creatininei din sânge la femei, iar rata indicatorului diagnostic

Creatinina este o substanță care este produsă prin descompunerea moleculelor proteice fosfocreatina. Concentrația de creatinină în sânge face posibilă de a judeca starea țesutului muscular și gradul de filtrare renală. din cauza corpului este excretat în urină numai.creatinină normal la femei este 44-976 mmol / l, și în mod tipic această valoare este constantă. În acest caz, în cazul în care există o scădere sau crește, atunci acest lucru poate indica faptul că a avut loc în corpul anumitor modificări.

Valoarea Creatinina pentru organism

creatininei din sânge la femei, iar rata indicatorului diagnostic

Creatinina - produsul final al reacției fosfantoy creatina

Creatinina - este produsul final al metabolismului proteic, care este format ca urmare a dezintegrării unei substanțe, cum ar fi creatina. Este creatina are un rol activ în asigurarea toate celulele musculare cantitatea de energie necesară. Site-ul principal al sintezei de creatina este ficatul si este din acest organism, în viitor, el merge autorităților, și este livrat la mușchii.

După aceea, o astfel de substanță este atașat reziduu de acid fosforic, iar consecința este formarea fosfatului creatininei. Este fosfat de creatinină ia parte activă în transportul energiei în corpul feminin.

creatininei din sânge este produs după cum urmează: clivează creatinină fosfat din grupul fosfat și acest proces este în țesutul muscular. Creatinina intră treptat în fluxul de sânge la o viteză constantă, iar acest lucru explică faptul că plasma este de obicei permanentă.

Creatinina este filtrat liber într-un astfel de organism ca și rinichii, și scoate din organism este în urină.

În acest caz, în cazul în care concentrația acestei substanțe în sex feminin organism creste, acesta este unul dintre semnele afectarea funcției rinichilor. În stadiile incipiente de dezvoltare a indicelui de patologie are de obicei o ușoară deviere de la normă, astfel, nivelul simultan determinate de uree.

Analiza creatinină la femei

creatininei din sânge la femei, iar rata indicatorului diagnostic

Pentru a diagnostica nivelul de creatina trebuie să treacă chimia sângelui

Cercetări privind nivelurile creatininei în corpul feminin este ținut în dimineața. Execută un gard de sânge venos din zona cotului, și pentru a oferi rezultate precise și fiabile ale studiului, se recomandă să urmați câteva reguli. prelevarea probelor de sânge venos se efectuează după 8 ore după ultima masă, astfel încât testul creatininei este efectuat de repaus alimentar obligatoriu.

În acest caz, dacă doriți să efectueze un studiu privind clearance-ul creatininei (urină), apoi, în același timp, desen de sânge dintr-o venă se face analiza urinei. recoltarea urinei trebuie efectuată timp de cel puțin 24 de ore înainte de studiu și utilizarea în acest scop un container mare de 3 litri. Este important să ne amintim că primul vid dimineață și trece la livrarea materialului pentru analiză este necesar pentru a stoca într-un loc răcoros.

Testarea anterioare pentru clearance-ul creatininei este necesară pentru câteva zile să se abțină de la consumul de următoarele alimente:

 • ceai
 • cafea
 • carne rosie
 • băuturi alcoolice
 • alimente condimentate si prajite


O altă metodă este de a studia analiza biochimică a sângelui. prin care este posibil să se determine raportul dintre azot si creatina. Realizarea unui test de sânge este necesară în dimineața și pe stomacul gol. Evita efortul fizic intens pe corp și aruncați spiritele în ajunul procedurii.

Substanțe Norma la femei

creatininei din sânge la femei, iar rata indicatorului diagnostic

Norma creatininei serice este mai mică la femei decât la bărbați.

Există următoarele motive pentru această diferență:

La femei, rata normală este considerată a fi 53-97 mmol / l, și cu vârsta această cifră se ridică.

