Aspiratoare de casă, clădire de vid pe ciclu sau atelier, club de curățenie

Aspiratoare de casă, clădire de vid pe ciclu sau atelier, club de curățenie

Oricare ar fi nu a fost gamă largă de aspiratoare de pe piață, nu toată lumea își poate permite să se asigure cu unitățile corespunzătoare pentru scopuri industriale și casnice. Motivul pentru care acest lucru servește adesea costul ridicat de aspiratoare industriale. Pe de o parte, curățarea într-un garaj sau atelier are o mulțime de timp, iar pe de altă parte, un aspirator 500 costa 1.000 $ cu un colector de praf mare și o bună performanță de aspirare. O solutie excelenta pentru problema poate servi mai curat de casa pentru atelier, a făcut cu propriile sale mâini. Este suficient să amintim cât de bine putem face ca orice meșterire. Aceleași principii pot fi aplicate la ieșirea din clădire prefabricate asistent acasă, în ceea ce privește încălcarea integrității filtrelor sau a instalațiilor de colectare. Pentru a pune în aplicare un astfel de proiect trebuie să aveți răbdare și unele mijloace improvizate, care, probabil, în jurul valorii de colectarea de praf în colțul îndepărtat al garajului. curat de casă este ușor de potrivit pentru curățarea în cameră, ajuta la colectarea resturilor, se vor elimina praful, zboară în afara suprafeței de lucru a sculei.Filtru pentru aspirator de casă

Inițial, înainte de a începe să materiale de stoc pentru fabricarea unității, ar trebui să definească în mod clar obiectivele pe care aspiratorul ar trebui să fie abordate. Astfel, capacitatea recipientului de colectare poate fi un cuplu de litri, pentru curățarea apartament și alte localuri casnice, sau câteva zeci de litri pentru curățarea resturilor de construcție pe teren sau în garaj. Pentru o astfel de capacitate mare butoi mare sau un mic găleată din orice material de construcție, principalul lucru pe care ați avut posibilitatea de a asigura etanșarea containerului în procesul de colectare a gunoiului. În cazul în care nu atinge gradul dorit de etanșeitate, fracție de praf fin aspirat fluxul de aer prin deschiderile se încadrează în atmosfera de aer de acasă sau de la locul de muncă de aer. Mult mai rău lucruri atunci când substanțele chimice de curățare și de construcție dăunătoare materiale, ca și sub formă de praf sau de pulverizare în zona de lucru, acestea pot afecta sănătatea și dăuna sănătății umane.

În plus față de poluarea aerului, de etanșare slabă va avea ca rezultat o pierdere a puterii de aspirare. Dacă în locul rezervorului de murdărie, v-ați decis să facă o pungă de casă pentru un aspirator, acesta trebuie să păstreze, de asemenea, praful și nu să-l treacă în mediul înconjurător. Dimensiunea celulelor dintre fibrele trebuie să fie astfel încât praful reținut anumite dimensiuni în interiorul sacului și să nu fie suflat înapoi în cameră. Desigur, în piața internă de tip praf spații și dimensiunea acesteia este mai mare decât praful de moloz de construcție și de praf emis de un instrument de lucru.

Cum de a alege o pompă?

Un dispozitiv pentru crearea unui flux de aer poate fi luat de la terminat deja curat, la mâna a doua, dar dintr-un motiv sau altul, improprii pentru utilizarea ulterioară, și puteți utiliza orice dispozitiv de pompare în conformitate cu cerințele:

  • Acesta ar trebui să funcționeze în funcțiune de sarcină nominală pentru o lungă perioadă de timp, suficient pentru sarcinile și toate manipulările;
  • Acesta trebuie să reziste la supraîncărcarea pe termen atât pe termen scurt și lung, pentru a zabivshiysya furtun nu duce la supraîncălzirea și deteriorarea sistemului.
  • Ar trebui să asigure o putere de aspirare suficient de filtrele stabilite și alte obstacole în calea fluxului de aer.

În zonele care nu necesită putere mare de aspirare, pompa poate îndeplini rolul unui aspirator de uz casnic obișnuit, de exemplu, cu colector de praf Meshkov. Pentru a face acest lucru, cu colector sac de praf este îndepărtat și el alături de elemente ale componentelor necesare.

facem filtru

Soluția optimă de a crea un dispozitiv de filtrare pentru un aspirator autodidact devine un filtru ciclon, a făcut cu propriile sale mâini. Principiul de fabricație este simplu: aveți nevoie pentru a face proiectarea unui cilindru cu două orificii de intrare și de ieșire a fluxului de aer, vidul de admisie și trunchi de con îndreptat în jos. În acest scop, orice material poate proveni din metal plastic. Singura cerință pentru întreaga structură a ciclonului, este un sigiliu de calitate toate fisuri și găuri. Motivul este același cu cel al sacului de praf: apariția unei fracțiuni cu praf în aer și reducerea capacității unității. Să considerăm cazul fabricării aspiratorului de ciclon de casă de conducte din material plastic. Complexitatea în industria prelucrătoare va fi doar o parte a conului, care va trebui să aleagă din piese gata făcute sau să creați propriile. Veți avea nevoie pentru fabricarea de:  1. lățimea tubului de 100 mm și mai mare, conducta mai mare, cu atât mai bine filtrul ciclon să poată primi;
  2. două tuburi cu diametru mic pentru deschiderile de admisie și de evacuare. Media este luată de tub de 50 mm și mai jos, în funcție de diametrul de lucru al furtunului.
  3. Cone element, un diametru mai mare de ceea ce corespunde unei țevi cu diametru mare (cilindru).
  4. Pentru cilindru mare de 150 mm în diametru și necesită un cordon sau un tub flexibil de diametru mic pentru regie la bandă.
  5. Coperta, care va adera la deschiderea superioară a cilindrului.
  6. material adeziv sau lipire, sigiliul.

Aspiratoare de casă, clădire de vid pe ciclu sau atelier, club de curățenie
Homemade curat ciclon vid va, astfel, mult mai ieftin în detrimentul filtru fabrica ieftine, costul care va costa 8 - 10 $, spre deosebire de original filtru fabrica de ciclon. Inițial luate tub larg ales pentru rolul cilindrului, și împodobite la înălțimea dorită (dacă sunteți în imposibilitatea de a cumpăra mărimea potrivită). Găuri pentru intrarea și ieșirea trebuie să fie tăiat cât mai bine posibil, evitând ciobire și margini inegale. Dacă orificiul de aspirație a aerului trebuie să fie aranjate într-un plan orizontal, orificiul de ieșire a fluxului de aer poate fi poziționat atât pe tubul în sine și pe capacul superior al filtrului ciclon. Ar trebui să vină în cazul în care cel mai bine este de a oferi sigiliu de înaltă calitate. În cazul în care materialul de acoperire este tăiat mult mai ușor și de etanșare punct de sprijin normale, mai bine pentru a da prioritate capacului, în caz contrar, retragerea trebuie să fie plasate pe corp. Principala condiție - conducta de evacuare trebuie să fie situate deasupra aspirației. Acest lucru va permite resturile să cadă în jos, trecând la ieșirea din aer și numai de praf foarte fin. Pentru a capta acest praf, puteți utiliza unele filtre de casă, de exemplu, țesături sau adaptează filtru auto, acesta va asigura un home-made clădire curat de tipuri periculoase de moloz a motorului.

