Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism

Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism
sănătate

test de sange biochimic este un diagnostic de laborator, care are ca scop evaluarea particularităților ficatului, rinichi, vezică biliară și pancreas. În plus, o persoană poate afla starea metabolismului, și anume pentru a determina schimbul de lipide, proteine ​​și carbohidrați. Puteți conta pe faptul că vor fi evidente pentru toate nevoile din micronutrienti.Un test de sange poate efectua diagnostice pentru aproape toate bolile, așa că se administrează în cele mai multe cazuri. Un studiu de diagnostic va preveni o varietate de boli.

Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism

Atunci când este necesar să se efectueze un sondaj


Obiectivul general al studiului Testele sanguine biochimice trebuie efectuate cel puțin o dată pe an. În cursul anului nu poate fi luat mai mult sânge decât o rată specificată de apariție a celulelor roșii din sânge.

Prin necesitate rezultat diagnostic somatic și boli infecțioase.

Concentrându-se asupra parametrilor de sânge, există o oportunitate de a înțelege nuanțele de sănătate și pentru a începe un tratament eficient. În cazul în care cifrele corespund cu rata actuală, există posibilitatea de a menține starea lor de sănătate este aproape perfectă și ușor de realizat măsuri preventive.

Indicatori de analize biochimice

Proteinele și fracțiunile acestuia


Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism
Proteine ​​- aceasta este cu adevărat o componentă importantă în corpul fiecărei persoane. Pe aceasta depinde formarea de celule noi. În plus, fracția de proteină a fost determinată cu imunitatea umorală și metabolismul. In cele mai multe cazuri, proteinele sunt formate din douăzeci de aminoacizi esențiali, dar uneori în compoziția lor pot prezenta o varietate de vitamine, reziduuri de carbohidrați, precum și lipide, natura anorganică a materialului. Porțiunea lichidă a sângelui include o sută șaizeci și cinci proteine ​​care sunt diferențe fundamentale în structura și funcționalitatea acesteia.

Indicatori ai metabolismului azotului


Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism

In corpul dezintegrarea celulei permanente se realizează în mod continuu, ceea ce conduce, de asemenea, la formarea bazelor azotate. Aceste materiale sunt toxice. Substanțele trebuie formate în ficat, și apoi - rinichi de ieșire. Printre azot indicatori metabolismului trebuie remarcat faptul ureea, acidul uric, creatininei.

glucozei din sânge


glucozei din sânge ajută să înțeleagă caracteristicile metabolismului glucidic. Acest material intră în celulă pentru a da combustibil suplimentar pentru a menține organismul uman. O persoană poate avea un deficit sau un exces de glucoză.

Violarea metabolismului lipidelor


Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism

In organism exista proteine ​​pătate. și anume peptide, hemoglobină, mioglobina, citocrom. Produsul final al prăbușirii proteinei de mai sus - bilirubinei cu fracțiunile lor. Aceste măsuri fac posibilă monitorizarea îndeaproape starea de sănătate.

Rezultatele testelor sanguine biochimice permit să știe cât de bine se formează peretele celular, bilă, hormoni, dacă un nivel suficient de vitamina D. Acizii grași conduc la un aport de energie la organe și țesuturi. Îndrăznind care urmează să fie testat, trebuie amintit că pregătirea și permisiunea necorespunzătoare de a mânca alimente grase duce la schimbări semnificative în indicatori.

enzime de sânge

electroliți de sânge


Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism
Potasiu și sodiu - aceasta este cel mai important electroliților din sânge. Oamenii ar putea crede că aceste substanțe reprezintă doar o urmă, dar ele sunt implicate în mod activ în procesele chimice și fără a le este greu de imaginat cel puțin un corp. Din acest motiv, descifrarea analiza biochimică a sângelui este necesară pentru a monitoriza îndeaproape și urme de elemente din organism.

Potasiul este cu adevărat important în procesele metabolice și enzimatice. El este necesar pentru a se asigura că inima primește impulsuri electrice. În caz contrar, variația nivelului de potasiu duce la complicații de miocard.
Creșterea duce la aritmii sau puls rare, sensibilitate tulburare, scăderea tensiunii arteriale, confuzie. Amenințând creșterea conștienței apar atunci când mai mult de 7,15 mmol / l.

indicele de cădere sub 3,05 mmol / l conduce la o amenințare serioasă pentru organism. Printre simptomele trebuie remarcat greață și vărsături, slăbiciune musculară, dificultăți de respirație, incontinență urinară, excreția fecală.

Sodiu nu sunt implicate în procesele metabolice, dar este necesar să se mențină osmotricheskogo presiune, pH-ul.

