Chlamydia, un ghid detaliat pentru bărbați și femei

Ce este Chlamydia?

Chlamydia (sin chlamidia urogenitala.) - o infectie vaginala comuna, o transmitere sexuala.

Agentul cauzal este o bacterie microscopica Chlamydia trachomatis Chlamydia trachomatis (Chlamydia trachomatis) este capabil să se stabilească în celulele mucoasei suprafata tractului urinar si organele genitale la barbati si femei.Conform estimărilor actuale, lumea în fiecare an, mai mult de 140 de milioane de cazuri noi de boala.

Chlamydia Infectia apare mai ales in timpul sexual neprotejat vaginal, anal sau sex oral. Transmiterea Chlamydia asexuat posibilă numai în cazuri rare, utilizarea de îngrijire personală comune și lenjerie.

Cât de periculos este Chlamydia? Care sunt consecințele și complicațiile poate provoca?

 1. femeile tinere Chlamydia poate provoca inflamatia cronica a uterului, trompele uterine și ovare (endometrită. Salpingo) și crește semnificativ riscul de infertilitate și sarcină extrauterină.
 2. In timpul sarcinii, Chlamydia poate fi o cauza de nastere prematura si greutatea scazuta a corpului nou-născutului. În timpul travaliului, mama unui bolnav Chlamydia poate infecta copilul care se poate dezvolta mai tarziu pneumonie sau o infecție la ochi.
 3. La barbati, Chlamydia poate provoca prostatita cronica si ingustare a uretrei.
 4. În unele cazuri, de 2-3 săptămâni de la începerea Chlamydia dezvolta sindromul Reiter. Principalele manifestări sunt: ​​dureri articulare, iritații și inflamații ale ochilor, durere severă și o senzație de arsură la urinare.

Simptome si semne de Chlamydia

Primele simptome de Chlamydia pot apărea la sfârșitul perioadei de incubare, care durează 1-4 săptămâni.

Principalele semne și simptome de Chlamydia la femei

 1. purulentă neobișnuite sau sângerare ușoară din vagin (vezi cauze posibile ale mâncărimi vaginale și zona genitală.);
 2. Pruritul în zona genitală;
 3. durere surdă în timpul actului sexual sau prelungite cicalitoare dureri în abdomen (a se vedea cauze posibile dureri in timpul sau dupa actul sexual.);
 4. Sângerările minore din vagin intre menstre doua (a se vedea cauze posibile sângerare din vagin.);
 5. Durere și senzație de arsură în timpul urinării.

Principalele semne și simptome de Chlamydia la barbati

 1. Scant descărcare mucoase sau purulentă din uretră (penisul diminețile de evacuare poate fi tencuite cu secreții uscate);
 2. urinare frecventă, arsura si durere ascutita in uretra;
 3. durere pe termen lung în scrot;
 4. Aching prelungită durere în perineu.

Trebuie remarcat faptul că, în ambele bărbați și femei, Chlamydia apare adesea complet asimptomatici, astfel încât absența oricăror semne ale bolii într-unul dintre parteneri nu înseamnă absența infecției sale.

Cum să se pregătească pentru vizita la medic?

Dacă observați la oricare dintre simptomele menționate mai sus - asigurați-vă că să se consulte un medic.

 • 1-2 zile înainte de începerea tratamentului la medic refuza sexul;
 • 1-2 zile înainte de tratament la medic nu-și petrece dusurile și să se abțină de la utilizarea oricăror mijloace speciale de igienă a organelor genitale;
 • Cât mai curând posibil, încetați să utilizați orice medicament sub formă de supozitoare vaginale, tablete sau spray-uri, în cazul în care utilizarea lor înainte de test nu a fost convenit în prealabil cu medicul;
 • Seara înainte de a merge la medic ar trebui să dețină toaleta organelor genitale externe cu apă caldă și săpun. Femeile, în orice caz, nu spalaturi sau se introduce în vagin orice produse farmaceutice sau de igienă;
 • Dimineața, înainte de a merge la medic nu este necesar să se spele;
 • Este recomandabil să nu se urina timp de 2-3 ore înainte de a merge la medic.

Examinări și teste pentru detectarea Chlamydia

Următoarele teste și examinări pot fi necesare pentru diagnosticul de Chlamydia:

Per total examen ginecologic (examinare în oglinzi)

Examinarea ginecologică permite medicului să examineze pereții porțiunii vaginului și vaginală a colului uterin.

O descriere detaliată a examinării de către un ginecolog și cum să se pregătească pentru această examinare, a prezentat în articol: examinare generală ginecologica.