Deci, dacă fetele de la 1 la 6 ani, norma este de 31-52 mmol / l, cei 20 de ani și peste nivelul substanței este ridicat la 50-98 mmol / l. La copii, această rată de substanță va fi mult mai mică decât cea a femeilor adulte.

În plus, concentrația de creatinină a redus semnificativ în timpul sarcinii, în special în al doilea și al treilea trimestru de sarcină.

Motivele pentru această minciună fenomen în faptul că crește totalul volumului sanguin și filtrare plasmatică crescută în rinichi.

Motive pentru substanța în creștere

creatininei din sânge la femei, iar rata indicatorului diagnostic

Nivelul ridicat kreatinana ar putea indica o patologie renală

Motivele pentru creșterea nivelului creatininei în corpul femeii, în special, ar trebui să se uite în fiziologia. Faptul că concentrația acestor substanțe este adesea crescut în acei oameni care sunt implicați activ în sporturile de putere. De obicei, este vorba de culturism, cum ar fi sport însoțite de recepție preparate hormonale anabolizanți. Acest lucru are ca rezultat faptul că analiza sângelui arată o creștere a produselor de degradare.

Pentru că creșterea creatininei în organism de sex feminin sunt diferite diete, care necesită limitarea consumului de carbohidrati si grasimi. dieta foame Stricte și să conducă la faptul că procesul de schimb este perturbată în acest organism și rezultatul devine o scădere a glicemiei. În același timp, astfel de indici marcat creșterea azotului rezidual ureei și creatininei.

Pentru că o creștere semnificativă a creatininei în corpul femeii sunt diferite procese de acțiuni distructive care au loc în țesutul muscular:

 • traume de diferite tipuri, care provoacă comprimarea țesutului pentru o lungă perioadă de timp
 • chirurgie
 • arsuri de grad mare
 • dezintegrarea cancerului
 • infarct miocardic cu necroza mușchiului inimii
 • sângerare severă, diaree și vărsături, cu pierderea abundentă de lichid

Vorbind despre problemele cu funcția renală este posibilă numai cu creșterea simultană și scăderea creatinină în parametrii filtrului test de urină. Pentru rinichi caracterizat printr-o anumită marjă de leziuni tisulare și organe nu afectează starea de sănătate.

munca activă este patologia tiroidiană, în care procesul începe musculare defalcare ca urmare a producției sporite de hormoni. Faptul ca acesti hormoni cauza defalcare musculare și femeia începe să piardă în greutate rapid.

Pentru a reduce nivelul de creatinină în organism se recomandă:

Medicina traditionala ofera pentru a reduce ceai verde creatinină băutură, care este considerat un bun diuretic și ajută la normalizarea activității rinichilor. În plus, un efect bun dă ceai de salvie și urzică. Modificarea creatinină în corpul femeii poate fi un semnal periculos, dar nu intra in panica imediat. Ar trebui să vizitați întotdeauna un specialist și să treacă testul de detectare a nivelului acestei substanțe în organism.

Declinul

creatininei din sânge la femei, iar rata indicatorului diagnostic

Nivelul scăzut al creatininei este extrem de rară

Nivelul creatininei Scăderea este normal în cazul, în cazul în care o femeie este gravidă. Acest lucru se întâmplă pentru motivul care crește volumul de sânge și filtrare renală îmbunătățită. În mare parte acest fenomen este menționat în al doilea sau al treilea trimestru de sarcină.

Pentru că o scădere a concentrației de creatinină în corpul femeii sunt capabili să:

 • dieta stricta, care duce la epuizarea severă
 • cașexie, patologii cronice provocate de natura sau prin înfometare
 • amiotrofia
 • primesc glucocorticoizi și alte medicamente

În unele cazuri, nivelul creatininei scăzut este detectat la vârstnici și pacienții cu membrele amputate.

S-au găsit o eroare? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter. pentru a ne anunța.

În continuarea articolului

Suntem în social. crearea de rețele