De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii și ce să facă

De ce burta senzația de mâncărime în timpul sarcinii: Cauze stadiile timpurii și târzii. Femeile insarcinate sunt atât de nesigure încât acestea sunt dispuși să exploreze spațiile de pe Internet la nesfârșit, încercând să găsească un sens mai profund în lucrurile care nu au acordat o atenție, dacă nu pentru poziția „interesantă“. Unul dintre subiectele studiate - mâncărime și uscăciune a pielii abdomenului. Aceste simptome nu sunt mai puțin frecvente în timpul sarcinii. De ce este zgâriat burta?În stadiile incipiente

În primul și la începutul burta doilea trimestru de sarcină nu au observat, așa că zgâriere datorită creșterii rapide a volumului nu se poate. Pruritul pielii abdomenului la etapa inițială de sarcină din cauza unui număr de alte motive.

De ce senzația de mâncărime burta în timpul sarcinii și ce să facă

Alergie. Sarcina - un nou statut pentru femei, corp neobișnuit. Toate organele și sistemele trebuie să se adapteze și să încerce să mențină o sarcină. Acest lucru declanseaza modificari hormonale, imunitate a scăzut (la sistemul imunitar nu a respins ou fecundat ca pe ceva străin). Chiar si femeile care alergie nu au prezentat anterior, se poate experimenta efectele sale în timpul sarcinii. Alergiile pot cauza creme, uleiuri, geluri de duș și alte produse cosmetice. Organismul poate reacționa într-un mod nou, chiar și acele creme, loțiuni, care sunt utilizate înainte de sarcină, și nu provoacă disconfort.

Uscăciunea, sensibilitate. iritarea pielii gravidă poate răspunde la țesături sintetice, murdărie, sudoare.

Stresul. anxietate constantă, sentimentele nu sunt mai puțin frecvente în timpul sarcinii. stres nervos provoacă mâncărimi pe tot corpul. Încearcă să se relaxeze. Puteți merge la o plimbare, bea un ceai. În cazul în care este imposibil să se facă în mod independent, cu tensiune nervoasă, solicitați asistență medicală.Toxicoza. Greață, stare generală de rău și oboseală în timpul sarcinii poate fi complicată de mâncărime a pielii. Nici un tratament specific pentru această condiție nu necesită, de regulă, totul dispare în 3-4 luni de sarcină.

Mesagerii vergeturi. La începutul sarcinii, mâncărimea pielii abdominale poate fi un vestitor striurilor (vergeturilor). Pentru a le preveni, puteți utiliza o varietate de uleiuri și creme. Multe mame insarcinate prefera ulei de măsline. Aceasta ajută să se ocupe de problema de uscăciune, nu provoacă alergii. Cum de a preveni vergeturile, cu atât mai bine pentru a frotiu burtă.

Etapele ulterioare

Din motive descrise mai sus, mâncărime burta, se adaugă altele noi în etapele ulterioare ale sarcinii.

vergeturi. Vergeturile apar de obicei în a doua jumătate a sarcinii. Aspectul lor se datoreaza unor cauze genetice. Scratch stretching interzis în timpul sarcinii. Acest lucru poate agrava situația. Este mai bine să alegeți o cremă sau ulei pentru a inmuia pielea.

dermatozele polimorfă. Aceasta boala apare adesea la femeile gravide, datorită creșterii rapide a abdomenului, cu o sarcina multipla, crestere brusca in greutate. În această boală, mâncărime este localizat la nivelul abdomenului inferior, există mici erupții roșii. În cazul în care primele simptome ar trebui să contactați un medic, boala poate fi usor tratate.

Pe de o parte, problema mâncărimea abdomenului în timpul sarcinii pare frivol. Problema poate fi ușor eliminate cu ajutorul igienei de baza, modificari dieta, anularea produselor cosmetice care cauzează alergii.

Când alarmat

Studii recente au arătat că o astfel de simptom inofensiv, cum ar fi mâncărime, ar putea deveni primul clopot de boli grave, pentru care este nevoie de îngrijiri medicale. mâncărime severă poate fi cauzată de hepatita, colecistita. Mai mult decât atât, mancarimea este nu numai stomacul, dar brate, picioare, spate, piept. Aceasta mâncărime este amplificat în seara, adesea însoțită de o senzație de arsură. Bolile sunt periculoase, deoarece acestea pot duce la moartea fatului.

Toate problemele hepatice medicul dumneavoastră poate determina rezultatele testelor pe care trebuie să le ia mama insarcinate. În acest caz, în cazul în care testele sunt normale, dar burta încă mănâncă - trebuie să se calmeze și să caute cauza în alta.

Burtă viitoare mama „are“ tot dreptul să fie zgâriat. Aceasta se extinde în mod constant, se extinde. De multe ori ajută la atenuarea schimbarea situației în modul tradițional de viață.