butași de viță de vie înrădăcinării și plantare - grădină pentru întreaga familie - o practică de grădinărit

butași de viță de vie înrădăcinării și plantare - grădină pentru întreaga familie - o practică de grădinărit
Mark „da“ în favoarea achiziționării de tăiere, mai degrabă decât răsaduri:

1) Deoarece aproape imposibil să aducă butași în porțiunea phylloxera și gangrenă bacteriană, o probabilitate mai mică de a intra nematozi transferul infecțiilor fungice și bacteriene exmatriculați și alți locuitori din sol.2) Prețul pentru butași în 2-4 ori mai mic decât în ​​răsad, și de multe ori se poate obține un mâner 2 răsad de gradul dorit.

3) Butași mult mai ușor să tolereze transportului și depozitării în frigider înainte de timp de plantare.

4) În cazul în care ați pus pe butași înrădăcinare devreme în ultima lună și jumătate înainte de începerea sezonului de creștere, este ușor pentru a obține o cursă în dezvoltarea de aceeași vârstă a butașilor vor fi plante mai mari, puieți plantați. Ei cresc doar într-un loc nou, cu un prejudiciu direct și personal, astfel încât după un an va veni in fructificare.

Nu toate soiurile sunt la fel de bune okorenyayutsya în apă.

Pregătirea pentru butași de plantare

• Cel mai bine este de a reduce gambelor dvuhgpazkovye imediat. Inferioară tăietura trebuie să fie oblic, sub rinichi. Este recomandabil să-l actualizeze în cazul în care lungimea tijei permite. Tăietura superioară se face direct deasupra rinichilor prin 1-1,5 cm.

• Butasii bine spălate și întinse pe vymochku în apă la temperatura camerei timp de 2-3 zile. Apa este schimbată zilnic.

• La butași de zi au fost plasate într-o soluție de creștere stimulator (IAA un comprimat pe 0,5 litru de apă) sau miere (1 lingura. Lingură la 1 litru de apă), imersare capetele lor inferioare la o adâncime de 1-1,5 cm.

• Orice obiect ascuțit (muchie de cuțit sau un cui) face unele zgârieturi sub mugurele de jos, fără a atinge-l.

• Capetele superioare ale butașilor muiată în parafină topită.

Ce grund pentru înrădăcinare și utilizat tot mai mare de răsaduri?

Baza poate face teren de gradina (dar nu mai!). De sol pentru looseness și umiditate sunt neapărat rumeguș, și pentru a spori fertilitatea - este bine compost putrezit sau vermicompost. Encoprezisului aditiv nu este prea departe - struguri nu-i place excesul de azot. Și vă puteți hrăni întotdeauna plantele cu soluții minerale, dacă este necesar. Amestecul preparat este foarte util să se adauge cenușă de lemn - 1-2 pahare un amestec găleată. În cazul în care răsadurile un pic, acesta poate fi folosit cu succes la sol gata pentru cultivarea de răsaduri, vândute în magazine de hardware, dar este, de asemenea, mai bine pentru a adăuga un pic de rumeguș.

De fapt, solul nutritiv pe efectul vizibil înrădăcinare nu are. Prin urmare, se poate pur și simplu chibouks înrădăcinare umed nisip, rumeguș sau umed EO, sau mușchi umed, urmată de plantarea butași în sol nutritiv. Dar aceasta, din nou, o parte din rădăcini de licitație sunt rupte.

butași de viță de vie înrădăcinării și plantare - grădină pentru întreaga familie - o practică de grădinărit
După o astfel de preliminare butași de prelucrare care permit sunt plantate în containere mari. În partea de jos a vasului trebuie să fie sigur orificiile de scurgere pentru drenarea apei de irigare.

argilă în primul rând, stratul inferior al vasului este turnat expandat sau nisip de râu majore (2-6 mm dimensiune mazăre) și mai sus - un strat de vermiculit grosier. Acest lucru oferă un drenaj bun. Apoi completați în amestecul de nutrienți 3/4. Amestecul este compactat și pus într-un recipient cu apă pentru hidratare completă.

Butași preparate sunt plantate în centrul containerului realizat de băț purtat diametru de aproximativ 20 mm și umplute cu nisip grosier. Partajarea poate îngropa până la partea de sus a rinichilor.

Pentru a menține butași optime de umiditate acoperă de film și montat pe un suport de lemn pe un radiator lângă fereastră. Înrădăcinare de butași se efectuează la o temperatură cuprinsă în viitor zona rădăcinii de aproximativ + 25 ° C, iar temperatura exterioară nu trebuie să fie mai mare decât + 18-20 ° C. După pericolul principal cu butași înrădăcinare - rinichi trezirea înainte de apariția rădăcinilor. Prin urmare, solul trebuie să fie încălzit de mai jos, iar rinichii păstra la rece. dezvăluie zilnic filmul pentru câteva minute și rinichi pulverizat spray de apă caldă. Când au început să înflorească primele frunze, butași pritenyayut de hârtie, nu „arde“ în soare strălucitoare de primăvară, și pulverizarea se efectuează în dimineața și seara. După 20-25 zile, primii muguri vor dezvolta, deoarece primele rădăcini apar de mai jos.

