Care sunt cauzele bolilor de ficat, cum ar fi, se poate ghici că durerea de ficat

În ciuda faptului că oamenii de multe ori se plâng de dureri în ficat, nu se poate răni. Aceasta se bazează pe structura anatomica - nu pur și simplu nu sunt receptori de durere. Soreness în partea dreaptă poate să apară în coajă inflamație-capsulă pe care o acoperă, și din vezica biliară.Acesta este motivul pentru care o boala de ficat va ști când este diagnosticată degenerarea țesutului - insuficienta de organ are loc fără simptome. Identificat boala mai des decât întâmplător, în diverse studii - de rutină sau de diagnosticare.

Aflați ce probleme sunt asociate cu boli de ficat, poate ajuta la unele simptome. Dar nu strică - funcționează tulburări la om.

funcției hepatice

Spune cum doare ficatul, este posibilă numai în stadiul în care organul a fost distrus aproape complet - celulele normale au inlocuit tesutul fibros care a cauzat o intoxicație generală a organismului.

Care sunt cauzele bolilor de ficat, cum ar fi, se poate ghici că durerea de ficat

Aflați mai multe despre bolile asociate cu acest organism, este posibil, dacă vă imaginați ce face.

Corpul principal al funcției - filtrare. Se curăță sângele, filtra substanțele nocive care intră în organism, neutralizeaza toxinele. Toate toxinele care intră în fluxul sanguin, rămân în ficat, și lasă apoi corpul prin mijloace naturale - cu fecale.

In ficat se acumuleaza elementele necesare pentru funcționarea organismului, iar unul dintre ele, cel mai important este glicogen. Dacă excesul de glicogenul este depozitat, scăderea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce previne dezvoltarea diabetului zaharat.

De asemenea, se acumulează în ficat:

 • fier - din care se produce ulterior hemoglobinei;
 • acid folic - necesar pentru creier;
 • Vitamina B12 - un stimulent al creșterii și a imunității;
 • și mulți alți compuși utili - doar aproximativ 500.

O altă funcție foarte importantă a corpului - formarea sângelui. Când încetează să încalce coagularea sângelui.

La om, ficatul este doar una, și îndepărtarea sau distrugerea acestuia duce la moarte în termen de 1-3 zile. Supraviețui nu va funcționa fără această autoritate. Prin urmare, atunci când există simptome sugestive de disfuncție, trebuie să luați imediat măsuri pentru a recupera.

Simptomele de tulburări funcționale

De ce doare ficatul, și din ce motive se poate ghici despre problemele ei?

Pe probleme indică:

 • gust amar în gură, care la început apare numai în dimineața, și apoi în timpul zilei;
 • Pentru a schimba limba de culoare - devine verde;
 • îngălbenire a albului ochilor și a pielii acoperă - sclerotica reacționează cel mai sensibil;
 • apariția de urină închisă la culoare și fecale de lumină;
 • dureri recurente sub coaste pe partea dreapta.

Dacă se observă aceste simptome numai după o încălcare a dietei - a manca o cantitate mare de gras, dulce sau picant alimente - sau prea mult alcool, nu poți tulpina. Dar, dacă acestea sunt prezente tot timpul, este de dorit să înceapă studiul.

Care sunt cauzele bolilor de ficat, cum ar fi, se poate ghici că durerea de ficat

Îngălbenire a pielii și sclera apare în încălcarea funcției de filtrare: bilirubina se acumuleaza in ficat, în stare normală excretat în bilă. În procesele inflamatorii și rămâne o cauză comună intoxicație.

durere surdă sub coaste pe partea dreaptă și creșterea constantă a severității apar în organism. In procesele inflamatorii se umflă și capsula - o cochilie - având nociceptori întinse. Tabloul clinic poate fi identificate în timpul examinării prin ultrasunete.Pentru a înțelege de ce există o constantă în gură un gust amar, petrece o gastroscopie și o examinare cu ultrasunete.

Cu privire la modificările și încălcări ale funcției hepatice pot fi ghicite prin următoarele caracteristici:

 • apare periodic Simțiți-vă trece valurile de căldură de-a lungul coloanei vertebrale;
 • spasme caracter zosterian ca de șoc electric;
 • extins în mod constant splina - tulburări hepatice, atunci când ea trebuie să lucreze pentru uzura, exercitarea funcției hematopoietice;
 • amorțeală în degetele de la picioare și picioare;
 • spasme musculare frecvente la nivelul membrelor;
 • îngroșarea și îngălbenirea unghiilor.

Ultimul simptom poate avea loc în etapa de intoxicare constantă.

Aceste simptome nu sunt asociate în mod necesar cu boli hepatice, dar atunci când acestea apar ar trebui să înceapă examinarea - în cazul în care boala este detectat intr-un stadiu incipient, este posibil să încetinească dezvoltarea sa.

