Cum să înceapă hrănirea a ceea ce alimente pentru a da preferință medicamentul 2

Cum de a începe hrănirea care alimente pentru a alege?

De obicei, în cazul în care un copil bine în greutate și este înainte de colegii săi, a podkarmlivaniya începe cu piure de legume, în cazul în care există probleme cu creșterea în greutate - da preferință la terci.Este important să se introducă un nou produs treptat, începând cu câteva lingurițe și să monitorizeze reacția copilului. În cazul în care acest piure de legume, copilul cu greu mulțumit percepe o schimbare in dieta: alimente dulce mai mult pe placul lor. Prin urmare, nu forțați trebuie să mănânce în sus porțiunea pregătită, da piept și netedă „vina“. Încearcă să nu adăugați sare la produsele alimentare: la sugari impiedicata de sare excretat prin rinichi. Puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie.

Podkarmlivaniya ar trebui să se facă la un moment convenabil pentru tine, este mai bine în dimineața pentru a putea să urmeze copilul. Nu ar trebui să facă în prima și ultima hrănire.

supa de legume fierte Daca nu a fost pe suflet, iar copilul a strigat indignat, să ia o pauză de câteva zile și apoi încercați din nou.

Atâta timp cât copilul se obisnuieste cu noul aliment, termina fiecare porțiune de alăptare podkarmlivaniya, acesta va continua să aibă producția de lapte, iar copilul va fi mai calm.

Este necesar să se hrănească dintr-o lingura, nu de la sfarcurile: astfel încât copilul se va obisnui sa manance mai multe alimente solide și el nu va avea probleme cu formarea unei ocluzii. Incepeti cu 2-3 lingurite pe zi, creșterea volumului de aproximativ sa dublat, iar în timpul 7-10 zile, v-ar aduce la numărul necesar. Aceeași cantitate de timp aveți pe corpul copilului să se obișnuiască cu această hrană, atunci este posibil să se dezvolte unul nou.

În timpul de hrănire cereale sau copil piure de legume într-o poziție verticală. Dacă el încă mai stă prost, lasă-se pe mâinile mamei; dacă poți sta cu încredere - este mai bine dacă este să stea într-un scaun înalt. Nu înfășa copilul prin frica de îmbrăcăminte contaminează, limita un pic sorturi (bib). Copilul trebuie să aibă un rol activ în procesul de produse alimentare: să-l dea în mâna o lingură, să repetă mișcările, astfel încât este mai ușor și mai rapid de a asimila auto-consumul de alimente în viitor.

Probleme suplimentare în ceea ce privește curățarea - fleacuri în comparație cu realizarea propriu al copilului „I“.

Pentru piure de legume prigotavlivaniya folosesc diferite legume, dar, de obicei, începe cu cartofi. Nu este numai tradiția: cartof conține mai multe calorii în comparație cu alte legume, si are un tesut delicat.

În cazul în care copilul are plăcerea de a mânca piure de cartofi, vă puteți da treptat el (sau alternativ), alte legume: conopida, dovlecei, dovleac, morcovi, varză (ar trebui să fie atent), etc. Uneori, copiii nu le place mirosul sau gust unul. legume și din cauza că ei refuză chiar piureul, asa ca va fi corect să ia în considerare preferințele lor gustative.

Consistența sosul trebuie să fie omogen, se aseamănă cu smantana lichida mai întâi, și apoi - grosime; temperatura acestuia trebuie să fie de aproximativ 36-37 ° C (aceasta temperatura este laptele matern, care este utilizat pentru a primi un copil). Și în partea de sus a alimentelor calde este mai bine absorbit. Nu vă faceți griji dacă observați în fecale legume pentru copii nedigerate (morcovii sunt aproape întotdeauna vizibile), este - bine, copilul nu este încă în măsură să digere celuloza.

Dacă totul merge bine, la vârsta de 7 luni în piure de legume poate adăuga gălbenuș (optulea - cincea parte din ea). Ou trebuie să se fierbe timp de 15-20 de minute, se separă gălbenușurile, se macină cu lapte și lăsați-o lingură sau într-un roztertom adăugat la piure de legume.

Pe gălbenuș de multe ori au reacții alergice. Acestea pot fi cauzate fie gălbenuș direct și substanțele pe care le conține și care au fost folosite la puii de găină în creștere, inclusiv antibiotice. Cu aceasta în minte, este mai bine să utilizați ouă de casă.

