Cum să măsoare de zahăr din sânge, diabet zaharat

nivelurile de zahăr din sânge

Scopul principal al tratamentului diabetului zaharat este de a menține nivelul de zahăr din sânge la fel de mult mai aproape de normal. Din păcate, oamenii se simt picături nivelul zahărului substanțial incapabil la 4 la 10 mmol / l. Că aceasta este perfidia diabet zaharat, deoarece de zahăr din sânge de mare duce în mod inevitabil la dezvoltarea de complicații. Numai auto-monitorizarea regulată și frecventă a nivelului de zahăr din sânge va permite și medicul dumneavoastră de a judeca corectitudinea tratamentului bolii. In plus, in casa poate determina cu exactitate nivelul corpilor cetonici, zahăr și proteine ​​în urină. Acești indicatori vor ajuta, de asemenea, medicul dumneavoastră pentru a îmbunătăți eficacitatea și pentru a preveni dezvoltarea de complicații.Pentru a evalua compensarea metabolismului glucidic, nu este suficient pentru a efectua auto-monitorizare a zahărului din sânge la frecvența dorită. Există un tarif special, care reflectă media de zahăr din sânge în ultimele 2-3 luni. El a numit hemoglobina glicozilată (HbA1c). Ar trebui să fie determinată în laborator la fiecare 3-4 luni. Creșterea nivelului de hemoglobină glicozilată (peste 6,5%) indică hiperglicemie prelungită (crescute de glucoză în sânge peste limitele normale).

Între nivelul de glucoză în urină, și există o relație clară în sânge. Zahăr în urină are loc atunci când nivelurile sanguine depășesc 10 mmol / l. Aceasta explică o situație care ridică semne de întrebare la unii pacienți: de ce de zahăr din sânge pe stomacul gol bun (de exemplu, 6 mmol / l), și în urină de zi cu zi este ridicat. Acest lucru înseamnă că, în timpul zilei, un om de zahăr a crescut în mod semnificativ peste 10 mmol / l, așa că a apărut în urină. Astfel, în cazul zahărului frecvente zilnic controlul glicemiei în urină nu are nici o informație suplimentară, și nu se poate determina.

Odata cu deficit de carbohidrati si / sau corp de insulină nu primește energie de la glucoză și trebuie să utilizeze în loc de magazine de combustibil de grăsime. Corpii cetonici sunt produse de defalcare de grăsime. Prin urmare, în unele cazuri, este necesar să se verifice prezența acetonei (corpilor cetonici) în urină. Acest lucru trebuie realizat la un nivel foarte ridicat de zahăr din sânge (mai multe determinări consecutive peste 14-15 mmol / l), boli concomitente, în special pe măsură ce temperatura crește, greață și vărsături. Acest lucru va permite timp pentru diagnosticarea diabetului decompensare și pentru a preveni comă diabetică. Există benzi speciale de test vizual pentru determinarea corpilor cetonici în urină.

Cantitatea de proteine ​​în urină este determinată, în scopul de a preveni dezvoltarea nefropatiei diabetice - o complicatii foarte periculoase ale diabetului zaharat.
Proteine ​​în urină se produce din cauza deteriorarea vaselor sanguine și afectarea funcției renale filtrare. Nefropatia nu se manifestă în primele etape și pentru că este atât de important pentru a testa în mod regulat pentru microalbuminurie (concentrația minimă de proteine ​​în urină). Pentru a face acest lucru, puteți trece urina la un laborator sau de a folosi o bandă specială de testare. In diabet zaharat tip 1 astfel de analize do 1 dată în jumătate de an, cu diabet zaharat de tip 2 in fiecare an.

măsurarea regulată a tensiunii arteriale (BP) va ajuta, de asemenea, să vă controlați starea dumneavoastră și pentru a preveni dezvoltarea nefropatiei. Discutați cu medicul dumneavoastră ce nivel de tensiunii arteriale, ar trebui să sprijine. In general, tensiunea arterială nu trebuie să depășească 130/80 mmHg Cel mai simplu mod de a măsura tensiunea arterială, folosind un monitor electronic, a tensiunii arteriale.

Diagnosticul de laborator al diabetului zaharat

Un invitro laborator independent de cercetare clinica ofera, care va ajuta să monitorizeze starea lor proprii diabet zaharat.

Ca acasă pentru a măsura de zahăr din sânge? - subiect al săptămânii - revista „supermarket“ - regiunea Kirov și Kirov

Pentru a măsura de zahăr din sânge la domiciliu există un dispozitiv special - contorul. Meter - un dispozitiv pentru măsurarea nivelului de glucoză din fluide organice (sânge, lichid cerebrospinal, etc ...). Ele sunt folosite pentru a diagnostica starea metabolismului glucidic la pacienții cu diabet zaharat.Există mai multe metode de măsurare

În ultimii ani, utilizat pe scară largă de metri portabile de glucoza din sange pentru măsurători la domiciliu. Suficientă pentru a aplica o picătură de sânge la o glucozoxidază, montat placa indicatoare de unică folosință într-un biosenzor, și în câteva secunde, concentrația nivelului glucozei sanguine (glicemie) este cunoscut. Pentru diferite laboratoare, metode și aparate pentru standarde de glucoza sunt diferite, metoda de glyukozoksidantnogo - 3,33-5,55 mmol / l, cu condiția ca măsurătoarea este efectuată pe stomacul gol. În câteva ore după o masă de glucoză de 1,5-2 ori mai mare.
Contorul nu este utilizat ca o singură unitate, și este inclus în setul de pacienti de auto-monitorizare cu diabet zaharat. Glucoză scarificatoare complementare semi înĠepare (consumabile: set de lansete de unică folosință), stilou (seringa semi-automat pentru eliberarea și administrarea insulinei) și un set de cartușe care pot fi înlocuite cu insulină. În prezent, există, de asemenea, o singură dată (non-reîncărcabile) stilou. baterii specializate și bateriile sunt utilizate pentru a furniza glucometre (baterii). Măsurarea glicemiei este făcută glucometre folosind benzi de test de unică folosință.
De obicei, fiecare producător produce unic pentru metru lor la benzile de testare care sunt compatibile doar cu un anumit model de producătorul aparatului de măsură.

Prin principiul acțiunii de metri de glucoza din sânge sunt împărțite în fotometrice și electrochimice
Glucoza fotometric - determina zona de testare decolorare care rezultă din reacția glucozei cu substanțe speciale aplicate benzii. Această așa-numitele dispozitive de primă generație. care este o tehnologie învechită. Trebuie remarcat faptul că aceste instrumente sunt calibrate pe sânge integral capilar.
Electrochimici Glucoză - măsurarea indicatorilor glicemie în conformitate cu valoarea curentă care apare atunci când reacția glucozei din sânge cu substanțe specifice în banda de testare (amperometry). Aceste dispozitive sunt deja pe tehnologia de ultimă generație, care permite de a minimiza impactul factorilor externi asupra rezultatelor și a obține o citire mai precisă, mai ales în timp. Cele mai multe dintre aceste dispozitive are o plasmă de calibrare.

Trebuie remarcat faptul că în România majoritatea dispozitivelor fixe, instituțiile medicale evaluează nivelul de glucoză din sânge periferic. Există o altă metodă electrochimică - coulometria. Aceasta implică măsurarea încărcarea totală a electronilor, emisă de același proces. Avantajul său este nevoia de o cantitate foarte mică de sânge.

Glucometru. reguli pentru măsurarea zahărului din sânge. - piata de miere Nijni Novgorod

Pentru auto-măsurarea zahărului din sânge, aveți nevoie pentru a cumpara un metru de glucoză din sânge. Acest lucru se poate face în catalogul magazinului nostru online. glucometru nostru - un simplu, de înaltă calitate și instrumente absolut nedureros pentru măsurarea nivelului de glucoză. Mai jos veți găsi sfaturi utile cu privire la măsurarea de zahăr.

Cum să efectueze măsurarea zahărului din sânge?

prelevarea de probe de sânge corectă este una dintre cele mai importante condiții pentru obținerea de rezultate precise pentru determinarea nivelului de zahăr din sânge.
Respectați următoarele reguli de bază:

Concentrația de glucoză (norma OMS)

  • Dacă în timpul săptămânii atunci când se măsoară nivelul zahărului de repaus alimentar de mai sus 6, 3 mmol / l contacta întotdeauna endocrinolog.

    Cât de des aveți nevoie pentru a măsura de zahăr din sânge.

Pacienții cu diabet zaharat de tip 1, mai ales la o vârstă fragedă, este recomandat să efectueze auto-monitorizare a nivelului de zahăr din sânge în fiecare zi, de mai multe ori pe zi (cel puțin înainte de mesele principale și la culcare, și periodic, după o masă). Pacienții cu diabet zaharat de tip 2 în vârstă care primesc dietă și agenți hipoglicemici, acesta poate fi destul de câteva definiții în săptămâna, dar întotdeauna în momente diferite ale zilei. măsurători suplimentare necesare la schimbarea stilului de viață convențional (exercițiu, comorbidități, de călătorie). Asigurați-vă că pentru a vorbi cu medicul dumneavoastră cât de des aveți nevoie pentru a măsura de zahăr din sânge.

Pentru prevenirea diabetului este suficientă pentru a controla nivelul zahărului o dată pe lună, de preferință, la diferite momente ale zilei.

Cum să se pregătească pentru măsurarea pentru a obține un rezultat exact?

Pentru a obține un rezultat glicemiei, atunci când luate pe stomacul gol, aveți nevoie de:

1. Ultima masă ar trebui să fie mai târziu de 18 ore. Cu o zi înainte
2. În dimineața înainte de mese, apa (sau alte lichide) și a pastei de dinți este necesară măsurarea zahărului în procedura de sânge, respectând regula de măsurare.

De ce pot diferi de rezultatele obținute de zahăr în spitale și la domiciliu contorul?

Cantitatea de zahăr în sânge variază în mod constant. Acest lucru se datorează faptului că, sub influența mai multor factori corpului la viteze diferite transformă alimentele digerate în zahăr la diferite viteze asimileaza
Nu uitați: boli acute și cronice sau schimbarea de medicamente pot afecta nivelul zahărului din sânge. În timpul bolii ar trebui să verificați în mod frecvent nivelul zahărului din sânge

Factorii care influențează precizia de măsurare a zahărului din sânge.
  • Nu se potrivește cu codul introdus prin codul în benzile de testare metru
  • , mâinile murdare murdare
  • Dacă se stoarce într-adevăr degetul pentru a stoarce o picătură mare de sânge
  • Piercing loc umed
  • Du-te la secțiunea de catalog „glucometru“

    Vestea cea mai interesantă