cauze, simptome tulburări de memorie, prevenirea tulburărilor de memorie

cauze, simptome tulburări de memorie, prevenirea tulburărilor de memorie

Potrivit statisticilor, probleme de memorie sunt implicate aproape fiecare al patrulea locuitor al pământului. De obicei, ele încep în liniște, cu lucruri mici, cu tușe distragere a atenției atunci când poate duce umeri și suspin: „Oh, memorie de fată“ Cu toate acestea, la mers în gol problema va primi doar mai rău și se transformă într-o uitare distrasă, când el nu poate aminti în cazul în care pentru a pune chei și blocat dacă ușa reală.pierderi de memorie - o boala care are simptome si metode de tratament sale. Și motivul pentru probleme de memorie, de obicei, este îmbătrânirea organismului, care provoacă o „uitare senil benigne“. În prezent, cu toate acestea, chiar și oameni foarte tineri se plâng de pierderi de memorie. Prin urmare, este necesar să se încerce să se ocupe de situația înainte de a merge la tine un specialist.

Cauzele de tulburări de memorie

Cauze tulburări de memorie pot fi mai multe. În primul rând, este o leziune a creierului, atât în ​​mod direct vânătăi și hemoragiilor, ceea ce ar duce în mod inevitabil la probleme de memorie. Cauza poate deveni, de asemenea, o depresie lungă, în special în cazul în care este însoțită de tulburări de somn. Unul dintre motive este relevantă în special în lumea noastră modernă este moft diete care duc la un dezechilibru al fluxului de nutrienți în organism și mai ales de carbohidrati, dintre care lipsa duce la deteriorarea proceselor de memorie. Și dacă motivul pentru care în acest sens, este suficient să se normalizeze dieta, exercitii fizice si restul.

Cauzele de tulburări de memorie pot fi, de asemenea, pur psihologic. Poate că gândurile tale sunt constante de reflecție unele probleme foarte importante, și să se concentreze pe altceva devine foarte dificil, ceea ce duce la distragere a atenției. Uneori, din motive psihologice pot fi mai profund, de exemplu, dorința de a uita despre ceva foarte neplăcut, adică, să șteargă din mintea unor evenimente, și tot ce a fost într-un fel în legătură cu ea. Cu astfel de probleme ar trebui să consulte un psiholog, care va ajuta nu numai să înțeleagă motivele, dar, de asemenea, să identifice modalități de a elimina consecințele acestora. Se întâmplă adesea că deficitul de memorie este un simptom al tulburărilor mentale, cum ar fi diverse temeri, fobii, depresie.În cazul în care din motive psihologice sunt excluse, atunci deteriorarea memoriei poate urmări unele dintre bolile fiziologice, cum ar fi accident vascular cerebral, ateroscleroza, epilepsie, disfuncții tiroidiene, și altele. Creșterea uitarea ca este de obicei primul simptom al bolii Alzheimer. Astfel de încălcări ale legii sunt numite sindroame dismnesticheskimi.

diagnostic precis poate fi doar un specialist, tratamentul ar trebui să fie, de asemenea, a avut loc sub supravegherea unui medic.

tulburări de memorie Simptome

tulburări de memorie Medicii este definită ca o problemă atunci când nu vă puteți aminti ce sa întâmplat cu tine ieri, cu câteva zile sau săptămâni în urmă, dar detaliile spune despre evenimentele din ultima ani, sau chiar au loc în urmă cu câțiva ani.

simptom Perturbând este, de asemenea, consideră că o persoană nu este în măsură să stabilească în memorie informațiile pe care ajunge direct aici și acum.

Chiar și în perturbării în vârstă, severă de memorie, care este însoțită de o „pierdere“ a perioadelor de timp întregi, rata nu este. În ciuda faptului că organismul nu în cele din urmă „uza“ din ceea ce suferință și procedee pentru producerea și transmiterea de informații, dar o pierdere de memorie ascutita si progresiva poate fi un semn de la începutul bolii Alzheimer. În acest caz, nu se poate face fără ajutorul unui profesionist calificat. medicamente moderne sunt în măsură să mențină capacitatea creierului de a aminti, dar cu foarte boala care face fata nu poate, prin urmare, trebuie să înceapă un tratament cât mai curând posibil, în scopul de a ușura simptomele sale.

Prevenirea tulburărilor de memorie

Chiar și în vârstă vechi poate păstra o memorie excelentă, dacă urmați recomandările pentru prevenirea încălcării sale.

1. Alimentația corectă. Bună nutriție, cu o multime de carbohidrati, grasimi si proteine ​​- un angajament nu numai longevitate, dar, de asemenea, salva de memorie. Produsul cel mai periculos, în acest caz, poate fi considerat un aliment gras, precum și consumul excesiv de zahăr și sare. efect pozitiv asupra creierului, precum si toate procesele mentale, inclusiv de memorie, are un consum de scorțișoară și ghimbir, și este deosebit de util vitamina E si infuzii de frunze de Ginkgo biloba.

2. Exercitiile fizice regulate. Și nu merge neapărat la sala de sport, transpirație sub greutatea barei. Pentru a consolida memoria este mersul pe jos care îmbunătățesc circulația sângelui și, prin urmare, intrarea sa în creier cu oxigen. Vei aduce un serviciu neprețuit pentru memoria sa, dacă faci un obicei de exerciții sale bune de dimineață.

4. Nerespectarea de obiceiuri proaste. Desigur, procesul de fumat sau de consumul de băuturi alcoolice în procesul de memorare a informațiilor nu afectează, cu toate acestea, aceste dependențe sunt cauza multor tulburări, simptomul care se întâmplă doar tulburări de memorie.

Oricare ar fi cauzele de tulburări de memorie, nu trebuie să intrați în panică, dar ai nevoie pentru a vedea un specialist care poate determina natura tulburărilor, cauzele lor și să prescrie un tratament. Poate că problemele sunt temporare și situațională, de exemplu, asociată cu unele situații extraordinare, permițând, care nu au nevoie nici de medicamente. Mai ales că de la an la an de diagnostic și tratament al bolilor chiar și cele mai complexe devine din ce în ce mai mult. O inițiere în timp util a tratamentului - este jumătate din bătălie.

Romanchukevich Tatiana
pentru InFlora.ru revista pentru femei