Brânză - un alt neobișnuit pentru produse alimentare pentru copii, beneficiile pe care părinții știu din copilărie și aștept cu nerăbdare să atunci când este posibil să se facă un copil fericit. Brânză precum și gălbenuș de ou, prescris pentru a corecta dieta copilului. Cu introducerea lor a unui copil în plus, primește necesar pentru proteine ​​corpul său, calciu, vitamine și minerale.

Brânza poate fi administrat sub formă de pastă de lapte-caș sau sufleuri Sirny-fructe. El într-adevăr util, dar nu exagera în intenția sa de a umple dieta copilului de proteine ​​si calciu. Nu uitați că tot ceea ce vine copilul în stomac, el trebuie să învețe!

Brânză poate da copilului o săptămână -Doua după introducerea de piure de legume, atunci când copilul a devenit deja 6,5-7 luni (uneori, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să-l introducă înainte). Pentru sugari, brânza este mai bine să se facă mai degrabă decât într-un magazin.

Înainte de a introduce un nou produs in dieta copilului, asigurați-vă că pentru a nota starea sănătății sale: în cazul în care copilul este bolnav, aceasta ar trebui să aștepte; în cazul în care rudele cineva apropiat reacții alergice la aceste sau alte produse, care intră în ele mai târziu și cu atenție.

Odată cu introducerea numărului podkarmlivaniya alaptarilor este scurtat, de obicei, de 5 ori, dar în cazul în care copilul are nevoie de hrană suplimentară, îi dau piept.

A doua produse alimentare, care va înlocui treptat alăptarea, este terci.

Este posibil să vă pregătiți sau a economisi timp, utilizați terci prigotavlivaniya rapidă.

În cazul în care terci este primul aliment care este comună de a introduce copilul la alimente noi, atunci ar trebui să fie de 5%; în cazul în care a început cu piure de legume pot fi preparate dintr-o dată la 10%, dar încă administrată lent și în cantități mici.

Este mai bine să înceapă cu orez, hrisca, uruială de porumb. Orez conține mai mult amidon și hrișcă - vitamine și minerale. Gris, care astăzi este cea mai frecventă și de obicei prigotavlivaniya contine gluten si gluten special de proteine, digera și asimila că unii copii nu sunt in masura sa din cauza lipsei de sau cantități insuficiente a enzimei corespunzătoare. Acest lucru nu se întâmplă atât de rar cum ne-am dori, și apare mișcări dense rare intestinului, pierderea in greutate, anxietate, copii, reducerea valorilor hemoglobinei. Începutul tuturor acestor schimbări treptat, astfel încât părinții de obicei asociate cu alte cauze. De aceea, grișul și fulgi de ovăz ar trebui să fie introdus ca podkarmlivaniya variind de la 7-8 luni, atunci când intestinul copilului au devenit obișnuiți cu alte produse. Dar, după introducerea lor nu întotdeauna protejează împotriva simptomelor menționate mai sus.fluid optim pentru creșterea cerealelor și piureuri în timpul prigotavlivaniya lor au laptele matern sau formula de lapte adaptat. În cazul în care copilul intolerant de proteine ​​din lapte de vacă, iar laptele matern este insuficient, se poate prepara terci în apă sau soia pe bază de amestecuri. În acest caz, medicul este obligat să calculeze dieta de zi cu zi a copilului, în funcție de nevoile de vârstă vechi în proteine, grăsimi, carbohidrați, și să facă ajustările corespunzătoare.

În cazul în care copilul se obisnuieste cu un singur tip de cereale, puteți găti terci de asortat care conțin mai multe boabe. Pentru a face o varietate de dieta copilului, toate produsele pe care le-am enumerat, pot fi prezentate în diverse combinații, dar s-ar menține în continuare proporțiile lor relative și copilul iubit.

Deci, ați introdus deja două podkarmlivaniya, și anume Înlocuiți cele două alăptează alimentele aproape cultivate. De obicei, de această dată cantitatea de lapte este redus, dar dacă salvați suficient de lactație poate termina hrănire alăptării.

Se adaugă piureul de legume și terci sau ulei de unt într-o cantitate de 5 g (1 linguriță). Untul se adaugă în timpul prigotavlivaniya alimentar, ulei poate fi adăugat la final, fără tratament termic anterior.