Scorul caseta


Tabelul analize de sange biochimice permite sa se concentreze asupra nivelurilor normale, pentru a determina ulterior starea de sănătate.
 1. Indicatorii de glucoză depinde de vârsta persoanei. La persoanele cu vârsta sub rata de paisprezece ani este 3.33-5.55 mmol / l la persoanele cu vârsta peste 70 de ani - 4.61-6.10.
 2. fierului seric depinde de podea. La femei, rata normală este 8.95-30.43 mmol / l; bărbați - 11.64-30.43 mmol / l.
 3. Acidul uric este determinată și de podea. indicele Men este 10-420 pmol / l; femei - o sută cincizeci de până la trei sute cincizeci de micromoli / litru.
 4. AST: femei - până la treizeci și unu U / L, bărbați - până la treizeci și șapte de - U / L
 5. ALT: femei - până la treizeci și patru U / L, bărbați - patruzeci și cinci - U / L
 6. Gamma-GT: Bărbați - mai puțin de cincizeci și cinci U / L, femeile - mai puțin de treizeci și opt U / LTrebuie remarcat faptul că regulile de mai sus sunt indicatori parțiali, astfel încât soluția cea mai potrivită ar fi consultarea cu decodarea detaliată a unui medic cu experiență. Norma teste biochimice de sânge la femei pot fi schimbate în timpul sarcinii și alăptării, este luată în considerare de către fiecare medic.

Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism

Aceasta arată analiza biochimice


Fiecare pacient ar trebui să știe că arată chimia sângelui și să se pregătească pentru o posibilă verdict medical.

În cazul în care proteina este prea mare, un medic poate sugera existența unor grave agenți infecțioși, tumori. component proteic redus permite să formeze o opinie că există probleme serioase cu tractul gastrointestinal, ficatul și rinichii.

Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism
Medicul ar trebui să monitorizeze îndeaproape hemoglobina si glucoza, este acești doi indicatori ne permit de a determina riscul de a dezvolta diabet zaharat. În cazul în care rata este scăzută, organismul poate dezvolta o boală autoimună sau o încălcare gravă a membranelor eritrocitare pot apărea ca urmare au existat eșecuri grave ale ficatului, splinei. Tumora are o haptoglobinei scăzută. Pentru a elimina riscul de o manifestare bruscă a diabetului zaharat, se recomandă rata de glucoză pentru a afla cel puțin o dată pe trimestru.

Valorile colesterolului trebuie monitorizate periodic pentru a determina tendința de a bolilor de inima si ficat, arterioscleroza.

Colesterolul este o substanta importanta cu metabolismul grasimilor si sinteza de hormoni sexuali. Figura ar putea deveni mai mare in timpul efortului, care sunt caracterizate de o intensitate ridicată. Rata ridicată permite operarea suspectate renale, insuficiență cardiacă, lipsa de permeabilitatii a conductelor urinare, sângerare.

Creatinina este o substanță necesară pentru monitorizarea stării de rinichi. Rata ridicată permite suspectate insuficiență renală, hipertiroidism.

Bilirubina - un pigment de sânge, în care galben-roșu. Acest material permite de a suspecta o defecțiune gravă a ficatului. Există posibilitatea suspectate hepatita, ciroza, si colelitiază. În același timp, verdictul poate fi mai puțin stricte, și anume lipsa de vitamina B12, care pot fi eliminate prin luarea de vitamine speciale complexe si dieta normalizare.

În cazul în care cifrele nu sunt corecte


Rezultatele studiului sunt cauzate de obicei neplăcute de probleme hepatice severe. Din acest motiv, se recomandă să acorde o atenție deosebită la ficat, încercând să îmbunătățească starea corpului.
 1. Tu ar trebui să reducă cantitatea de sare.
 2. Evitati consumul de alcool, deoarece aceasta este cea mai dăunătoare pentru corpul tau.
 3. Ar trebui să vizeze o buna nutritie. Pentru dieta a fost de ajutor, este necesar să se ia în considerare multe nuanțe. În primul rând, mânca bine, abandonarea de condimente și sare, prăjite, făină.
 4. Tu ar trebui să monitorizeze cu atenție greutatea, deoarece greutatea in plus duce la multe boli.
 5. Infecție și boli virale.
 6. Substanțe toxice care au un prejudiciu grav pentru corpul unei persoane.

Analiza biochimică a sângelui la adulți vă permite să monitorizeze îndeaproape starea de sănătate.

Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism

Ce tratamente ajută la îmbunătățirea sânge


Masaj - acest lucru este cu adevărat o procedură utilă pentru fiecare individ. Acesta promovează nu numai relaxarea generală, îmbunătățește starea pielii, dar, de asemenea, îmbunătățirea hemoleucograma. Masajul este recomandat pentru a combina cu exercitii fizice, bai calde, vizite regulate la baie. Acest set de acțiuni este necesară pentru a avea un efect benefic asupra sângelui, care este întotdeauna curat și actualizate.

