Cine mă uit parte, psihologia aplicată

Cine mă uit parte, psihologia aplicată
V-ați întrebat vreodată întrebarea: Cine sunt eu? După cum văd eu oamenii din jurul meu? Ce cred ei despre mine prieteni apropiați și cunoștințe îndepărtate? Pentru prima dată în viața lui, el se întreabă astfel de întrebări pentru toată lumea. Și, de obicei, răspunsul la această întrebare este departe de realitate. Aproape întotdeauna sinele nostru distorsiona interne „oglinzi deformatoare“ noastre: credințe și atitudini, idealuri, dorințe și aspirații, complexe, etc. etc.Dar, pe baza modul în care ne imaginăm că gândim la noi înșine, ne construim o viață proprie, programarea literalmente viitorul lor. Prin urmare, este important ca ideile noastre s-au bazat pe baze mai solide decât conjecturi și dorințe și chiar mai rău, atitudini negative. Trecut au un efect deosebit de negativ asupra vieții noastre, limitând în mod semnificativ acțiunile noastre și, în consecință, să ne priveze de posibilitatea de a realiza ceva semnificativ.

Am scris deja despre complexul de inferioritate și impactul acesteia asupra noastră. Aici vreau să rețineți că se poate dezvolta atât pe baza defectelor și defectele fizice de fapt existente, și doar să fie inradacinat mediul nostru imediat. La urma urmei, în cazul în care copilul dumneavoastră în fiecare zi pentru a spune că el este prost sau lent, sau lipsit de tact, apoi, mai devreme sau mai târziu, el ar crede. Și acum ne vom uita la toate acțiunile lor prin prisma acestei unități. În acest moment, în mintea lui va începe să lucreze un filtru care va detecta și de a evidenția acțiunile care corespund această setare, și vice-versa, ignora sau explică alte motive pentru tot ceea ce nu se potrivește.

Toată lumea are atât puncte forte și puncte slabe. Întrebarea este, pe ceea ce el accentuează. În cazul în care aspecte negative, aceasta este pur și simplu o cultivă nemulțumire cu el însuși și de viață. Dacă, totuși, pe pozitiv, se pune o bază solidă pentru dezvoltarea ulterioară. Cu toate acestea, nu mă refer la respectul de sine, stima de sine și ecstasy de auto-glorificare. Eu vorbesc în primul rând despre perspectivele pozitive și atitudinea față de ea în ansamblul său. Desigur, faptul că imaginea de sine pozitivă - este cheia succesului în orice activitate. Prin urmare, este important să-l dezvolte.

Înainte de a vorbi despre modul de a face acest lucru, să încercăm să ne uităm la noi. Acest lucru ne va ajuta la tehnica următoare: imaginați-vă că în fața ta stă un om care te cunoaște (mama, tata, prieten, partener). Acum, sarcina dumneavoastră - să se uite la tine prin ochii acestui om. Pentru a face mai ușor de a face acest lucru, stau în locul lui, imaginarea că ești - asta este. Lăsați prietenul tau (performanta) descrie acel tip de persoană. Încercați să vorbească sau să scrie primul lucru care îți vine în minte, fără a încerca să analizeze, cu atât mai puțin de a critica. Este necesar să se rostească gândul cu voce tare, sau aruncați-le în jos pe hârtie, astfel încât să nu lase mecanismele noastre de apărare „zdrobi“ ei în fașă, să uite sau trece cu vederea.Nu întotdeauna, dar destul de des acest exercițiu ne permite de a obține unele revelație în sine puncte de vedere. Și dacă luăm, de asemenea, efortul de a analiza cele de mai sus, putem extrage cu atât mai surprinzător, sau cel puțin informații utile. Acum, dacă vrei să înveți ceva nou despre tine, opri citirea acestui articol și de a face exercițiul.

Acestea și alte întrebări similare vor ajuta să îți dai seama ce sunt prioritățile dumneavoastră în percepția pe care le pretuiesti mai mult, și că este mai puțin ca ei înșiși și prin poziționarea în sine ca un tratament. Amintiți-vă că la început vorbim despre cele mai importante și mai puțin controversate, familiare pentru a se caracteristicile cu care ne identificăm. Sau, alternativ, că suntem mai preocupați în acest moment. Casual menționa, de asemenea, că mai puțin important, dorim să ascundem sau să ne devaloriza.

