Cum pot deschide un magazin online de carte

E-commerce este construit pe baza formelor sale tradiționale. În acest sens, sfatul principal companiilor care au decis să obține on-line - pentru a trata de e-commerce ca un nou canal de distribuție având propriile caracteristici, avantaje și provocări. Amintiți-vă că în fiecare zi de e-commerce devine tot mai popular în rândul consumatorilor și, prin urmare, aduce toate profiturile mari pentru proprietarii săi. Astăzi, în Ucraina, zona cea mai dezvoltată a e-commerce este vânzarea de produse de imprimerie, în primul rând - cărțiPopularitatea de cărți, cum ar fi bunuri virtuale din întreaga lume este conectat cu o coincidență perfectă de avantaje de cumpărături on-line la natura produselor furnizate: pentru cărți, practic, nici un termen de valabilitate, un număr foarte mare de elemente necesită sistem de informații reale, gama de consumatori presupune o disponibilitate de a utiliza un anumit set de cunoștințe, etc. Pe de altă parte, o concurență considerabilă și costuri reduse de cărți duce la o rentabilitate scăzută și de multe ori negativ din primele etape de librării magazine virtuale.

Unele caracteristici ale librăriei virtuale

Factorul determinant pentru succesul proiectului în domeniul vânzărilor online de publicații este realizarea optimă a procesului de comanda, plata si livrare. În același timp, cele mai mari probleme este tocmai de livrare, care este asociat cu construirea unei tehnologii eficiente preț / performanță. În cele mai multe cazuri, orașele mari ucrainene folosesc de livrare prin curier cu plata în numerar, care, la nivelul actual de remunerare este cea mai ieftină și mai sigură metodă. Atunci când se utilizează servicii poștale este pierderea inevitabilă atât temporare și conținutul real al parcelei, care ar trebui să fie luate în considerare la stabilirea condițiilor financiare de aprovizionare. Utilizarea marilor companii de curierat expres (de exemplu, DHL, TNT) este practic imposibilă din cauza costului ridicat al serviciilor la un produs low cost în sine. Este clar că nimeni nu ar plăti $ 50 pentru livrarea valorii de 2 $.

Inovația principală a Occidentului

În Occident, comerțul on-line este în plină expansiune cărți. Mai mult decât atât, sa constatat că trei sferturi dintre utilizatorii de Internet străine preferă să cumpere cărți de hârtie doar în magazine lanț, mai degrabă decât bazaruri de carte tradiționale. Acum, cărți de hârtie convenționale - cele mai bine vândute produse de pe web. Ponderea acestora în nomenclatorul vânzărilor - mai mult de 40%, înainte de vânzările de carte prin intermediul rețelei, chiar și CD-ul și DVD-discuri.

Astfel, în Occident, vânzarea de cărți prin intermediul internetului, probabil, cea mai importantă inovație în afaceri carte de publicare pentru ultimul deceniu. Pentru a vorbi de volume semnificative de cărți de vânzări on-line în Ucraina nu este necesar (pentru diverse otsenkam- 1-2% din piață). Motivele pentru acest lucru - lipsa de dezvoltare a plăților electronice, pirateria totală în RuNet, cadrul juridic slab, informatizarea redusă a țării, lipsa de stabilit cărți rețele de livrare, sărăcia populației, ieftinătate relativă a publicațiilor de hârtie, tradiții culturale, în cele din urmă. Cu toate acestea, în spațiul virtual ucraineană există o serie de librării care lucrează nu este primul an și declară succesul lor. Va oferim o prezentare generală și analiza a trei magazine de conducere on-line pentru a reflecta principalele tendințe ale muncii lor.

Directorul Oleg Vitenko

Cheia pentru succesul magazinului lor online consideră trei componente:

  1. În primul rând, organizarea unui site eficient;
  2. în al doilea rând, contactul eficient cu clienții săi;
  3. logistică eficientă - al treilea.

