Simptomele Chlamydia la femei si tratamentul Chlamydia la barbati

Simptomele Chlamydia la femei si tratamentul Chlamydia la barbati

De-a lungul ultimilor douăzeci de ani o poziție de frunte printre bolile care sunt transmise in timpul actului sexual, ia Chlamydia.
 • În primul rând, acest lucru se datorează apariția de instrumente de diagnosticare fiabile - metode de cultură a culturilor, PCR, IFA, ELISA.
 • În al doilea rând, o creștere semnificativă a stării de imunitate redusă, natura înnăscută și de adaptare, și sensibilitate crescută la Chlamydia umană, chiar și în cazul re-infecție.
 • În al treilea rând, Chlamydia agent patogen este foarte contagioasă, și are un ciclu de viață, care combină caracteristicile de virusuri, bacterii și rickettsii. Tratamentul Chlamydia este adesea dificilă, datorită prezenței infecțiilor cu transmitere sexuală ca ureaplasmosis, trihomoniaza, micoplasmoze, sifilis, infecțiilor fungice și bacteriene.
Cazurile raportate de Chlamydia sunt 8% din numărul de boli ale populației planetei - este de aproximativ 600 de milioane de oameni .. La femei, Chlamydia apare relativ frecvent (până la 60% din femeile infectate) decât la bărbați (cifra se apropie de 40% dintre cei infectați).

Simptomele Chlamydia la femei

La femei, sensibilitate ridicată, în primul rând datorită caracteristicilor structurale și fiziologice ale structurii sistemului reproductiv feminin, care include, în plus față organelor genitale externe, interne - vagin, gonade (ovare), trompe uterine, uter. Organele genitale interne la femei căptușită cu un strat de acoperire cu trei straturi care cuprinde mușchiul, stratul (epitelial) seroasă și urduroși.Era urduroși, straturile epiteliale sunt „foarte atractive“ pentru agent patogen Chlamydia, deoarece Chlamydia au hemotropizmom la epiteliul și deplasa în raport cu acesta.

În ciclul de viață al Chlamydia sunt oarecum morfologic și funcțional diferite forme:
 • 1 - corpul elementar - formă extracelulară, foarte infecțioase destinate supraviețuirii extracelular și adsorbția pe receptorii celulelor sensibile epiteliului columnar. Introducere în celula gazdă are loc prin endocitoză (proces de absorbtie celulare, materialul exterior spre interior pentru a forma o veziculă cu membrana - fagozom). Faza de implementare durează aproximativ 7-10 ore.
 • A 2 - corp INIȚIALĂ - formă intermediară intracelular, în etapa de transformare a corpusculii elementare vegetativă capabile să crească și diviziunea, forma. Faza Durata - 6-8 ore.
 • 3a - celule reticular - forma intercelulare, Reproducere că, după formarea începe să împartă binare, ceea ce determină acumularea de incluziuni perinucleari. Aceste incluziuni pot conține de la 100 la 500 celule reticular divid.
 • 4a - vițel intermediar pentru 36-42 ore pentru a forma corpuri elementare ale generației următoare.
ciclu complet de reproducere dureaza o medie de 48-72 de ore de la momentul introducerii în mucoasă și momentul distrugerii celulei gazdă și eliberarea noii generații de celule elementare în spațiul extracelular, iar în continuare procesul simptomelor manifestate.

Perioada de incubație pentru Chlamydia in medie dureaza 2 saptamani - 1 luna, uneori mai mult. În cazul unor condiții nefavorabile, progresia bolii se oprește și intră în modul „sleep“, este un timp-regresiv.

sunt condiții nefavorabile:
 • Activarea rapidă și puternică a mecanismelor de apărare ale sistemului imunitar - formarea de secretorii Ig și în zonele de Chlamydia maximă a leziunii comuta în mod activ de celule (limfocite T) și umorale (Ig M, Ig A, Ig G) imunitate.
 • O cantitate mică de agent de luat în organism.
La manifestarea unor simptome la femeile afectate de o serie de factori, șef printre ei este - mediu de pH și de stres nervos, procesele inflamatorii, comorbidități - imunitate redusă, precum și tulpina agresivă a Chlamydia.

Chlamydia este mediu neutru optim - 7.0. Nivelul pH-ului la femei variază în timpul unei luni, în funcție de faza ciclului menstrual, nivelul de hormoni. La femei, vagin acide mediu prezent - 3.5 - 4.5, în colul uterin - este alcalin, 6.5-7.0.