Înrădăcinare în dulap.

Acest mod interesant de a oferi un cultivator cu experiență și de succes. Metoda este disponibil pentru orice vie, literalmente. butași asociați în pachete mici, înfășurați partea de jos (călcâi) o parte din ele într-o cârpă umedă, apoi înfășurați strâns această parte a folia de plastic pentru a preveni umezeala mai este menținută. Partea superioară a butașii au rămas deschise. Apoi, a pus doar pachetele finite pe dulap (acolo mai cald cameră). Din când în când este necesar să se verifice umiditatea, evitând chiar și o cârpă uscată scurt. După 2-3 săptămâni, există rădăcini și lăstari nu se dezvoltă, după cum este necesar. Mecanismul nu este încă clar - probabil o cantitate mică de umiditate împiedică înfloririi renală în ciuda temperaturii confortabile. Poate un efect suplimentar este poziția orizontală a butașilor. Dar faptul rămâne: procentul de înrădăcinare devine mai mult.Cum se implanta în apă?

butași de viță de vie înrădăcinării și plantare - grădină pentru întreaga familie - o practică de grădinărit
Această metodă, deși simplu, dar nu este cel mai bun. Dar mulți începători viticultorii-l folosească. Dificultatea constă în faptul că tinerii rădăcini rupe de multe ori pe timpul aterizării. Dar, cel mai important, nu toate soiurile sunt la fel de bine înrădăcinate.

Dacă decideți să butași înrădăcinare în apă, ține cont de faptul că de multe ori rădăcinile nu vor să „meargă în lumină.“ Prin urmare, pentru a fi înrădăcinare mai mult succes, înfășurați recipientul cu apă un film întuneric negru sau hârtie. Și nu turnați o mulțime de apă - un strat de 2-3 cm este suficientă. Rădăcini va apărea la „apă-aer“.

Mâner tăiat la 2 cm sub nodul, tratat cu stimulatori de creștere și a pus în apă. Stai cu ochii la nivelul apei, acesta trebuie să rămână întotdeauna la fel. borcan de sticlă cu butași expuse la lumină și de îndată ce primele frunze, se adaugă 1 picătură de un îngrășământ complex lichid. Când apa începe să se transforme tulbure, apoi schimba mai des sau arunca apa un pic de cărbune. Și, desigur, nimeni nu a abrogat regula ca spinii trebuie sa fie mai cald decât ochiul.

Metoda dă rezultate bune în mod constant.

El, desigur, este mai potrivit pentru cei care perpetuează un număr relativ mic de butași în apartament.

1. Răsaduri sunt înmuiate timp de două zile în frigider, înrădăcinare stimulator se adaugă la cea de a doua zi. Frigiderul este îmbibată doar cu scopul de a rinichilor nu au intrat în creștere.

2. Rezervorul cu orificii de drenaj (sticle tăiate plastic sau pahare înalte de bere) sau o borcane de jumătate de litru se toarnă aburit rumeguș hidrogel și ia pus în butași. Apropo, nu pot germina în rumeguș și fibre de nucă de cocos. Dar, în pilitura butași par mai curat, ordonat și curat vizual se pare că mai mult aer în interior.

butași de viță de vie înrădăcinării și plantare - grădină pentru întreaga familie - o practică de grădinărit
3. Flaconul este plasat pe o fereastră sau lângă, dar, de preferință deasupra bateriei.

4. După trei săptămâni, butași sunt verificate pentru rădăcini. Buta sunt transplantate cu rădăcini deja în recipient cu solul, restul revenind la praf.

Și în rumeguș și fibre de nucă de cocos se adaugă hidrogelul. Aceste cristale albe, similare cu zahăr. 1 lingură fără vârf hidrogelului trebuie turnat într-un container quart, se adaugă apă (după instrucțiuni de aplicare). După 20 de minute, vesela a umplut la brim gel transparent cocoloașe. Adăugați-l în rumeguș într-o cantitate 1/5 din volumul lor. Este bine că nu se poate face griji cu privire la uscarea rădăcinile - acestea vor crește chiar prin gel în mod constant umed. Apa conținută în ea, încet, „frunze“, umectare un substrat și evaporându, permițând astfel mai puțină apă butași.

noduli hidrogel Umflarea au dimensiuni reduse, iar în cavitatea formată a aerului aspirat. Acesta este atât un substrat slabeste si umple aerul. Dar butași de udare încă mai trebuie să. Și este mai bine să se umple recipientul cu butași complet cu apă, se lasă să se scurgă excesul de apă și apoi se pune în tigaie. In plus, fiecare hidrogel umflătură reface volumul său maxim.

