Ce este anuităților

Întrebarea întreabă: Sasha

Bună ziua, Sasha! De obicei, băncile atunci când eliberează credite pentru persoane fizice prefera să utilizeze un scheme de plăți anuitate. „Ce este?“ - a întrebat, ca tine, mulți debitori care au aplicat mai întâi pentru un împrumut. Termenul Necunoscând este încurcat, dar este de fapt foarte simplu.Cuvântul „anuitate“ provine din latinescul „annuus“, ceea ce înseamnă „anual.“ În cazul împrumuturilor în cadrul plăților anuitate sunt destinate pentru aceeași dimensiune, efectuate de debitori ai băncii în fiecare lună.

Valoarea plăților depinde de valoarea creditului și rata dobânzii. O astfel de metodă de rambursare a datoriei este benefică pentru ambele părți ale tranzacției. Creditată este convenabil pentru a efectua calcule. Nu este nevoie să contactați managerul băncii și de a afla ce dimensiune de plăți regulate.


Creditor, la rândul său, face un profit, bazat pe procentajul. anuităților - o formulă matematică. Se calculează după cum urmează:

NEO x SS / [1 - (1 + PC) - PP].

Simbolurile utilizate în formulă sunt descifrate după cum urmează:

• NEO - restul datoriei de împrumut, care are loc la data plății;
• PS - rata lunară a dobânzii, ceea ce corespunde cu 1/12 ratei anuale specificate în acordul creditorului;
• PP - numărul de luni care rămâne până la scadența datoriei.

Rata dobânzii lunară se calculează după cum urmează:

Pentru a înțelege modul în care principiul de calcul, dau un exemplu. Să presupunem că obține credit pentru 1000 de ruble. Acest lucru va fi Neos, adică, valoarea creditului la momentul de calcul. Creditorul ați oferit asistență financiară la o rată a dobânzii pe an, egală cu 20%.În luna supraplății la suma creditului până la 1,67% (1/12 din rata anuală), acest lucru este PS. Conform acordului de împrumut, banii din datoria pe care au oferit timp de 12 luni. Într-un astfel de caz, plata lunară anuitate va fi 92.63 de ruble.

Este important de remarcat faptul că rata dobânzii plătite în plus, treptat, va fi redusă, iar „corpul“ de dimensiunea de plată a creditului - pentru a crește. Timp de 12 luni, creditorul datoriilor furnizate de dvs. vor fi 111.61%.

Acest lucru este 3,27% mai mult decât calculul tradițional de 20% pe an la soldul creditului, cu o rambursare lunară a plăților datoriei de aceeași mărime. Se pare că pentru o schemă de plată unică debitorul plătește dobânda suplimentară instituție financiară.

Sasha, formularul de mai sus, puteți aplica în etapa discuțiilor cu structura bancară a condițiilor de creditare. Cu toate acestea, este înțelept să profite de calculator creditor.

Toate întrebările sunt preluate de către echipa noastră de experți.
Răspunsul la întrebarea este acțiunea, care ar lua un expert pentru a rezolva problema. Acesta nu este un ghid pentru a rezolva toate problemele, dar numai sfaturi generale și recomandări, cu toate acestea, după cum arată practica, foarte util!

Nu am găsit un răspuns la întrebarea?

Dacă nu găsiți un răspuns la întrebarea dvs., zadayde la noi! Este gratuit! Adresați întrebarea dvs.

În prezent lectură:

Ca un exemplu, să ne uităm la modul de a calcula, folosind un calculator de credit ipotecar „VTB 24“. Să presupunem că mărimea ipotecare noastre va fi de un milion de ruble.

Bine ai venit! El a făcut apel la „Ural Banca pentru Reconstrucție și Dezvoltare“ a Izhevsk, pentru a obține un împrumut. Ca condiții sunt clare, dar vreau să întreb, pe ce bază se calculează suma plătită în exces pe împrumut.

Bine ai venit! Te rog spune-mi, cum pot calcula plățile ipotecare cu ajutorul unui calculator în „Rosselkhozbank“ Syktyvkar? Ce date am nevoie pentru a conduce?

Vreau să ia un împrumut în „Rosgosstrah Bank“. tot ce am considerat, dar confundat cu un calculator de împrumut. Prompt, modul de calculare a plății împrumutului?

Dacă trebuie să analizeze și să calculeze plata sau rambursarea împrumutului, atunci vom împărtăși cu tine informații foarte utile.