Infecția cu chlamydia asimptomatică la femei are loc în 65-70% din cazuri. Причиной этого может быть «аккуратный» выход «новой порции» элементарных телец из клетки-хозяина без ее разрыва и разрушения, что вызывает активный иммунный ответ и соответственно отражается на внешних, слабовыраженных симптомах, а путем выхода хламидий из узкого ободка плазмалеммы клетки, что не Aceasta determină activitatea sistemului imunitar.

Chiar și cu infecție activă, care este însoțită de deteriorarea primul interne, și apoi, ca urmare, și organele genitale externe, chlamydia nu are simptome distincte.

La invazia susceptibila chlamydia tuturor membranelor mucoase ale corpului - organe de auz, văz, mucoasa tractului respirator, intestinal, tubii renali, ochii conjunctiva, rect.

În cazul în care simptomele Chlamydia la femei se manifesta sub forma emergente din timp în timp dureri în zona abdomenului, regiunea lombară, abdomen.

Manifestația Chlamydia exprimate in secretie albicioasa sau gălbui, muco purulent cu un obiect ascuțit nu un miros plăcut, care poate indica un proces inflamator deja progresiv, precum și posibile coinfecțiile.

În acest context, poate prezenta mâncărime, senzație de durere în timpul urinării și febră la nivelul de 37 - 37,5 grade. Pot exista, de asemenea, simptome de tulburări menstruale, sângerări intermenstruale, crescut de sangerare in timpul menstruatiei.

Dar, de multe ori Chlamydia diagnosticat la femei după tratamentul pacientului la medic din cauza deja în curs de dezvoltare pe acest fond, o serie de boli ale sistemului genito-urinar.

Simptomele Chlamydia la barbati

Simptomele Chlamydia la femei si tratamentul Chlamydia la barbati

Simptomele la barbati au un tablou clinic mai pronunțată în timpul primelor săptămâni de infecție. Manifestarea simptomelor exprimate în inflamație a uretrei, care este însoțită de durere la urinare, senzație de arsură și mâncărime. Durere în regiunea lombară, zona inghinală, și creșterea temperaturii corpului la subfebrilă (37-37.5) ca o manifestare a toxicității.

chlamydia cronică

Din cauza Chlamydia cronice includ latente ascunse pentru boli cauzate de infestarea Chlamydia asimptomatice. Desigur cronica de Chlamydia este cel mai periculos, deoarece riscul de complicații să crească în vremuri. Aproximativ 60% dintre femeile care sunt testati pentru cauze de infertilitate au ascuns pentru Chlamydia. Perturbarea sarcinii și avort în 85% din cazuri se produce ca urmare a prezenței Chlamydia cronice. Infertilitate la barbati pe fondul Chlamydia înregistrate în 30% din cazuri.Tratamentul Chlamydia urogenitale cronice complicată de faptul că în afară de bolile concomitente ale sistemului urogenital, reduce nivelul de protecție a sistemului imunitar, și împreună cu aceasta, ar trebui formarea organismelor patogene de origine bacteriană și fungică, precum și agenți infecțioși pot fi atașate la alte boli infectioase.

chlamydia respiratorie

pneumonie Chlamydia este o cauza de Chlamydia respiratorii la barbati, femei, și mai des la nou-nascuti, stabilindu-se în membranele seroase ale plămânilor, cauzând agravarea bolilor respiratorii, forme usoare de pneumonie.

Vezi Chlamydia trachomatis se gaseste doar la om. Chlamydia trachomatis poate provoca, de asemenea, inflamarea conjunctivei, bronhiilor, nas, gât, urechea medie, miocardita. copilul nou-născut în 50% din cazurile de Chlamydia infectate de mama în timpul trecerii canalul de nastere in timpul de livrare. De asemenea, trebuie amintit că, atunci când un răspuns imun celular, există o absorbție de monocite și macrofage celulele deteriorate cu celule reticular și organismele elementare din spațiul intercelular. După absorbția fagocitelor migrează în grosimea țesutului și articulațiilor. Un model similar este chlamydia cauza proliferarea pe tot corpul și imunodeficientei formarea, leziuni ale sistemului cardiovascular și nervos, precum și complicații, cum ar fi formarea endocardita, ateroscleroza, artrita, astmul si altele.