„Dacă vom extinde punctele - spune el - că, în logistică ne referim la o relație puternică cu partenerii noștri comerciali. Deoarece gama avem o foarte mare și măsurat în mii de produse, prin urmare, avem un număr de parteneri solid. Un mecanism clar pentru livrarea de cărți de la ei la noi, și apoi de la noi la client - cheia succesului, iar primul punct al logisticii. Un alt astfel de element poate include prezența unei mâini așa-numita top-depozit, în cazul în care un număr de cărți de top, care este jumătate din cifra de afaceri. Și al treilea. - utilizarea cât mai mult posibil, numărul de forme de livrare "

Când acest magazin online numai pentru a organiza, nimeni nu a anticipat că proiectul va crește până astăzi la scară, va deveni o afacere de succes și independentă, care include nu numai de vânzări on-line. La punerea în aplicare a proiectului a durat două luni și jumătate: dezvoltarea unei interfețe pentru utilizatori și crearea unui director, reprezentarea corectă a politicii sortimentale, pentru a dezvolta o strategie.

O mulțime de timp, „a mâncat“ un contract cu un serviciu de livrare - magazin din prima zi a operei sale a început să aducă în Ucraina. A fost nevoie de ceva timp pentru organizarea întreprinderii individuale, deschiderea de conturi, adică, a activității de rutină, care însoțește orice proiect de afaceri.

Acest proiect a fost susținut inițial de grupul editorial, și vorbesc despre orice investiție de către o firmă independentă „Fiort“, care a devenit creatorul, nu este necesar. De-a lungul timpului, aproximativ un an și jumătate, pentru a organiza o companie complet independentă, care a avut BSHV social. Printre acestea se numără și alți investitori, acum în această întreprindere, există cinci acționari.

Primul profit a trebuit să aștepte aproximativ un an. „În această etapă, - spune Oleg Vitenko - nu numai obținem profitul real, dar aproape plătit cu investiții care este, a durat aproximativ trei sau patru ani Aceasta este o afacere specifică: a investi bani aici, investitorii nu pot conta pe asta .. se întorc într-un an sau doi. "

Astăzi magazin online oferă clienților săi

În cei aproape cinci ani de existență a magazinului a vândut aproximativ 100 de mii de cărți. În timpul zilelor de vârf, numărul de ordine de aproximativ o sută. 20% din comenzile primite din străinătate, etc - din Ucraina.

De la început, creatorii dorit să nu le place aspectul de cumpărături și ușor de utilizat, portal web bogat informativ. În plus față de a face o achiziție, oamenii de aici se poate obține o mulțime de informații utile cu privire la direcția de interes. Fiecare dintre cele mai importante secțiuni - un „cărți“, „Muzica“, „Jocuri“ și „Cinema“ - are propria mini-ediție, care apar în mod regulat direcții la buletine informative, articole despre figuri celebre din trecut, interviuri cu cei mai renumiți muzicieni și scriitori, materiale analitice și multe altele. Potrivit experților, designeri, împodobit site-ul a lucrat destul de profesionist, așa că se pare că „Bamboo“ arata foarte elegant, elegant și inteligent. Mai mult decât atât, funcționalitatea sa nu sufere.Nu există nici o îndoială că una dintre cele mai importante, în cazul în care nu este decisiv condițiile de creștere a cifrei de afaceri magazin online este disponibilitatea de moduri-client prietenos pentru a plăti pentru comenzile lor la un nivel acceptabil de risc și siguranță. Aici și necesită dezvoltarea de oportunități pentru bănci, pe care clientul devine magazin online. e-shop de proiect „Bamboo“ este realizat sub forma unui holding cu înregistrarea societăților, reprezentanți ai țărilor din Europa Centrală și de Est și CSI. Oficiul în fiecare țară efectuează servicii pentru clienți de pe teritoriul său, precum și livrările de bunuri către clienți străini. În conformitate cu legislația caracteristicile și tradițiile fiecărei țări aplică diferite forme de plată și de livrare a comenzilor către clienți.

