Calculatorul este nociv pentru sănătate, pace, fără a dăuna

De ce este dăunător să stea la calculator?

Calculatorul este nociv pentru sănătate, pace, fără a dăuna
În principiu, toată lumea știe că ședința pentru perioade lungi de timp la calculator - este dăunătoare. În acest articol vom încerca să înțelegem mai profund în această chestiune. De ce rău? Se poate face, astfel încât nu este dăunător? De ce ai nevoie?


Și acum, pentru ...

1. Nociv pentru a vizualiza

vibrații mici cu texte și pâlpâirea ecranului suprasarcini muschii ochilor, ceea ce duce la o scădere treptată a acuității vizuale. Atunci când se lucrează cu un PC prin ochii frecvența clipitului este redusă cu aproximativ trei ori, din cauza căreia există o uscare parțială a filmului lacrimal, care este cauza așa-numitul sindrom de ochi uscat - aceasta este cea mai frecventa boala a persoanelor care lucrează la calculator. Oboseala, fotofobie, durere, senzație de un fir de praf în ochi, însoțite de mâncărime, senzație de arsură, iritație și înroșirea ochilor, - toate simptomele sindromului de ochi uscat. Uscarea filmului lacrimal scade acuitatea vizuală de aproximativ 0,5 dioptrii, deci prevenirea este necesar să se utilizeze picături speciale, reducerea filmului lacrimal și să nu fie computerul mai mult de 40 de minute consecutive. La adulți, din cauza ochiului se dezvolta adesea cyclospasm val - miopie fals, care este tratat cu un complex de exerciții speciale, iar copiii „vorbesc“ cu monitorul duce la miopie adevărată, care progresează odată cu vârsta.

Recomandări pentru a reduce deteriorarea ochi:

Dacă dumneavoastră sau copiii dumneavoastră sunt încă utilizați un monitor CRT vechi, cum ar fi televizor, are sens să se gândească la achiziționarea unui mai modern.

Expand monitorul cu 90 de grade la fereastra (era pe pentru a evita efectul de orbire).

Ai nevoie să te uiți la monitor la lungimea brațului, iar a treia sa superioară trebuie să fie situat la nivelul ochilor.

La fiecare oră, face peryvy

Fa exercitii simple pentru ochi: primele 15 secunde se uită la un obiect apropiat (de exemplu, un creion în mână), și apoi 15 secunde pe telecomandă (de exemplu, fereastra).

2. coloanei vertebrale Nociv

În timp ce lucrează la calculator, stai o lungă perioadă de timp într-o singură poziție. Acest lucru duce la o sarcină constantă pe un grup de mușchi și lipsa constantă a acesteia, pe celelalte grupe musculare. Fără sarcină la mușchii spatelui conduce la degradarea lor, și pentru că metabolismul are loc la nivelul coloanei vertebrale prin ele, prin urmare, este, de asemenea rupt, ca urmare există o degradare (distrugere) a discului intervertebral - osteocondrozei. De asemenea, trebuie remarcat faptul că, în sarcina poziția așezat pe drive-urile mezhpozvokovye sunt mult mai mult decât în ​​picioare sau culcat. Astfel, toți acești factori negativi pot provoca o hernie de disc, și poate provoca dureri de cap, membrele și organele interne, în funcție de localizarea sa. In copilarie sau adolescenta, cand a coloanei vertebrale nu este încă pe deplin dezvoltat, prezența constantă a computerului ar putea duce la curbarea coloanei vertebrale (scolioza), dar în cazul în care un copil nu păstrează postura corectă (la fel ca în școală, la birou).

Recomandări pentru a reduce deteriorarea coloanei vertebrale:

Organizarea la locul de muncă mai ergonomic.

Cum se poate schimba des poziția sau pentru a obține de la masă.

3. mâinile dăunătoare

Furnicătură, amorțeală, tremur în degete, dureri la încheietura mâinii drepte, controla mouse-ul - acest lucru nu este semne de oboseală sau rezultatul unei lungi de lucru. Toate acestea - semnele de așa-numitul sindrom de tunel carpian, care este acum comună în majoritatea oamenilor care lucrează la calculator. pe termen lung mișcări repetitive mâinile și degetele, precum și poziția corectă în timpul funcționării duce la un pachet permanent neurovasculare creștere microtrauma și țesutul înconjurător, care determină compresia nervului. Atunci când se lucrează la o sarcină de calculator nu este pe de o parte întreg, și anume hipertrofie musculară care în primul rând, și apoi prindeți nervul. Nervul este prins - în interiorul acestuia agravează circulația sângelui, care împiedică efectuarea normală a impulsurilor nervoase si provoaca dureri severe, umflare și amorțeală a degetelor.Recomandări pentru a reduce efectele negative la mâini.

La ședința în persoană picioare de scaun trebuie să atingă podeaua și care formează cu corpul un unghi de 90 de grade. Brațele trebuie să fie îndoite la nivelul articulațiilor cotului și unghiul comun este de aproximativ 90 de grade. În acest caz, sarcina pe diferite grupuri musculare distribuite în mod egal.