La 6,5-7 luni la piure de legume, se adaugă sos de carne, iar copilul devine aproape o masă completă. Înainte de introducerea de sos de carne în produsele alimentare de legume pot fi adăugate în bulion de carne slaba neconcentrat. Acesta stimulează producția de sucuri de alimente, dar, în cazul în care copilul mănâncă cu poftă, necesitatea acestei: substanțele extractive conținute în ea, nu sunt întotdeauna utile. În cazul în care un copil are tendința de a anemiei, aceasta poate fi o introducere mai devreme de sos de carne: la vârsta de 6 până la 7 luni. O mai bună utilizare a soiurilor scăzut de grăsime de vită, de vițel, de iepure. Carne de pui (mai ales pui de carne), deși acesta este considerat un părinți dietetice, are o mare capacitate de a provoca alergii.

Ficatul poate fi administrat unui copil în acești termeni aceleași, precum și carne, dar, ținând cont de faptul că la animale îndeplinește o funcție de purificare, este necesar ca, cel puțin, asigurați-vă că animalul a fost sănătos.

Pestele este recomandat pentru a da copilului la vârsta de 9 luni. Acesta poate fi soiuri de scăzut de grăsime de pește marin și de apă dulce, dar în cazul în care copilul dumneavoastră are tendința de a reacții alergice, trebuie făcută cu precauție. Pește și fructe de mare sunt de multe ori provoca reacții alergice.

Un al treilea produs, care să înlocuiască treptat o alta, de-a treia, alăptatului un aliment lapte acru. Acest iaurt facut din lapte integral sau iaurt.

Produsele lactate, oamenii au învățat să gătească pentru o lungă perioadă de timp. În secolul V î.Hr. Scythiani preparat koumiss din lapte de iapă. Există o mențiune de ea în cronicile antice. În produsele lactate proteina este într-o stare de caș. El merge din stomac mai lent și mai uniform decât laptele. Acidul lactic, care se acumulează în timpul de coagulare, creste functia secretorie a tractului gastro-intestinal, astfel încât este mai ușor de digerat.

Cu toate acestea, produsele lactate au dezavantaje: creșterea excreției urinare de săruri de amoniac și alte substanțe, care determină corpul copilului de a lucra într-un mod mai intens. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să prevaleze în dieta primul an de viata al copilului.

Produsele lactate se recomandă să se introducă în 8-9 luni, iar acestea trebuie să fie, de asemenea, conceput special pentru produse alimentare pentru copii. Iaurt, care sunt vândute în magazin nu poate fi folosit pentru a alimenta un copil sub 1 an.

În conservanți cele mai multe dintre ele sunt adăugate, agenți de îngroșare, potențatori de aromă și altele asemenea (Aceasta este întotdeauna marcată pe ambalaj). Benchmark poate fi raft de viață: produsul poate fi depozitat mai mult, cu atât mai mare probabilitatea prezenței în ea de aditivi chimici. Folosiți numai alimente proaspăt preparate pentru a hrăni copilul.

Produsele lactate, care este dată ca hrănirea copilului, poate fi nu numai iaurt de obicei, dar, de asemenea, preparat folosind bifidum și Lactobacillus, precum și - lapte acidophilus.

Înainte de hrănire a copilului, în produsele lactate fermentate adăugat 5% zahăr (1 linguriță de 100% sirop de zahăr 100 g de iaurt).

Produsele lactate este mai bine pentru a da, împreună cu brânză, cookie-uri low-grasimi si biscuiti. În cazul în care copilul nu-i place gustul de iaurt, o puteți înlocui cu lapte îndulcit obișnuit; în cazul în care ea este alergic la laptele de vacă, laptele matern nu este prezent, înlocuiți al treilea amestec de hrănire artificială (cea care poartă copilul). În cazul în care copilul are alergii, puterea trebuie să fie efectuată sub supravegherea unui medic.

Nu va fi o mare problemă pentru a oferi iaurt copil înainte, mai ales în cazul în care acestea au simptome de dysbiosis, în cazul în care nu este adaptat amestec de alimentare, etc. principalul lucru pe care produsele lactate nu sunt dominante în dieta copilului: acesta poate perturba echilibrul acido-alcalin în organism.