În Statele Unite și Canada solicitat prin transfer bancar, cec personal sau card de credit on-line. Pe teritoriul Ucrainei și România sunt cele mai populare plata prin bancă sau ordin de plată poștal, sau carduri de credit VISA și MasterCard. Pentru cetățenii din Ucraina, este de asemenea disponibil capacitatea de a calcula in-line carduri de debit Maestro, emise de banca „Aval“. Munca este în curs de desfășurare pe carduri cu cip de recepție din cadrul NSMEP Banca Națională a Ucrainei. Posibilitățile de aplicare a unui card de zero (cartelă preplătită), împreună cu telecomunicații. furnizorii de servicii de telefonie celulară și internet. La Kiev, și Moscova este în numerar la ordin de livrare. Aceeași formă de plată este probabil să fie popular în Republica Cehă și Slovacia.

Magazin online

Directorul Boris Gubernikov

Bukmarketa clienților „- cea mai mare organizație din Ucraina, precum și sucursale ale firmelor străine, în care nivelul de cultură și de salarizare vă permite să cumpere literatura de specialitate. Printre acestea: ceai „Dobrynya“, „Domotechnika“ supermarket de uz casnic, mobilier, „Acme“ compania „Nestle“, și alte organizații active. 30% - Kiev, 70% - regională.

În cele din urmă, interfața. Mulți dezvoltatori de noi magazine on-line se confruntă cu o dilemă: pe de o parte, site-ul magazinului trebuie să fie intuitiv, și, prin urmare, să îndeplinească anumite standarde comune. Pe de altă parte, interfața ar trebui să fie o persoană, este avantajos să stea afară din competiție și de a evidenția avantajele competitive ale magazinului. O parte importantă și integrantă a unui magazin online este un director comercial. Fă-o cât mai simplu posibil, astfel cum a luat în considerare specificul publicului, care își petrece timpul fără tragere de inimă rătăcind prin paginile de cataloage și alte resurse de sprijin. Prin urmare, directorul cu deschiderea unei secțiuni - o opțiune ideală. Secțiunile sunt denumite în direcțiile de mărfuri, care vă permite să găsiți rapid cartea în această secțiune.

Unul dintre cei mai importanți factori în competitivitatea magazinului este logistica. statutul de stoc, oportunitatea de livrare și ușurința de plată. „Munca Bukmarket“ construiește sistemul logistic prin librari, editori și companii din Ucraina, având în birourile noastre de țară (99,9% din cărțile vândute în web - română). Aceasta este opțiunea cea mai convenabilă - clientul primeste cartea într-o zi sau două. Un alt logistica mutare interesante - prin intermediul sistemului de transport maritim „Autolux“. Transport cost mai mare cu 5%, dar, indiferent de locația cumpărătorului, el devine o carte a doua zi. rutarea corectă a comenzilor permite clienților reduce costul de livrare, (costul mediu de livrare în Kiev - 5 UAH, în „Bukmarkete“ -3 ore) și razvezti mai multe comenzi într-o singură zi. Routing este de obicei o zi înainte de a trimite. Inventory Management vă permite să aveți un stoc mic de cărți și, în același timp, au întotdeauna în stoc exact ceea ce vrea clientul. La urma urmei, cartea - este, de asemenea, bunuri de sezon. Practic, cumpara elemente noi și cele mai bune vanzatori, deci nu este dificil de prezis cererii. De exemplu, japonezii încearcă să nu aibă rezerve. Un gratuit de bani a permis dezvoltarea și comercializarea. În viitorul apropiat se va consolida poziția competitivă prin crearea unui portal de informații de afaceri, care nu numai că va cărți.

În cele din urmă, îl vom lua pe mine pentru a da sfaturi celor care doresc să re-crea sau de a îmbunătăți lor magazin online existente în mod semnificativ. Intreaba-te întrebări: „De ce vizitatorii trebuie să cumpere bunuri de la noi?“ și „Ce suntem noi mai bine decât alte magazine online?“. A doua întrebare poate fi formulată într-un alt mod:, iar concurenții pot fi înțelese de către ambele magazine online și offline, și de „mai bine“ - beneficiile magazin de marketing „Ceea ce suntem cel mai bine cei mai apropiați competitori?“. Răspunsul la această întrebare și spune-mi ce este mai bine să încerci să transmită vizitatorilor săi.

opinia expertului

Revenind la producția de carte, este necesar să spunem că acum este un produs foarte specific este vândut. De exemplu, străini sau expati cumpără și ucraineană-ruso-lingvistice cărți, care sunt greu de găsit în propria lor țară. Sunt de vânzare elemente noi care nu au ajuns încă pe piață în masă, dar să apară în magazine online. Dar este experiența noastră. Suntem pe producția de carte nu este specializată și cărți de masă ale comenzilor este una din mai mult de o duzină de alte servicii comerciale de comerț. În plus, ne concentrăm exclusiv asupra consumatorului Kiev. Prin urmare, avem propria noastră evaluare, care, desigur, poate fi diferit de rezultatele de magazine online specializate.

Sergey Dyachenko, un scriitor de science fiction:

- Cred că vânzători de carte online și biblioteci electronice - este un viitor inevitabil. Unii scriitori de Vest, cum ar fi Stiven King, în special a scrie cărți de vânzare în sistem on-line. Mai mult decât atât, ei au venit cu un lucru foarte complicat - imprima capitolul carte de capitol, iar în cazul în care o persoană care dorește să obțină capitolul următor, el trebuie să plătească o anumită sumă, oricât de mică, pentru dreptul de a citi continuarea textului. Pentru noi se confruntă cu provocări inimaginabile. Punctul de aici se datorează, în primul rând, cu plata, trebuie să fie dezvoltat un sistem de carduri de credit și alte forme de plată fără numerar, și în al doilea rând, prezența rețelei pirat de succes existente. Noi fiecare scriitor de lucrări în format electronic, pe masa expuse de site-uri pirat. De exemplu, ne pregătim acum o nouă emitere de „Witch secolului“, m-am dus la Internet pentru a vedea recenzii și evaluări. Mult spre uimirea mea sa dovedit că textul acestei lucrări este disponibilă la 240 de site-uri și zeci de biblioteci digitale. Rețineți că am aflat despre acest lucru prin accident, în consecință, nici un consens din partea noastră nu a fost. De ce ar trebui ca oamenii să fie cumpere ceva în magazin online dacă se poate descărca textul și imprimantă pentru a imprima pe care-l coste mult mai ieftin. În paralel cu aceasta, există licențiere biblioteca electronică. Noi acum transferate drepturile tuturor romanelor noastre o bibliotecă online, organizat de editorul enciclopediei „Kirill I Mefody“. În schimb, ei ne promit să se ocupe de diferite pirat „nominalizari“ romane noastre. Eu cred că suntem pe calea mișcării europene și globale civilizate de magazine electronice și biblioteci.

Vasiliy Shklyar, scriitor:

- librari din țara noastră sa transformat într-o zonă independentă de management și antreprenoriat, care necesită din partea participanților săi nivelul adecvat de competență și profesionalism. Cumpărături on-line - este tânără, și este în acest domeniu, vom vedea lipsa de acest lucru foarte profesionist. În Ucraina, numărul de firme care oferă pe site-urile lor de producție de carte este mic. Gama cea mai mare parte săraci, și prezentarea publicațiilor necesită îmbunătățiri serioase. Ce putem spune despre nivelul de serviciu. Calitatea contorului on-line - vitrina gradul de utilizare, accesibilitatea și calitatea informațiilor, promovarea vânzărilor, etc-ingrijire nu este toate comercianții electronice .. Mai degrabă, foarte puțini. Probabil, motivul pentru care acest lucru - lipsa de concurență serioasă pe piață, cel puțin în acest moment.

Anastasia Boguslavskaia, director de marketing al editurii "Sofia":

- Cartea a fost întotdeauna un produs bun. Internet nu a făcut modificări la această axiomă, el a prezentat doar noi oportunități pentru comerțul de carte. Utilizarea Internetului ca o platformă pentru comerțul de carte a fost evidentă într-un stadiu incipient. , costurile bine de dimensiuni mici pentru transportul și livrarea a făcut posibilă introducerea cărții în categoria de unul dintre produsele cele mai convenabile pe web. Este de remarcat faptul că modelul actual de cărți comerciale pe Internet nu este prea eficient. Cu toate acestea, astăzi putem spune că cartea și Internetul nu va trăi fără unul pe altul, nimeni nu a găsit încă tipul optim al relației lor.