De ce nu a auzit Dumnezeu rugăciunea partea noastră 1

Aș dori să vă întreb: când vorbești cu Dumnezeu, el te poate auzi? Când ceri ceva, El îți dă? Eu nu fac întotdeauna, Dumnezeu mă ascultă întotdeauna. Uneori cred că face și nu răspunde la chemarea mea, vocea mea, rugăciunile mele. Și să-mi spui același lucru, uneori, spun, iar acum spui să le „Dumnezeu întotdeauna ne ascultă. Noi Îl căutăm, stând în biserică, dar ceva nu a simțit că ne-au primit ceea ce cerem în rugăciune. "Să vedem ce motivul pentru acest lucru și de ce Dumnezeu nu aude când spunem ceva pentru el. De ce, atunci când l-am trimite cererea sa, rugăciunea lui, Hristos nu ne dă dorit? Ce te inaintea Lui ca el să înceapă, ceea ce este premisa că executabil va face rugăciunea noastră, cererea noastră, dorința noastră puternică?

Astăzi vorbim despre rugăciune pentru alte persoane - atunci când mama se roagă pentru copilul dumneavoastră, soțul sau tatăl copiilor, soția sa, pe de altă parte. Cum de a face rugăciunea noastră pentru alții să fie auzit?

Îmi amintesc o poveste din Evanghelia după Matei - cazul femeii canaanite, el descrie cu exactitate situația actuală a părintelui, rugându-se pentru copilul ei. Dacă vă întrebați majoritatea părinților ceea ce doresc, atunci toate o rugăciune - rugăciune pentru copil, astfel că și-a revenit, dezvoltat în mod normal, sa comportat bine, a fost inteligent, așa că sa corectat, sa dus acasă, a plecat de la compania de rău ... Părinții care transportă în inima de durere, doresc rugăciunea lor - și mai ales o rugăciune pentru copil - a fost ascultat și a răspuns la Dumnezeu.

Hristos vindecarea fiica femeii canaanite lui

Cred că această femeie Canaan, va dezvălui câteva secrete. Vă reamintesc acestui eveniment:

Și iată, o femeie din Canaan a ieșit din ținuturile acelea, și a strigat la el: Ai milă de mine, Doamne, Fiul lui David, fiica mea este foarte grav chinuit cu un diavol. Dar el nu ia răspuns niciun cuvânt. Și ucenicii Lui au venit și l-au implorat, spunând: Trimite-i drumul, căci strigă după noi. El a răspuns și a zis: Eu nu sunt trimis decât la oile pierdute ale casei lui Israel. Dar ea a venit și i sa închinat, spunând: Doamne! ajută-mă. El a răspuns și a zis: Nu este bine să iei pâinea copiilor și so arunci la câini. Ea a spus: Da, Doamne! totuși câinii mănâncă din fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor lor. Atunci Iisus ia răspuns: O, femeie! mare este credința ta; fie-ți-se cum voiești. Și fiica ei a fost vindecată din ceasul acela (Matei 15 :. 22-28).

Această femeie a avut o problemă cu un copil - era diavolul. Cu toate acestea, nu dacă diavolul orice pasiune umană? Poate că copilul dumneavoastră și nu ca ea, dar el poate bea. Nu este faptul că demonul alcoolismului? Sau jocuri de noroc, pariuri permanente - toate acestea nesănătoase, fapte demonice. Cu alte cuvinte, că dependența, această pasiune este demonic, nu-i așa?

Și în timp ce femeia a strigat, Domnul ei a făcut nici un răspuns. Nu face nimic. Tăcere! Sky blocat. Năpăstuiți cu omul de durere spune lui Dumnezeu, și el - nu, nu răspund! Ucenicii Domnului vin și spune-i: „Dă-mi drumul de ea, căci ea strigă după noi! Fă ce vrea și ei să plece de aici, pentru că ea plânge, ea este în spatele nostru și ridică un strigăt. "

Dar să nu locuiască în acest caz, și va lua doar o scuză.

Domnul spune: „Eu n-am venit să se implice toți oamenii, am fost trimis decât la oile pierdute, casa lui Israel, celor care sunt israelienii.“

Canaan aude aceste cuvinte jignitoare, descurajând, ca și cum a spus Domnul ei: „Să nu crezi că nu sunt aici pentru tine, voi face minuni pentru alții“ Dar, în ciuda acestui fapt, ea a venit și i sa închinat, spunând: Doamne! ajută-mă.