Aplicând această metodă, putem obține, practic, 100% butași înrădăcinare se potrivesc.

La transplantare butași deja înrădăcinate în amestecul de sol de mai întâi centrul containerului, face o adâncitură și se toarnă în jos nisip. Distribuirea este atent stabilit în centru și se toarnă și nisip. Încercați să păstrați toate rădăcinile au fost în nisip, ci din vârfurile lor la amestecul de sol a fost destul de aproape - câțiva milimetri.

În cazul în care tulpinile au fost crescute în fibre de nucă de cocos, apoi l-au pus într-o bucată din aceeași fibră.

Care este cea mai mare greseala pe care o începători permite chiriașilor?

butași de viță de vie înrădăcinării și plantare - grădină pentru întreaga familie - o practică de grădinărit
De asemenea, se întâmplă că nu toți butașii se comportă identic sau lipsit de experiență vie, se pare că procesul este prea lent. Incepatori începe să vă faceți griji cu privire la dezgroparea butași de la sol, „în cursul schimbarea modului de înrădăcinare. Nu o fac. Acest lucru poate fi rezultate contraproductive. Fiți răbdători. Amintiți-vă că, dacă grefa este sănătos și ați urmat câteva reguli de bază: temperatura de confort (la rădăcinile un pic mai cald), mediu umed, la porțiunea de călcâi, suficient aer în zona de rădăcină, adică, solul nu este prea umed, apoi tăierea te jos.

Cele mai frecvente începători greșeală fatală - udare excesivă. Strugurii nu tolerează inundații. Solul trebuie sa fie umed, dar nu ud, iar rădăcinile au nevoie să respire. În caz contrar, ei zagniyut și răsadului dvs. pieri în mod inevitabil. Udarea mai rar, doar pentru a umezi solul.

Un alt avertisment. Procentul de înrădăcinare de butași poate fi mai mare sau mai mică. El poate fi aproape de 100%, dar cu un număr mare Chubukov este rareori 100%. Deci nu ar trebui să fie prea supărat dacă, în ciuda eforturilor tale, unele butași nu a luat rădăcină. Fii pregătit mental pentru asta, asta e bine.

butași de viță de vie înrădăcinării și plantare - grădină pentru întreaga familie - o practică de grădinărit
Rădăcinile butași ar trebui să fie de culoare albă și fermă. Capacitatea de plantare ia mare (cel puțin 20 cm) - perfectă sticla de plastic de 1,5 litri. În partea de jos, să ia o orificii de drenaj pentru a drena excesul de umiditate.

Nu uitați: răsaduri de struguri nu pot tolera apă stagnantă în zona de creștere a rădăcinii!

Presarati pe fundul 2-3 cm de nisip grosier pentru drenaj și sol se amestecă apoi preparate, l tamped. Acum, locul de tăiere într-un recipient și umple încet solul, astfel încât să nu se deterioreze feed deoarece acestea sunt foarte fragile, în acest stadiu de dezvoltare și este ușor de a rupe. Adorm la partea de sus a solului muguri de tulpină și de etanșare bit de ea, se toarnă apă caldă. Apoi dosypte sus un pic la sol uscat pentru a tulpinii mai bine comportat.

Ne-ar dori să spun despre sol pentru plantarea de butași de struguri, aproximativ udare și aproximativ în cazul în care pentru a stoca material săditor nou plantate.

Solului. Deși tulpină poate crește în mușchi și rumeguș (desigur, cu fertilizare regulat), dar este mai bine să se pregătească un substrat special - nu greu sau acru.

Udarea. Mai bine nu la început până decât să toarne. O dată pe săptămână sau chiar două săptămâni - va fi suficient. Solul este mai bine să fie întotdeauna puțin uscate.

Cameră pentru răsaduri. Acesta poate fi o sera, sera, terasa, verandă, cameră de locuit în casă, pe scurt, orice loc în care planta nu se va deteriora de primăvară și înghețurile de primăvară de noapte și în cazul în care nu va deranja pe nimeni. Este important doar că există suficientă lumină.

Acum, prin mijlocul lunii mai răsad „va trăi“ în astfel de circumstanțe, și aproximativ de 10-15 mai pot fi mutate în grădină. în aer liber - în umbra partiala sub copaci. În caz contrar, odată ce strugurii de soare „va arde“, deoarece frunzele tinere nu sunt obișnuiți cu lumina UV. Prin urmare, lasa sa stea in umbra partiala timp de zece zile, iar apoi pot fi transplantate în sol și în soare.