Cum se măsoară zahărul în contorul de glucoza din sange si modul de a alege

Astăzi, atunci când incidența diabetului zaharat are aproape pandemie in natura, prezența unui dispozitiv portabil, care vă permite să determine rapid nivelul de glucoză în casă este vitală.Chiar dacă familia nu are diabet zaharat, verificarea nivelului de zahăr din sânge, se recomandă cel puțin o dată pe an. În cazul în care medicul a dat pre-diabet, este mai bine să nu întârzie și cât mai curând posibil pentru a obține metru. Costurile pentru achiziția acestora, și consumabile vor fi compensate de sănătate salvate.

După achiziționarea glyukomera importante pentru a efectua corect procedura de analiză. Este posibil ca în primele câteva ori, nu va fi foarte mare succes, dar nimic deosebit de dificilă în aceste acțiuni acolo. În primul rând, citiți instrucțiunile încet la metru și apoi în mod repetat, re-citit instrucțiunile de pe umplerea corectă a benzilor de testare cu sânge.

Ghid pas cu pas

Cum se măsoară zahărul în contorul de glucoza din sange si modul de a alege

Pentru zahăr cifrele erau autentice, este posibil, trebuie să respectați următoarea secvență:

 1. Pregătiți aparatul la locul de muncă, pregătește toate livrările necesare - o lanțetă și câteva benzi de testare (doar în cazul). Asigurați-vă că data de expirare este de fapt de benzi. Încă o dată, asigurați-vă că contorul este codat pentru lotul actual de benzi. Dacă a existat un eșec, se repetă procesul de codare un cip special. Ia un jurnal și un stilou. Nu este necesar să se spele pe mâini mai întâi, și apoi a face cu pregătirile!
 2. „Ca chirurg înainte de operație“ mâini bune trata cu săpun. După aceea, este important să se spele bine mâinile de pe săpun sub jet de apă caldă. Niciodată nu spălați-vă mâinile cu apă rece sau cald de mult! Folosindu-l cu apă caldă va crește circulația sângelui chiar și în măsura în care va oferi afluxul necesar de sânge capilar.
 3. Nu ștergeți mâinile cu alcool sau lichide care conțin alcool (Köln). Urme de alcool și / sau uleiuri și grăsimi distorsiona analiza imaginii.
 4. Este foarte important - atunci când mâinile sunt spălate, trebuie să le usuce bine. Este recomandabil să nu se șterge, pielea uscată și anume în mod natural.
 5. Nu te grăbi să facă o puncție! Introduceți un test în glucometru și așteptați pentru confirmarea inscripția de pe ecranul contorului.
 6. Înainte de lanțeta intepatura din nou, asigurați-vă că pielea de la locul de puncție uscat. Nu-ți fie frică de durere - lansete moderne pentru înțeparea pielii sunt intepatura incredibil de subțire și înjunghia-le practic imposibil de distins de la o muscatura de tantar. Nu utilizați lansete pentru puncție de mai multe ori fără nici o sterilizare speciala!
 7. După puncție nu va grabiti imediat pentru a umple banda! Ia câteva mișcări de masare netede (Burst), în direcția de la periferie spre locul de puncție. Nu apăsați în jos pe degetul dur - apăsând puternic duce la gard pentru analiza „grăsime și limfatic“ în loc de plasma capilare. Și nu-ți fie frică să „piardă“ prima picătură Blutwurst - utilizați pentru analiza a două meniurile îmbunătățește semnificativ precizia de măsurare a rezultatului.
 8. Prima picătură de tampon de bumbac curată și uscată, tampon sau o cârpă uscată neparfumat.
 9. Strângeți a doua picătură, umple banda de testare și a pus-o în dispozitiv.
 10. Nu vă bazați doar pe memoria programului dispozitivului și asigurați întotdeauna rezultatul într-un jurnal special în care să scrie: valoarea numerică a zahărului, data și ora de măsurare; ce alimente consumate; au medicamente luate; a fost făcută injecția de insulină și în ce măsură. Nu fi rău și descrierea nivelului suportate pe zi de sarcini fizice și psiho-emotsionalynyh.
 11. Opriți și scoateți contorul este în îndemâna copiilor și protejate de soare la fața locului. Înșurubați cu grijă flaconul de benzi de testare, nu le depozitați în frigider - fâșii, chiar și în containere bine închise, temperatura necesară a camerei și aer uscat. Amintiți-vă că acuratețea citirilor de glucoză în plasmă de viață poate depinde.


