Cum de a depăși timiditatea și să devină mai îndrăzneț

Cum de a depăși timiditatea și să devină mai îndrăzneț

Tot ce avem oamenii întâlnit vreodată care sunt în situații neobișnuite fard de obraz imediat, sudoare, și nu de puține ori cu dificultate cuvinte pronunțate. Acest popor timid. Ei nu le place să fie în centrul atenției, de a comunica cu un număr mare de persoane. Ei au, de obicei, unul sau doi prieteni buni cu care și de a comunica. persoana timida la toate este dificil de a comunica cu alte persoane, în special cu nefamiliare, și dificil de a menține o conversație cu ei și să se angajeze în comun afacerile. Chiar și oamenii timizi tind să evite locuri necunoscute, iar în situații necunoscute sunt implicate doar atunci când nu există nici o altă opțiune. Pentru a înțelege cum de a depăși timiditatea, trebuie mai întâi să afle motivele pentru care sa produs.De ce oamenii devin timid?

Ca multe alte caracteristici psihologice, timiditatea este determinată de mai mulți factori: unii oameni de la naștere nu sunt la fel de îndrăznețe și mai lent închise decât altele (aceste persoane sunt numite introvertiți). De asemenea, de mare importanță este educația și relațiile cu cei mai apropiați oameni, capacitatea oamenilor de a avea încredere sau nu să aibă încredere în alții, care se formează în primii câțiva ani de viață. Dacă relația copilului cu mama sa (sau alt îngrijitor primar majoritatea) nu sunt sigure, nu se va simți în siguranță, și comunicarea cu alte persoane.

În cazul în care părinții sunt timizi, nesiguri, sunt inchise, nu au nici un prieten, uita-te la lume ca un loc plin de pericole, astfel de aviz transmit din neatenție și copiii lor. Amintiți-vă că copiii învață imitând comportamentul părinților, astfel încât părinții închise, nu sociabili, cel mai probabil va creste copii similare.

Cum de a depăși timiditatea și să devină mai îndrăzneț

În plus, în cauză, neîncrederea lumea exterioară, părinții pot veni cu copiii o mulțime de diferite constrângeri: „Nu merg - te ranesti, nu face asta - nu se poate transforma.“ Astfel de părinți încearcă să păstreze copii cât mai aproape posibil ei înșiși, depărtarea orice copil le face o mare anxietate, astfel încât în ​​timp, copiii se obișnuiască cu faptul că trebuie să fie cât mai aproape posibil de părinți, atunci totul va fi bine. Astfel de copii pot avea un start dificil de a merge la grădiniță sau la școală, uneori, ei au o mare anxietate, care se manifestă, răspunzând la întrebările de adulți sau chiar doar vorbind cu nu este prieteni foarte apropiați.

De asemenea, timiditatea poate fi conectat cu stima de sine scazuta. În acest caz, omul este foarte înfricoșător să ia unele măsuri, pentru a comunica cu alte persoane, pentru că a avut întotdeauna teama că alții nu vor aprecia sau nu lucrarea se face corect. Unii oameni de sine este atât de fragilă încât nu va încerca nimic nou, deoarece, pentru a te simti bine, ei au un loc de muncă de a face perfect. Orice greșeală mică pentru ei - o mare tragedie care face una cred că acestea sunt inutile. Firește, că astfel de oameni sunt timizi, ei se simt cel mai bine în rândul persoanelor familiare și de a face ceea ce pot face bine fără riscul de a încerca ceva nou.

Ce dificultăți oamenii timizi se pot confrunta în viață?

Timiditatea poate interfera cu o persoană în căutarea de locuri de muncă noi și mai bune, sau orice loc de muncă, la toate, doresc să facă activitățile lor de a se bucura, deoarece poate fi necesar să se ocupe de străini, sau de a face ceva care nu este placut (de exemplu, o persoană timidă ar fi dorit să călătorească în alte țări dar de călătorie este necesar să se utilizeze transportul public, stai lângă străini, uneori, oamenii nu frumos, carte un hotel, întrebați pe cineva drumul, și așa mai departe. d.). oamenii timizi sunt de obicei foarte experimentat din cauza timiditatii sale, mai ales din cauza inrosirea în situații importante, dificultăți de vorbire în conversații publice.Pe plan extern, oamenii timizi nu se poate părea îndrăzneț, timid. În cazul în care acestea sunt într-o mulțime de oameni, cea mai mare parte se evită centrul de companie, să adere la locuri mai îndepărtate ale centrului, cum ar fi un perete sau ușă. Astfel de oameni devin adesea roșu, mai ales atunci când cineva încearcă să înceapă o conversație cu ei, sau când vin în lumina reflectoarelor: ele pot începe palmele de transpirație, respirație rapidă, din motive de astfel de oameni sunt nervos pentru a comprima orice lucru în mâinile sau pur și simplu mâinile lor.

Există aspecte pozitive de la timiditate?

Timiditatea poate fi considerată ca o caracteristică pentru a ajuta la a vă proteja de probleme și riscuri inutile. Opusul oameni timizi - aventuroase, oameni conduce uneori foarte arogant. Acestea pot lua decizii riscante (de exemplu, merge pentru o plimbare în zona periculoasă nu este oraș familiar), să se comporte provocator. oamenii timizi sunt mai sigure. Ele pot fi, de asemenea tovarăși bune într-un mic cerc de oameni care au încredere.