În cazul în care copilul a fost de 10 luni, puterea chiar mai mare varietate. În loc de carne vă poate da copilul chiftele piureul, cotlete de abur, carne și prăjitură cu brânză.

Lapte integral da un copil, de la varsta de 10 luni. Dar dacă mama este păstrată lapte, iar copilul se dezvoltă în mod normal, și se trezește foame pe timp de noapte, este suficient dacă este prezentă numai în cereale (sau toate nu vor fi) până la un an, și înainte de a merge la culcare copilul, ca și mai înainte, vor primi laptele matern. Când este vorba de intoleranta de lapte de vacă, în condiții de siguranță exclude din dieta: medicul pediatru găsește decât să o înlocuiască și să corecteze dieta copilului.

Noi oferim cele mai simple retete de alimente care vă vor ajuta în procesul de hrană prigotavlivaniya pentru copil.

Chefir. Pentru a-l face în două moduri. Prima metodă utilizează starterul ciupercilor kefir. Mai întâi ei înviorezi toarnă apă la temperatura camerei sau se încălzește la 25-30 ° C Apa dura 5 ori mai mult decât ciupercile, și schimbați-l de trei ori pe zi vtechenii două zile, până la cereale (ciuperci) nu va fi majorat cu 4-5 ori, și a devenit aproape alb. Apoi se toarnă ciuperci lapte pasteurizat sau topite cu temperatura de 23-24 ° C,

Raportul dintre volumul de lapte și chefir ciuperci 1:10. În fiecare zi, lapte proaspăt înlocuit. zi Vtechenii bombardată cu ciuperci se agită lapte. Când încep să plutească la suprafața laptelui în timpul scuturare și spumarea în termen de 8-10 ore este redusă la minimum. Se poate presupune că demarorul este gata.

Se toarnă printr-o sită, ciupercile sunt bine spălate cu apă, digerat complet liber de bulgări de curds și din nou turnat lapte la cuptor rece.

Kefir se prepară după cum urmează: un flacon steril turnat răcit la 24 ° C sau prin fierbere lapte pasteurizat, se adaugă 5% sirop de zahăr și găsească aluat pe baza maia 10 ml flacon. Sticle sigilate, scuturate și lăsate timp de 10-12 ore într-o cameră la o temperatură de 18-20 ° C, După formarea zgustka iaurt este transferat într-un frigider sau un loc rece la o temperatură de 3 până la 12 ° C. În timp ce prepararea iaurt, sticle, dacă este posibil izolat de lumina zilei, deoarece distruge vitaminele. Zi chefir zi gata după fermentare. copii mici recomanda oferind iaurt de două zile, în cazul în care există condiții de depozitare la o temperatură de 3-10 ° C, În cazul în care iaurtul este păstrat la temperatura camerei sau un copil are tendinta la constipatie, este necesar să se dea o kefir-o zi. Trei săptămâni mai târziu, demarorul ar trebui să fie actualizate.

Iaurtul poate fi preparat folosind ca o cultură de iaurt preparat starter: pentru fiecare flacon turnat fiartă și răcită la temperatura de 20-24 ° C cu lapte si 2 linguri de lapte bătut pe zi. Flacoanele sigilate cu grijă și depozitat la temperatura camerei, timp de 24 de ore vtechenii de iarnă, de vară -. 10-14 h Apoi se pune în frigider și apoi iaurt este gata pentru utilizare.

sirop de zahăr 100%. Și zahărul rafinat nu este recomandat pentru utilizare prigotavlivaniya direct amestecuri. În cazul în care o bucată de zahăr se dizolvă, se poate ajunge în tractul respirator al unui copil, provoca tuse severă sau atac de sufocare, astfel gatiti sirop de zahăr. Pentru producția sa, 100 g de zahăr și 50 ml de apă.

Zahăr turnat în oală, se toarnă apă fierbinte. Agita si se incalzesc la foc mic timp de 10 minute. Apoi, se filtrează prin mai multe straturi de tifon steril sau fiert. Trebuie să plecăm de 100 g dintr-un sirop. Dacă se va mai digerată apă adăugată la volumul dorit. Gata turnat într-un flacon steril și sigilat cu tetină steril sau fără găuri sau bumbac sterile. Păstrați timp de 2-3 zile.