Absolut nici o rușine și va fi o dorinta naturala de a lua un contor de glucoza din sange in timpul unei vizite la un endocrinolog - un medic va purta întotdeauna cu înțelegerea și indică posibilele erori.

Măsuri de precauție

Cum se măsoară zahărul în contorul de glucoza din sange si modul de a alege

Dacă pentru un motiv oarecare este decis să nu se ia sânge din deget și antebraț sau o parte, regulile de preparare a puncție pielea va rămâne aceeași. Cu toate acestea, în acest caz, pentru a crește timpul de măsurare după o masă timp de 20 de minute pentru măsuri precise de zahăr - de la 2 ore până la 2 ore și 20 de minute.

La domiciliu, prelevarea de probe de sânge ar trebui să fie efectuată pe stomacul gol sau la 2 ore după o masă pe glucometru certificate, și numai cu benzi sale de testare corespunzătoare. Pentru a măsura de zahăr din sânge imediat după o masă, poate doar să alcătuiască un tabel al răspunsului glicemic individual la anumite alimente. Efectueze teste astfel de diabetici trebuie să fie în acord cu medicul curant.

Pentru diabetici cifrele obținute prin măsurarea nivelului de glucoză în plasma sanguină, este extrem de important, pentru ca tu ar trebui să acorde o atenție deosebită la selectarea dispozitivului și a benzilor de testare la ea. benzi de test de zbor, vechi și „minciuni spun“ metru poate denatura rezultatele și duce la moartea pacientului.

Cum de a alege o Glucoză Meter sange

Sfaturi este mai bine să apeleze la medicul endocrinolog curant, care va ajuta să alegeți modelul potrivit. beneficii de stat pe dispozitivele în sine și benzile de testare sunt disponibile pentru diabetici. astfel încât medicul este întotdeauna conștient de ce fel de gama este disponibil în farmacii din apropiere.

În prezent, cele mai populare sunt considerate model de electrochimice. În cazul în care unitatea este achiziționat pentru uz casnic în profilaxia și pentru prima dată, este mai întâi necesar să se înțeleagă nuanțele următoarele:

 • Evalua disponibilitatea de benzi de testare și costul acestora. Pentru a afla dacă există un termen de valabilitate după deschiderea ambalajului. Prezența constantă pentru modelele selectate stabilită - dispozitivul și testele trebuie să fie aceeași marcă.
 • Familiarizat cu garanția corectitudinii și declarate de indicatorii de nivel de eroare admisibilă producător de zahăr din sânge analizate. În special, este important să vă asigurați că dispozitivul nu răspunde la „toate de zahăr“ în sânge, dar evaluează numai prezența glucozei în plasmă.
 • Determina dimensiunea dorită a ecranului și magnitudinea numerelor de pe ecran, lumina de fundal, și prezența meniului românesc.
 • Seama mecanism ce codare cu un nou lot de fâșii. Pentru persoanele în vârstă este mai bine pentru a alege versiunea automată a codificării.
 • Amintiți-vă cu privire la cantitatea minimă de plasmă, care vor fi necesare pentru realizarea studiului - cele mai frecvente figuri de 0,6 până la 2 ml. În cazul în care dispozitivul este utilizat pentru testul copiilor, ar trebui să alegeți dispozitivul cu valoarea mai mică.
 • Este foarte important - într-o unitate metrică prezintă rezultatele? În CSI adoptat mol / l, restul - mg / dl. Prin urmare, pentru a converti unități trebuie amintit faptul că un mol / l = 18 mg / dl. Pentru persoanele în vârstă, aceste calcule sunt problematice.
 • dacă suma propusă de memorie este esențial (versiunile de la 30 la 1500 măsurători) și dacă este nevoie de programul de numărare rezultatele medii pentru saptamana, 2 saptamani, o luna.
 • Se determină necesitatea unor caracteristici suplimentare, inclusiv transferul de date la un computer.

Una dintre cele mai bune dispozitive care sunt utilizate în casă, în conformitate cu „preț-calitate“ este acum considerat un japonez «contur TS» - nu necesită codificare, ușor de utilizat, termenul de valabilitate a benzii de testare nu depinde de deschiderea ambalajului și necesită doar 0,6 ml de sânge.

Pentru persoanele oarbe sau cu deficiențe de vedere va fi un model de instrument de mare Clever Chek TD-4227A, care este capabil să „vorbesc“ și a citi rezultatele în limba rusă.

Este important să se urmărească stocul - schimbul de versiuni vechi la modern, în mod constant efectuate în farmacii!