Cauzele urina cu sange la femei

Sîngeriu urină la fete indică diferite stări și boli. Acesta poate fi vizibil (hematurie brut) sau du-te în astfel de cantități mici (hematurie microscopică), care pot fi văzute doar la microscop. În orice caz, hematurie trebuie luată în considerare foarte serios, chiar dacă aceasta se manifestă o dată.sânge Pentru că în urina femeilor, uneori, vine de la un metroragie vaginal sau uterin, sau menstruației, precum și melenă din rect. Este important să se facă distincția între sângerare din căile genitale și urinare, ca și originea lor, evaluarea si tratamentul sunt diferite. În primul caz, hemoragia dă hematurie false, sistemul urinar cu necesitatea de a stabili un diagnostic precis.

Prezența microscopice de celule roșii din sânge în urină este considerat a fi destul de comună în sexul frumos. De obicei, ele sunt găsite în timpul analizei clinice a urinei.

În cazul în care o scurgere de sânge poate fi văzut cu ochiul liber sau un lichid devine o culoare roz sau roșu, fără teste suplimentare pentru a confirma patologia nu este necesară. smocuri vizibile în sine sunt un simptom al unei anumite boli, dintre care evaluarea trebuie să se acorde un specialist.

De ce am o scurgere de sânge?

Există mai multe motive pentru simptome hematurie:

 1. boli infecțioase - unele din motivul cel mai probabil de apariție a culorii de sânge în jet la urinat, în special în rândul fetelor tinere. În cazul în care urina rosie coincide cu simptome de cistita, aceasta dispare după câteva zile de tratament și teste suplimentare este necesară. Alte semne ale bolii sunt:
  • senzație de arsură la urinare;
  • un sentiment constant de plenitudine a vezicii urinare;
  • uneori febra, si stare de rau.

2. Pietrele la rinichi - în cele mai multe cazuri, condiția este însoțită de durere severă de la talie prin abdomen si in zona abdomenului, în același timp.
3. Glomerulonefrita - un termen general pentru o serie de boli asociate cu inflamație, corp în formă de boabe; Este comună în rândul femeilor tinere.
4. polichistică renală - o boală ereditară, care este prezent la nastere, dar rareori produce simptome; uneori însoțită de durere.
5. Tumoarea în sistemul mocheobrazovyvayuschey - cea mai frecventa cauza de sânge în urină la femei mai in varsta. pentru că după 40 de ani, mai mult de cercetare este nevoie de toate abaterile de la norma în analiza, de exemplu, sau tsistologii tsistokopii.
6. Tulburări ale sângerării - anomaliile fluxului sanguin sunt moștenite (de exemplu, hemofilie), și ocazional, apar sub forma sîngeriu urina fara prezenta caracteristici suplimentare.


7.Endometrioz - o boală a sistemului de reproducere; unii pacienți celulelor endometriale din sângele menstrual ajunge in intestin si vezica urinara, din care ies în evidență cu lichidul excretat prin uretra.

Uneori, cheaguri de sânge intră în lichid uric dintr-o altă sursă, de exemplu, din vagin sau din intestin. Apariția sângelui vaginal posibil după relații sexuale frecvente peste câteva zile. Acesta este rezultatul razatoarea mare in vagin, care crește sensibilitatea la diferite infecții și cistita.

Alte baze mai puțin cunoscute - gemoglobiruriya, siclemia, sindromul și menstruație Alport.

efort fizic intens sau traumatisme în anumite circumstanțe, să conducă la apariția hematurie. De asemenea, există anumite medicamente și medicamente care pot schimba culoarea lichidului in timpul urinarii.

Laxativele, analgezice, precum și produsele alimentare, cum ar fi sfecla, rubarbă și murele pot da ekstrementam lichid roșu strălucitor.

Atunci când pentru a vedea un medic?

Pacienții care au observat cheaguri în lichidul uric, trebuie sa consultati imediat un specialist. Mai ales în cazul în care o astfel de patologie este însoțită de un număr mare de precipitate, dureri în timpul urinării, sau alte dureri puternice.

În cazul în care fulgii de sânge urinar excreție au fost un fenomen one-off și nu se mai repetă, această situație nu este un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, chiar și în aceste condiții, este necesar să se treacă procedura de diagnosticare, deoarece analiza urinei și a culturii sale, care va verifica starea generala a tractului urinar și organul în formă de fasole.

tratamentul hematurie

Există multe diferite tratamente aspectul de sânge roșu urina, iar acestea depind de factori care variază în funcție de vârsta fetei și factorii de risc major. Terapia include antibiotice care primesc (infectii bacteriene), și chirurgie (dacă este stabilit prezența tumorilor tractului urinar).

Înainte de a numi pentru a face recomandări, medicul studia cu atenție simptomele, examinează istoria și apoi a face un examen medical. Deoarece este posibila contaminare a descărcării lichidului din vagin sau uter, este adesea recomandat femeilor să fie examinat de un medic ginecolog. Aceste recomandări de ajutor de specialitate pentru a stabili cauzele de sânge în urina femeilor pentru a determina un tratament.

Dacă în timpul evaluării inițiale a posibila apariție a unui motiv de a cheag este găsit, medicul va recomanda un anumit timp pentru a face următoarele studii:

 • Analiza urinei și cultură;
 • măsurarea tensiunii arteriale;
 • Ultrasunete și tomografie computerizată de rinichi, ureter și vezică urinară;
 • cystoscopy cu vezica inspecție printr-o cameră flexibilă.

O astfel de monitorizare este necesar mai ales dacă femeia este expus la un risc crescut de a dezvolta anumite boli ale rinichilor și ale tractului urinar, parametrii urinare care afectează sistemul. zona de risc a face pacienții cu vârsta peste 50 de ani care fumează și sunt expuse la anumite produse chimice industriale.

În cazul în care un istoric medical amanuntit releva anomalii care nu necesită tratament, medicul prescrie un studiu suplimentar privind prezența celulelor roșii din sânge. Numai în astfel de condiții pot fi eliminate prichinykrovi mai grave în urina femeilor.

Reducere pentru toți vizitatorii MedPortal.net! Când înregistrați cu un singur centru nostru de la orice medic, veți obține un preț mai ieftin. decât în ​​cazul în care se aplică direct la clinică. MedPortal.net nu recomandă auto-medicate, iar la primul semn sfatuieste sa se consulte imediat medicul dumneavoastră. Cei mai buni experți sunt prezentate pe site-ul nostru aici. Utilizați serviciul de rating și comparație, sau pur și simplu lăsați aplicația de mai jos si iti vom gasi un mare profesionist.

urolog Sus

Cauzele urina cu sange la femei