Canaan la picioarele lui Isus

Domnul ea nu a răspuns, și o respinge, el o jignește și nu lasă aparent nici o speranță. El îi spune: „Uite, nu este bine să iei pâinea copiilor și să-l la câini, dau hrana copiilor mei niște câini vagabonzi. Asta nu va face, nu va funcționa. Nu pot so fac - înțelegere cu tine ".

El o împinge și ea apucă cuvintele lui din nou și le transformă în rugăciune. În loc de disperare, ea a răspuns: „Da, Doamne, este adevărat, așa cum ați spus. Nu mă deranjează, nu contest ceea ce spui, ai acest drept. Înțeleg ceea ce spui. M-ai sunat un câine - bine, accept că, da, eu sunt un câine, câine fără stăpân, trebuie să arunce afară, cum ai spus, eu ar trebui să fie disprețuit, și așa să fie ". Dar apoi spune el, „Dar câinii de pe stradă, nu, nu da și vor cădea la orice copil. Așa că lăsați inclusiv tu si eu cel puțin unele chips-uri. Tiny! Nu-ți cer o masă bună, vă va da copiilor Săi, să-mi dau firimiturile care se încadrează de la masa Domnului. "

Și apoi Domnul se apleacă să-l. Acest Dumnezeu, care nu are nevoie de nimic, Cel Atotputernic, care face ceea ce vrea, care este vinovat de tot - iar acum este de a face ceea ce vrea, îndeplinește dorința femeii. Cei care ascultă tot ce El Însuși se supune, El, Domnul nostru Iisus Hristos, se supune femeia. Da, Obey, ascultă de Dumnezeu și omul este surprins să creația Lui. Surprins, uimit, și a spus:

„O, femeie! mare este credința ta! Ce o creație! Ce suflet frumos, ceea ce o femeie frumoasă, o inimă frumoasă! mare este credința ta! Încă mai crezi în mine? Încă mă iubești și nu retrage? Te iubesc eu conduc, respingător, degradant, și încă mă crezi? Mare este credința ta! Ei bine făcut! Fie ca ea să fie voia ta. Să fie cum spui. Ce-ai spus? Recuperat copilului tău? Ce vrei, atunci voi face asta! "

Și el spune în Evanghelie, că fiica ei a fost vindecată de la acea oră. Un caz bun. Happy End cum spun copiii. Ce un final bun, ce scop bun și o bună dezvoltare a afacerilor! Copilul ei și-a revenit.

Și acum compară viața lor, problemele lor, și motivul acestei femei. comparati-le și spune: „In multe feluri suntem ca, și nu există nici mult să-l. Și voi întâlni pe Dumnezeu, și mă duc afară să fac ceva, dar totuși această frază remarcabilă, nu se poate spune în viața mea. Ce este? Același cel care în acea oră, fiica ei ... Cu alte cuvinte, pentru ca eu, de asemenea, a spus: „Rugați-vă pentru mine despre copilul ei, și-a revenit! Cât de cool! Copilul meu a venit acasă, el a aruncat droguri a creat o familie bună și nu mai știe unde să dispară, nu să se întoarcă acasă prin noapte, o plimbare, și tortura-te și cu mine. ' "Deci, nu avem astfel de cazuri de dezvoltare. Suntem undeva pierdem concentrarea de rugăciunile noastre, undeva toate prăzi. Cum trebuie să se apropie de Hristos ca El pune ca a fost abordat în mod corect, că a existat ceva care ne roagă-te Lui ca un miracol? În cazul în care a întrerupt legătura noastră cu Dumnezeu, unde suntem greșit? Și? Vreau acum ne-am îndreptat atenția spre ea.

Să ne oprim și să se gândească. De ce nu a auzit Dumnezeu rugăciunile noastre?

Cred că, prima condiție foarte importantă pentru a fi auzit rugăciunea ta pentru un copil, un soț sau soție - e fără speranță. Când te oprești să spere că banii lor, inteligenta, frumusete, oportunități pentru drepturile lor, atunci când „disperare“, în toate acestea, cred că, atunci rugăciunea către Dumnezeu va începe să fie efectuate în mod corespunzător, și cred că ne-am pierdut această speranță oamenii au cea mai bună rugăciune. Pentru că ei plâng cu disperare, ei au pierdut totul, nu au nici o speranță, au fost dezamăgiți, medici, psihiatri, filosofi, avocați din lumea lui, „oameni înțelepți“ acestei lumi, politicieni, actori, cântăreți. El a pierdut speranța că începe să sperăm altceva.

Cu toate acestea, nu au fost încă disperați de ei înșiși, în capacitatea lor, de economii bancare, într-o casă frumoasă, proprietate și încredere în altceva, și nu lui Dumnezeu. Pentru un miracol, prieten drag, pe scurt, este important să nu se bazeze pe lucruri din această lume, pentru că nu vă pot da oricare dintre lucrurile pe care le căutați.

De aceea, trebuie să bay orice speranță în această țară și a spus el însuși: „Peste tot! Numai Dumnezeu mă poate ajuta, am ajuns la frontieră, la marginea prăpastiei, am în disperare, „Și când spui:“ Nu am nici o speranță „- și apoi începe să se bazeze pe Dumnezeu !. Apoi vine ceasul lui Dumnezeu.

Ea mi-a spus un prieten de-al meu, Paul, el a fost paralizat, iar la varsta de 45 sa mutat la lumina. Când a ajuns la disperare - mental, emoțional, spiritual, cad în ispită, etc. apoi mi-a spus: „Cu cât nu pot, eu sunt în disperare. Acesta este ceasul lui Dumnezeu „Deci, el mi-a spus:

- Mai devreme sau mai târziu va fi un miracol în viața mea!

- De unde știi?

- L-am dat seama că a avut speranță pierdut. Am cuprins de disperare în toate umane.

Când oamenii încetează să mai fie speranța ta, Dumnezeu devine speranța ta, începe să se desfășoare în direcția opusă, se uită la cer, pentru a construi ochii, se luptă să plângă sau să plângă în tăcere, dar plînsul liniștită a lui Dumnezeu atinge și zguduie cerurile.

Noi, cele mai multe dintre noi încă mai au un pic de confort. Îmi amintesc incendiile din Grecia, atunci când oamenii au venit la disperare. Îmi amintesc în jurul lumii, atunci ravagii uragane, tornade, inundații, iar oamenii au scris pe acoperiș cu litere mari: „Dumnezeu să ne ajute“ Dumnezeu să ne ajute, noi nu se mai bazează pe oameni, nimeni nu ne poate salva, doar tu!

Dacă otneseshsya corect la această disperare, această lipsă de speranță, când vezi cu ochii ei bine și să nu se înece în ego-ul său, depresia lui, descurajare, disperare, transformându-l într-un U-turn la Dumnezeu. punctul de debarcare lui Hristos, ca un semn al Epifaniei, să se simtă atingere a lui Hristos chiar acum, când sunteți pe marginea unei prăpăstii, nu a pus pe o cruce, și simt că sunt încântate, și începe să teren, în loc de agățat peste abis - cel mai bun timp în rugăciune. Cel mai bine este să te rogi un om care este plin de durere și speranță pierdut. Este mai ușor să vorbești cu Dumnezeu și de a fi ascultat.

„Știi, am bani, dar eu nu le pot aștepta. Ce se poate face pentru bani? Este banii îmi poate da înapoi bucuria, sănătate, cu excepția cazului în care pot face copilul meu vecin sănătos ca mă rog la Dumnezeu? "

Banii nu pot, oamenii nu pot, ei bine, atunci cine?

Și tu, cine are bani și o casă frumoasă, frumusețea și orice altceva, vorbești cu tine: „Știu toate astea. Eu pot pentru bani pentru a schimba cerurile și pământul, în unele locuri, dar ceea ce eu cer, nici eu nu pot da. "

- Da, poziția ta este foarte bun!

- Cum este, eu sunt în disperare!

- Asta e bine în situația dumneavoastră. Disperare în a ajuta lumea să devină mare speranță ta. Va veni o vreme când spui: „Lasă-mă, ies de aici tot ce vreau să spun. Voi vorbi acum celor care peste voi, cine ești tu, cu singurul care poate face un miracol. "

Prin urmare, a fost auzit rugăciunea noastră, primul lucru pe care trebuie - acest lucru nu este de a pune speranța că oricare ar fi în această lume. Deci, nu merge să predice la un om care găsește consolare în bogăția lor, care se imaginează, dacă este mare, cred că este extrem de el însuși. Acest om sigur de el însuși, el a fost înclinat să se justifice, se simte bine în sine, și, prin urmare, nicăieri în altă parte poate începe să caute ajutor. Sau poate, dar în tot ceea ce vrea să fie el însuși. „În toate el însuși - spune el - întâmpla ca-l va pune în spital, am bani.“

Aici el încearcă, dar odată întunecat speranța că el a pus pe oameni, atunci el începe să se întrebe obezumevaet și spune:

- Am milioane, poate să le dea, dacă este necesar?

