Giardia ce este, o fotografie și simptome, tratament, decât periculoase și în cazul în care trăiesc paraziți

Giardia - parazitare microorganisme protozoare care declanseaza infestarea cu protozoare caracterizata prin disfunctii ale tractului gastro-intestinal, și o scădere a funcțiilor motorii ale sistemului biliar - giardiaza.Principala sursă de infecție acționează persoana infectată. Cu toate acestea, deja a constatat că paraziții pot trăi în corpul de pisici, câini, șobolani și șoareci. Giardia în apa de la robinet, sau în ape deschise.

Sa întâmplat la infecția umană, este suficient să înghiți până la 10 chisturi viermi. Dimensiunea parazitul este foarte mică, de aproximativ 18 microni, ei sunt capabili să existe în mai multe forme: dezvoltarea sporilor formă vegetativă și stadiul de dezvoltare.

Giardia este o infectie intestinala comuna, infecția se efectuează în fiecare an, 10-15% dintre adulți. Invazivitatea copii și adolescenți are alte numere care sunt mai mari decât de trei ori.

Ai nevoie să dau seama în cazul în care ei trăiesc Giardia, ia în considerare structura și etapele de dezvoltare a acestora. Și, de asemenea, să învețe modalități de Giardia infecție (așa cum este ilustrat), cum de a vindeca această condiție, și ce elemente include regimul de tratament?

Ciclul de viață al Giardia

Giardia ce este, o fotografie și simptome, tratament, decât periculoase și în cazul în care trăiesc paraziți
Giardia - singurul protozoare care trăiesc în intestinul subțire uman. Ele sunt capabile de a mucoasei atasat si de a absorbi nutrienti „gazda“ lor, astfel încât membrana efectuat digestia violare.

Paraziții au două etape:

 • Scena mobilă furnizată sub formă de trofozoiti adulți.
 • Faza staționară în formă de chisturi, dar ele sunt numite spori.

Giardia prolifera în corpul uman prin perechea de diviziune. Acest proces durează mai puțin de 20 de minute. Paraziții de mediu se reunesc în materiile fecale sub formă de spori.

Ciclul de viață parazit este după cum urmează:

 1. Sporilor paraziți pătrund în corpul uman prin utilizarea apei sau a alimentelor.
 2. Litigiile ajunge la duoden, fiecare chist este împărțit în două trofozoit.
 3. În duoden și mici intestin giardia incep sa se multiplice.
 4. Odată cu trecerea timpului, sporii și trofozoizi ajunge în mediu cu fecale.
 5. În mediul supraviețui numai dispute, iar acestea sunt viabile de la 10 la 65 de zile.

Infectarea cu Giardia

purtător microorganisme parazitara servește oameni și unele animale, cu care a avut contact frecvent - câine, pisică, porc de guinea, și așa mai departe. Wrap paraziți ou (așa cum este ilustrat) sunt gândaci, muște, țânțari și alte insecte.

Mecanismul de infectie - fecal-orală, care are mai multe cai de chisturi în corpul uman:

 • Infectarea în utilizarea apei din corpurile de apă deschise, ingestia de lichid atunci când înot în bazinul hidrografic. În plus, sporii pot fi in apa cu clor de la robinet.
 • Al doilea traseu infectie cele mai frecvente ia mâncarea. Litigii moduri de a trăi în lapte și produse lactate timp de trei luni. De asemenea, chisturi apar în pâine, brânză, legume fierte.
 • mod de contact casnic. Aici înseamnă un contact al unui sănătos și o persoană infectată, folosind aceleași obiecte de zi cu zi.
 • În zonele rurale, infecția poate fi prin sol, care este fertilizat cu fecale de animale infectate.

În unele situații, în cazul în care persoana a înghițit o cantitate mică de chisturi, corpul pacientului poate face față pe cont propriu. Cu toate acestea, unii factori predispozanti care cresc riscul de infecție și izolate:

 1. Copiii până la vârsta de 10 de ani.
 2. Prezența permanentă în locuri în care mulțimile mari (grădinițe, prescolare).
 3. Tulburări ale tractului digestiv, ca urmare a reducerii acidității gastrice.
 4. Structura anormală a tractului digestiv.
 5. intervenție operativă pe stomac.