Tampoanele bacteriologic din vagin sau uretra (bărbați)

Cu această analiză, nu este posibilă identificarea agenților patogeni Chlamydia, dar este util pentru determinarea agenților cauzatori ai altor boli (tricomonaza, gonoreea etc.) care poate rula în paralel cu chlamydia.

Descrierea detaliată a modului în care să ia un frotiu atât pentru bărbați și femei, cum să se pregătească pentru această examinare și că poate însemna rezultatele, prezentate in articol: frotiu bacteriologice la femei și la bărbați frotiu bacteriologic.

Analizele de sânge pentru a determina cantitatea de anticorpi împotriva Chlamydia

În cazul tip de anticorpi IgM și IgA chlamydia apar la inceputul bolii, la câteva săptămâni după infectare cu Chlamydia umane si sunt un semn de infecție activă. Pe măsură ce boala progresează, anticorpii de tip tip de anticorpi IgM IgA și IgG sunt înlocuite.Anticorpii de tip IgG (titru pozitiv mai mult de 1:16 este considerat) să rămână în sângele unei persoane a fost bolnav pentru o lungă perioadă de timp, Chlamydia si se gasesc in oameni mai sanatosi care duc o viata sexuala activa.

În general, determinarea anticorpilor împotriva analizei Chlamydia nu este suficient de precis. Nu este intotdeauna detecta anticorpi împotriva hladimidy (chiar și într-un titru suficient) este un semn distinctiv al bolii, precum și lipsa de anticorpi specifici nu poate fi considerată ca fiind un semn incontestabil al lipsei de infecție.

Analiza PCR pentru chlamydia

Analiza PCR este utilizată pentru a determina materialul genetic (ADN) de Chlamydia. Materialul pentru analiză sunt din organele genitale ale unui om.

Rezultatele pozitive ale analizei PCR cu o precizie ridicată indică prezența Chlamydia, dar un rezultat negativ nu poate fi considerată ca o indicație precisă care nu Chlamydia.

O descriere detaliată a ceea ce este analiza PCR a modului în care să se pregătească pentru această examinare și că poate însemna rezultatele, prezentate în articol: Analiza PCR pentru detectarea infecțiilor latente.

Însămânțarea cultura Chlamydia

Cultivarea de mediu de cultură Chlamydia are meneshey sensibilă decât PCR. Analiza include transferarea unei cantități mici de descărcare din tractul genital al unui om pe un mediu nutritiv care sprijină creșterea microbiană până la punctul în care numărul lor este suficient de mare pentru a determina prin diferite teste.

Tratamentul Chlamydia la barbati si femei

 1. Tratamentul Chlamydia la barbati si femei este deținut de aceeași schemă, dar pentru femei, în funcție de caz, medicamente suplimentare sub formă de supozitoare vaginale pot fi atribuite.
 2. Tratamentul pentru Chlamydia ar trebui să completeze ambii parteneri sexuali.
 3. În timpul tratamentului trebuie să se abțină de la sex până după tratamentul ambilor parteneri.
 4. Re-examinare după tratament (în creștere Chlamydia de cultură) este necesară doar în cazul femeilor gravide. Testele repetate pentru detectarea anticorpilor (IgM, IgG) după un tratament ineficient datorită probabilității ridicate de a obține rezultate fals pozitive.

Medicamente pentru tratamentul Chlamydia

Schema de tratament include antibiotice chlamydia:

macrolidic

 • Azitromicină (500 mg în prima zi și 250 mg de patru zile);
 • eritromicină;
 • Dzhozamitsi.

tetraciclină

 • Doxiciclina 100 mg, de 2 ori pe zi, timp de 7 zile.

(Pentru toate preparatele și regimul exact determinat de medicul curant)

Tratamentul de medicamente chlamydia azitromicinei și Vilprofen poate fi mult mai scumpe, dar aproape la fel de eficace ca doxiciclina, astfel încât, în caz de dificultăți financiare ar trebui să ceară medicului să-l prescrie doxiciclină.

De multe ori, din cauza asocierii cu alte infecții cu Chlamydia, mai mulți medici prescriu antibiotice active, față de diferite microbi (de exemplu, formulările care conțin metronidazol sau medicamente antifungice).

De asemenea, în plus față de tratamentul cu antibiotice, medicul poate prescrie medicamente de tratament care stimulează sistemul imunitar. Astfel de medicamente pot fi foarte costisitoare și nu întotdeauna eficiente, așa că, dacă nu aveți suficienți bani pentru tratament, adresați-vă medicului dumneavoastră să prescrie doar antibiotice, dar în nici un caz nu renunta de tratament.

organele genitale cu Chlamydia de multe ori se produce simultan cu alte infecții (de exemplu, trihomoniaza), insensibil la tratamentul de mai sus, astfel încât auto-tratamentul bolii poate să nu fie eficace și să ducă la o pierdere de timp și bani pentru tine.

