papilomavirus uman - simptome, tratament

Fapt interesant: Creierul uman este activ in timpul somnului ca atunci când treaz. Noaptea, procesele creierului și integrează experiența zilei, decide ce să-și amintească și de ce să uite.Fapt interesant: Bebelusii se nasc cu 300 de oase, dar de maturitate numărul este redus la 206.

Fapt interesant: Probabilitatea de leucemie la copii ai căror tați afumată, de 4 ori mai mare.

Fapt interesant: Ficatul descompune alcoolul este cel mai eficient între 18 și 20 de ore.

Fapt interesant: Creierul uman are loc pe secundă 100.000 de reacții chimice.

Fapt interesant: degetul uman într-o viață este îndoit de aproximativ 25 de milioane de ori.

Fapt interesant: Trei sferturi din speciile de bacterii care trăiesc în intestinul uman, nu este încă deschis.

Fapt interesant: Ochiul uman este atât de sensibil, încât, dacă Pământul este plat, persoana care s-ar putea observa pâlpâirea în lumânarea de noapte, la o distanta de 30 km.

Interesant fapt: masculin este de aproximativ 10 ori mai des decât femeile sufera de daltonism.

Fapt interesant: greutatea inimii, la vârsta de 20-40 de ani, în medie, ajunge la 300 g la bărbați, femei - 270 g

Interesant Fapt: Diabetul nu mai este o boală fatală numai în 1922, când doi oameni de știință canadieni a fost descoperit insulina.

Fapt interesant: Până în secolul al 19-lea, dinții au fost eliminați nu stomatologi și medici generaliști, și chiar saloane de coafură.

Fapt interesant: umană nas - sistem personal de aer condiționat. Se încălzește aerul rece se răcește cald reține praful și corpurile străine.

Fapt interesant: „Viagra“, a fost inventat de accident în procesul de dezvoltare de droguri pentru tratamentul bolilor de inima.

Fapt interesant: Lipitori pus chiar faraonilor egipteni din Egiptul antic, cercetatorii au descoperit sculptate pe pietre lipitori de imagine, precum și scene ale tratamentului.

papilomavirus uman - simptome, tratament

papilomavirus uman - boala frecventa, care se transmite prin contact sexual. În prezent, există aproximativ o sută de tulpini de virus papiloma uman. Dintre acestea, aproximativ 40 de tulpini pot infecta mucoasei genitale si produc condiloame genitale (veruci). Printre acestea sunt deosebit de periculoase tulpini de virusuri, cu un risc ridicat de cancer. Ele pot cauza cancer al organelor genitale, cel mai adesea - cancer de col uterin la femei.

Modalități de infecție

Aproximativ 50% dintre persoanele din grupa de vârstă activă sexual sunt infectate cu papilomavirus uman. Infectarea în același timp mai multe tulpini de virusuri. De obicei, după această auto-vindecare are loc în termen de 1-1,5 ani, dar în 10-20% din cazuri se dezvolta recidiva bolii cronice (reactivare a bolii).

Sursele de infectie papilomavirus uman - cale sexuală și domestică în contact cu membranele mucoase și pielea omului pacientului. Cel mai adesea se produce infecție sexual (inclusiv sexul oral și anal). In prezenta verucilor genitale posibilitatea de infectare este de aproape 100%. De obicei afecteaza țesături Topsheet vulvă, col uterin, vagin, penis, laringe și cavitatea bucală. După infectarea cu anumite tulpini de papilomavirus posibile leziuni ale pielii umane ale palmelor și tălpilor. Au existat cazuri de infectie nou-nascuti papiloma virus in timpul nasterii de femei cu această infecție. În astfel de cazuri, copiii apar papiloame ale laringelui (papilomatoza laringian).În cele mai multe cazuri, infecția, virusul nu se manifestă, are desigur latent (ascuns). Activarea Virus este influențată de diverși factori. Ca urmare a propagării bolii sale papilomavirus uman merge în etapa a simptomelor clinice. Acest lucru poate fi o (proliferare celulară sub forma de veruci genitale si a verucilor) forma benigna sau forma canceroase (cancer al colului uterin sau a vaginului la femei, cancerul penisului la barbati, sau cancer al anusului).

