De ce, uneori, înfricoșător

Nu iese fum fără foc. Nu există nici un efect fără o cauză. Orice emoție noastră și teamă, inclusiv, în mod necesar ceva din cauza. Prin urmare, pentru a face față în mod eficient cu temerile,Nu iese fum fără foc. Nu există nici un efect fără o cauză. Orice emoție noastră și teamă, inclusiv, în mod necesar ceva din cauza. Prin urmare, pentru a face față în mod eficient cu temeri care ne împiedică să trăim, trebuie să răspundă la întrebarea: „De ce sunt frică?“. Nu este atât de ușor pe cât pare la prima vedere.

Temerile pot fi împărțite în explicabilă și inexplicabilă. Cu totul explicabile este clar: o persoană care a experimentat o situație neplăcută, își amintește ea și se teme de repetiție. Și temeri inexplicabile? Probabil, toată lumea experimenta vreodată un sentiment de anxietate, în acest moment, se pare, nu este în pericol. Uneori, acest lucru foarte cauze inexplicabile pentru apariția fricii persistente a unei situații care, atunci când această anxietate prima dată când ați vizitat. Și totuși, există întotdeauna un motiv, doar pentru a ajunge este dificil. De multe ori nu putem recunoaște, pentru că este dincolo de experiența noastră conștientă - în copilarie. Și cât de mulți dintre noi o aminteam eu, la vârsta de trei ani? Și totuși, această perioadă de acumulare enormă de informații, un impact foarte grav asupra tuturor vieții noastre viitoare.

Cele mai multe dintre temerile noastre „din copilărie.“ Dar unele au rădăcini chiar mai profunde. Un număr de cercetători susține că baza multor temeri - memorie genetică a strămoșilor noștri. Memoria zilelor când lumea era un misterios, necunoscut, periculos.

Cauza temerilor copiilor ajută la identificarea psihanaliza clasică. Ei bine, „genetic“ - cu excepția cazului în
hipnoza regresivă (scufundare într-o viață anterioară). Cu toate acestea, în cazul în care o teamă inexplicabilă încă nu a devenit obsesiv, este posibil să se limiteze o recunoaștere a faptului că frica sunteți din copilărie, atunci când orice prostii ai putea speria să sughiț. Sau la toate, această teamă - nu a ta, și strămoșii tăi foarte îndepărtate, care a fost mușcat de un mamut, și ca rezultat al fricii de elefanți.

Pentru a înțelege natura fricii tale, trebuie să te uiți în tine și să învețe să fii sincer cu tine însuți. Frica - este o problemă, dar toate problemele apar din trei motive.

Balastului. În timpul vieții unui om se acumulează o mulțime de spectacole, instalații, infundarea gândire. Foarte INR? Gia se teme din cauza îngustimii este sandwich gânduri.

„Înțelepciunea limbajului“ ne aduce la motivul fricii: cuvântul german Angst (frica) provine din limba latină și înseamnă angusfus îngust, înghesuit. Aceasta este, în primejdie, în circumstanțe foarte limitate, experimentăm frica.

Acest lucru este indicat de apdog cuvântul latin care înseamnă constricție, senzație de apăsare, precum frica și anxietatea. Altele Latină apdege cuvânt mai transparent, dublul sens al fricii și contracția se manifestă aici este mult mai clar, deoarece cuvântul este tradus și cum să apăsați, să apăsați, pentru a stoarce, pentru a limita, comprima, și cum să sperie, chin, hărțui.

Odată ce ne faci de râs, disocia, izola, de îndată ce vom înceta să mai fie o parte naturală a întregului, avem de-a face cu frica. Este consecința inevitabilă focalizarea îngustă a conștiinței umane la lumea exterioară.Obligațiuni. Fiecare dintre noi avem orice idee credințe, principii potrivit cărora facem acest lucru
oricum. Uneori, aceste credințe se transformă în cătușe - ghidează comportamentul nostru. Cu cât aceste constrângeri - mai complexe la om. și, prin urmare, temerile.

Cadre. Uneori, noi nu vedem aparent evidente soluțiile pur și simplu pentru că ei sunt obișnuiți să facă totul pe modelul. Prin urmare, în situații neplanificate suntem pierduți și panică. Refuzul cadrului presupune conectarea abilităților creative inerente în fiecare dintre noi, și activitatea de căutare. Și când acționăm și să decidă - nu avem timp să-ți fie frică.

