Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător

Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător
La o persoană dimineață simțit foarte relaxat, corpul său în timpul somnului ar trebui să ia o poziție relaxată. Deosebit de acută, în acest caz, există o întrebare: cum de a alege o perna pentru a dormi? Dacă este optimă în dimensiune și rigiditate, gâtului și capului este în poziția corectă, coloanei vertebrale devine curbele naturale, a pierdut tensiune în mușchii spatelui, tot mai bine fluxul de sânge la creier. Există și alte criterii care afectează calitatea perne.cerinţe generale

Rezolvarea de cumpărare, ceea ce este cel mai bine pentru a alege o perna pentru a dormi, cerințele pentru ca acesta să formuleze un răspuns concis. Ideal perna ar trebui:

 • să fie confortabil pentru a oferi un somn confortabil;
 • pentru a menține forma originală;
 • nici un miros și nu absoarbe mirosurile;
 • nu au proprietăți alergenice;
 • Este ușor de întreținut
 • fie durabile;
 • trece aer fără umiditate întârziere, reține căldura, nu pentru a deveni un focar de microorganisme - acestea depind de informații excipienți despre proprietățile enumerate mai jos.

Aflați mai multe despre modul de a alege perna dreptul de a dormi, este important să se știe că aceste calități ar trebui să aibă toate pernele, fără excepție.

Dimensiunile și rigiditate

Ce este diferit perna potrivita pentru dormit, ce mai bine pentru a alege forma, grosimea, densitatea? Răspunsurile la aceste întrebări sunt ambigue: totul depinde de obiceiurile personale, starea de sănătate, vârsta și chiar de creștere uman.

Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător

Dimensiunea, forma, duritatea

Insomnie, sforăit noapte, senzație de amorțeală dimineață în umeri, dureri în gât sau a coloanei vertebrale spinării - semne că punga nu se potrivește cu grosimea sau duritatea. Dacă o persoană este adormit, plasarea pumnul sub cap, el are nevoie de o afiliere mai mare de a dormi. În cazul în care nu este suficient de lată, capul în dimineața este partea pe saltea. Imaginind ce dimensiune de perne pentru a alege și de modul în care să se ocupe cu rigiditatea, permit unele recomandări.

 • Înălțime. Pentru persoanele corp mediu, acest parametru este în intervalul de 8-14 cm, pentru mare și lat -. 14-17 cm, înălțimea optimă a pernei este egală cu lățimea umerilor.
 • Dimensiuni. ele sunt, de obicei, un standard care vă permite să cumpere cu ușurință fețe de pernă. Dimensiunile Pernă alese din următoarele serii: 70 x 70, 50 x 70 (evrorazmer), 50 x 50 (copii). În acest caz, să ia în considerare preferințele personale, vârsta și lățimea saltelei: ea nu trebuie să fie mai mică decât lățimea pernei.
 • Rigiditate. Când a coloanei vertebrale sau obiceiul problematic de a dormi pe partea ta ar trebui să fie maximă, rigiditatea medie recomanda dormit pe spate. perna moale se va potrivi cu iubitorii de somn pe stomac și în cazul în care salteaua prea moale.
Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător
Este important să se găsească înălțimea potrivită perna

perne clasice sunt realizate în formă de pătrat sau dreptunghi. Dar produsele cu excipienți nu oferă sprijin adecvat cap în cazul unor probleme cu coloana vertebrala. În acest scop, a dezvoltat produse speciale ortopedice - sub forma unor muchii semicirculare sau dreptunghiulară, cu o degajare pentru cap.

Oamenii întreabă de multe ori cum de a alege perna ortopedică cu osteocondrozei cervicale. Perna-semilună mediu diferit de greu, nu-și pierd forma lor. Capetele înfășurat în jurul gâtului său de la părțile laterale și fixați-l într-o poziție în picioare, în care puteți dormi doar pe spatele lor. perna dreptunghiular comod si practic cu margini ridicate și o cavitate superficială în centru. Acest formular vă permite să întoarceți capul în timp ce dormi. Pentru a verifica dacă perna se potrivește înălțimea înainte de a cumpăra este de dorit să se întindă pe ea.

Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător
Diferite variante de perne ortopedice

umplutură

Calitatea de odihnă și de igienă perna o noapte este determinată în mare măsură de ambalare. În funcție de originea, materialul de umplutură este natural și sintetic. Fiecare dintre aceste tipuri are argumente pro și contra - acestea să acorde o atenție la rezolvarea problemei, cum de a alege o perna pentru somn de sunet.

materiale de umplutură naturale

Acestea includ materiale de origine animală (în jos pene, lână, mătase) și o varietate de umplutura de legume.

 1. Perne din puf și pene. Ele aerisirii, absorb umezeala, transfer de căldură este controlată. Mai ales produsele moi și confortabile sunt obținute din gâscă și de rață în jos. Dezavantaje: risc ridicat de o reacție alergică la fecale praf acarianul (ele se stabilească într-un vehicul), nevoia de uscare regulată și dezinfectare. În plus, după cinci ani de stilou rupt, perna isi pierde elasticitatea.
  Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător
 2. Perne din păr de oaie / cămilă. Ca și în jos, ei „respira“, absorbi transpiratia, bune conductoare de căldură (asa dormi pe ele confortabil, în orice moment al anului). Dar alergie lână declanșează, în cazul forfetare de calitate scăzută. Perne de lână curate poate doar chimic.
 3. păr de cal. Acest material de umplutură este perfect absoarbe și elimină umezeala, își păstrează forma. Dintre minusuri - un produs dur, precum și, unele persoane pot experimenta alergii.
 4. Silk. Perne umplute cu fibra foarte subțire de la coconi de viermi de mătase, nu au nici un miros, nu mototoli, hipoalergenic. Pentru a crește ușor rigiditatea în materialul de umplutură se poate adăuga silicon. Lipsa de perne de mătase - cost ridicat.
 5. filere vegetale (pielițe de hrisca, conuri de hamei, orez tecii ierburi). Avantajele lor sunt: ​​masaj și aromaterapie efecte, buna circulatie a aerului. Acum, la vârf de popularitate sunt perne hrisca, luând cu ușurință forma capului și gâtului în timp ce un masaj usor pielea. Contra în aceste produse, prea scurte: rigiditate ridicată, foșnetul conținutului perna, îngrijire consumatoare de timp (ventilație, curățare uscată, dezinfecție). 2-3 ani de umplere trebuie să fie schimbate din cauza uzurii.
  Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător
 6. Bamboo. Când a fost întrebat ce perna alege să doarmă la umplutura a fost atât un natural, hipoalergenic, antibacterian, respirabil, răspunsul este: să acorde o atenție la produsele de fibre de bambus. În plus, acestea sunt durabile, ușor de spălat și la prețuri accesibile. Bamboo nu este potrivit pentru climat umed: perna higroscopic satura cu umiditate și nu are timp să se usuce. De asemenea, unii spun că rigiditatea crescută.
 7. Latex. Material elastic și moale naturale, realizate din cauciuc spumă. umplutură din latex are bactericide ridicată și proprietăți ortopedice. Perna reproduce perfect conturul capului și gâtului, iar apoi restabilește forma inițială. Viața produsului (fără nici o pierdere de performanță) - aproximativ 20 de ani.
  Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător


Notă: Latex de bază ortopedice cu puf sau lână de acoperire - un răspuns bun la întrebarea, ce fel de pernă pentru a alege să dormi, comentarii ale acestei versiuni combinate pozitive, este foarte popular. pernă de latex pot fi spălate în ciclul delicat. Dezavantajul este prețul ridicat al produsului.

umpluturi sintetice

Ei sunt atrași de cost redus, ușor de a menține o calitate acceptabilă. Există și alte avantaje: hipoalergenic, o bună izolație termică și respirabilitate, perne moi.

