amenajare a teritoriului pe pantă a fost subiectul de admirație și mândrie de vecinii proprietarului ar trebui sa serioase cu privire la dezvoltarea sa.

Amenajare a teritoriului teren denivelat, cu o pantă de (video)

Exemplu de peisaj zonării proiecta propriile lor mâini.

Este obligatoriu să se ia în considerare: orientarea pantă relativ la cardinal, unghiul și vântul a crescut. Pe care parte este orientat site-ul, acesta va depinde de iluminarea. Aceasta va fi o problemă majoră în selectarea plantelor. Cel mai aprins - versantul sudic. El a eliberat de zăpadă, dar mult prea uscat la soare, atât de multe plante vor suferi de căldură. Pentru versantul nordic al alegerilor de plante sunt limitate. Nu toate flora poate supraviețui în umbră. În ceea ce privește zonele de vest și de est, acestea sunt cele mai potrivite pentru a se potrivi diferitelor plantații. Atunci când planificarea trebuie să ia în considerare direcția de mișcare a umbrelor.

Din unghiul de înclinare va depinde în zona de zonare și etapele dispozitivului, terase, diverse gârlă. Cu aceste facilități spatiul va deveni mai armonioasă și confortabilă. Mai mult decât atât, pași și ajutoare prevenind spălarea în jos sol vegetal.

Anumite dificultăți porțiune inegale asociată cu mișcarea maselor de aer. Rece se va deplasa în jos, acumularea în depresiuni. Din acest motiv, ele pot fi înghețurile târzii. Masa de cald se va ridica și a solului overdry în sezonul cald. Construi o casă, planul de dependințe dispozitiv, paturi de legume și zone de agrement trebuie să se bazeze pe direcția vântului.

Principalele etape ale planificării

Pentru tot ce ai nevoie de următoarele materiale:

Amenajare a teritoriului teren denivelat, cu o pantă de (video)

Consolidarea pantei pe site-ul.

  • blocuri de beton;
  • ciment;
  • materialul din lemn, metal, piatră sau orice altă alegere;
  • material decorativ: piatra, placi ceramice, etc;.
  • material de impermeabilizare.

Zona de amenajare a teritoriului, cu o pantă începe cu planificarea și construirea de ziduri de protecție, ceea ce va consolida panta și proteja de tasări. Pereții pot fi realizate din piatră, blocuri de beton, metal, lemn. Metal și lemn pentru a fi tratate cu compuși care previn deteriorarea lor. Zidărie pot fi create prin metoda uscată. În acest caz, înălțimea sa nu trebuie să depășească 100 cm. Dacă doriți o înălțime mare, pietre mai bine mortar de etanșare.Peretele de reținere poate fi căptușită cu un bloc de beton monolit sau beton. În ceea ce privește decorarea suprafetelor de beton, este posibil să se utilizeze metode diferite: tigla ceramica, piatra artificiala, pictura, sau prin alte mijloace.

Înainte de construirea peretelui fundației este prevăzută, care va oferi stabilitate și de a crește durata de viață a structurii. În acest scop, beton adecvat sau moloz din beton. În porțiunea în care acesta se află în contact cu solul, este necesar să se acopere materialul de impermeabilizare.

Amenajare a teritoriului teren denivelat, cu o pantă de (video)

Proiectarea și crearea de canale.

În paralel, trebuie avut grijă cu privire la construcția de scări. În plus față de furnizarea de o tranziție confortabilă de la un nivel la altul, ele vor fi un element de decor perfect. Proiectare de scari ar trebui să se acorde o mare atenție. Ele pot fi realizate din busteni, panouri, cărămizi, piatră, beton.

Apoi, puteți trece la amenajarea sistemului de drenaj. Preferința este mai bine pentru a da un sistem închis, care este utilizat pentru acest azbest sau metal țeavă cu un diametru de cel puțin 100 mm. Construcția acestui tip de sistem va proteja zona de la waterlogging, și pentru a crea condiții bune de creștere a plantelor.

