Cauze, simptome și simptome tromboză, modul de a trata tromboza și posibilele consecințe

Tromboza - o boală grea și foarte periculos. motiv pentru tromboză are un impact direct asupra regimului de tratament. tipuri de patologie determină în mare măsură tactica de gestionare a pacientului și prognosticul. Din ceea ce este tromboza? Boala apare ca urmare a apariției în microparticulele fluxul sanguin suprapusă fluxul sanguin, prin aceasta deranjat de nutriție a țesutului.Semne de tromboză și embolie sunt similare, astfel încât acestea fac parte din același număr de clasificare. Diferența dintre ele constă în natura materialului de formare manifestări clinice de viteză (de la început până la suprapunere completă a bolilor vasculare).

Cauze, simptome și simptome tromboză, modul de a trata tromboza și posibilele consecințe

etapa de tromboză

Într-o persoană sănătoasă sânge care curge lin și liber în fluxul sanguin, oferind organismului cu substanțe nutritive și spălarea produselor de dezintegrare ale țesuturilor. Stat, provocând tromboză:

 • Debitul sanguin redus (în insuficiența cardiacă, defecte, ateroscleroza, varice);
 • stagnare în vasele cauzate de comprimarea membrelor, o lungă ședere în pat, patologia valvelor venoase;
 • crescut „grosime“ de sânge (încălcare se produce atunci când relația dintre diferitele componente biologice);
 • formarea celulelor inflamatorii, ceea ce duce la o îngustare a vasului (arterită, endocardita, anevrisme);
 • coagularea sângelui de mare cu factori de coagulare hematologic insuficiente;
 • aglutinării trombocitelor din cauza unei stări de șoc (atac acut de cord, un prejudiciu substanțial, arsuri, intoxicație, sepsis).

Indiferent de clinica trombozei cauza pronunțată atunci când aborda mai mult de 10% din fluxul sanguin normal. Nu ultimul rol este jucat de gradul de navă necesitate vitală.

Cum este patologia

Boala este capabil să dezvolte aceeași frecvență în vasele arterial și planul venos. Al doilea tip de boala se numește tromboflebită.

Simptomele tromboză, de obicei, începe de la inflamație a peretelui vasului. Adesea, reacțiile patologice au loc în sistemul venos al membrelor inferioare, cel puțin - în partea superioară a corpului.

Identificarea masei trombotice pot fi în vasele superficiale și profunde. Prezența lor este în creștere rapidă, lovind o nouă linie venoasă. Acest proces perturbă foarte mult fluxul de sange naturale in vena. Formele se caracterizează formarea trombozelor în funcție de locația.

procesul de tromboză arterială este considerat cel mai periculos deoarece se suprapune, se îngustează lumenul arterelor mari. Atunci când acest lucru este rupt sau se oprește complet krovopodacha la organe. Tromboza provoca ischemie, moartea a structurilor corpului.

Element atriale Mural dezvolta cu defecte cardiace, anevrisme in aorta, perturbarea, ritmul corpului. Mai mult decât atât, cheaguri de miocardice pot intra în vasele creierului. Este posibil pentru a diagnostica distrugerea mare, sângerare numerică și echimoze.

Hemoragia Profuse provoca adesea mici trombi capilare vasculare in grila. Patologia infarctului coronarian provoacă în mod necesar modificări ale arterelor cerebrale - dezvoltarea de accident vascular cerebral.

principiile de clasificare

Sa dovedit că boala se poate manifesta brusc pe fondul unei boli acute sau la scurt timp după aceasta.

Totul depinde de capacitatea compensatorie a organismului, starea răspunsurilor imune. O mare parte definește capacitatea funcțională a sistemului nervos și endocrin.
Simptomele bolii Tromboza pot apare rapid (pe boli cerebrale de fond, în timp ce dezechilibru hormonal, epuizare). În acest caz, patologia trombozei și a consecințelor neprevăzute și care amenință existența în continuare. Pacienții cu acest diagnostic prezinta tratament urgent.

tromboză arterială - ce este? Această formă a bolii începe de obicei cu filmul de fibrină la locul leziunii. Pentru Trombocitele Stick și alte celule sanguine. Cheagul este în creștere treptat, extinderea.

Așa cum se manifestă tromboză în două forme? De obicei, după cum urmează:

 • trombul roșu apare fluxul de sânge atunci când mici și coagulare suficient de rapidă;
 • tromboză albă, care determină formarea, - fluxul de sânge rapid, o forță mică pliabil.

Cunoscut pentru anumite tipuri de patologie. Ce este tromboza stratificat? Această dezintegrare spontană lung formarea „înfundat“ care apare în timpul revascularizarea permeabilitatii vasului deteriorat.pentru tromboflebită

Simptomele depind de localizarea maselor trombotice (de exemplu, tromboză, retină duce la pierderea persistentă a vederii).