Statisticile arată că cea mai mare infecție Spike are loc în vara și primăvara, și anume în timpul lunilor calde.

Clasificare și simptome

Pe ce simptomele sunt mai pronuntate, boala este împărțit în forme clare:

 • Formularul Intestinal are următoarele simptome: boli ale tractului digestiv, precum si alte inflamatie la nivelul stomacului.
 • forma-Biliara pancreatic este caracterizat printr-un tablou clinic ca inflamatie a organelor afectate, bila stază.
 • Formularul extraintestinale are simptomele unei reacții alergice se observă sindromul astenic și inima soldatului
 • Forma caracter mixt manifestă o varietate de semne și simptome.

Giardia ce este, o fotografie și simptome, tratament, decât periculoase și în cazul în care trăiesc paraziți


Pentru infectia cu Giardia poate fi acută sau cronică. Forma acută a bolii este cel mai frecvent la copii, principalele simptome - este o încălcare a tractului digestiv, diaree constanta, leziuni mici intestin.

Durata acestei stări ajunge la o săptămână.

In plus, izolate și simptome desigur acute ale bolii:

 1. oboseala cronica, iritabilitate.
 2. Durere în abdomen.
 3. Flatulența.
 4. digestie dureroasă.
 5. O reacție alergică.
 6. Conectarea infecțiilor secundare.

Forma cronică a bolii caracterizată prin inflamația la nivelul tractului gastro-intestinal, pacientul este o patologie a funcției de închidere a pilor, astfel încât se poate dezvolta gastrita.

Desigur cronică este recurentă în natură, și cel mai caracteristic astfel de semne pentru el:

 • tulburări de somn.
 • Dureri de cap și amețeli.
 • Pierderea poftei de mâncare.
 • iritabilitate constantă.
 • Letargie, slăbiciune, apatie.
 • Scaun Instabil: constipație și diaree alternativ.
 • Crește în rata de ficat.

Simptomele pielii apar paloarea excesivă, în special vizibile pe fata; există uscăciune a pielii; dermatita atopica. Dacă a existat leziuni ale ficatului, apoi la caracteristicile de mai sus sunt adăugate la aceste simptome:

 1. Limba pacientului este galben.
 2. În gura simțit amărăciune.
 3. Palparea a relevat hepatomegalie.
 4. Balonare.
 5. Border buzelor fisurii si coaja.

Infectia cu Giardia poate duce la boli grave, cum ar fi hepatita, ciroza hepatica. Atunci când paraziții pătrunde în vezica biliară, există astfel de semne:

 • greață constantă.
 • Gustul amar în gură.
 • Junghi în partea lui.

În ciuda faptului că bila este un mediu negativ pentru dezvoltarea paraziților în timpul diagnosticul și studiul conținutului duodenal, ei destul de des găsite în vezica biliară.

Consecințele Giardia infecției, prevenirea

Mulți pacienți sunt interesați, ceea ce giardia periculos? Parazitării de microorganisme în intestinul subțire al omului conduce diverse efecte negative:

 1. Deoarece viermi fiind introdus în coajă intestinului subțire, aceasta inflamatie a format focare. Ca urmare, deteriorarea țesutului moale al intestinului, absorbability sale este rupt, există o deficiență a activității enzimei.
 2. Există o violare proces a acizilor biliari cu caracter obligatoriu, care se caracterizează prin astfel de simptome: mâncărime constantă a pielii, tulburări intestinale ale funcției motorii, natura cronică a leziunilor inflamatorii in sistemul biliar.
 3. Coborârea producerea de imunoglobuline secretorii, prin care sunt procese inflamatorii cronice formează în tractul gastrointestinal.
 4. Desigur prelungita a bolii duce la deficit imun secundar.