Pentru a crea un curent de aer turbionar, care este aspirat în ciclon, de-a lungul suprafeței cilindrului să fie lipite furtun sau cordon din material impermeabil flexibil în spirală. Această spirală va crește eficiența filtrului ciclon. Trebuie menționat faptul că o astfel de adăugire se va efectua numai pentru conducte cu diametru mare, pe care le va obține cu ușurință în mâinile tale. Conducta de intrare și de ieșire este fixat în găurile respective prin lipire etanșant termousadok, adezivi sau bucăți de țeavă sunt sudate. Obiectivul principal al acestui material - este bine stabilit și tuburi de etanșare. Capacul superior trebuie să se potrivească perfect cu marginile cilindrului, este posibil, dacă se dorește, să se stabilească de etanșare său, dar apoi devine complicat proces de curățare a suprafețelor interioare ale filtrului ciclon de moloz acumulate. Nu trebuie uitat faptul că suprafața poate fi electrificate și să acumuleze o sarcină statică, care va păstra praful. Prin urmare, odată ce cel mai bun loc capacul de pe sigiliu pentru ușă, acesta va împiedica pătrunderea prafului în cameră și să dea posibilitatea de a deschide în mod liber capacul la momentul potrivit. Porțiunea conică poate fi consolidată prin intermediul unui material de etanșare sau adeziv, deoarece va dura aproape imperceptibil. Prin gaura din trunchi de con de moloz se va trezi în coșul de gunoi.

Un astfel de dispozitiv poate fi util nu numai pentru cei care au întrebat cum să facă un aspirator de casă, dar, de asemenea, proprietarii de lucru aspirator de fabricație din fabrică. Dacă sunteți obosit de a schimba in mod constant sacul de praf sau filtre se înfundă, instalarea de ciclon de casă va ajuta să rezolve această problemă fără costuri suplimentare pentru achiziționarea unui nou aspirator.

Dacă veniți de la meșterit aspirator industrial, atunci este posibil pentru a monta mufa pentru conectarea scule electrice, ceea ce va permite funcționarea în paralel a aspiratorului și instrumente. Circuitul de evacuare poate fi conectat automat rândul său, sistemul de curățare, care va asigura o aspirare a prafului în timpul instrument de pornire. În plus, un astfel de sistem poate furniza o întârziere aspiratorul după deschiderea sursei de alimentare a circuitului. Acest lucru va permite un aspirator industrial pentru a colecta praf și moloz scoase timp de câteva secunde după oprirea alimentării.

Ce ar trebui să fie luate în considerare la fabricarea home-made aspirator?

Aspiratoare de casă, clădire de vid pe ciclu sau atelier, club de curățenie
La fabricarea de aspiratoare de casă sunt niște meseriași, în scopul de a salva propria lor timp și efort pentru a include în fabrica de asamblare și de piese de schimb. În cele mai multe cazuri, un astfel de pas este justificat, cu excepția cazurilor de instalare de filtre. Pentru aspiratorul autodidact trebuie, prin toate mijloacele evita instalarea filtre HEPA notorii. Aceste filtre funcționează pe o întârziere de particule fine de praf în porii filtrului. Din această cauză, deoarece umplerea filtru moloz va pierde treptat puterea de aspirare, și, prin urmare, de curățare de calitate. Diferite încercări de a curăța aceste filtre nu duc la rezultatul așteptat, deoarece praful nu este complet evacuat, iar procesul de spălare și eluție conduce la dezintegra și dezvoltarea bacteriilor. Este clar că aceste bacterii suflat în timpul înapoi în cameră, acest proces este exprimat într-un miros neplăcut în timpul aspirării.

Pentru a optimiza funcționarea vid furtun curat poate fi conectat la două - cel de pe aspirație, celălalt pe furtunul de suflare la lovitura va curăța în mod eficient o varietate de suprafețe și zonele greu accesibile, pentru că praful o dată suflat vor fi colectate furtun retractor. Cu toate acestea, absența unui filtru în aspirator convențional poate duce la efectul opus, deoarece, în scopul de a nu utiliza este necesar pentru a asigura sistemul de curățare ideală mașină, și să-l acasă oh cât de dificil condiții. Deci, dacă aveți nevoie de o puritate reală, mai bine pentru a economisi bani pe altceva, și alege un încredere și mai curat bezfiltrovovgo atât de curățare a aerului și de suprafață. Și toate acestea pe o unitate de separare! Deci, noroc bun cu selecția și utilizarea unui aspirator.