Simptome Sindromul Zudeka si tratament

istoricul medical

sindromul dureros regional complex, mai întâi a fost introdus în 1900. Apoi, celebrul chirurg german P. Zudek a oferit o descriere clară a semnelor radiologice (în mod specific, transparența osului din figură), care a avut loc în anumite reacții inflamatorii cu articulații și țesutului osos (acest lucru se întâmplă foarte repede atrofie). Astfel Zudek în măsură să dovedească faptul că rolul principal jucat de încălcarea reacțiilor vegetative locale. Datorită acestei descoperiri, ortopedie si traumatologie lumea sa schimbat semnificativ.Apariția sindromului Zudeka

După cum sa menționat mai sus, principala cauză a bolii - leziuni la nivelul membrelor, care sunt însoțite de diverse tulburări trofice și caracterul vasomotorii. Destul de des cauza sindromului Zudeka este incorectă sau tratament pur și simplu eronate a oaselor deteriorate, banale ignoranță zgâriere reabilitare țesuturilor osoase, imobilizarea anormală (fixarea osului într-o poziție fixă), și așa mai departe. D. După procesul de imobilizare cofactori pot fi diferite proceduri calde și așa numita reabilitare brute, care se realizează prin intermediul unor mișcări pasive și masaj neprofesionist.

De asemenea, există o legătură naturală între osul fracturat și probabil pentru a obține sindromul durerii regionale complexe. După fractură a brațului razei, cum ar fi probabilitatea de dobândire a bolii este ceva în jur de 60%. În afară de aceasta este de multe ori agentul cauzal sindromul Zudeka poate deveni o boala a coloanei vertebrale.

sindromul durerii regionale complexe: Simptome

Dezvoltarea simptomelor in sindromul Zudeka are loc în trei etape majore:

  • Prima etapă. Inițial, pielea apare un pic inflamație și roșeață. Pacientul deranjează dureri în zona afectata. Perie, la rândul său, are o mobilitate limitată, iar pielea din jurul este fierbinte la atingere. De regulă, cei mai mulți oameni ignora cele de mai sus și le consideră destul de natural după un prejudiciu.
  • Cea de a doua etapă. Umflarea începe să crească, iar pielea capătă o tentă albăstruie caracteristică. Există spasme musculare, creșterea tonusului muscular. Treptat atrofiat țesutul muscular și piele. Din această etapă pe X-ray pot fi observate pete specifice în mod clar, care sunt situate în jurul oaselor.
  • A treia etapă. Mușchi și pielea începe să se atrofieze chiar mai repede, ceea ce duce la pierderea de masa osoasa se produce. Finitudinea își pierde complet mobilitatea și durerea începe să crească și devine trudnovynosimoy. În acest stadiu, boala a devenit cronică.


diagnosticare

Sindromul Diagnosticul Zudeka apare bazat pe evaluarea simptomelor clinice. În plus, sunt luate în considerare proceduri suplimentare. În cazul în care problema osoasă cu raze X foarte clar definite oase osteoporoză și anchilozarea articulațiilor. Acest lucru permite diagnosticarea sindromul durerii regionale complexe, cu probabilitate absolută. De asemenea, este destul de des folosit pentru a supraveghea termoviziune. Aceasta determină diferența de temperatură dintre țesuturi. Astfel a afla în ce stadiu de boala. În plus, medicul poate prescrie diagnosticare cu ultrasunete. Acesta vă permite să aflați mai multe despre starea vaselor de sange din zona afectata. Cu aceste informații, medicul poate prescrie un tratament precis.

Complexul sindromul durerii regionale: Tratament

Tratamentul este prescris pe baza studiilor trecut. Sindromul durerii complexe zonale ventuze se pretează bine la prima și a doua etape. Pentru tratamentul necesar pentru analgezice și medicamente. Al doilea implică luarea de vitamine B, miorelaxante și vasodilatatoare (medicamente care sunt proiectate să se relaxeze țesutul muscular). În cazuri speciale, pot necesita intervenție chirurgicală.

Pentru a treia etapă a bolii caracterizată printr-o scădere a dimensiunii perie (atrofie). Atrofia afectează ireversibil țesuturile și articulațiilor, astfel încât chiar și după tratamentul sindromului Zudeka poate apare sindromul distrofiei perie. În acest caz, în plus față de tratamentul medical standard, pacientul primește o gimnastică specială de adiție, masaj medical și de fizioterapie speciale. Toate aceste proceduri nu numai ajuta la vindecarea sindromul durerii regionale complexe, dar, de asemenea, la prevenirea.

Cu toate acestea, merită să ne amintim că prevenirea fiabilă a bolii nu există. Prin urmare, pentru a evita sindromul Zudeka agravante, se recomandă precauție la prejudiciul periei. Și în caz de cea mai mica suspiciune de exacerbare nevoie de cât mai curând posibil, pentru a contacta medicul dumneavoastră. Evita recăderile va tratament doar competentă și în timp util.

Știri relevante