creatininei din sânge motive a crescut norma

Motivele pentru creșterea creatininei

creatininei din sânge motive a crescut norma

Pentru suspectate medicul poate recomanda insuficiență renală pacientului pentru a examina creatininei în sânge.

Creatinina - produsul final al catabolism, și predecesorul său - creatina este sintetizat din creatina este implicată în metabolismul energetic. Acest compus este azot substanță thresholdless, adică pur și simplu excretat prin rinichi din organism (nu secretat, nu reabsoarbe în tubii), deci constanta sa de concentrare. depinde în mare măsură de cantitatea de creatinină în volum a masei musculare. Anomaliile indica boli de rinichi, sistemul musculo-scheletice și tulburări metabolice.În urma unei examinări, medicul conduce, în cazul în care pacientul face astfel de plângeri:

Și dacă kreatinemiyu detectat, suspecții medic:

Cu leziuni extinse, datorate în special leziuni musculare, creatinina produs rapid și, prin urmare, concentrația sa este puternic crescută.

Este firesc să se stabilească un diagnostic precis, nu este suficient pentru a determina nivelul de creatinină în sânge. De exemplu, pentru detectarea bolii renale, pentru a identifica rata de filtrare glomerulară, este necesar să se dețină proba Reberga. Pentru a confirma hipertiroidism ar trebui să investigheze funcția tiroidiană, deci trebuie să treci teste suplimentare.În cazul în care diagnosticul trebuie să ia în considerare factorii care afectează creatininei serice:

Care este rata creatininei din sânge

creatininei din sânge motive a crescut norma

Creatinina în sânge - este constantă pentru fiecare persoană. Depinde de vârsta și sexul și nu depinde de momentul zilei, o masă sau exercițiu.

concentrația de creatinină depinde de sexul și vârsta, pe lângă laboratoare pot folosi diferite metode de cercetare și, prin urmare, valorile normale pot varia. Aproape toate testele se bazează pe reacția Jaffa, care a fost descrisă mai în 1886. De atunci, această metodă a fost mult îmbunătățit.

creatinină normal în sânge:

Deși creatininei din sânge conținute în cantități extrem de mici, este de mare valoare de diagnostic, in special pentru detectarea precoce a anomalii ale rinichilor, și musculaturii scheletice.

O creștere semnificativă se înregistrează în leziunile de 50% nefroni. În insuficiența renală severă, concentrația acestuia poate ajunge la 800-2650 pmol / L.

Odată cu distrugerea țesutului muscular și alte patologii concentrare va crește semnificativ. De aceea, nu este necesar să ghicească ceea ce a cauzat suficient kreatinemii pentru a vedea un medic. Specialistul pe baza analizei și a altor simptome legate de diagnostic precis.

La care medicul cere

Creatinina - una dintre puținele substanțe, din care concentrația nu au practic nici o influență a sarcinii alimentare și ritmul circadian. lot său este produs atunci când defalcare musculare, crește nivelul de ser și în încălcare a sistemului urinar. Prin urmare, valoarea creatininei serice este un semn important de diagnostic, mai ales detectarea insuficienței renale. Cel mai adesea pe studiul nivelului de creatinină în sânge direcționează nefrolog.

nivelul creatininei prin studiul de teste biochimice sanguine sunt utilizate in practica si a altor medici: urolog, traumatisme, intervenții chirurgicale, endocrinolog, cardiolog, Reumatolog.