angajat concediu neutilizate înainte de reducerea personalului

Underutilized de vacanță înainte de tăiere de personal. Ei pot refuza să plece?

Buna ziua!

Lucrez la compania de 15 ani (din care - pe ultimele poziții de 8 ani).Conducerea companiei a decis personalului reduceri. reducerea anticipată a vârstei de pensionare a specialiștilor și a locurilor de muncă vacante în personal.

Întreprinderea unde lucrez, cum ar fi poziții am două. Profesioniști în al doilea rând a lucrat pe scară largă numai doi ani și desfășoară o muncă mult mai puțin. În ciuda acestui fapt, conducerea a decis să-l taie mea unitate de full-time.

Am pentru o lungă perioadă de timp nu lasa merg în vacanță, datorită faptului că, în timpul sărbătorilor de munca mea nimeni nu efectuează.

Acum, ceva de genul „knock-out“ 15 zile de concediu pentru a merge la părinții mei în vârstă. Cu Locuri de vacanta prin fax raportul pentru a prelungi vacanța pentru întreaga perioadă de evacuare (24 și 46 insuficient utilizat pentru perioada de evacuare), dar am refuzat să prelungească vacanța.

Avertizare de reducere nu am primit încă.

Am două întrebări pentru tine:

Face dreptul de a reduce specialistul (presupunând că aceleași două posturi). având mai vechime, experiență și de a face mai mult de lucru?

Nu dreptul de a refuza prelungirea vacanței, a câștigat cinstit un expert?

Răspunsurile avocați (3)

Oraș necunoscut

Volumul de muncă (productivitatea) trebuie să fie luate în considerare atunci când se decide cu privire la reducerea, este prevăzută în mod expres de articolul 179 din Codul muncii.

Odată cu reducerea numărului sau a personalului lucrătorilor dreptul preferențial de a rămâne la muncă lucrătorilor prevăzut cu o productivitate mai mare și abilități.

Atunci când performanța egală a forței de muncă și de calificare preferința abandon la locul de muncă este dat: familia - în cazul în care există două sau mai multe persoane (membri ai familiei cu handicap, care sunt conținutul integral al angajatului sau primirea de asistență, care este pentru ei o sursă permanentă și principală de existență); persoane din familie care nu au alți angajați cu venituri proprii; angajații care au primit în timp ce lucrează pentru prejudiciul industrial angajator sau a unei boli profesionale; invalizii de Marele Război Patriotic și lupta cu handicap pentru protecția Patriei; lucrătorilor îmbunătăți abilitățile lor pe direcția angajatorului la locul de muncă.

În consecință, reducerea lucrător cu performanțe superioare poate fi contestată.

În vacanță.

Nu ați notificat încă de reducere a acestora. Termenul de preaviz este o reducere de cel puțin 2 luni înainte de data încetării contractului de muncă.

Conform articolului 126 din înlocuirea TC de vacanță mai mult de 28 de zile de la compensarea monetară este permisă numai la solicitarea angajatului.

O parte din concediu anual plătit în exces de 28 de zile calendaristice, la solicitarea scrisă a salariatului poate fi înlocuită cu o compensație monetară. În însumare concediilor anuale plătite sau transferul anual concediu plătit în următorii ani de afaceri de compensare monetară poate fi înlocuită cu o porțiune din fiecare concediu anual plătit mai mare de 28 de zile, sau orice număr de zile de la această parte. Ea nu poate fi înlocuită cu o compensație financiară de bază concediul anual plătit și concediul anual suplimentar plătit pentru femeile gravide și a lucrătorilor sub vârsta de optsprezece ani, și un concediu anual plătit suplimentar pentru angajații implicați în lucrul cu dăunătoare și (sau) condiții de muncă periculoase, să lucreze în condiții adecvate (cu excepția pentru plata compensațiilor bănești pentru concediul nefolosit, la separare).Postează o altă declarație care se referă la angajator Art. 126, nu aveți nevoie de compensare, și au nevoie de doar o vacanță, care poate fi înlocuită cu plata numai la cererea dumneavoastră. Lucrezi pentru cel puțin încă două luni. În acest timp, puteți a fost făcut în vacanță lor. În cazul în care angajatorul refuză, puteți depune o plângere la inspectoratul de muncă.