Masaj si baie, baie, stil de viață activ va consolida procesul de hematopoieza.

Atingând pe oasele mari va consolida măduva osoasă, organele hematopoietice.

compoziția sângelui îmbunătățit condiționată intestine purificare, rinichi, ficat.

În curând vei fi sigur de remarcat modul în care indicatorii de analiza biochimică a sângelui este îmbunătățită în mod activ.

remedii populare pentru sânge


Oamenii pentru o lungă perioadă de timp, se observă că unele plante pot îmbunătăți în mod semnificativ compoziția sângelui uman. Rodii si sfecla rosie duce la o creștere a numărului de celule roșii din sânge, urzica are un efect benefic general și promovează o completă curățarea sângelui, pungă și coada șoricelului ajutorul ciobanului pentru a crește de coagulare. Cu toate acestea, în scopul de a prezenta o oportunitate de a sărbători o îmbunătățire majoră în domeniul sănătății, este important să se efectueze procesul de tratare, folosind remedii populare.
 1. Trebuie să luați urzici și stoarce din ea o sută de grame de suc. Adăugați o sută de grame de suc de mere. Amestecul preparat se recomandă să bea o jumătate de oră înainte de micul dejun. Trebuie să efectuați acest tratament, după cum urmează: 20 de zile, pauza de 10 zile, 20 de zile.
 2. Puteți amesteca în proporții egale veșnic, sunătoare, mușețel, frunze de căpșuni și muguri de mesteacan. Două linguri de amestec preparat este recomandat pentru a pune într-un termos și se toarnă 400 de grame de apă fiartă timp de noapte. Trebuie să bei 200 de grame de dimineața și seara. Durata minimă a tratamentului este de 16 zile.
 3. In primavara sau toamna pentru a colecta rădăcini păpădie și uscați-le. Apoi, este recomandat să măcinarea într-o pulbere fină. O lingura trebuie se toarnă apă clocotită și se lasă să stea timp de o oră. Perfuzia trebuie să bea dimineața pe stomacul gol. Durata tratamentului - o săptămână.
 4. Ai toată ziua pentru a bea ceai tare cu lapte. Dacă se dorește, pulberea poate fi adăugată păpădie. Până la ora 15.00 i se permite să adăugați sare după ora 15.00 - zahar, miere de albine. Pregătiți-vă să fie că amestecul este un conținut caloric și nu poate fi utilizat pentru mai mult de șase zile consecutive.

În cazul în care analiza biochimică a sângelui la copii nu au prezentat niveluri normale, este recomandabil să se abandoneze banii poporului și încredere în medici cu experiență. În orice caz, sfat este cu adevărat important.

Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism

Cum să efectueze o purificare de sânge


Orice alimente, medicamente și substanțe chimice se acumulează treptat în sânge, pentru că sunt sigur de a intra în ea. Multe substanțe sunt de fapt dăunătoare și inutile. Gradul de puritate al sângelui afectează funcționarea tuturor sistemelor de corpuri umane.

De exemplu, fiecare automobilist știe că benzina de slabă calitate ajunge în motor, determinând-o să se deterioreze. Omul - aceasta nu este o piesă obișnuită de fier, astfel încât cazul este în continuare complicată. puritatea sângelui are o mare valoare cu adevărat pe activitatea tuturor organelor.

Din acest motiv, dacă ați avut o analiză biochimică a sângelui, iar cifrele nu au fost la fel de bun ca ne-am dori, este recomandat să se schimbe stilul de viață și dieta lor. Analiza de sânge, se recomandă să se efectueze în mod regulat pentru a se evita riscul ireparabile pentru sănătate.

Analiza biochimică a sângelui - un studiu complet al unui organism

Ce concluzie se poate trage


analize de sange, analize biochimice, trebuie să fie efectuate în mod corect, deoarece altfel performanțele denaturate în mod semnificativ.

În primul rând, să renunțe la orice masă timp de 6 - 10 ore înainte de testare. Puteți bea numai apă plată. Trebuie să renunțe chiar și guma de mestecat. Mai mult decât atât, nu puteți bea ceai și cafea, suc de fructe și compot.

În timpul zilei, trebuie să renunțe la alcool, pe oră - fumatul.

Încercați să mențină o stare psiho-emoțională stabilă, și nu de a se expune la stres fizic.

Biochimie este un studiu detaliat al sângelui, care vă permite să verificați mai mulți parametri și de a face opinie adecvată cu privire la starea corpului uman.

A se vedea, de asemenea: