De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii în stadiile timpurii și târzii

De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii în stadiile timpurii și târzii

Cu acest sentiment familiar pentru multe femei care au fost sau sunt gravide. Aceasta apare cel mai frecvent, până la sfârșitul celui de al doilea, în al treilea trimestru, când fătul este în creștere rapidă și creșterea în dimensiune, deși poate apărea în orice stadiu. În același piele abdominală Itchy insuportabil. Uneori burta senzația de mâncărime în timpul sarcinii este atât de puternică, încât pare imposibil să-l susțină.În general, această caracteristică se manifestă în diferite gravidă cu o intensitate diferită și poate fi chiar absente cu totul: nu toate femeile gravide se plâng de mâncărime la nivelul pielii in timpul sarcinii.

Astăzi ne uităm la

De ce atunci zgâriat stomacul lui în timpul sarcinii?

De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii în stadiile timpurii și târzii

In timpul sarcinii fetelor burta crește, și, ca rezultat, pielea este întinsă, uneori apar chiar vergeturile, popular denumite vergeturi, care provoaca mancarimi ale pielii. In timpul sarcinii, corpul femeii este expus activ la modificări hormonale și, prin urmare, procesul de conectare a hormonilor rupte, cum ar fi colagen și elastină, care sunt responsabile pentru elasticitatea pielii.

În consecință, fără elasticitate vergeturi apar pe piele sub forma de cicatrici - aceasta este striuri. O astfel de mâncărime în medicină se numește o dermatoza polimorfă gravidă. El nu produce nici factori nocivi „în plus față de estetica“ sau mama insarcinate, nici trupul copilului ei nenăscut, are loc numai în anumite zone ale pielii, nu se distinge printr-o expresie specială și natura absolută a originii lor.

Dar există cazuri în care mâncărime este bântuit, poate indica faptul că ficatul nu este în stare mai bună și semnala boli, cum ar fi colestaza, hepatita, colecistita, și alte astfel de boli majore. Dar, rețineți că, în boli de ficat mâncărime depășește nu numai stomacul, dar, de asemenea, spate, piept, brațe și picioare. Atunci mama insarcinate și să se teamă nu numai pentru propria lor sănătate, ci pentru viața copilului ei în viitor. În cazul în care o femeie gravidă în poziția sa interesantă a fost bolnav de hepatita A, litiază biliară sau holitsestitom cronică, atunci simptomele enumerate mai sus, există riscul ca acesta să fie suferă de o astfel de boală colestaza acută „pancreatită holetsistitny.“ Posibil risc de perturbare a ficatului poate fi gravidă, care mai mult de treizeci și doi de ani sau cei care prețuiesc băiat, sau cei cu o sarcină multiplă sau în cazul în care există mai mulți factori dintr-o dată.

Este, de asemenea, unul dintre motivele pentru stomac mâncărime în timpul sarcinii sunt posibile reacții alergice. Și nu există nici o încredere absolută de a crede că o astfel de problemă poate afecta doar femeile - alergii, alergii se pot dezvolta chiar și în cele de sex mai echitabile, care înainte de sarcină nu a suferit și nu dau nici o importanță. Și poate cauza poate lucruri complet obișnuite, care au înconjurat întotdeauna fata gravidă - poate fi la fel de produse alimentare și cosmetice, aceasta poate fi o mare varietate de medicamente, praf, toate tipurile de țesături de lână pentru animale de companie iubit, și mult mai mult, deoarece chiar imposibil cred.

Merită să acorde o atenție la igienă și de îngrijire pentru ei înșiși. Astfel de fonduri, chiar și cele care au fost utilizate de zi cu zi inainte de sarcina, in timp ce aceasta poate provoca mâncărime. Și chiar dacă a fost observat că gelul parfumată este iritant pentru piele pentru un duș, ar trebui să renunțe.

Pruritul poate provoca boli dermatologice cum ar fi eczeme, sau mâncărime. De asemenea, în toxicoza târziu, sau poate, de asemenea, să apară preeclampsiei mâncărime gravidă. Dar, în cazul în care stomacul este zgâriat în partea de jos, aceasta poate indica o infecție de drojdie sau vaginita bacteriana.

Și apropo, mâncărime poate fi cauzată de un număr suficient de mare de boli grave, deoarece mancarime, cauzand disconfort grav o nevoie urgentă de a fi trimise la medic.

Deci, la urma urmei, există vreo boală?

Pentru a detecta prezența bolii, trebuie să treacă unele teste. chimia sângelui. testele funcționale hepatice, cu ultrasunete a abdomenului. După răspunsurile tuturor testelor trebuie să fie pregătite pentru a merge la ginecolog curant, descrie el toate simptomele care însoțesc și a obține un diagnostic al problemei.

Ce se poate face pentru a se evita mâncărime?

De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii în stadiile timpurii și târzii

Dacă zgâriat stomacul lui, dar nu și alte simptome, precum și toate testele nu au avut nici anomalii, ar trebui să rămânem la reguli simple:

  • Este nevoie de un control absolut al cantității de ingestia de alimente, și fructe de mare, produse exotice și produse vysokoallergennye mai bine excluse din dieta, la toți;
  • în scopul de a reduce povara asupra ficatului, este necesar să se utilizeze cât mai puțin grase, prajite, alimente condimentate si sarate, plus tot ce se poate pentru a reduce consumul de produse lactate;
  • Acesta se află perfect să adere la regulile comune de igienă;
  • astfel supuse diverși factori, cel mai bun timp pentru a utiliza igienic hipoalergenice și produsele cosmetice;
  • de zi cu zi ar trebui să hidrata pielea corpului cu creme speciale hidratante și loțiuni, dar dacă doriți o naturale și naturale, puteți folosi ulei de masline. De asemenea, trebuie să utilizați creme speciale pentru vergeturi.


Probabil nouăzeci și nouă de dintr-o suta la suta din femeile gravide în ultimul trimestru burta mâncărimi ale pielii, pentru a evita acest lucru, trebuie:

  • in timpul sarcinii pentru a spune „nu“ haine sintetice, nu de a purta pe piele, haine de lână și să nu poarte îmbrăcăminte prea strâmte și provoca disconfort;
  • pentru a depăși mâncărime în timpul sarcinii poate fi în siguranță în acest mod popular - să ia o baie cu un decoct de fulgi de ovăz sau un șir de caractere.

stomac Mâncărime în timpul sarcinii

Trebuie să spun că burta pruriginoasă aproape toate femeile gravide. Și nu neapărat mâncărime se datorează vergeturi. Iritarea pielii abdomenului femeilor gravide - cazul obișnuit, totuși, să fie cinstit, și nu atât de plăcută. Destul de des burta senzația de mâncărime în timpul sarcinii precoce si acest lucru mâncărime cu siguranță, nu vorbesc despre vergeturi, deoarece vergeturi apar ca urmare a creșterii burtă gravidă, și în stadii incipiente, nu burtă nu este în creștere. Și totuși, de ce se întâmplă burta mâncărime?

Ce este o mâncărime stomac condiție?

De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii în stadiile timpurii și târzii

Pentru a spune adevărul, mâncărime condiții prealabile burta număr foarte mare. Unii dintre ei încearcă să facă chiar acum, poate că cineva citind acest articol se vor găsi și înțelege răspunsul.

Nu contează cât de ciudat sună, dar unul dintre motivele pentru care gravidă tot timpul tentati sa scarpine burta este alergic. Apropo, de foarte multe ori există o alergie în timpul sarcinii la femeile care nu a suferit de pe urma inainte de sarcina. Și, la fel de repede cum a apărut la începutul sarcinii, aceasta dispare după livrare. Și acest lucru se datorează faptului că natura a aranjat astfel încât atunci când corpul unei femei se naște o nouă viață, sistemul imunitar este a redus. Se întâmplă cu corpul feminin nu a putut rupe doar apărut în viața sa, care este pentru el, „dar nu pentru mama insarcinate!“ Altcineva.

Ia un exemplu simplu. Înainte de sarcină a fost, să-l puneți blând, la ciocolată rece, și aici brusc le-a tras. Și la un moment dat ea a mancat un kilogram. Sau la o petrecere de ziua, unde a fost invitat de un prieten apropiat, am bucura de gustul de o jumătate de tort. Concluzia logică a organismului - stomacului sau a altor părți ale corpului erupții cutanate stropește II-a. Și deci nu este o alergie.

Și astfel corpul din prima zi de sarcina poate răspunde la orice produse. Și erupții cutanate, mâncărimi, pot apărea oriunde pe corp. Vă faceți griji despre alergii nou batute complet inutil, ca după finalizarea naturală a sarcinii corpul femeii va reveni la starea normală și alergii vor dispărea, ca un vis urât. Și în scopul de a minimiza efectele alergii trebuie sa ai grija pentru produsele utilizate în produsele alimentare și calitatea și cantitatea acestora.

Super sensibilă și piele uscată

Femeile care sunt în poziția de piele pe stomacul devine mai sensibilă, și, prin urmare, reacționează literalmente totul - sintetic, sudoare, praf, îmbrăcăminte, atingere, și de alți factori similari.

Chiar și cea mai mică nerespectarea igiena de zi cu zi duce la iritarea pielii.

Pentru a face față cu ea posedă talente speciale, nu au nevoie, doar urmând regulile prescrise pentru femeile gravide - cât mai puțin posibil să fie într-un mediu înfundat și cu mult praf, îmbrăcăminte ar trebui să fie numai dintr-un material natural, și, în orice caz, nu ar trebui să fie restrânsă. Ei bine, ce orice fată face pe o bază de zi cu zi, fără nici o indicație - este dușului la începutul și la sfârșitul zilei, utilizarea oricăror creme hidratante adecvate - fie că este vorba de creme, loțiuni sau un ulei vegetal obișnuit, după cum doriți.

Respingerea de cosmetice ale corpului

Uneori se întâmplă că, în urmărirea frumuseții unei femei este gata să plătească o mulțime de bani, și de ea un pic, în cazul în care nu este zero. De multe ori dens se întâmplă că gravidă cumpără crema infinit scump pentru vergeturi, la aruncat pe o grămadă considerabilă de bani, iar el nu numai că nu ajută, dar, de asemenea, provoacă înroșirea și mâncărimea pielii. În acest caz, cel mai bine este de a cumpăra ulei de măsline, acționează nu mai rău, și, uneori, chiar mai bine decât multe creme scumpe și, astfel, nu are contraindicații și nu conține substanțe chimice.

Pruritul și toxemia

De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii în stadiile timpurii și târzii

Se întâmplă, de asemenea, că senzație de mâncărime, cu toxicoză devreme și târziu. În cazul în care o toxicitate severă gravidă și mâncărime puternică, nu ar trebui să întârzie și trebuie să fie susceptibile de a merge la medicul dumneavoastră, deoarece acest lucru poate fi un semn că rinichii și ficatul nu poate face față cu funcțiile lor. În acest caz, medicul prescrie un tratament. Dar un astfel de diagnostic și tratament pentru a se poate livra doar un medic, nu are ea însăși o gravidă, după ce a citit o mulțime de literatură utile.

vergeturi pe burta mi amintesc

De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii în stadiile timpurii și târzii

Aproape fiecare femeie „iubește“ Uneori, într-o conversație cu un prieten să-și amintească cum burta senzația de mâncărime la avort naștere.

Datorită faptului că în ultimele săptămâni ale stomacului în care trăiește omul următor, foarte rapid, pielea incepe hiperextensie, a pierdut elasticitatea și ca o consecință, fata începe să hartuiti mâncărime intolerabil.

Și dacă se întâmplă acest lucru, pielea doar exploziile. Dar dacă nu este un prejudiciu mare, pentru că toate rafalele de piele vindeca pielea, apoi o mama tanara, acest lucru este cel mai fie că există o problemă, pentru că întinderea nu este ochen, care încântă ochiul cu opiniile lor.

Cum de a depăși vergeturile?

Vergeturile - aceasta este o problemă la nivelul genei. Cineva pielea este mai elastică, mai puțin pe cineva. Și dacă pielea nu este la fel de elastic ar trebui să fie, este probabil în organism pentru mame viitoare vor „scoate în evidență“ întinde, dar noi trebuie să încercăm să facem aceste extensii nu au avut deloc.

Este necesar să se aleagă adecvat crema sau lotiune pentru gravide împotriva vergeturilor. Și, începând de la 20 de săptămâni în fiecare zi, dimineața și seara după duș, se aplică umed cosmetice pielii. Trebuie remarcat faptul că stretching, în general, sunt formate în coapsa abdomenului superior și inferior, astfel încât aceste zone ar trebui să se acorde o atenție specială. Reduce aparitia vergeturilor va permite, de asemenea, pentru a purta un bandaj.

Dacă nu este gravidă, chiar înainte de naștere a văzut pe corpul său se întinde, aceasta nu înseamnă că ei nu vor. Foarte des se intampla ca vergeturile apar doar după naștere, atunci când pielea încetează să fie întins. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci cu siguranta nu te superi și griji, deoarece cosmetologie modernă oferă mai multe moduri diferite de a scăpa de vergeturi.

Sunt femei care au burta zgâriat în timpul sarcinii devreme. Această mâncărime, desigur. Acesta poate fi cauza vergeturi, dar în cele mai multe cazuri, aceasta este cauzată de piele uscată sau alergii. Dacă senzația de mâncărime exasperată cu o forță incredibilă, apoi, în acest caz, este mai bine să se consulte un dermatolog pentru sfaturi.

Ce putem spune în concluzie? Sarcina - este o poziție foarte interesantă a corpului mamei viitorului. În această perioadă, din cauza modificărilor hormonale corpul femeii poate suferi orice modificare, inclusiv alergii sau stretching. Dar fiecare femeie ar trebui să aibă doar grija de tine, respecta-te si corpul si nu contează, gravidă sau nu, trebuie doar să urmezi regulile simple - nu mânca prea mult, să respecte regulile de igienă personală, uzura și să mănânce numai de înaltă calitate, se bucură de produse cosmetice naturale, pe tot parcursul vieții și atunci va fi întotdeauna superb! Pe baza celor de mai sus, putem face o concluzie că mâncărime în timpul sarcinii, în cele mai multe cazuri, nu suportă nici o amenințare cu privire la orice viitoare mamă, sau. Mai mult decât atât, copilul ei nenăscut. Cu toate acestea, în cazul în care mâncărime este destul de pronunțat puternic și te face inconfortabil, atunci ar trebui să meargă imediat la o consultare cu un specialist. Numai un medic vă poate ajuta cu un tratament sau pentru a elimina toate grijile! Probabil că în întreaga lume există nu este însărcinată, ceea ce nu ar fi îngrijorat cu privire la un viitor sănătos pentru copilul tau, dar nu exagera în experiențele lor. Dar vergeturile pot fi tratate astăzi. Orice experiențe bune cu siguranță nu va face. Numai emoții pozitive. Totul va fi bine!