Cum de a depăși timiditatea și să devină mai îndrăzneț

Cum de a depăși timiditatea?

Chiar și oamenii timizi pot, dacă este necesar, pentru a reduce timiditatea lor, mai ales dacă au o motivație foarte mare de a face acest lucru. Pe de altă parte, ar trebui să ia în considerare dacă nu se va obosi lupta constantă cu sine pe termen lung. Uneori, pur și simplu se pot adapta la viața lor timiditatea. De exemplu, o persoană timidă ar fi mai ușor să lucreze în birou decât oricând pentru a comunica cu oamenii și ar fi mai ușor să comunice cu o singură persoană, decât în ​​mod constant pentru a pregăti înainte de a vorbi in public un public larg.

Pentru a deveni mai curajos, foarte util în căutarea pentru orice activități interesante, preferate, care ar ajuta să se transcende, de a face ceva care la început nu pare fezabilă. Pe de altă parte, în prezent există multe oportunități diferite prin activități preferate pentru a dezvolta comunicarea lor, pentru a stabili legături cu oamenii și în acest fel, pentru a deveni mai îndrăzneț. De exemplu, dacă o fată îi place să tricot, timiditatea poate ajuta la reducerea vizite la diferitele interese asociate cu acest magazin, vorbind cu vânzătoarea despre tricotat, socializarea cu alți entuziaști ai acestui hobby pe forumurile de pe internet tematice. În cele din urmă, există mai multe cluburi pe de tricotat, în cazul în care vă puteți întâlni oameni, vorbesc cu ei și cravată împreună, poate găsi chiar și noi prietene. Toate acestea pot părea inițial prea dificil și restrictiv, dar este posibil să se planifice totul în pași mici în fiecare săptămână pentru a depăși o etapă nouă și recompensarea-te pentru atingerea.

Metode similare pot dobândi proprietăți care sunt necesare pentru a lucra, în cazul în care este necesar să se organizeze o apariție publică, la început este posibil să se arate un cuplu de prieteni apropiați, iar mai târziu - la colegii din birou, pregătind astfel și îmbunătățind astfel performanța. Vestea bună este că, după fiecare apariție publică, veți dobândi mai multă experiență și dacă aceste acțiuni nu sunt legate de emoții negative (după ultima reprezentație la tine cineva rade, pune întrebări dificile, dure, sau prezentarea a criticat șef), frica va fi mai mult scădere. Este foarte important să fie mulțumit de realizările lor, de exemplu, pentru a sărbători o anumită prezentare importantă, prezentare, rasplateste-te, bucurați-vă cu prietenii. Acesta stimulează pentru a atinge obiectivele similare în viitor.

Sfaturi cuplu timid:

 • Salvează ajutor psihologic.

Deoarece timiditate și anxietate socială poate fi legată de experiența dobândită mult timp în urmă, în primii câțiva ani de viață, în scopul de a realiza schimbări profunde ar putea avea nevoie de ajutor de la un terapeut. Luând în mod regulat, o dată sau de două ori pe săptămână, vorbind despre ei înșiși și sentimentele lor, să examinați viața și experiența, să învețe să identifice sentimentele și pentru a înțelege reacția lor, vorbind cu un terapeut, ai învăța noi modalități de a comunica.

 • Trebuie să învățăm să experimenteze situații neplăcute.

  Timiditatea poate fi depășită în mod constant se confruntă cu situații în care o persoană se simte inconfortabil și încercând să supraviețuiască: situații în prima întâlnire în care timiditatea nu este atât de mare (de exemplu, atunci când este necesar să se întâlnească un străin), și apoi crește treptat nivelul de apel.

 • Ajută-exerciții și relaxare de respirație.

  În cazul în care o persoană care cade timid în circumstanțe care îl perturbă, poate ajuta la reducerea anxietate tehnici folosind tehnici de respirație și de relaxare. Aceste exerciții, vă puteți învăța terapeutul sau puteți viziona pentru tine, cel mai bun pariu este de ajutor. De obicei, o persoană timidă, se recomandă să se concentreze asupra respirației inhaleze încet și expirați, relaxați-vă mușchii.

  Sunt 28, când vorbesc cu oamenii obtinerea roșu ca capul penisului. în ultimii trei ani, în cazul în care energia internă drenate departe, nu rezista, vin la nimic caute, nu mai există putere de a schimba ceva. Eu exist pe banii mamei și sora lui, și așa mai departe doresc să trăiască pe cont propriu.
  Locuiesc de la o zi la alta, nu gândesc la trecut sau despre viitor, încearcă să nu observe că peste tot în jurul, ce oportunități ratate, ce altceva a mai rămas ... mi se părea că a lovit un plafon la începutul vieții sale.
  cu nimeni nu poate să vorbească invidie prese, teribil în urmă, plutind în adolescență. dracului născut, să crească la nivelul unui adolescent, și apoi să supraviețuiască până la sfârșitul gonoree.

  Am nravitsa băiat din clasa a 11-I din clasa a 7 Vreau să Sneem zagovarit dar previne stesnitelnost meu