Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Fiecare mamă care ridică primul-născut, capul meu se învârte în mod constant o mulțime de întrebări pentru îngrijirea copilului. Cele mai multe dintre ele sunt asociate cu o alimentatie adecvata, care depinde în mare măsură de creșterea și starea de sănătate a copilului.Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Foarte adesea întrebări cu privire la dieta copilului par a mamelor care alăptează copii. Lor le pasă de tot ceea ce este legat de calitatea, proprietățile și caracteristicile laptelui matern. De asemenea, mamele tinere sunt interesați de răspunsul la întrebarea cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern. Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să înțelegem modul în care diferitele etape ale hrănire schimba proprietățile produsului nutrițional.

Schimbarea de grăsime din lapte în diferite etape

Glandele de lapte în viitoarea mamă apare mult timp înainte de naștere. femeie gravidă învață despre ea cand se refera la sutien un mic patch-uri umede la nivelul mameloanelor. Cu toate acestea, ea nu produce disconfort, deoarece cantitatea de lichid eliberată în această perioadă este nesemnificativă. Volumul de lapte, care este considerată o masă completă pentru un copil creste in mod semnificativ doar câteva zile după naștere.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Stocurile de produs este însoțit de o femeie pe toată perioada de lactație. În acest timp, laptele are timp pentru a schimba de câteva ori, având în trei etape de transformare. Acest lucru ar trebui să fie amintit pentru femeile cărora le pasă de răspunsul la întrebarea cum se face lapte mai grasă în timpul alăptării.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

La o săptămână după nașterea copilului primește colostru de la sânul mamei. Acesta este primul aliment, care îndeplinesc copilul nou-născut. Unele mame tinere cred in mod eronat ca colostru are un conținut de grăsime posibil. Dar acest lucru nu este adevărat, deoarece laptele este mult mai grasă perioada matură.

Cu toate acestea, caracteristica principală a colostrului este un număr mare de proteine ​​care fac parte din primul alimente pentru copii. Cea mai mare concentrație de proteină furnizează un colostru nutrițional ridicat.

Așa că mama nu se poate face griji în acest moment cu privire la modul de a face grăsime din lapte matern și nutritive. Pentru saturarea completă a sugarului îi lipsesc 30 ml din proteina produs natural bogat.

În plus față de proteinele din colostru includ acizi grași polinesaturați, care sunt cerute de corpul nou-născut. efect laxativ lumina acestor acizi ajută pentru a scăpa de fecale copil primar, stagnare care este dăunătoare pentru corpul copilului.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

lapte de tranziție

În a treia zi după naștere laptele începe să se transforme. Această tranziție de fază numită medici. În acest moment, compoziția modificărilor de lapte, iar suma crește semnificativ. Mamele care alăptează umplut cu alimente dulci ușoare, ca parte care are un zahăr și o cantitate mult mai mare de grăsime decât în ​​colostru.

În această etapă, problema modului de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern este rezolvată de la sine. Componentele care fac parte din laptele de tranziție, ajuta copilul să se adapteze la mediul înconjurător și de a stimula creșterea activă a copilului.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

lapte matur

Formarea de lapte matern să dureze aproximativ două săptămâni. De data aceasta este de ajuns pentru a face un aliment cu drepturi depline pentru copil. După terminarea perioadei de tranziție crește considerabil volumul de lapte, în care produsul în sine devine mai lichid.

Astfel de modificări fac femeile se întreabă ce să facă în cazul în care laptele matern nu este grăsime. Tinere mame se tem că, ca parte a acestei „apă“ nu are suficiente elemente nutritive pentru creșterea normală a copilului. Cu toate acestea, griji nu este necesar. Natura a încercat să se maturizeze lapte pentru a da corpul copilului tot ceea ce are nevoie.

Baza laptele matern matur este de fapt biologic activ apa (80-87%). Dar, în același produs caloric variază între 65-70 kcal per 100 ml.

În plus față de apă în produs includ astfel de substanțe:

 1. Carbohidratii - aproximativ 7%. În primul rând vorbim despre zahărul din lapte și lactoză, care este extrem de important pentru corpul copilului. Acest mic carbohidrati ajuta corpul sa absoarba calciu și fier. De asemenea, în laptele matern matur, și alți carbohidrați sunt în cantități mici, de exemplu, galactoză și fructoză.
 2. Grăsimile - 4%. Privind la această cifră, mamele tinere sunt întrebați despre ce să mănânce, laptele a fost mai grasa. Ei cred că patru la suta din grasime nu este suficient pentru un copil. De fapt, aceste grăsimi, care sunt perfect echilibrate în laptele matern matur, suficient pentru corpul unui copil. De asemenea, în produsul pe care îl conține enzima lipază, care ajuta sistemul digestiv fragil al copilului de a digera grasimile.
 3. Proteine ​​- aproximativ 1%. Dacă colostrul este de 15% este compus din proteine, aproximativ 1% din aminoacizii conținute în compoziția laptelui matern matur. O treime din aceste proteine ​​sunt folosite pentru a crea mecanisme de protecție care ajuta copilul rezista infecții.
 4. Minerale, vitamine, oligoelemente - aproximativ 1%. Unul la suta din acești compuși activi suficiente pentru a exercita un efect grav asupra corpului copilului. Vitamine si minerale care alcatuiesc laptele matern matur, ajuta copilul să crească și să dezvolte.

Principalele caracteristici ale laptelui matern

Întrebare - ce să mănânce pentru conținutul de grăsime din laptele matern, apare în tinerele mame nu este doar. Se crede că alimentele grase este mai hrănitoare și satisfăcătoare, astfel încât un copil mic ar trebui să fie hrăniți într-un astfel de produs. Dar acest punct de vedere nu este numai greșit, dar, de asemenea, dăunătoare.

Mii de ani de evoluție au fost un motiv, și natura a făcut tot ce este necesar pentru a în fiecare etapă de lapte alăptării mama lui a dat copilului ceva care cere corpul său în creștere. Ei bine, și caracteristici, cum ar fi auto-suficiență și adaptabilitatea, fac din acest produs alimentar uimitor, care ajută copilul să crească, să crească și să dezvolte.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

structura adaptabil

Caracteristica principală a laptelui matern este faptul că compoziția sa variază în timpul anului după începerea lactației. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că, în diferite etape ale alăptării copilului există o necesitate în anumite elemente.

De exemplu, în timpul creșterii active a dinților unui copil, laptele mamei este îmbogățit cu calciu. Atunci când un copil începe să se miște în mod activ corpul său, împreună cu laptele mamei mele hrănite mai multe proteine. În acest caz, conținutul de grăsime de lapte la mamele care alăptează pe tot parcursul perioadei de hrănire rămâne aproximativ același același nivel.Mesele mama a avut practic nici o influență asupra compoziției laptelui. Prin urmare, chiar dacă femeile din dieta este lipsită de calciu, care este necesar pentru copil, atunci acest element urmă să fie luate din oasele mamei. Același lucru este valabil și pentru alte elemente nutritive care sunt esențiale pentru corpul copiilor.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

autonomie

Răspunzând la o întrebare cu privire la modul de a crește conținutul de grăsimi al laptelui la mamele care alăptează, cercetătorii susțin că acest lucru nu se poate face cu ajutorul unor alimente si diete. Conform cercetărilor, nu există nici un produs una care are un impact semnificativ asupra valorii nutritive a laptelui matern.

Ca parte a acestui produs are tot ce ai nevoie pentru copii. Prin urmare, laptele matern suplimentar de îmbogățire nu are nevoie.

Alcoolul si usturoi - singurele produse care afectează gustul (dar nu de calitate) din laptele matern. Prin urmare, mama este mai bine să se excludă din usturoi dieta și feluri de mâncare de usturoi, astfel încât planta poate face gustul neplăcut laptelui. Cu alcool, ca și așa totul este clar. Utilizarea sa în timpul alăptării inacceptabilă.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Din față și din spate laptele matern

Când mama abia începe să se hrănească copilul în corpul său copil intră într-un lapte de fata asa-numitele. Acest produs este mai lichide și mai transparent decât laptele matern din spate, care, prin consistența sa mai grasă și mai densă.

Datorită proprietăților laptelui față la mamele care alăptează tinere sunt gânduri care copiii lor nu au suficient de utile și substanțe nutritive. Cu toate acestea, vă faceți griji cu privire la calitatea unui astfel de produs nu este în valoare de ea.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Are copilul dumneavoastră are suficiente elemente nutritive?

lapte frontal care mumii și derutează este generat în intervalul dintre hrănirea copilului. Acest lichid, care conține cantități mari de glucide (lactoză), colectate în apropierea mamelonului și primul dat copilului. Privind la proprietățile fizice ale acestei „apă“ mama îngrijorat de faptul că lipsa ei de grăsime și copiii lor nu au suficient de utile și substanțe nutritive.

Unele femei chiar lapte turnat înainte, considerând-o lipsită de sens. Cu toate acestea, medicii nu recomanda, deoarece există probabilitatea ca copilul nu va primi cantitatea necesară de lichid.

Ca urmare a frontului merge înapoi lapte, care este mult mai grasa. Acesta include mult mai multe din substanțele nutritive necesare pentru corpul copilului. Prin urmare, fiecare mama trebuie să se asigure că copilul ei este obtinerea de lapte mai grăsime, fără de care oprește creșterea și creșterea în greutate.

Ajută-ți copilul dreptul de a sechestra mamelonul și zona pieptului înconjurătoare. Acesta stimulează producția de lapte din nou în cantitățile potrivite și copilul organism va primi nutrientii necesari.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Verificați conținutul de grăsime din laptele matern la domiciliu

Pentru a verifica conținutul de grăsime al laptelui matern pentru a merge la spital, nu este necesar. Pentru a efectua o astfel de analiză este posibilă și la domiciliu. Pentru a face acest lucru, trebuie să-și exprime lapte într-un pahar si se lasa sa stea timp de 5-7 ore la temperatura camerei. De data aceasta este suficient că grăsimea se întâmplă pe o suprafață de lichid.

În conținutul obișnuit de grăsimi din lapte este de aproximativ 4% în volum. În cazul în care o mamă are îndoieli ca un produs, trebuie să vă consultați medicul pediatru.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Cum să mănânce o mamă care alăptează

Produsele care cresc conținutul de grăsime al laptelui matern - este un mit. Acest lucru este confirmat de toate studiile recente. Niciun aliment nu poate influența în mod semnificativ compoziția laptelui. Dar acest lucru nu înseamnă că o femeie care alăptează poate avea totul. Mama în timpul alăptării, este necesar să se monitorizeze dieta lor.

Faptul este că, dacă o femeie în dieta este lipsită de ce unele vitamine, minerale și oligoelemente, acestea sunt luate din corpul ei. Aceasta este, în cazul în care în timpul hrănirii mama consuma suficient calciu, substanța este luată din oasele ei să fie transmise la copilul cu lapte.

Aveți grijă ca organismul primeste cantitati adecvate de vitamine, minerale, oligoelemente și substanțe biologic active. Mesele trebuie sa fie corecte si echilibrate.

Evitati consumul de alcool și de usturoi, deoarece aceste produse au un impact semnificativ asupra gustului laptelui.

