Ce este portul

Ce este un port?

Uniunea Sovietică a fost un port foarte popular „Trei Șapte“ ( „777“) - un vin alcoolizat ieftin, care însoțit de multe sărbătoare festive spontane și planificate. Acest vin poate fi găsit chiar și acum - este de obicei făcută de vin ieftin, dacă nu este un mod surogat. Cu toate acestea, ea poate fi cu greu numit „trei șeptari“ vin de Porto, pentru că acest nume poate fi atribuit numai băuturi fabricate strict în conformitate cu standardele specificate - și anume, vin alcoolizat produs în Portugalia, în apropiere de valea râului Douro pe o anumită tehnologie. Pentru a asigura autenticitatea vinului achiziționat, trebuie să se uite - dacă există o sticlă de ștampila specială este lipită de capac psihiatru. Termenul „port“ provine de la numele orașul portughez Porto, prin care exportul de vinuri din valea Douro.Ce se întâmplă de port

Tot port pentru cel puțin trei ani se menține în butoaie mari de stejar, iar apoi fie lăsate să se maturizeze în butoaie de pe sau distribuite pentru maturarea ulterioară în sticlă, prin urmare, separarea tuturor burdufurile portului în două tipuri:
- vinul se maturează în butoaie timp de trei la patruzeci de ani și apoi îmbuteliată și este considerat a fi coapte și gata să mănânce;
- Vinul se maturizează în sticle de sticlă timp de cel puțin 15-20 de ani.

Ce este portul

Vinul de maturare în sticle, are un gust fin de butoi de vin conține mai tanin este mai vâscos. Diferența în gustul de băuturi se datorează faptului că portul, maturarea în butoaie de stejar, are cel puțin un contact mic cu aerul, iar portul de sticle de sticlă izolate cât mai mult posibil de la expunerea la oxigen.

Portul de butoaie de stejar

Ce este portulÎn plus față de „Tony“ și „Koleyty“, există un alt tip neobișnuit de portul - „Garrafeyra“ ( „Garrafeira“), este mai întâi învechit în butoaie de stejar (3-6 ani), și apoi în flacoane de sticlă cu mai mult de 8 ani. Acest vin este cel mai lung trăit de toate tipurile de port, dar, de asemenea, destul de rare. Produs „Garrafeyra“ din recolta de un an.

Ce este portul

vin de Porto din sticla

Printre port, maturarea în recipiente de sticlă se disting:
1. Alb Portevin ( „Branco“) - un tânăr vin de fructe obținut din struguri albi. Printre portul alb, puteți găsi un soiuri uscate, semi-uscate și dulci. De exemplu, cel mai dulce al portului este „Lágrima“, care servește în mod necesar refrigerate, carne și măsline.
2. Roșu tânăr port de amestec ( „Ruby“ și „Ruby Reserve“) - vin bogat de culoare rubinie, cu o aromă de fructe și aromă.

Ce este portul

3. "Late Bottled Vintage" sau "LBV" - vin de Porto, cu arome complexe. Acesta este popular datorită faptului că acesta poate fi băută imediat după îmbuteliere, iar după maturare în sticlă - și așa mai departe, și așa de bine. Acesta este produs din recolta de struguri pe an.
4. „Crusted“ - vin de Porto cu sedimente. Este confectionata din vinuri din recolte diferite și îmbuteliată fără filtrare. Este nevoie de transvazare înainte de servire. Acum, „crusta“ rare.
5. Portul Vintage ( "Vintage") - este realizat dintr-un an de recoltă restante. Se pot dezvolta în sticlă 20 la 50 de ani. Inainte de servire, „Vintage“, care urmează să fie decantat. Deschide o sticla nu pot fi stocate și sigilate sub formă de vin este în continuă evoluție și care își schimbă culoarea și gustul.
6. „Single Quinta Vintage“ - Port vinul care este produs din recolta unei singure podgorii, filmat într-un an bun.

Ce este portul

Cum să bea portul

În funcție de tipul de port poate fi alimentat la momente diferite de sărbătoare. De exemplu, „Ruby“ este potrivit ca un desert, ca „Tony“ - ca un aperitiv. Doar un tânăr port de vin roșu este o bună bază pentru cocktail-uri. Ca un aperitiv la Port Wine recomandat: deserturi de fructe și bace, mâncăruri picante și sărate, brânzeturi „albastru“ și alte feluri de mâncare.
Portul alb este alimentat la o temperatură de + 10-12 ° C, roșu la + 18 ° C De obicei, acest vin este decantat, și înainte de desigilare păstrate într-o poziție verticală timp de cel puțin o zi, sau chiar mai mult.