Tastatura trebuie să fie plasat la o înălțime de 65-75 cm de la podea, mâinile utilizatorului nu ar trebui să fie îndoit mai mult de 80 de grade la coate, sau deteriorarea circulatorie se produce la nivelul mușchilor, ceea ce duce la o scădere rapidă a eficienței. Conform recomandărilor TCO '99, tastatura nu ar trebui să fie prea mare urcare și abrupt. Distanța de la suprafața mesei la o serie de A-E într-o configurație de tastatură standard nu poate depăși 30 mm. Acceptabil unghiul de ridicare tastatura în raport cu suprafața de lucru a mesei - de la 2 la 15 grade. Acesta este intervalul de valori ale unghiului cu postura corectă poate atinge poziția optimă a mâinilor.

funcționare continuă Inacceptabil: datorită tensionarea ochilor și deteriorarea circulației sângelui în mâinile. În timpul pauzelor, care ar trebui sa dureze 5-7 minute și se repetă la fiecare 40-50 de minute, este necesar să se efectueze un mic set de exerciții pentru mâini: comprima și descleșta pumnii - cinci sau șase ori timp de 1-2 minute, efectuați o mișcare de rotație în perie una și cealaltă parte 1-2 minute, apoi se îndreaptă brațele celuilalt și miște degetele timp de 1-2 minute. După acest exercițiu poate fi repetată.

4. Dăunător pentru sănătatea fizică generală

Pentru a sta mult timp la calculator este rău, pentru că este lipsa de activitate fizică.

Lipsa activității motorii a musculaturii din jurul osului, ceea ce duce la perturbarea metabolismului în țesutul osos și pierderea de putere, prin urmare, postura proasta, umeri înguste, piept scufundat și un altul care să reflecte negativ asupra stării de sănătate a organelor interne. De asemenea, conduce la slăbirea cartilajului articular și modificări ale suprafeței, oasele articulate, la apariția durerii, condițiile de formare a proceselor inflamatorii.

Activitatea motorie Scăderea duce la o perturbare a coerenței în sistemul muscular și organele interne, ca urmare a scădere a intensității impulsurilor ale mușchilor scheletici în biroul central al regulamentului. La nivelul metabolismului intracelular hipokineziaa duce la scăderea structurilor. Atunci când modificările hipokinezie în mușchii scheletici și structura miocardului. Falls stabilitate imunologica, activitatea. De asemenea, rezistența redusă la supraîncălzire, răcire, lipsa de oxigen.

Recomandări pentru reducerea efectelor nocive pentru sănătatea fizică generală.

Ce pot să spun? Mișcarea - asta e viata. Păstrați acest lucru în minte. Pentru a nu se transforma într-o creatură flasc, slab, bolnav este suficient pentru a face exerciții normale, care au fost predate în școală. Deși, dacă vă decideți să faceți flotări, leagăn presă și pentru a prinde pe bara, ar fi un mare avantaj pentru starea dumneavoastră de sănătate și stima de sine.

5. dăunătoare pentru sistemul genito-urinar

La mult timp stând pe un scaun un efect termic între scaun și corpul uman, ceea ce duce la stagnarea sângelui în organele situate în pelvis, care afectează în mod negativ sistemul genito-urinar. O problemă comună este hemoroizi.

recomandări

De multe ori te ridici de la masă.

6. psyche Nociv

Fie că ne place sau nu, dar computerul place - este ceva fără de care este imposibil să ne imaginăm lumea modernă. Deși a apărut în viața noastră nu este atât de mult timp în urmă. Oamenii îl folosesc pentru a câștiga / cheltui bani, ajunge să cunoască, să devină celebru, timp uciderea, etc. Este dificil de a argumenta că aceasta nu afectează psihicul nostru. Dar cât de mult computerul afectează psihicul nostru? Această întrebare poate încerca să răspundă pentru tine. Dacă:

bunăstarea sau euforie calculator;

crește în cantitatea de timp petrecut pe calculator;

neglijarea familiei și prietenilor;

sentiment de goliciune, depresie, iritație, nu un calculator;

angajatori false sau membri ai familiei cu privire la activitățile lor;

probleme cu locul de muncă sau de studiu.

Semnale de pericol, de asemenea, sunt: ​​constrângere pentru a verifica în mod constant de e-mail; anticiparea următoarei sesiuni on-line; o creștere a timpului petrecut on-line; crește cantitatea de bani cheltuită on-line.

În funcție de cât de multe elemente sunt potrivite pentru tine, atât de mult și afectează computerul pentru psihicul tau.

Recomandări pentru a reduce efectele negative psihicului

Amintiți-vă că computerul este doar un dispozitiv care este creat pentru a ajuta omul și să nu-l înrobească.

De multe ori ieși în lumea reală

Fa zile de post, atunci când trăiești la toate fără un calculator, televizor, etc. De fapt, așa că, de asemenea, pot trăi cu. Deși nu este o lungă perioadă de timp, dar încă nevoie de odihnă de la compania - este un fapt. Principal relaxați-vă și să nu fie pe stradă și cred că ar fi mai rapid la computer - acesta este diagnosticat.

Expresie de pe Internet: „Internet, nu converg. Acest grup de singurătate. Suntem un fel de împreună, dar fiecare dintre ele. Iluzia de comunicare, prietenie iluzie, iluzia vieții ... "

Calculatorul este nociv pentru sănătate, pace, fără a dăuna
Concluzie: fără un computer nu putem face, dar dacă mult timp să stai lângă el, nu va fi o problemă de sănătate. Pentru a le evita trebuie să luați pauze cel puțin la fiecare 50 de minute, pentru a face exerciții pentru ochi și doar exerciții pentru corp, de multe ori să se ridice de la masă, să monitorizeze starea de sănătate fizică și mentală.

Puteți citi, de asemenea, articolul pe site-ul nostru: