Cum de a alimenta LED-uri pentru a arde și a ars

În prezent, în viața noastră embedded intens LED-uri. Problema principală este cum să fie alimentat de la. Faptul că parametrul principal pentru durabilitatea LED-ul nu este sursa de alimentare de tensiune și curentul care curge prin ea. De exemplu, LED-uri roșii de alimentare cu variația tensiunii poate avea de la 1,8 până la 2,6 volți, alb de 3,0 până la 3,7 volți. Chiar și într-un lot de un producător poate satisface LED-uri cu tensiune diferite de operare. Nuance este că LED-urile fabricate pe baza AlInGaP / GaAs (roșu, galben verde, - clasic) destul de bine întreținute supracurent, un diode emițătoare de lumină pe bază de GaInN / GaN (albastru, verde (albastru-verde), alb) cu privire la suprasarcină de exemplu, de 2 ori mai trăiesc curent. 2-3 ore. Deci, ce se întâmplă dacă doriți LED-ul ars și nu a ars in timpul mersului la 5 ani de a avea grijă de dieta lui.Dacă am stabilit LED-urile din (conexiunea serie) de lanț sau conectați în paralel pentru a obține același luminozitatea poate fi doar în cazul în care curentul curge prin ele este același.

De asemenea, doresc să subliniez faptul că LED-urile sunt foarte frică de tensiune inversă este foarte mică de 5 - 6 volți, impulsurile de curent inverse (și autoturisme) poate reduce semnificativ durata de viață.

Aceasta înseamnă modul de a face stabilizatorul de curent cel mai simplu?

Pentru a face acest lucru, luați LM317, dacă aveți nevoie pentru a stabiliza curentul în intervalul de până la 1 amper sau LM317L, dacă este necesar pentru a stabiliza curentul la 0,1 o foaie de date poate fi descărcat de aici!


Astfel, aspectul actual stabilizatori LM317 de lucru de până la 1,5 A.


Și LM317L cu curent de operare până la 100 mA.

Pentru cei care nu știu Vin - ies de aici - este aici tensiune, Vout aplicat. Ajustați și ajustările de intrare. Pe scurt, acesta LM317 regulator cu tensiunea de ieșire variabilă. Tensiunea de ieșire minimă de 1,25 volți (în cazul în care Adjust „planta“, direct pe sol) și la tensiunea de intrare minus noastre de 1,25 volți. TK tensiune maximă de intrare este de 37 de volți, este posibil să se facă stabilizatori de curent la 37 de volți, respectiv.Pentru a LM317 transformat într-un regulator de tensiune trebuie doar 1 rezistor!

schema electrică este după cum urmează:

Formula C de mai jos desenul este ușor pentru a calcula valoarea rezistor necesară pentru curent. Ie rezistența rezistor este egală cu - 1,25 împărțit la curentul necesar. Pentru stabilizatorii la 0.1 Amperi rezistor de putere de 0,25 W destul de potrivit. Pentru curenți de la 350 mA la 1 A recomandat 2 lână. Pentru cei care nu doresc să ia în considerare aducă rezistențe de masă pentru curentul pe scară largă de LED-uri.


Iată un exemplu bazat pe toate cele de mai sus. Facem un regulator de curent pentru LED-uri albe, cu un curent de funcționare de 20 mA, condițiile de funcționare ale vehiculului (acum atât de la modă tyunning lumină.).

Pentru LED-uri albe, tensiunea de funcționare este egală cu o medie de 3,2 volți. Într-un vehicul cu motor (pasager) variază în funcție de tensiune la bord (din nou, în medie) de 11,6 volți în modul baterie și la 14.2 volți atunci când motorul este pornit. Pentru vehiculele din România vor lua în considerare emisiile „conducta de retur“ (în direcția înainte și 100 de volți).

Activați secvențial numai 3 LED-uri - 3.2 * 3 = 9,6 volți, plus picătură peste regulator 1,25 = 10,85. Plus tensiune dioda inversă de 0,6 volți = 11,45 volți.

Valoarea rezultată a 11,45 volți sub cea mai mică tensiune în mașină - e bine! Aceasta înseamnă că producția va fi întotdeauna nostru de 20 mA, indiferent de tensiune în sistemul electric al vehiculului. Pentru a proteja împotriva alimentare cu polaritate pozitivă după dioda supresoare de emisie de 24 de volți.

P.S. Alegeți numărul de LED-uri, astfel încât pe stabilizatorul a fost cât mai mică posibil de tensiune (dar nu mai puțin de 1,3 volți), este necesară pentru a reduce puterea disipată pe autoritatea de reglementare. Acest lucru este important mai ales pentru curenți mari. Și nu uitați, că curenții de la 350 mA și deasupra radiatorului LMka necesită.

schema noastră, noroc pentru tine!


Practic supresoare LED-uri ieftine și nu se poate pune, dar dioda este necesară în mașină! Vă recomandăm să pună chiar dacă pur și simplu conectați LED-uri cu rezistorul.

Cum de a calcula rezistor pentru LED-uri, cred că descrie inutile, dar dacă aveți nevoie pentru a scrie pe forum.

Am uitat să: - în cadrul sistemului în cazul în care nu este clar! K1 servi plus "+", și minus K2 (șasiu auto pe Sadim).