Sexul in timpul tratamentului cu Chlamydia

Probabilitatea de infectare cu Chlamydia in timpul actului sexual cu o persoana infectata aceasta infectie este de aproximativ 60%. Riscul este deosebit de mare de iluminat în timpul sexului anal. Transmiterea de Chlamydia, de asemenea, posibil prin sex oral (indiferent dacă cineva, bărbat sau femeie, este un purtător de infecție) și ce tip de sex oral a avut loc.

Datorită faptului că organismul uman nu poate produce imunitate de lungă durată împotriva infecției cu chlamydia, reinfectare este posibil imediat după terminarea tratamentului. Acesta este motivul pentru care, în timpul tratamentului Chlamydia este recomandat să refuze relații sexuale și să se întoarcă la ei doar că ambii parteneri au fost tratate.

Dupa tratamentul Chlamydia

In general, tratamentul Chlamydia formulările de mai sus este foarte eficient și conduce la eliminarea completă a infecției.

Recidivele (episoade repetate ale bolii) după tratamentul Chlamydia sunt de obicei asociate cu o retransmisie de la partenerii sexuali de infectare nu este transmis de la un nou tratament sau partener sexual.

În cazul în care, după finalizarea cursului tratamentului simptomele nu dispar (salvat exact aceeași secreții vaginale, care au fost înainte de tratament, durere, disconfort) sau re-apărut după un timp, ar trebui să vedeți din nou un medic.

Planificarea sarcinii după tratament pentru Chlamydia, puteți începe în următorul ciclu menstrual. În cazul în care nu există semne ale bolii după tratament - o femeie poate începe în condiții de siguranță încercarea de a obține gravidă, dar numai cu condiția ca partenerul ei sexuala a fost, de asemenea, tratamentul adecvat.

Apariția sarcinii imediat după tratamentul Chlamydia sunt, de obicei în condiții de siguranță, dar dacă recepția medicamente a coincis cu prima săptămână de sarcină, ar trebui să informeze medicul ginecolog.

Tratamentul Chlamydia in timpul sarcinii

După cum sa menționat deja mai sus, Chlamydia in timpul sarcinii poate avea efecte negative semnificative asupra dezvoltării fetale și starea de sănătate a viitoarei mame. În acest sens, cele mai multe ginecologi recomanda pentru a obtine testate pentru Chlamydia in timpul sarcinii si planificarea in caz de detectare a infecției, oferă un tratament înainte de concepție. În cazul în care Chlamydia se gaseste la femeile gravide, este necesar să se efectueze tratamentul său.

Tratamentul Chlamydia in timpul sarcinii se realizează, în principal, în al doilea și al treilea trimestru de sarcină, sub supravegherea unui medic ginecolog. Pentru tratamentul Chlamydia in timpul sarcinii, folosind medicamente care conțin azitromicină (Sumamed). Azitromicina este un relativ sigur pentru o femeie gravidă și copilul în curs de dezvoltare, în special în etapele ulterioare ale sarcinii. Pentru mai multe informații despre azitromicină în timpul sarcinii, puteți citi azitromicina articol: instrucțiuni de utilizare.

Tratamentul Oamenii de Chlamydia

Nici una dintre practicile populare cunoscute în prezent și mijloacele de tratament al Chlamydia nu este destul de eficient. O impresie falsă cu privire la eficacitatea multora dintre metodele descrise ale tratamentului național Chlamydia a apărut din faptul că, după aproximativ 4-5 săptămâni de la debutul bolii, chiar și fără nici un tratament, Chlamydia devine asimptomatice, dar, după cum sa menționat mai sus, lipsa simptomelor bolii Aceasta nu înseamnă absența infecției.

Marea majoritate a metodelor populare cunoscute în prezent de tratament al Chlamydia inseamna dusurile vaginale sau inserția vaginală tampoanelor înmuiate infuzii medicamente antiseptice sau care pot decât să exacerbeze condiția femeilor și să conducă la dezvoltarea de complicații periculoase (a se vedea. Cât de sigure sunt, de asemenea, dusurile?).

Utilizarea metodelor populare de tratament pentru Chlamydia este permisă numai în paralel cu tratamentul de bază și numai dacă este de acord cu medicul curant.

Prevenirea chlamydia