Caracteristici ale patologiei unor vase de sânge:

Cauze, simptome și simptome tromboză, modul de a trata tromboza și posibilele consecințe

 1. Înfrângerea structurilor mezenterice provoacă dureri severe de atac. În același timp, există balonare, vărsături, diaree cu sânge. Muschii abdominali sunt încordate, semne de peritonită în creștere. Intensified insuficienta cardiaca, presiunea scade. Patologie este adesea numit necroza miocardică peretelui intestinului. Singura modalitate de a salva acești pacienți este de a efectua operațiuni de urgență. Prezența, zone de intestin burgundy gri indică gangrena (tromboză complicație).
 2. Tromboza celulele renale care cauzează corpul miocardic. Dezvoltarea o durere ascutita in partea inferioara a spatelui, neirradiiruyuschaya în stomac și picioare. Rinichi crește, doare. Hula stomac, apare sânge în urină.
 3. Patologia vaselor de splină provoacă organe ischemice miocardice. Durere bruscă provoacă un stres la stânga peretelui abdominal subcostal. Durerea în timpul respirației este îmbunătățită. La palparea organului afectat mărit, dureros. Sărbătorind hipertermie, sânge pot urmări apariția unor explozii imature.
 4. Înfrânt sistem vena portă hepatică manifestă o apariție bruscă de sângerare abundentă a intestinului, acumulare de lichid în cavitatea abdominală.
 5. Patologie profunde elemente principale (femurală, artera poplitee) manifestă umflarea semnificativă a zonei afectate, paresteziile (, natura amorțite înțepător) morbiditate. Rapid apar și progres ulcere, necroza țesuturilor moi.
 6. Sindromul coronarian acut este caracterizat prin durere în piept, probleme cardiace functionare. Pacienții paloare acoperă, prezența dificultăți de respirație, confuzie.

Embolism - este întotdeauna brusc semne, bruște de patologie. Tromboflebita poate avea o creștere treptată în timpul și clinici. Progresia lenta a bolii permite fluxul de sânge suficient pentru a compensa cheltuielile de garanții suplimentare. Prin urmare, plângerile specifice ultimii ani (oboseala, dureri de picior, claudicație, disfuncție erectilă). Există mai multe moduri de a identifica o boala suspectată în timpul inspecției: prezența picioarelor pal, fără artere pulsație Jog.

Diagnostic și Terapie

Evaluarea pacienților cu tromboză - nu este o sarcină ușoară. Multe simptome se aseamănă cu alte boli in organe umane. Punct la formarea de trombus poate analize de sânge de laborator (biochimic, general). SUA dezvăluie îngroșarea pereților vasculari, inflamație, elemente cu deficiențe de configurare vasculare.

Metoda principală de diagnostic al trombozei este considerată angiografia (raze X ale vaselor sanguine cu contrast).

Elementul central al agentului de contrast canal administrat se realizează o serie de expuneri, debit controlat și distribuția materialului pe toate vasele zonale.

Există câteva tehnici de bază, cum de a trata tromboza, structurile vasculare:

 1. Metoda conservativă este adesea folosit atunci când se suspectează boala. Nu toate clinicile pot efectua angiografie, astfel încât atunci când primele semne ale bolii de tratamente tromboza includ terapia medicamentoasă (medicamente care cresc, alinarea spasmul vaselor, anticoagulante, reducerea coagulării sângelui, analgezia, blocadă; camere de presiune; medicamente cerere litici direct din locația formării patologice, în care Procedura este posibilă atunci când trombus „proaspete“, desigilat).
 2. Tratamentul chirurgical al trombozei implică îndepărtarea unui cheag de sânge (Thrombectomy) rezecția navei (vasotomy) urmată de substituție la alloplasts sale.
 3. Un alt mod de a trata tromboza, - aplicarea cunoștințelor de medicina alternativa. Pentru a face acest lucru folosesc adesea tinctura de pe bază de alcool. Ei sunt pregătiți pentru comprese, și administrarea pe cale orală. Utilizarea preparatelor reduce semnificativ varicele.

Cele mai populare Tincturi medicinale:

 • salcâm (sub formă de comprese, frecare);
 • rădăcină de Potentilla alb (pentru administrare orală);
 • de miere (pentru uz intern).
Cauze, simptome și simptome tromboză, modul de a trata tromboza și posibilele consecințe
Bulion de salcâm

Patologia profunde vaselor superficiale, perfect cedat la o astfel de terapie. Note minimizarea durerii, umflarea membrelor. Adesea folosit un decoct din rădăcină de bronzare. Pentru a spori efectele de vindecare este important de a purta ciorapi, picior bandaj bandaj. Trebuie amintit că, după procedura nu ar trebui să efectueze o varietate de sarcini. Prin urmare, băi medicinale cele mai bune pentru a lua înainte de culcare.

consecințe pentru terapie

Control deplin asupra bolii este posibilă doar atunci când timpul a început tratamentul. Etapa inițială a bolii poate fi depășită prin terapia modernă, pentru a preveni progresia ulterioară a bolii.

Conformitatea este importantă (înțelegere, încredere) între pacient și medic. O implementare clară a tuturor recomandărilor vor obține rezultate bune ale terapiei în orice stadiu și gradul de boala.

Prevenirea bolii include diferitele metode de prevenire și combatere a bolilor vasculare (hipertensiune, ateroscleroza) inimii și. Importante și diagnosticare a face cu defecte cardiace, încălcarea ritmului său de activitate. Cum de a preveni bolile prin nutriție?.

dieta adecvata exclude în mod necesar grăsimi animale, afumat, conservarea alimentelor condimentate. Ar trebui să mănânce suficient de fructe și legume (componente utile ale acestor produse pot preveni complicații grave și consecințe ale bolii). În tratamentul trombozei accentul pe odihna adecvată, controlul greutății corporale, renuntarea completa la fumat, exercitii fizice moderate.

asigurați-vă că pentru a verifica

Cauze, simptome și simptome tromboză, modul de a trata tromboza și posibilele consecințe
Cum să se ocupe cu ateroscleroza

Cauze, simptome și simptome tromboză, modul de a trata tromboza și posibilele consecințe
Cauzele sângerări nazale la copii