 1. Sintepon. Cele mai populare dintre transportatori low-cost. Sinteponovye perna nu miros si nu absoarbe mirosurile, transportă mașină de spălat. Dar, în același timp, materialul role rapid și produsul își pierde forma.
 2. Komforel. Reprezintă bile mici (diametru 0,5 cm) realizate din fibre de poliester și de tratament antibacterian transmise termic. Top margele acoperite cu silicon. Komforel își păstrează forma lungă, menține cald respirabil, nu absoarbe mirosurile,, nu se obține acarieni transformat și ciuperci.
 3. Hollofayber. Cel mai bun analog sintetic de puf și pene, până la 100% este format din poliester. Materialul de umplutură are o performanță bună izolare, non-toxic, hipoalergenic, nu miroase. perne permise se spală la 40 ° C. Pentru proprietăți ortopedice hollofayber Balloon le împărtășesc adăugat uneori lână. Din minusurile are o rigiditate relativ ridicată.
 4. Silicon. Soft și în același timp, conferă un elastic tampoane de umplere formă de rezistență, volum și fastuozitate. Silicon nu cauzează alergii, respirabil, ușor de spălat. La cererea de a alege perne de silicon de diferite densități și înălțimi. contra silicon mici - capacitatea de a încărcat electrostatic și de originea sa artificiale.

Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător

selectați funcțiile

Deci, atunci când cumpără o perna să acorde atenție conținutul său, dimensiunea, rigiditate, dacă este necesar - caracteristici ortopedice. Un rol important este jucat de inspecție vizuală și testarea produsului selectat - acest lucru va ajuta la următoarele recomandări.

 • Pernele cercetat prin verificarea calității imprimării. Materialul de umplutură trebuie să fie distribuite uniform, fără gropi și denivelări.
 • În cazul în care presiunea pe pernă de înaltă calitate și pentru a elimina mâna, dimensiunile vechi restaurate rapid.
 • Când perna pat nu ar trebui să dea în afara de praf, care pot conține substanțe nocive.
 • Este recomandabil să se întindă pe perna - se va asigura că este potrivit pentru duritatea, înălțimea și dimensiunea.
 • Mirosi produsul - nu ar trebui să fie un miros chimic, deși umplutură natural are aroma sa obișnuită discret.
 • Case calitativă țesături reticulate naturale (matase si bumbac), articulații puternice, cu cusaturi mici. În cazul în care firul de cusături lipi sau de conținut, perna va dura doar până la prima spălare.

Este mai bine în cazul în care capacul este prevăzut cu un fermoar - vă permite să eliminați excesul de umplere pentru a regla înălțimea și rigiditatea perne. În plus, ea a facilitat uscarea, curățarea și înlocuirea materialului de umplutură.

Care pentru a alege o perna pentru a dormi cum să-l facă în mod corespunzător
Toate aceste sfaturi sunt bune pentru a alege o perna la toate, dar există întrebări specifice care să răspundă mai bine să se separe.

 1. Care perna este mai bine pentru a alege pentru copilul tau? Cu siguranță, acesta trebuie să fie făcută din bumbac sau in, umplute cu material antialergic. De la materiale de umplutură moderne pot recomanda bambus komforel. perna pene tradiționale nu oferă suport pentru cap și gât, dar cei care trăiesc în paraziți de umplere de multe ori provoca alergii la copii.
 2. Ce fel de pernă pentru a alege un nou-născut? Copilul ar trebui să doarmă pe o suprafață plană, astfel încât coloana vertebrala este bine format. copil sănătos sub cap zăceau pliat în patru scutec flanel sau un tampon strans elastic-alunecare, cu o pantă de 15. Pentru nou-născut medicale slăbit uneori cumpăra un cocon de construcții pernă pozitional.
 3. În cazul în care capul este transpirație, cum de a alege perna? Sintetice bine ventilat komforeli pernei, în care densitatea fibrei trebuie să fie mai mică de 15 den. Ar trebui, de asemenea, să acorde o atenție la umpluturile de legume, cum ar fi coji de hrisca și de mătase. Cel mai bun absoarbe sudoare pillowcase de bumbac sau amestec de bumbac cu in, densitatea materialului - de la 140 g / m2.

Cumpărători, de multe ori cere care compania sa cumpere o perna. Aici sunt producătorii populare de produse sintetice, Samson, Dargez, SN-TEXTILE. În jos și perne din pene produce aceeași Samson și Norsk Dun, pe textile lână specializate și Topas. Modele de Patex latex produs și Sultan. Produse cu umplutură de bambus - produse ale firmei Artpostel, perne de mătase de cusut Primavella. O listă a producătorilor este departe de a fi completă, aici sunt doar cele mai cunoscute branduri.