Întrebări la un avocat?

Oraș necunoscut

Conform h. 3 linguri. 81 h. 1 lingura. 180 angajat TKRumyniyauvolnenie în legătură cu reduceri de personal sau de personal angajații organizației, un întreprinzător individual este permisă în cazul în care este imposibil de a transfera un angajat la consimțământul scris la alte informații disponibile pentru munca angajatorului. Este recunoscut ca un post vacant sau de muncă adecvat, care corespunde calificărilor angajatului și poziția inferioară vacantă sau fără zheoplachivaemaya de muncă, angajatul poate efectua, ținând seama de starea sa de sănătate. Angajatorul este obligat să ofere angajatului toate îndeplinesc aceste cerințe posturile vacante disponibile pentru el în zonă.

Atunci când se decide cu privire la transferul unui angajat, trebuie să ia în considerare posibilitatea reală a performanței lucrării propuse, luând în considerare educația, aptitudinile, experiența de muncă.

Încălcarea acestei cerințe - în cazul în care angajatul nu este oferit de locuri de muncă existente angajator - atrage după sine în mod inevitabil recunoașterea de către instanță demiterea din revendicarea 2 partea 1 din art ... 81 TKRumyniyanezakonnym.

Conform h. 1 lingura. 179 TKRumyniyapri reducere de personal sau de personal drept de preempțiune să rămână în lucrătorii de muncă asigurate cu productivitate și abilități superioare.

În cazul în care identifică în mod clar diferențele de competențe și a productivității muncii nu este posibil, lucrătorii ar trebui să fie comparate pe diferite criterii.

h Bazat. 2 linguri. 179 muncă TKRumyniyapri de performanță egală și de calificare preferința abandon la locul de muncă este dat: familia - în cazul în care există două sau mai multe persoane (membri ai familiei cu handicap, care sunt conținutul integral al angajatului sau primirea de asistență, care este pentru ei o sursă permanentă și principală de existență) ; persoane din familie care nu au alți angajați cu venituri proprii; angajații care au primit în timp ce lucrează pentru prejudiciul industrial angajator sau a unei boli profesionale; invalizii de Marele Război Patriotic și lupta cu handicap pentru protecția Patriei; lucrătorilor îmbunătăți abilitățile lor pe direcția angajatorului la locul de muncă.

Termenul de preaviz este o reducere de cel puțin 2 luni înainte de data încetării contractului de muncă.
Înlocuirea vacanță mai mult de 28 de zile de la compensarea monetară este permisă numai cu acordul salariatului (art. 126 din Codul Muncii) .Dacă încălcarea legislației muncii, contactați Inspecția Muncii de Stat.

Oraș necunoscut

Bună ziua, Olga!

Absolut Sunt de acord cu opinia colegilor.

în ceea ce privește nereînoirea concediului anual plătit, aș dori să adaug următoarele:

În conformitate cu articolul 123 TKRumyniyaocherednost de concediu plătit se stabilește anual, în conformitate cu programul de vacanță de ... programul de vacanță este necesară atât pentru angajat și angajator.

astfel concediu la un alt moment, nu este în conformitate cu programul de vacanță, efectuate de comun acord cu angajatorul și este un drept, nu o obligație a angajatorului.

în conformitate cu articolul 124 TKRumyniyav cazuri excepționale, în cazul în care acordarea concediului salariaților în anul curent poate afecta negativ cursul normal al întreprinderii, a permis transferul de concediu cu acordul salariatului în anul următor de afaceri.

astfel motiv pentru eșecul de a părăsi salariatului este prezența unei situații excepționale, care împiedică funcționarea normală a întreprinderii, și numai cu acordul salariatului.

Sumar: Ați fost acordat un concediu de 15 zile calendaristice, care este în conformitate cu articolul 125 o vacanță de diviziune TKRumyniyao în afară, extinderea acesteia este permisă pe discreția angajatorului și nu-l poate obliga în nici un fel. Cu toate acestea, atunci când a pleca la serviciu, inclusiv Primirea unei notificări privind reducerea, aveți dreptul să re-scrie cererea pentru restul de vacanță.

Căutați un răspuns?
Cere un avocat mai ușor!

Întrebați avocații noștri - este mult mai rapid decât căutarea unei soluții.