Și, de asemenea, nu uitați că o dietă strictă în timpul alăptării poate provoca o lovitură serioasă pentru sănătatea femeilor. Deci, a pus procesul de slăbire, până la sfârșitul perioadei de lactație.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Ce alimente crește conținutul de grăsime din laptele matern

Există mai multe puncte de vedere populare cu privire la problema care afectează conținutul de grăsime al laptelui matern. Primul aviz aparține medicilor și oameni de știință care se bazează pe cercetarea științifică; în al doilea rând - mame și bunici, care se bazează pe experiența lor.

Potrivit medicilor si oameni de stiinta

Produsele care cresc conținutul de grăsime al laptelui în timpul alăptării - nu este nimic mai mult decât un mit. Această opinie este împărtășită de cercetători și medici. Ei susțin că este imposibil de a influența compoziția laptelui matern cu mese.

Medicii recomanda pur si simplu mamele care alăptează pentru a lipi la un regim alimentar echilibrat. Acest lucru este suficient pentru mamă și copil.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

mamele și bunicile de opinie

Cu toate acestea, multe mame cu experiență dețin complet punctul de vedere opus. Ei sunt convinși că conținutul de grăsime din laptele matern poate fi afectat de anumite alimente.

Mamele care au experiență în hrana naturală a copiilor, convins că este posibil să se facă laptele matern mai grasa daca mananci aceste alimente:

 • nuci;
 • pește roșu;
 • broccoli și varză;
 • lapte condensat;
 • ficat de vită și de miel;
 • semințe de floarea soarelui;
 • cereale cu lapte.

În aceste produse, nu este nimic în neregulă, așa că mama care alăptează le pot adăuga la dieta ta. Cu toate acestea, astfel de produse nu poate fi abuzat, deoarece acest lucru va avea un impact negativ asupra sănătății mamei și a copilului.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Enricheners laptele matern: Are sens să folosească?

In magazine și farmacii pot găsi o gamă mare de lapte matern seminte. Cu toate acestea, acești aditivi pot îmbogăți doar producătorii lor, deoarece ei nu pot face față cu sarcina sa principală.

În mod semnificativ influența compoziția laptelui matern este imposibilă. Cu acest lucru nu se ocupe de nici un pansament. Utilizați astfel de suplimente pot fi doar de dragul de normalizare a dietei. Deși este mai bine să le înlocuiască cu complexe minerale și vitamine.

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente

Recomandări pentru mamele care alăptează

nu poate afecta conținutul de grăsime al laptelui, dar aveți posibilitatea să urmați regulile simple de hrănire a copilului de a primi cele mai beneficia de ea.

Aici sunt regulile:

 1. Nu exprima laptele ei înainte.
 2. Prima dată hrănirea copilului în 1,5-2 ore.
 3. Bea mai multă apă. Nu vă fie teamă că lichidul va face mai puțin de grăsime din lapte. Acest lucru nu se va întâmpla.
 4. Nu limitați copilul în timp ce hrănire. Copil ar trebui să mănânce la fel de mult ca el vrea.
 5. Direct copilul, că este corect „captura“ mamelonul si zona din jurul acestuia.
 6. Nu schimbați piept în timpul aceleiași sesiuni.
 7. Mai mult somn si odihna. Nu uita despre somnul de zi cu zi. Încercați să elimine situațiile stresante de viață. Acest lucru are un impact pozitiv asupra calității și cantității de lapte.
 8. Mai multe plimbare în aer curat.
 9. Purtati sutiene confortabile, care susțin, dar nu strângeți piept.
 10. Alungând emoțiile negative.

Urmați aceste instrucțiuni simple și alăptării numai beneficii și bucurie!

Citește și:

Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente
Pot mesteca pe semințe în timpul alăptării
Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente
Apariția de lapte după naștere: atunci când este vorba, și dacă este posibil să se accelereze
Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente
Ca stagnare rastsedit de lapte: echipamentul potrivit și măsurile de sprijin
Cum de a crește conținutul de grăsime al laptelui matern la mamele care alăptează, care ar trebui să fie consumate alimente
Pot mamele care alăptează bea cafea: Adevaruri si mituri