Și medicii spun să-l:

- Da, nu e în milioane. Suntem deja lipsit de putere pentru a ajuta.

- Dar de ce nu am la fel de mult bani?

- Banii dvs. nu poate ridica pacientul. Banii dvs. nu poate salva altul, omul tău.

Apoi te duci nebun.

Și această femeie, prea înnebunită de durere. Era disperată, tremurături, și spune că ea a plâns. Ea a rostit strigăte. Din disperare om striga, țipete. De aceea, eu spun că prima premisă - disperarea în lucrurile acestei lumi.

Cu toate acestea, al doilea pas, al doilea pas pentru a se asigura că Dumnezeu a auzit rugăciunea ta pentru vecinii lor - este că descurajarea ta nu devine deprimat, paralizat dvs. „eu“ și nu ar fi amorțit și nu a făcut nimic, și că a fost impulsul lui Hristos la Dumnezeu, la Isus.

Mulți oameni își pierd speranța și doresc să se întoarcă undeva, dar nu merg la persoana corespunzătoare. Trebuie să înțelegem acest lucru și a strigat: „Doamne, ai milă.“ Nu esti doar de asteptare, nu doar să țipe și să strige la Hristos. Ai înțeles acest lucru? Pentru Hristos. Nicăieri în altă parte.

Doamne Atotputernic. comunicare templu Mozaic. Sophia din Constantinopol

Tu du-te la diferite magicieni, și am auzit despre acest lucru de la mamele lungă suferință, mi-au spus acest lucru. În momentele de încredere și multe inimi sincer pentru mine este aceasta: „În cazul în care eu pur și simplu nu merg“ - la zei și demoni, și că într-un sens literal. Când te duci la mediile, magicieni, ghicitorilor, și acolo, și aici, doar pentru a găsi cel puțin o speranță, să creadă în ceva, cere ajutor ...

Și tu spui asta? „Isus, Tu singur! Dacă spun doar că un miracol sa întâmplat în viața mea, dacă atingeți sufletul copilului meu (soț, prieten, frate, vecin, tată). Dacă numai tu, tu ... eu nu sper pentru oameni ... "

Oamenii sunt oameni, și ei sunt bine nu dispera, bine nu ne trădează, dar - nu-l greșit - oamenii nu-i dau ceea ce vrei, pentru că asta e ceea ce vrei, omule draga mea, este foarte mare, este foarte important, este imens și fără sfârșit. Vrei să perfectă, dar acest om nu posedă. Numai Domnul Iisus Hristos are acest lucru. Nu este un fel de putere mai mare, nu un beneficiu general sau universal și alte asemenea lucruri vagi, și Iisus Hristos.

Acest apel ar trebui să meargă de la tine că te-a chemat afară, „Isus este al meu!“

Arhimandritul Andrei (Konanos)
Traducere din limba bulgară Stanka Kosovo
Dveri.Bg

Spune-le prietenilor:

Calendarul ortodox

vacanță în curând

zile sfinte


Site-ul unui creștin ortodox. Biblioteca Părinților și învățătorii Bisericii.


Multkalendar - povești despre viețile sfinților ortodocși.


Seminarul Moscova Sretensky Mănăstirea Sretensky teologică și să continue formarea pe cursuri educaționale pentru laici.

Rugăciune pentru Pace în Ucraina


Nu pot exista oameni indiferenți în aceste zile de greutăți pentru poporul ucrainean. In toate templele din Ucraina continuă să ofere rugăciuni pentru împăcarea părților aflate în conflict. Indemnam cititorii cu toată inima ta, și să facă rugăciunea lui. mai departe

Lumea. Omul. cuvânt

Proiect unic

comentarii recente

Codul de bannerul nostru:

Harta temple

Caută acest site

cateheze înainte de a lua Sacramentul Botezului să aibă loc în centrul spiritual și educațional al Învierii (vechi) parohie :. luni, la ora 18.00 sâmbătă la 17-30ch. mai mult

Când Biserica Învierii Ortodoxă Veche funcționează o bibliotecă. Biblioteca este o mare varietate de literatură ortodoxă și ficțiune. mai mult

frunze de parohie

Va cere ajutor!

Dragi frați și surori!

centru spiritual și educațional se confruntă cu o mai mare nevoie de asistență publică. Ca orice biserică ortodoxă, iar centrul există doar pe donații de enoriași și binefăcători. Ne-ar fi recunoscători pentru orice ajutor.

Vă invităm să participe la această cauză sfântă!
Detalii bancare.

  • transfer de bani Yandex se realizează pe râu. de templu