Analiza biochimică a sângelui și a performanței normale de decodare

Analiza biochimică a sângelui - această cercetare este realizat pentru a stabili starea tuturor organelor și sistemelor umane.

Prelevarea probelor de sânge pentru analize biochimice se realizează de obicei pe stomacul gol (nu poate lua alimente sau băuturi lichide pentru 6-12 ore), numai apa poate bea din lichid. Sânge pentru această analiză este luată dintr-o venă.decodificarea corectă a analizei sângelui biochimice și cunoașterea valorilor normale permite identificarea cu precizie foarte încălcări ale metabolismului apei sare, dezechilibrul de oligoelemente, inflamatie si infectie, precum si statutul diferitelor organe.

Analiza biochimică a sângelui, decodificare și indicatori normali:

Concentrația totală de proteine ​​care constau din aminoacizi. Direct implicat în susținerea Ph de sânge, în coagulare și transportul diferitelor substanțe în organe și țesuturi.

Dacă depășiți parametrii normali s-ar putea vorbi de o boală infecțioasă, artrita, reumatism, sau cancer.

Sub proteină redusă: boli de ficat, intestin, sau cancer renal.

Hemoglobina - proteina specifica de globule rosii responsabile de transportul oxigenului în organism.

Norma: soț - 130-160 g / l, femeile - 120-150 g / l.

Scăderea hemoglobinei poate indica prezența anemiei.

Proteinele (există trei tipuri de Hp1-1, Hp2-1, HP2-2) hemoglobină obligatorii, responsabile pentru menținerea fierului în organism.

Nivelele reduse de haptoglobina poate indica o boală autoimună, boli de ficat, splenomegalie, sau defecte ale membranei eritrocitare.

Nivelurile crescute observate în tumorile maligne (plămân, sân, intestin sau organe genitale).Nivelurile ridicate de glucoză se poate vorbi despre amenințarea de diabet zaharat de tip 1 sau 2. sau a toleranței reduse la glucoză.

Produsul principal al defalcare de proteine.

Creșterea nivelului de uree în analiza biochimică a sângelui vorbește funcției renale săraci, insuficiență cardiacă, tumori, sangerare, obstructie intestinala sau blocarea tractului urinar. elevație de scurtă durată a ureei poate să apară după efort fizic intens sau activitate fizică.

Ca și uree, funcția renală a creatininei, este implicată în metabolismul țesuturilor macrobiotice.

Norma (în funcție de masa musculară): mascul - 62-115 mmol / l, femeie - 53-97 pmol / l.

Creșterea nivelului de obicei indică insuficiență renală sau hipertiroidism.

• colesterolului (colesterolul)

Componentă a metabolismului lipidelor, este implicat în construcția membranelor celulare, sinteza hormonilor sexuali și vitamina D. Adesea colesterolul total, lipoproteine ​​cu densitate joasă (LDL) și cu densitate mare (HDL).

Norma (colesterol total): 3.5-6.5 mmol / l.

Nivelurile crescute indică riscul de ateroscleroza, boli ale sistemului cardiovascular sau ficat.

pegment sânge galben-roșu format prin descompunerea hemoglobinei. Este de bilirubina directă și indirectă, bilirubina totală, împreună creează un cost convingătoare.

Norma (bilirubina totala): 5-20 mol / l.

• ALT (ALT) alaninaminotransferazei

enzimelor hepatice, este utilizat pentru a evalua funcționarea acestuia. Conținuți în celulele hepatice, rinichi și inimă. Acesta intră în fluxul sanguin în distrugerea celulelor acestor organe.

Norma: soț - până la 41 U / L, femeile - până la 31 U / L

• SGOT (AST), aspartataminotransferază

Enzima celulară ca ALT conținută în celulele inimii, ficatului și rinichilor. Implicată în metabolismul aminoacizilor.

Norma: soț - până la 41 U / L, femeile - până la 31 U / L

AST crescute in sange poate fi o cauza de atac de cord, hepatită, pancreatită, cancer de ficat, sau insuficiență cardiacă.

Enzima produsă prin scindarea grăsimilor (trigliceride). Deosebit de important este lipaza de cancer pancreatic - lipazei pancreatice.

Descompune carbohidratii din alimentele pe care le oferă cu digestia. Conținuți în glandele salivare și pancreas. amiliza Adesea alfa (diastaza) și amilazei pancreatice.

Norma alfa-amilază: 28-100 U / L.

Norma amilazei pancreatice: 0-50 U / L.