Se întâmplă uneori că o persoană începe pentru sănătate și pentru capetele de pace. Apoi, este clar că el luptă cu percepția sa negativă, dar se pierde în această luptă. Se întâmplă că spune pare a fi un rezultat pozitiv și nu un cuvânt selectează cele mai relevante, și tonul vocii nu este veselă. Deci, desigur, trebuie să se uite la ceea ce a fost spus (Go scris) în complex. Este greu de descris aici toate multe opțiuni posibile, astfel încât în ​​I se bazează pe bunul simț și de obiectivitate.

Și acum să trecem la întrebarea cum de a realiza o imagine mai pozitivă de tine. Nu formare auditive, care implică repetarea nesfârșită de expresii cum ar fi „Eu sunt bun“, în acest caz, nu ajută. Dar ține un jurnal de victorii, din care am menționat deja, este destul de adecvat. În opinia noastră a refuzat instalarea anterioară a auto-percepția negativă și a înlocuit-o cu o viziune mai optimistă de necesitatea de a-i furniza probe, și anume, motive pentru astfel de modificări. Suntem fiind foarte conservatoare și schimba la fel ca un picaj golf nu va face nimic. Avem nevoie de un motiv pentru asta. Aici pentru a colecta probe de bază, așa cum se spune în limbajul avocaților - Sarcina ta.

Pentru a face acest lucru pe o bază de zi cu zi pentru a înregistra toate lucrurile bune care sa întâmplat cu tine în timpul zilei, și în special evenimentele în care sunt capabili să dezvolte calitățile lor pozitive, cunoștințele și abilitățile. Să fie ceva mic, nu a condus la rezultate foarte bune, dar ceva care te evalua, ca un mic pas înainte, ca un alt semn plus, puteți aduce în banca ta de porc. Treptat, acumulați o listă foarte lungă de victoriile lor mici și mari, care pot fi pe bună dreptate potrivit.

Dacă doriți să utilizați acest blog ca o sursă de resurse suplimentare în situații dificile în viitor, să descrie în detaliu toate evenimentele din cel mai emoțional și colorat. Apoi, atunci când aveți nevoie pentru a obține o sarcină pozitivă, puteți consulta jurnalul dvs. și citit-o pentru un timp, impregnată cu starea de spirit pozitivă emoțională, splash pe o pagină. La urma urmei, cine mai bine decât vă puteți insufla în propria putere și încredere într-un rezultat pozitiv, indiferent cât de rău situația actuală nu au dezvoltat?

Iar la sfârșitul acestui articol, aș dori să împărtășesc cu voi aici este atât de amuzant poezii pe tema Cine sunt:

Eu sunt totul și nimic. Am Shish de buzunar.
Zigzag de noroc am făcut-o. Rateului, de la arma ta.
Am o greșeală de scriere în Biblie. În Coran ...
Și achiziționarea de preferință - eu.
I - geniul filmele lui Fellini.
I - Hercule Poirot mustață.
Ultimul șir chițăit pe Paganini.
Gait Chaplin și Marilyn Monroe fund.
Eu sunt totul și nimic. I - brânză din Vyatka.
I - prune ieșit lateral.
I - porc într-o traistă! O alta: o durere în călcâi!
In ficat - o piatră! Într-un cap - urină!
Eu sunt totul și nimic. Am un coș pe o cana!
Uhmylochkoy Djakonda? Aceasta sunt eu!
Am eroare prima Mata Hari.
Am prostii, și sensul vieții.
Eu sunt totul și nimic - în același timp.
I - masochista! Nudiști! Și un escroc!
I - școală mare schimbare.
I - cuvântul „da“, iar cuvântul „sufoca“.
Eu sunt totul și nimic. I - o picătură în mare.
I - adevărul că vinul!
I - haina calului și pălărie!
Eu sunt cel pe care îl vezi în mine!