Giardia ce este, o fotografie și simptome, tratament, decât periculoase și în cazul în care trăiesc paraziți
Afișează toate cele de mai sus, efectele infecției cu Giardia este suficient de severă, și conduce la numeroase încălcări ale lucrării nu numai a organelor interne, ci și sisteme.

În acest sens, în cazul în care o persoană este suspectată prezența lor în corpul său, după cum reiese din simptomele caracteristice și semne ale bolii, ar trebui să consulte imediat un medic, pentru a primi testate și de a primi un tratament adecvat. După ce a vindecat persoana recomandată prevenirea giardioza.

 • Tratamentul precoce al bolii, identificarea transportatorilor de paraziți.
 • Fierberea apei.
 • Respectarea regulilor elementare de igienă.
 • spălarea temeinică a fructelor și legumelor, cu apă, de preferință lichid fierbinte opărire.
 • Dehelmintizarea animale.
 • Nu merge la înot în apele dubioase.
 • În situațiile în care un membru al familiei diagnosticați cu această boală, tratamentul trebuie să treacă fiecare dintre gospodării.

După cum arată practica, de prevenire a include elemente care vor ajuta la prevenirea infecției primare Giardia, și pentru a preveni pătrunderea lor în corpul uman secundar.

Review-uri de medici recomandat să se spele întotdeauna pe mâini după folosirea toaletei, înainte de a mânca, nu folosiți apă în rezervoare deschise, precum și în mod regulat pentru a fi testate pentru prezența paraziților.

tratamentul Giardia

Cu siguranță, prima și cea mai importantă întrebare orice persoană care suspectează prezența paraziților în corpul dumneavoastră - cum să trateze Giardia?

Regimul include următoarele etape:

 1. În prima etapă a tratamentului este de a elimina otrăvirea toxice Giardia, pentru a restabili buna funcționare a tractului digestiv, stimuleaza sistemul imunitar. Recomandat Preparate speciale (Enterosgel, Mezim, Claritin), precum și îmbunătățirea dietei.
 2. În a doua schemă de tratament etapă este selectarea instrumentelor care sunt capabile să facă față unei microflorei intestinale dureroase. Prescrie medicamente anti-parazitare pentru un spectru larg de oameni.
 3. În a treia etapă a schemei de terapie combină cele de mai sus două puncte, și anume administrarea continuă a medicamentelor de îmbunătățire a dietei efectuat un tratament immunoukreplyayuschee.

Giardia ce este, o fotografie și simptome, tratament, decât periculoase și în cazul în care trăiesc paraziți
Ca o regulă, întregul regim durează de la trei săptămâni la o lună. În consecință, pacientul este recomandat să urmeze regulile puterii o anumită perioadă de timp, pentru a evita infecții secundare.

Review-uri de medici sugerează că în cazul în care timp pentru a detecta paraziți și larvele lor în corpul uman, atunci prognosticul corectă și adecvată de tratament este favorabil, iar pacientul își revine, nu are complicații grave asociate cu încălcarea organelor interne.

În timpul tratamentului, justificat desemnarea următoarelor medicamente:

 • medicamente cu enzime.
 • Produse colagoge.
 • Chelatori.
 • Antihistaminicele.

Tratamentul infecției nu este niciodată complet fără antibiotice, astfel încât numirea lor în întregime adecvată chiar și în invazia protozoare ușoară. Dieta presupune excluderea din dieta de carbohidrati dieta, deoarece acestea sunt în măsură să creeze un mediu favorabil pentru dezvoltarea viermilor, imperecherii.

În concluzie, trebuie spus că toate etapele de terapie este, de obicei, a primit în termen de o lună. În unele situații după tratament rezultatele testelor sunt pozitive, indicând prezența paraziților și a ouălor lor la oameni. În acest caz, trebuie să se supună unui al doilea medicament.

Ignorarea boala duce la mai multe complicații, în special - o inflamatie a formei cronice a tractului digestiv, intoxicația deficit imun.