Ce alimente contin melatonina 2

Ce alimente contin melatonina 2

Melatonina - este unul dintre hormon vital, care are un efect benefic asupra sănătății umane. Ajuta la eliminarea anxietate, depresie, și normalizează somnul. In plus, acest hormon este considerat pe bună dreptate o sursă de longevitate, și ajută la menținerea formei fizice bune. În acest articol vă veți afla în ce alimente contin melatonina, ce proprietăți utile are acest hormon, precum și factorii pentru care nivelul acestei substanțe în organism este în scădere rapidă.Impactul melatoninei asupra sănătății umane

Acest hormon are un efect pozitiv asupra sistemului imunitar și a glandei tiroide. Oamenii de stiinta de cercetare recente au aratat ca melatonina impiedica celulele canceroase. În plus, substanța este capabil:

 1. Încetini procesul de îmbătrânire;
 2. Pentru a accelera metabolismul și greutatea normalizeaza de grăsime;
 3. Profită de vis;
 4. Reducerea costurilor de energie;
 5. Pentru a promova absorbția vitaminei A;
 6. Subțiază sângele;
 7. Normaliza tensiunii arteriale;
 8. Preveni apariția cheagurilor de sânge.

Corpul uman este în măsură să producă cantitatea necesară de melatonină. Cu toate acestea, o serie de cauze poate duce la o scădere a producției de hormoni din organism, și, prin urmare, la deficitul său. acești factori sunt:

 1. dană de iluminare excesivă. Atunci când este expusă la lumină, melatonina este produs mult mai lent;
 2. Consumul excesiv de băuturi de cafea și de energie;
 3. Expunerea la medicamente, cum ar fi somnifere, antidepresive, analgezice și antipiretice;
 4. Dieta necorespunzătoare;
 5. Munca de noapte.


Ce alimente contin melatonina 2

Melatonina: un hormon vital are un efect pozitiv asupra întregului organism

Orezul conține o mare cantitate de melatonină - 150 ng (nanograme de referință 1 este 0,000001 mg) per 100 grame de produs. Pentru a obține cele mai multe din acest hormon cel mai bine este să mănânce acest cereale fierte (sau aburit) fără sare.

uruială de porumb

Mamaliga nu mai este util. Acesta conține 180 nanograme de melatonină la 100 grame de produs. Pentru a obține cele mai multe din acest hormon este recomandat pentru a găti acest terci cu lapte. Pentru a compensa doza zilnică necesară de melatonina, suficient pentru micul dejun 200 de grame de terci de porumb.

uruială

În fulgi de ovăz conține o cantitate suficientă de melatonină - 79 nanograme per 100 grame de produs. În plus față de necesarul zilnic de umplere a acestui hormon pe baza de terci de ovăz, cu adaos de 1 lingura de miere, va ajuta la îmbunătățirea starea de spirit și de a evita depresia.

Legume, fructe și fructe de pădure

Acră număr record de cireșe este conținut melatonina - 1350 nanograme per 100 grame de produs. Consumul de o mână de boabe în orele de seară vă va oferi un somn profund și de sunet.

În bananele contin melatonina underripe 34 nanograme per 100 de grame de produs, pentru ceea ce este numit popular „pastila de dormit într-o coajă.“ De asemenea, conținută în compoziția sa de potasiu și magneziu promova relaxarea musculara.

Roșiile coapte conțin o cantitate semnificativă de melatonină de aproximativ 54 nanograme per 100 grame de produs. Tomate ajuta la creșterea energiei și pentru a preveni apariția tumorilor benigne și maligne.

nuci

Nuc este, de asemenea, bogat in melatonina. Acesta conține 270 nanograme de melatonină la 100 grame de produs. Doza zilnică necesară de aceste fructe este de 30 grame. Cu utilizarea regulată a nucilor pielea ta va deveni ton de catifea netedă și părul va deveni stralucitor si matasos.

rădăcină de ghimbir

Rădăcina de ghimbir conține cantități mari de hormon - Melatonina 142 nanograme per 100 grame de produs. Acest condiment are proprietati anti-inflamatorii, plăgilor proprietăți de tonifiere și vindecare. În plus, ghimbir stimuleaza sistemul imunitar al organismului.