Motivația pentru învățare în copilul dumneavoastră - copii, educație, școală, motivația pentru învățare, psihologie, părinți

Motivația pentru învățare în copilul dumneavoastră - copii, educație, școală, motivația pentru învățare, psihologie, părinți

Foto: Dmitriy Shironosov / Rusmediabank.ru

Unul dintre cei mai importanți factori de învățare de succes este motivația dreapta a studentului. Cea mai mare parte a timpului studentul petrece în dezvoltarea materialului. Acest lucru necesită concentrare, diligență, dorința de a învăța.In mod traditional motiva copilul la școală?

• Evaluarea bună;
• încurajarea părinților și profesorilor;
• Succesul;
• Cadouri și bonusuri;
• Perspectiva înainte sau prinde din urmă cu colegii lor;
• Frica;
• previziunile pentru viitor succesul sau eșecul în cariera de viață;
• Bucuria cunoașterii;
• Abilitatea de a auto-realizare.

Învățământul la distanță are propriile sale nuanțe. Un copil nu se poate compara realizările lor cu realizările altor copii. El părea să fie închis în propriul lor spațiu on-line. Singurul criteriu pentru succesul său este rezultatul evaluării cadrelor didactice. Uneori este doar numărul de puncte marcate în test. Dar copilul este la fel de caracteristici importante și mai detaliate ale răspunsului său. Aici învățământ la distanță are avantaje semnificative față de școală convenționale, în cazul în care profesorul și elevul sunt limitate de timp a lecției, iar profesorul pur și simplu nu a avut timp să dea o evaluare calitativă a efortului de student. Școala on-line este posibil. Nici profesorul, nici elevul nu este limitată în timp.

Un rol important aici devine un dialog între profesor și elev. Atât în ​​scris și comunicare verbală on-line. Este necesar ca elevii să primească feedback-ul de calitate. Acest lucru îl stimulează și mai mult.

Grupul de lucru permite profesorului să creeze o situație pentru succesul copilului de lângă colegii lor. Student virtual poate arăta off la colegii de clasă, să se certe cu ei, să vadă și să audă părerea lor despre realizările lor în comunicare live. Comparația și concurența - este una dintre formele tradiționale de motivare.

De multe ori este utilizat de către părinți și profesori în stimul de formare - este frica. Această metodă se bazează pe faptul că copilul se teme că fără a efectua unele lucrări, a primi efecte nedorite. Să presupunem că părinții copilului vor fi lipsiți de orice beneficii. Nu permiteți ca el să joace jocuri pe calculator, limita independența. Acest sistem de morcov-si-stick.

Frica într-o anumită măsură, motivează un copil. Dar această motivație este de calitate scăzută. În acest caz, copilul îndeplinește sarcinile cu bună-credință, nu în scopul de a dobândi cunoștințe, dar pentru a nu fi pedepsit.

Frica, stimulente financiare, estimări, previziuni pentru viitor, competiția, lupta pentru supremație - factorii de motivare externă, ele sunt instabile și de multe ori se concentreze pe aspectele negative ale personalității (invidie, vanitate, lăcomie, etc.).

Efectul cel mai persistent are motivație intrinsecă, exercitarea conștientă și plină de bucurie a cunoașterii, ca sursă de dezvoltare infinit, auto-împlinire, căutarea și atingerea succesului concomitent. Această motivație poate fi numită motivație cognitivă.

motivația conștientă

Formarea joacă un rol important motivație cognitivă. Aceasta este motivația de acțiune conștientă. Când un copil face treaba nu din cauza fricii, și nu pentru a se diferenția de colegii lor sau pentru a primi o recompensă. Și, în scopul de a dobândi cunoștințe. Ia-inteligent, își lărgească orizonturile, să se ridice în dezvoltarea sa personală.

Aceasta este motivația cea mai complexă pentru un copil care încă nu este conștient de sine persoană independentă, nu au înțeles locul lor în societate, nu înțelege unele cunoștințe de biologie sau fizică, ar putea ajuta să devină un succes și fericit. Prin urmare, sarcina profesorului de a găsi aceste stimulente. Pentru a crește motivația lui.Cum de a face acest lucru? Este o chestiune de tehnică. aptitudini pedagogice. Cel mai important lucru în orice proces de învățare pentru a menține interesul în acest subiect, care este predat. Foarte des, profesorul dorește depresiunea maximă în subiect și saturează lecții de informare excesivă și trudnousvaivaemoy. , Informații Complex slab digerabil, controversat și problematic, folosit fără a lua în considerare caracteristicile de vârstă și psihologice ale copilului nu contribuie la motivația intrinsecă. Sarcina profesorului de a face materialul cât mai accesibile. Și, în același timp interesant, vii și stimularea extinderea cunoașterii. Întotdeauna o lecții câștigătoare sunt ilustrate și cele care încurajează copilul să co-creație, la căutare. Asigurați-vă că nu doar în absorbant informații gata, și informații reproducător. Persoana care se deschide legi, dezvoltă teoria, sape în partea de jos.

