Creatinina că aceasta este norma în sânge

Creatinina - ce este, metabolismul în organism

Sursa principala rezervă de energie necesară pentru contracția musculară, este creatina fosfat. În timpul contracției inițiale a fibrelor musculare se produce descompunerea creatinei enzimatice la fosfat creatinina și fosfat cu eliberare de energie. În continuare acești compuși miocitelor (celule musculare) în sânge și excretat prin rinichi în urină. creatinina normal în sânge este indicator staționar cu mici fluctuații, modificări sub influența factorilor fiziologici sau patologice. De asemenea, nivelul normal este ușor mai mare la bărbați, datorită masei musculare mai mari.Norma acestui indicator este diferit:

 • la copii sub un an - 18-36 mmol / l.;
 • rată de până la 14 ani - 25-65 mmol / l.;
 • rata pentru femei - 52-98 mmol / l.
 • rată este semnificativ mai mare la bărbați - 82-116 mmol / l.

Motivele pentru creșterea creatininei din sânge

Creatinina că aceasta este norma în sânge

Există factori cauzali fiziologice și patologice creșterea creatininei. cauze fiziologice nu sunt legate de orice boală, acestea includ:

factori de cauzalitate patologici de creștere a creatininei în sânge sunt asociate cu aportul de putere al deteriorării țesutului muscular sau excreția prin rinichi, acestea includ:

 1. procese patologice cu dezvoltarea insuficienței renale (acută sau cronică) - pielonefrita, impactul toxinelor renale, infecții perturba excreția urinară.
 2. tulburări circulatorii (insuficiență cardiacă) cu tensiune arterială scăzută în glomeruli de rinichi, care reduce filtrarea urinei primare din ele (filtrarea glomerulară) și excreția creatininei.
 3. creșterea producției stare de hormoni tiroidieni, care cresc rata metabolismului bazal și dezintegrarea creatina - hipertiroidism.
 4. Tumorile maligne care cresc în țesutul muscular (penetrare), cu deteriorarea acesteia.
 5. Vătămarea daune cantitate mare de țesut muscular (sindromul zdrobiți cu necroza, arsuri semnificative III sau gradul IV) - în acest caz, creșterea creatininemiei legată de producția de miocite deteriorate.
 6. iradierii - datorită acțiunii radiației ionizante este o distrugere treptată a tuturor celulelor corpului, inclusiv musculare.
 7. Deshidratarea - reducerea volumului porțiunii lichide de sânge, din cauza aportului inadecvat sau excreție crescută a lichidului de stat. Astfel, creatinina relativ ridicat, datorită concentrației sale reduse în volumul plasmatic.


Motivele pentru scăderea creatininei

Nivelurile scăzute ale acestui indice biochimic este considerabil mai mică decât a crescut, a existat în aceste situații:

 1. Oamenii care preferă o dietă cu respingerea de carne - organismul primeste putin creatinină din alimente.
 2. Sarcina - în zonele I și II trimestru există o creștere a volumului sanguin și patul vascular din cauza modificări hormonale organismul feminin în timp ce creatinina relativ redus.
 3. distrofie musculară - insuficienta dezvoltare musculara (anomalii genetice, malnutriție sau patologie cronică), cu o scădere a sângelui Incoming creatininei din miocite.

Determinarea creatininei în sânge

Creatinina că aceasta este norma în sânge

Pentru a determina nivelul de creatinină este efectuat analize biochimice ale sângelui. Rezultatele să fie cât mai exacte posibil și pentru a elimina creșterea acestui indicator din motive fiziologice, în ajunul de livrare a analizei necesare pentru a efectua o serie de recomandări:

 • că admiterea de carne și băuturi alcoolice pe zi, înainte de sondaj;
 • evita efort fizic intens;
 • încercați să nu vă faceți griji cu privire la ziua de teren.

Clearance - ce înseamnă?

Pentru a determina mai precis cauza indicatorului biochimice creștere, în clearance-ul creatininei deviz - un indicator care arată viteza și volumul excretia renale (rata filtrării glomerulare). În acest scop, a determinat concentrația sa în urină pe zi, pacientul colectează într-un vas de urină în acest timp. Acum, adesea folosit doar o singură analize biochimice cu determinarea creatininei concentrației sanguine, și există o formulă specială pentru calcularea clearance-ului, ținând cont de greutatea și vârsta testului. clearance-ul scăzut indică o scădere a filtrării glomerulare în dezvoltarea insuficienței renale.

Cum de a reduce creatininei?

Primul tratament al acestei condiții ar trebui să vizeze eliminarea factorului cauzal, acesta include o serie de activități:

 1. Detoxifiere - soluții intravenoase sorbenți speciale (reosorbilakt), care ajuta rinichii sa de ieșire pentru a crește diureza (volumul zilnic de urină) sunt introduse în paralel diuretice (furosemid). Aceste măsuri terapeutice aplicate la internare ridicată a creatininei din sânge exogenă sau endogenă sub funcție renală normală.
 2. Tratamentul insuficienței renale, hemodializa până - aparate de purificare a sângelui „rinichi artificial“.
 3. Dieta obligatorie cu creatinina crescute, care presupune reducerea cantității de produse de origine animală consumate, în special carne.

creatininei mai populare remedii posibile în conformitate cu rinichii normale de funcționare. În acest scop, pe baza de ceaiuri diuretice plante medicinale - urzica, salvie, radacina de papadie.

Înainte de a începe a lua orice măsuri care vizează reducerea creatininei, ar trebui să se consulte cu medicul dumneavoastră pentru a afla cauza și de a elimina perturbările în rinichi, cu o scădere a ratei de filtrare glomerulare.