Fobiilor, sau temeri obsesive, diferă în mod semnificativ de temerile obișnuite. Când oamenii fobie, de obicei, în mod clar conștienți de faptul că nu se datorează fricii de orice, chiar lipsită de sens și ridicol, dar pentru a depăși propriile lor nu poate, cu toate că se luptă cu el. Termenul „fobie“ este mai frecvent utilizat în medicină, pentru că pe cont propriu pentru a face față cu această condiție dificilă.

Probabilitatea de temeri obsesive au practic toată lumea. Fobiilor - o tulburare nevrotică destul de comune, și soiuri de ei foarte mult. Oamenii se tem de păianjeni, șerpi, șoareci, câini, înălțimi, transportul în comun, de interior (claustrofobia) și spații deschise (agorafobia). Ti-e frica pentru a obține bolnav (un soi nozofobii), du-te nebun (lissofobiya). Există fobii foarte neobișnuite, exotice, și chiar phobophobia - se tem de a dobândi orice fobie.

Instinctul natural al auto-conservare ne face frică de înălțimi, șerpi veninoși, incendii. Și nu este nevoie de a depăși această frică, dacă nu aveți de gând pe o cariera pentru el montazhnika- mare altitudine, herpetolog, sau incendiu. Dar dacă frica interferează cu viața de zi cu zi, este o șansă de a aborda în mod serios sănătatea lor mintală. Frica face viața dificilă, dar nu subordona complet. Fobia determină o persoană să schimbe stilul lor de viata pentru a reduce la minimum posibilitatea de a întâlni cu obiectul fricii sale. De exemplu, esti un pic frica de albine sau viespi. Pe această bază, nu urca în stupină stup va ocoli partea sau o tavă cu fructe, peste care, în timpul verii este de obicei înconjoară aceste insecte. Este frica. Dar dacă te temi pentru a satisface albina vă renunțe la o plimbare în parc sau chiar asupra naturii - este un semnal că frica sa transformat într-o fobie.

În plus, diferența dintre frica si fobie este intensitatea emoțiilor. În situația fobice, care a apărut? Un sentiment de teamă, un atac de panica poate provoca. Atacurile de panica sunt caracterizate printr-un număr de caracteristici: - incapacitatea de a lua o respiratie adanca, sufocare;
- amețeli, confuzie mentală, leșin;
- palpitații, tremurături, transpirații reci;
- vărsături, sau de stomac deranjat;
- slăbiciune, amorțeală, corpul încetează să se supună, „bumbac“ picioare;
- durere sau o senzație de apăsare în piept;
- sentimentul că te duci nebun.
Fobiile, desigur, să fie tratate. În ciuda aparent irațional frica, motiv, așa cum am spus, suntem mereu acolo. Doar ascuns foarte adânc în subconștient. ? Cea mai ispy metoda culated si dovedit - psihanaliza. Din păcate, este disponibil la câteva. Dar dacă fobie cura la expert bun nu vă puteți permite, este una - pentru a schimba modul de viață, să se teamă a încetat să mai fie relevante. În acest caz, diferite Stra? Hee necesită eforturi diferite. Ți-e frică de albine - se presara cu o batistă repelente speciale de insecte și transporta într-o pungă sau de buzunar. Ți-e frică să intri în lift - obține un apartament la parter.

Dar, în orice caz - să încerce să găsească cauza. Dacă vă este frică de lifturi, pentru că o dată blocat în ea - este un lucru, dacă vă este frică pentru că odată ce liftul sa ai pe cineva atacat sau pur și simplu să te sperii - este destul de altul. În acest caz, aveți posibilitatea, cel puțin, nu-ți fie frică să meargă într-un singur ascensor sau cu persoane familiare. Sau, să zicem că e frică să mergi cu metroul. Acesta poate fi bine că metroul aici, la toate pentru a face cu ea. Și fobie cauzat de o atitudine proasta pentru tine seful tau la locul de muncă, iar în cazul în care conduci pe metrou. În acest caz, soluția va fi schimbări de locuri de muncă. Nu contează este faptul că noua locație va avea, de asemenea, pentru a merge cu metroul. Cu toate acestea, în cazul în relații serioase cu oameni din cauza incapacității de a comunica, chiar și găsirea unui nou loc de muncă în fața casei dvs. poate salva de la temerile obsesive in loc de transport fobie frica va ieși din casă, la toate. Pentru că va fi nevoie de motivul subconștient, pentru care nu va fi capabil să meargă la locul de muncă urât! Este important să se determine adevăratele bazele de frică.

Ivantsova DA - Cum să scapi de temerile și să înceapă să se bucure de viață timp de o săptămână.