Factorii care cresc riscul de anomalii

Încălcarea funcției hepatice se numește din următoarele motive:

 • produse care nu corespund;
 • mediu sărac;
 • apa contaminată;
 • ofertele de băuturi alcoolice frecvente;
 • obezitate;
 • natura virală a infecției;
 • factori genetici;
 • vierme de infestare.

Alcoolul este deosebit de periculos. Sub influența îngustat conductele sale biliare, bila stagnates incepand de a distruge celulele hepatice - gepatsity.

Care sunt cauzele bolilor de ficat, cum ar fi, se poate ghici că durerea de ficat

Aceasta distruge funcția întregului corp - din cauza lipsei de bilă în intestin creează condiții favorabile pentru activarea florei condiționat patogene, imunitate redusă - celulele modificate nu se mai pot diferenția între și structura „lor“ „străină“, există riscul de apariție a bolilor autoimune.

Mai mult decât atât, deoarece filtrarea este rupt, radicalii liberi sunt liberi să se miște în jurul corpului.

Deosebit reacționează rapid pentru a le celulele creierului - neuronii - ei mor.

simptome Nepechenochnye - slăbiciune, simptome ale bolii renale, dureri articulare, reacții cutanate. Când aceste simptome și absența durerii în ficat începe pentru a trata boli complet diferite, prescrie medicamente, ceea ce sporește și mai mult indispoziție generală.

Pentru a evita acest lucru, nu neglijați examenul fizic. biochimie sange si de studiu cu ultrasunete va ajuta la identificarea modificărilor funcției hepatice în stadiul incipient.

Ce se întâmplă dacă ficatul doare?

Mai întâi de toate - așa cum sa menționat deja - este necesar să se treacă de inspecție, și apoi să analizeze în cazul în care manifestă cel mai puternic simptomele caracteristice.

În cazul în care acest lucru se întâmplă după consumul de alcool etilic, ce să facă atunci când ficatul doare, chiar cere ridicol. Suficient pentru a renunța la băuturile alcoolice.

Cand durerea in cadranul din dreapta sus și greață apar după consumul de alimente grase, dieta ar trebui să fie reconsiderată. nu ar trebui să fie respins pe grăsime și du-te pe o dieta slaba - uleiuri vegetale necesare pentru a menține funcția corpului.

Medicamentele nu se atribuie propria lor - lor nachinyut ia după instalarea unui diagnostic precis. In unele boli pot necesita tratament si alte mijloace - antibiotice, medicamente pentru viermi intestinali sau alte.

Pentru a restabili funcțiile hepatice sunt utilizate nu numai gepaprotoktery ci fosfolipide esențiale.

Numai un medic poate decide care medicamente ar trebui să fie incluse în cursul terapeutic.

 • Prin gepaprotektornym instrumente includ: produsele care conțin lapte de ciulin, "Liv-52", "Syrepar", "Gepadif" și altele asemenea;
 • fosfolipide esențiale - un "Essentiale® forte", "Essliver forte", "Rezalyut".

Pentru tratamentul bolilor de ficat si medicamente folosite din alte grupuri:

 • „Ademetionină“;
 • "Metiluratsil";
 • Acid ursodeoxicolic și lipoic ...

La domiciliu, puteți încerca pentru a ajuta la ficat, dar acest lucru se face numai după sondajul. Produsele bilã sau dyubazh pot fi utilizate numai în cazurile în care nu există nici un colelitiază. În caz contrar, purificarea se poate termina în lacrimi - concreŃiuni incepe sa se miste si sa blocat in canalul biliar. Eliminați-le posibil numai în timpul operațiunii.

Dacă ficatul doare mult ce se poate face la domiciliu?

Blind intubare - o procedură care ajută pentru a scăpa de stagnarea bilei și pentru a reduce umflarea capsulei hepatice.

Sensing se realizează prin următorul algoritm:

Care sunt cauzele bolilor de ficat, cum ar fi, se poate ghici că durerea de ficat

 • seara face o clisma de curățare;
 • la un gol de apă băutură stomacul cu dizolvată în ea un mijloc pentru dyubazha;
 • face unele exerciții fizice - genuflexiuni, îndoire, răsucire;
 • apoi culcat pe partea dreaptă, ascuns sub hipocondrul drept mai cald și jumătate minciună.

Ca mijloc pentru dyubazha utilizat sorbitol, ulei vegetal, gălbenușuri de ou, legume acțiune crud coleretică.

În cazul de detectare a efectua riscant, vă puteți pregăti medicamentul.

restabilește în mod eficient funcția ficatului de la un ceai de porumb mătase, un amestec de miere și scorțișoară - într-un pahar de miere 1 lingură de scorțișoară.

tratament la domiciliu Ficatul este efectuată numai după consultație medicală. Auto-medicament poate agrava starea. Tratamentul corect selectat poate aresta dezvoltarea procesului degenerativ și restabilirea funcției hepatice.