Ce este HDCP, TV prin satelit prin ochii profesioniștilor

În primul rând, ne-am impus de neînțeles pentru orice persoană normală DVD regională se leagă la diferite țări și continente. În ciuda faptului că, în diferite părți ale lumii locuite de oameni care vorbesc limbi diferite, traducerea „nativ“, în 99% din cazuri nu a găsit. Dar, pentru că, așa cum spun ei, au luptat pentru ea și a fugit.Ce este HDCP, TV prin satelit prin ochii profesioniștilor

Ce este HDCP, TV prin satelit prin ochii profesioniștilor

Ce este HDCP, TV prin satelit prin ochii profesioniștilor

regional de apărare a fost spart cu succes, iar expansiunea rapidă a canalelor de trafic pe Internet și amortizarea totală a permis de a descărca filme de pe web este în limba în care doriți. Și cu apariția de HDTV au început deținătorilor de drepturi din nou să vină cu metode de protejare a conținutului de a fi copiat.

HDCP protocol de protecție la copiere nu este nou. Noi specula modul în care justifică aplicarea sa.

Din istoria

Licențierea se ocupă cu o filială a Intel, compania Digital Content Protecție LLC. Desigur, nu este liber. Suma pe care producătorii sunt rugați să plătească, desigur, nu atât de fierbinte un imens ($ 15 mii., Plus 50 de cenți pentru fiecare dispozitiv este eliberat), cu atât mai mult amploarea producției de electronice de consum.

Până în prezent, licența va primi aproximativ 400 de companii - printre ei, puteți găsi branduri renumite, si astfel de titluri neobișnuite, cum ar fi Musco de sport sau de iluminat Zhongshan Dingcai. În esență, acest lucru înseamnă că orice echipament modern va fi echipat cu HDCP, și astfel, în principiu, să vă faceți griji că nu este necesar - toate la fel pentru noi toți să decidă și echipate cu algoritmul de protectie electronica.

Deci, o parte din prima generație de televizoare HDTV gata de recepție au fost eliberați fără suportul HDCP - datorită faptului că producția lor a coincis cu adoptarea unei astfel de decizii importante. Acestea costa la acel moment, desigur, foarte mult. Times astfel încât în ​​două sau trei mai scumpe decât este acum. E o rușine, nu-i așa?Primele dispozitive pe scară largă care pot reda HD DVD și Blu-ray, au fost notorii consola de jocuri Xbox 360 și Sony PlayStation 3. GUESS: Ți-au dat seama de suport HDCP?

Apropo, dacă locul de muncă pentru a insufla în bună vechi Windows XP, va fi din nou dezamăgiți, deoarece acest sistem de operare nu (și nu va!) Driverele corespunzătoare. Deci - du-te mai departe și cu un cântec în Windows Vista!

Ce este acolo pentru a spune - de afaceri este de afaceri, și suntem oarecum obligați să achiziționeze echipament nou computer: dacă doriți să călărească (în sensul de vizionarea unui film), să fie un fel și „sanie“ (furcă pe „roabele“).

Apropo, DVD-recordere, în general, nu sunt echipate inițial cu HDCP. Motivul este simplu - pentru ca nu au putut fi înregistrate și difuzate ulterior. De asemenea, a găsit o pirați homegrown!

Cum funcționează

Dacă nu merge în complexitatea criptografic, sunt de operare HDCP poate fi descrisă în trei cuvinte literalmente: PAROLA - Comentarii - schimb de informații criptate. Conectate între ele pe „cifra“ player-ul și cota TV „cablat“ în cheile „creierul“, le compara cu baza de date existente, iar dacă totul este în ordine, odată ce începe redarea.

Tasta „stânga“ se adaugă la lista neagră, care este apoi înregistrat cu toate actualizările pentru noi lansări vine în HD DVD și Blu-ray. Cum va fi această informație (mai precis, nu se încadrează), cu jucători interne în mâinile deținătorilor de drepturi - știința nu este cunoscută. Dar să ne îndoim că Windows Vista este posibilitatea de a face un denunț în cazul în care să se aplice, nu este necesar.

În practică, aceasta este, desigur, mult mai complicate și datorită utilizării de patruzeci de chei private, formate din numere pe 56 de biți, care sunt mapate la taste specifice KSV (vector Key-selecție). Doar cheile și având în vedere organizațiile de producători protecția pentru conținut digital LLC.

Contracararea antidotul

Și acest lucru ne-am așteptat o lovitură masivă, așa că e pe drive-urile - deoarece profitul principal aduce replici de filme. Obținerea DVD eșantion HD sau Blu-Ray este mult mai ușor punct de vedere tehnic.

Cel mai probabil, HDCP este în așteptare pentru uitare. Deja, marea majoritate a utilizatorilor home theater nu sunt nici măcar conștienți de ceea ce aceste patru litere. Ei bine, da, există în aparatul (proiector, TV, CD player) HDCP, și lăsați-l - nu interferează.

Pentru toate meandrele în relațiile dintre giganții din industria de film și comune pirati om departe ca luna. El trebuie să-l facă o mulțime de filme de înaltă calitate și la un cost accesibil. Cine le oferă - este o altă întrebare. Și el nu are nimic de a face cu HDCP ...

Unele dificil de explicat termeni

MPAA (Asociația Motion Picture of America) - organizația care monitorizează respectarea DMCA și alte legi similare și crearea de noi metode de protecție DRM.

AACS (Advanced Access Content System) - un nou mod de a proteja creat în loc de CSS și destinate să fie HD video.

HDMI (High Definition Multimedia Interface) - o interfață digitală pentru transmiterea de date audiovizuale.

HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) - protecția datelor digitale de înaltă rezoluție transmise prin HDMI și interfețele DVI pentru a preveni copierea.

TIC (Image Constrângere Token) - marcă specială, conform căreia se intenționează nici o reacție (de exemplu, scăderea calității imaginii) în absența unui suport HDCP dispozitive de protocol.