Cum de a motiva copilul să lucreze în mod independent și de învățare?

Acest lucru este destul de o problemă complexă, de multe ori devine principalul criteriu pentru alegerea unei instituții de învățământ pentru părinți. Ei ar dori să vadă un copil studiat cu plăcere și ușurință. Ucenicul este întotdeauna mai interesat de formare care îi place și care demonstrează succesul său.

El poate pune întrebarea: „? De ce aveți nevoie pentru a învăța“
„Dacă studiu greu, voi cumpăra tine ... am voie ... O să-ți dau ... poți ...“ - că uneori părinții ademenit copilul în rețelele de învățare.

Din păcate, copiii nu percep proverbul „Fără muncă și nu prinde pește din iaz“ pentru simplul motiv că acestea nu trebuie să lucreze pentru extragerea de pește. De ce deranjez? Toate acestea au. Și mare de alimente și de divertisment, precum și jucării preferate, gadget-uri și de prestigiu. Părinții nu le dau posibilitatea de a-vis, ei rapid și de a efectua orice dorință copilărească, fără nici o problemă.

Acest lucru este greșit, deoarece devalorizeaza de bun venit. Ceea ce vine ușor și este întotdeauna disponibil, nu va fi niciodată subiectul luptei pentru posesia sa. Nu forțați persoana pentru a experimenta bucuria de a obține un rezultat. Și invers, ceva mai inaccesibil, cu atât mai mare dorința în om pentru a realiza acest lucru, pentru a primi, pentru a primi.

Desigur, vă puteți motiva copilul și cu ajutorul stimulentelor financiare, precum și prin intermediul unor promisiuni de noi oportunități pe care copilul le va primi în schimb pentru succesul lor academice. Acesta poate fi stimulente destul de puternice, dar acestea sunt temporare. Atunci când un copil se va realiza achiziționarea unei tablete, biciclete, scutere, etc. va înceta să învețe.

Aceasta este, în scopul de a continua să studieze, părinții vor trebui să găsească o nouă momeală. stimulent financiar pentru a motiva pentru a atinge rezultatul situațională. Și trebuie să ne asigurăm că motivația a fost contorul, intern și nu depinde de prezența bicicletei și a altor gadget-uri interesante.

Ce motivatori interne pot fi utilizate?

• Acumularea de cunoștințe necesare pentru a efectua vis.
• Obținerea de cunoștințe te face independent.
• Obținerea de cunoștințe extinde spațiul existenței tale.
• Acumularea de cunoștințe va ajuta să găsiți locul în viață, chemarea lui.
• Obținerea de cunoștințe vă va învăța să fii fericit.
• Obținerea de cunoștințe aduce o persoană încrederea în sine, bucurie, fericire.

Factorii care pot contribui la motivație:

• Crede in tine. (Eu pot! Voi ajunge la un nivel ridicat, am forța eu să o fac, voi merge până la capăt!)
• Conștientizarea abilitățile dumneavoastră ca insuficient dezvoltate. Ignoranța - un stimul constant pentru dezvoltare. (Eu încă nu pot rezolva această problemă, nevoie de cunoștințe suplimentare, eu încă nu știu cum să scrie un eseu cu privire la nivelul adecvat, dar vreau să învețe!)
• laudă competentă.

Pentru formarea motivației cognitive, părinții ar trebui:
• un interes într-un copil, studiile;
• Ajutor la teme. sfatuiesc sa nu efectueze lucrarea pentru el, să încurajeze independența și inițiativa;
• aduce copilului că eșecul lui - nu este rezultatul inferioritate sale, lipsa de inteligență și minte, și lipsa efortului (nu pentru a termina studiile, nu a fost finalizată);
• laudă copiii pentru succesul lor, pentru a stimula creșterea economică.

Rolul de student:

Fiecare copil are propriile sale înclinații naturale, care se pot dezvolta sau ruina, dacă nu să le dezvolte. Bazându-se pe ceea ce are makings de un nou dobîndește persoană care îl ajută să reușească. Dacă o persoană nu merge mai departe în dezvoltarea sa, aceasta nu se opune în continuare, și începe să se degradeze. Acest lucru este vizibil mai ales în lumea de astăzi ritm rapid, în cazul în care în fiecare zi se face mii de descoperiri. În picioare încă nu poate fi! Dar, pentru ca copilul să înțeleagă acest lucru, avem nevoie de:

• Entuziasm. Interesul superior al copilului ca rezultat.
• Motivația intrinsecă. De ce am nevoie de ea? De ce?
• Organizarea procesului, astfel încât acesta este purtat. Cum, atunci când, cât de mult timp să-și petreacă pe ea?

Rolul învățării studenților este enormă. Ai putea spune că domină rolul de adult, care poate monitoriza, face, stimula, dar niciodată nu va avea nici un efect în cazul în care copilul însuși nu-și dezvolte propria motivație cognitivă internă pentru a învăța. Sarcina pentru adulți - să-l ajute să-l facă.

* Discutați despre părinți, relațiile de familie, sănătatea femeilor, puteți pe site-ul nostru acasă Mamele