Se trasează zona ar trebui să fie împărțit în zone. Trebuie avut grijă pentru a proteja plantele de vânt. Acest lucru este important mai ales în cazul în care nu există plantații forestiere. Pe porțiunea laterală nord să fie aranjate într-o barieră de arbori sau arbuști. Plante de fructe este mai bine să aibă o zonă bine luminată pe partea de sud. Dacă aveți de gând să planteze legume, paturi sunt, de asemenea, mai bine plan de la acest punct.

Cele mai calde zone ar trebui acordată plantelor cu cerințe ridicate pentru condiții de creștere și anuale. De-a lungul căilor, dispuse pe o pantă, perene și arbuști pot fi plantate. Mai bine pentru a da prioritate soiurilor cu un sistem radicular puternic.

construirea de terase

Amenajare a teritoriului teren denivelat, cu o pantă de (video)

Schema de terase de fabricație.

Terenul este pe o pantă este greu de imaginat fără unul sau mai multe terase. Acest element decorativ poate fi o destinație de vacanță convenabilă. Înainte de a începe, trebuie să ia în considerare câteva aspecte importante:

  • pantă trebuie să fie împărțită în mod corespunzător în zone, astfel încât zona a fost un loc de recreere și grădină;
  • solul trebuie să fie protejate de eroziune și au un drenaj bun;
  • ziduri de sprijin trebuie să fie de încredere, că terasa era sigur pentru oameni sunt pe ea.

La dispunerea zonelor de agrement trebuie să ia în considerare direcția vântului, să-l puneți pe partea leeward. Numai cu aceste caracteristici dezvoltate terase de design.

Pentru ca dispozitivul terase adecvate pentru a verifica panta, adică, găsiți înălțimile complot diferență. Această valoare este împărțită în funcție de mărimea bazei orizontale. Apoi distinge benzi individuale - terase. Lățimea de bandă ar trebui să ofere cazare confortabilă planificate obiect, fie că este vorba de o casă de fermă și clădiri sau paturi, paturi de flori, poteci.

Aspect Parcelă realizat treptat. În primul rând soluționarea terasa superioară.

astfel, Tăietura solului se mișcă în jos, creând o platformă inferioară. Înălțimea fiecărei terasa va depinde de dorințele proprietarului. Materialele moderne permit să construiască ziduri mai mari de 150 cm de fixare. În ceea ce privește amplasarea teraselor de pe deal, se poate face într-o manieră eșalonată sau asimetrici.

Proiectarea implică utilizarea aranjamentelor florale terasa pentru decor. Din razele fierbinți ale soarelui și vântul pot fi protejate compoziția teritoriului de plante agatatoare. În acest scop, bine adaptate Clematis. Pe platforma poate fi plantate galbenelele, petunii diverse grade, iarba mare, dracilă sau Euonymus. Decoreaza terasă puteți vaze din piatră, lanterne mici, bănci pentru odihnă. Compoziția se uită trebuie utilizat 3-4 culori armonioase și plăcut pentru înregistrare. Cel mai bun loc pentru amenajarea de terase - partea de sud a pantei.

porțiune de înregistrare

Atunci când alegeți plante pentru un site pe panta, mai bine pentru a da prioritate note pe termen lung: Marti, ienupăr, anumite tipuri de arbori cu creștere scăzută. plante decorative, cum ar fi cimbru, Cotoneaster, pene și alte soiuri, se potrivesc, de asemenea, în peisajul general. Phlox, muscata, lavanda, salvie se va simți bine pe pante abrupte. Ele pot fi plantate și mai multe tipuri de plante decorative: trandafiri, trandafir, Bluebells.

Utilizarea anuale necesită o pregătire prealabilă și consolidarea solului. Pentru a face acest lucru, utilizați o plasă sau folie. Ei vor proteja solul de eroziune.

O atenție deosebită trebuie acordată acoperirii pe zonele dificile. Scari dintre terase ar trebui să fie evidenția bine că puteți vedea fiecare pas. Toate terasele, care sunt utilizate pe timp de noapte, ar trebui să fie evidențiate pe perimetrul. Pentru iluminat, puteți utiliza lumini electrice sau care rulează pe site-ul aranjament solare batareyah.Pravilnoe pe partea poate transforma într-un loc frumos și confortabil. Panta - acest lucru nu este un motiv să renunțe la proiecte interesante de design.