Cauzele Chlamydia

Simptomele Chlamydia la femei si tratamentul Chlamydia la barbati

Chlamydia - o boala infectioasa cauzata de microorganisme, care fac parte din lipopolizaharida peretelui celular au Acid muramic - indicarea bacteriilor gram-negative conțin acizi nucleici, ribozomi. dimensiuni foarte mici - 0.24-1 microni și parazitism intracelular în comun cu Rickettsia lor. Lipsa ciclului glicolitic plin, anumite enzime pentru sinteza ATP-ului în cantitate suficientă pentru viața celulelor,, forma și utilizarea resurselor de energie ale celulei gazdă foarte infecțioase extracelular ele se referă la virusul.

Principalele motive pentru Chlamydia sunt:

Cum obțineți Chlamydia?

S-au spus despre ceea ce este Chlamydia si care sunt cauzele organismele sale, dar întrebarea este - cum se transmite Chlamydia rămâne deschisă.

Principala cale de infectare este metoda de transmitere sexuală Chlamydia că în 95% din cazurile de infecție este cauza, chiar și atunci când se utilizează prezervativ de sex. Metodele pentru contracepția feminină, dispozitivele intrauterine, Douching nu protejează împotriva infecției, ci mai degrabă un agent suplimentar care facilitează transferul de Chlamydia. traseu specifice verticale de infectie pentru sugari.

Cale de contact-uz casnic de infectie Chlamydia este posibilă în cazul în care există o persoană bolnavă în membrii familiei și de familie cu imunitate redusă. Posibilitatea de infecție de către experți este condiționată de utilizarea de articole de uz casnic comune.

Există, de asemenea, o versiune de contaminare cu picături, dar în acest caz a însemnat mai mult la agentul patogen de intrare la nivelul mucoaselor cu ajutorul mâinilor murdare.

Tratamentul Chlamydia la femei

Sub tratamentul Chlamydia la femei, fara recurență implica terapia medicală cuprinzătoare, care, în plus față de a scăpa de Chlamydia, are drept scop de a consolida apararea organismului, refacerea microflorei sănătoase, t. E. În plus față de vitamine antibiotice utilizare, enzime, gepatoprotektory, probiotice, imunomodulatori, terapie fizioterapie ( electroforeză, radiații infraroșii).

Tratamentul este adesea administrat într-un stadiu în care există o formare de celule reticular și creșterea lor repetată în cantitate, ca în acest moment, parazit se afla in interiorul celulei. corpusculi elementari nu sunt sensibile la tratament.

Tratamentul și eficacitatea sa depinde de - căile de administrare (intravenoasă, intramusculară - îmbunătățirea biodisponibilității medicamentului la concentrații egale în toate celulele) și doza de medicament. Doza nu a fost aleasă în mod corespunzător amenință formarea de forme rezistente de Chlamydia, progresia bolii și lipsa efectului terapeutic.

Schema de tratament Chlamydia la femei - medicamente pentru tratamentul Chlamydia

regimurile de tratament sunt recomandate ordinea primirii medicamentelor antibacteriene și alternative, în caz de recidivă a Chlamydia. De multe ori ia un medicament de la tetraciclină și macrolidic de droguri de la un grup.

Schema este următoarea:
 • Tetraciclinele - JUnidoks soljutab, Vibramitsin, doxiciclina - 100 mg de 2 ori pe zi, 7 zile.
 • Macrolidele - Azotromitsin, Sumamed - 500 mg, două comprimate o dată, Vilprafen - 750 mg, de trei ori pe zi, la fiecare 8 ore, timp de șapte zile.
Medicamente fluorochinolonelor utilizate frecvent în chlamydia cronică - lomefloxacin (400 mg pe zi, 10 zile), Tsiplofloksantsin (500 mg, de două ori pe zi, șapte zile).

In timpul sarcinii, Chlamydia decat vindeca?

Simptomele Chlamydia la femei si tratamentul Chlamydia la barbati

Y și femeile care alăptează în timpul sarcinii, în tratamentul unui număr de antibiotice macrolide sunt utilizate, și anume cu 14 membri Eritromitsitin (Eritrotsin) utilizat 500 mg, 4 p. / Zi. La fiecare șase ore, fără Menne o săptămână. 16 membri - Vilprafen (750 mg, de trei ori un bat, o dată la fiecare opt ore) și spiramicina (.. 3 milioane de unități la fiecare opt ore), timp de șapte zile luate cu strictețe. Cele mai eficiente medicamente sunt „generația nouă“, care au un grad ridicat de acțiune în interiorul celulei.