Perioada de incubație a bolii poate dura de la două săptămâni la doi ani.

Cel mai adesea papiloma virus nu se manifestă în corpul uman. papilomavirus uman De obicei, asimptomatice la barbati.

Simptomele bolii se manifestă atunci când o persoană este coborâtă imunitate. În această situație, virusul se acumulează în cantități mari într-o anumită zonă a pielii sau a mucoasei. În același timp, se modifică funcția celulelor epiteliale. Celulele se divid si forma tumori - principalele simptome ale HPV. În funcție de tulpina virusului sunt următoarele neoplasme - veruci, papiloame si veruci genitale.

Negi - benigne, ferm la atingere, cu dimensiunea de 2-10 mm în diametru. ei au de obicei o formă neregulată sau rotunjite, suprafata denivelata, limite clar definite. negii de culoare variază de la galben deschis la nuante gri-negru. De obicei, verucile sunt produse în cele mai traumatice locuri - pe genunchi, coate, degete.

Cel mai frecvent simptom este un papilloma papilomavirus uman. Papilloma - o formațiune moale de diferite dimensiuni, formă rotundă. În mod normal, acesta este atașat la pielea unei baze largi sau picior. papiloame de culoare variază de la solid la maro. Astfel de structuri apar adesea pe fata, gat, axile, și în zona genitală. Papiloame cresc foarte repede. Acest lucru nu numai dimensiunea, ci și numărul.

Un alt simptom al HPV - veruci genitale. Condyloma este o formațiune moale umedă pe tulpină subțire. Suprafața sa este inegală, roz. De obicei, verucile apar în zona genitală și anus. Ei cresc foarte repede, lovind toată zona mare a mucoasei.

Papilomavirusul la femei

Principalele organe tinta ale papilomavirusului uman la femei - organele sexuale. In timpul actului sexual microtraumele formate în organele genitale. Acest lucru facilitează foarte mult introducerea de HPV în celulele țesutului mucoase și piele. Ca urmare, în zona genitală devine verucilor genitale.

papilomavirus uman la femei este adesea agravată de o infecție bacteriană secundară. În acest caz, mâncărime, leucoree profuze, durere.

papilomavirus uman - simptome, tratament
Spre deosebire de barbati, femeile au boala este un pericol destul de grave. leziunile cervicale papiloma virus contribuie adesea la dezvoltarea de displazie de diferite grade de severitate. Și aceasta este o stare precanceroasă, care poate duce la cancer de col uterin. Expertii spun ca cancerul de col uterin, în 99% din cazuri asociate cu virusul papiloma.

In ultimii ani, un vaccin impotriva papilomavirus uman. Imunizarea cea mai eficientă de fete în vârstă de 10-14 ani, pentru că în acest moment au format imunitatea cea mai pronunțată la boala.

Tratamentul global mai eficient de papilomavirus uman. Aceasta include o îndepărtare locală a neoplasme, terapia antivirală sistemică și topică.

In tratamentul celulelor umane eliminarea virusului papiloma modificat (tumori) poate fi realizată prin una dintre următoarele metode:

  • diatermokonizatsiya - Diatermocoagulare excizia zonei afectate prin utilizarea electrozi speciali;
  • Metoda de tratament folosind azot lichid - crioterapie;
  • lazerokonizatsiya - îndepărtarea zonei afectate cu un laser;
  • chimice - folosind droguri solkoderm;
  • Surghitron - folosind terapia undelor radio.

Terapia combinată de papilomavirus uman include aplicarea unui antiviral sistemic și imunomodelare. Ele inhiba activitatea papilomavirus virusului, reduce frecvența recidivelor. Aceste medicamente includ viferon, Allokin-alfa Geneferon, Immunomax, Isoprinosine și altele. Ca agent imunomodulator local de pulverizare în mod eficient Epigenes sex sunt utilizate.