Medicamente tetraciclină și fluorochinolone sunt interzise de a accepta copii sub 12 ani, femeile gravide.

Antibiotice pentru Chlamydia

Preparate pentru tratamentul împărțit în funcție de specificitatea acțiunii în interiorul unei celule direct cu particulele chlamidii:
 • Micul efect. Cefalosporine, peniciline nitroimidazol.
 • Media acțiunilor. Tetraciclinele - JUnidoks soljutab, Doriks și fluorochinolone - ofloxacina, Levostar.
 • Acțiune puternică. Macrolidele - azitromicină, Sumamed, Vilprafen, claritromicină.

Lumânări pentru tratamentul Chlamydia

Lumânări în tratamentul Chlamydia este cel mai simplu instrument, ușor accesibil, dar înainte de a utiliza consultați medicul dumneavoastră. Lumanarile sunt, în primul rând, tratamentul local.
 • Polioksidony afectează parazit și acționează ca immunokorrektiruyuschego mijloace.
 • Genferon posedă anti-infecțios (Ureaplasma, Chlamydia, Mycoplasma, Trichomonas), imunomodulator, acțiune anti-fungice.
 • Viferon efect asupra florei microbiene lumânare patogene, și Chlamydia sunt agentul imunomodulator.
Lumânările pot fi utilizate în tratamentul femeilor și bărbaților, deoarece aceste lumânări sunt folosite rectal și vaginal.

Tratamentul Chlamydia la bărbați - pregătirile și recomandări

Simptomele Chlamydia la femei si tratamentul Chlamydia la barbati

Simptomele Chlamydia la barbati si medicamente pentru a trata același lucru se aplică ca și la femei. Dar, în plus față de schema recomandată, utilizat adesea un regim alternativ de tratament, folosind:
 • ofloxacin - 400 mg;
 • claritromicină - 250 mg;
 • spiramicină - 3 milioane de unități .. de trei ori pe zi;
 • Roxithromycin - 150 mg;
 • Tetraciclină - 500 mg de 4 p / zi.
 • pefloxacina - 400 mg;
 • lomefloxacin - 600 mg, 1 r / d ..
Toate preparatele de scheme alternative sunt acceptate în termen de 10 zile. Ofloxacina, claritromicină, Roxitromicina și pefloxacina ia de două ori pe zi.

Consecințele Chlamydia

Chlamydia este asimptomatic, ceea ce face dificilă diagnosticarea în timp util și tratament. Manifestările de complicații ale Chlamydia la femei exprimate în cervicită și complicațiile sale ulterioare - inflamarea tractului urinar, mucoasa de col uterin, endometru si trompelor uterine, ovarelor. Existența Chlamydia in corpul unei femei duce la boli autoimune (anticorpi antisperm fabricarea in pelvis) si infertilitate.

La barbati, complicatii sunt exprimate - o inflamatie a epididimului, prostată, vezicule seminale și măduva, accident vascular cerebral lacunar, infertilitate de sex masculin. În plus față de leziunile sistemului urogenital, Chlamydia la barbati provoaca leziuni oculare, articulatii, colon, rinichi, dezvolta artrita si uretrite.

Complicațiile în tratamentul Chlamydia la femei și bărbați

Nu este un tratament eficient al Chlamydia poate duce la infectii si persistenta de complicatii grave, este în acest context.

sindromul Reiter se caracterizează prin dezvoltarea a trei boli - artrita, uretrita si conjunctivita. Boala Fitz-Hugh - Curtis formarea caracteristică aderențe între diafragmă și suprafața superioară a ficatului.

La barbati, cele mai grave boli sunt prostatita cronica si orchiepididymitis care duc la infertilitate.

infertilitate feminină este format pe un fond de boli inflamatorii ale organelor pelvine si formarea de cicatrici in trompelor uterine adeziuni.

După un curs de tratament după o perioadă de două luni, este necesar să se treacă testele de control pentru a vedea dacă tratamentul a fost eficace. În cazul diagnosticare PCR - rezultatul ar trebui să fie negativ. În cazul diagnosticării ELISA - Ig M-, Ig G- - nici o infecție, Ig M-, Ig G + - transport Chlamydia sau imunitate dobândită, pacientul în tratamentul nu necesită, Ig M +, Ig G + - ostrofaznyh manifestare a Chlamydia cronice sau primare chlamydia invazie.

Simptomele Chlamydia la femei si tratamentul Chlamydia la barbati