Dermatita simptomelor pisici fotografie și tratament

Cat despre pisici Casa -In

Tratamentul dermatitei la pisici, simptome, cauze și mijloace

Dermatita - este un proces inflamator care apare pe piele din cauza expunerii la factori externi și stimuli. Aceasta inflamatie poate fi acută sau cronică.Cauzele dermatită

În funcție de cauza tuturor dermatite, inclusiv pisicile, sunt împărțite în:

 • infecțioase;
 • parazitare;
 • traumatisme;
 • medicamente;
 • produse chimice;
 • Termică.

Dermatita simptomelor pisici fotografie și tratament

Într-o dermatită traumatică deteriorare mecanică evidentă a pielii sau a țesutului care sunt caracterizate prin zgârieturi sau lovituri rankami. Infecție, dermatita purulentă alias apare dacă capacul apare pe locul infracțiunii, și dezvoltă în mod activ microflorei patogene.

Dermatita termică - rezultat direcție în corp excesiv pentru animale de companie de căldură, caracterizată prin apariția arsurilor.

Soluții, creme sau unguente, care au o acțiune iritant puternic, precum și utilizarea lor pe termen lung necontrolată poate provoca un medicament dermatita.

dermatita parazitară caracterizată prin apariția în favoritele scabiei (acarianul pentru tratamentul subcutanat, scris aici), care este încorporat sub piele.

Substanțe corozive (acizi, baze, și chiar unii detergenți), obtinerea pe pielea animalului, lăsând o arsură chimică, care este, de asemenea, referire la dermatita ca produs chimic.

Dermatita simptomelor pisici fotografie și tratament

În funcție de tipul de dermatita variaza si tratamentul acesteia. Numirea de droguri afectează, de asemenea, stadiul bolii. De multe ori, eliminând cauza iritații și inflamații trece.

dermatita traumatică este tratată cu soluție de albastru de metilen sau alcoolică de iod. Loțiunile folosind lianți sau comprima unguente Wisniewski bine face față cu această sarcină.

Cand dermatita purulent in locul leziunii este necesară pentru a tăia blană, îndepărtați crusta formată și zona deteriorată să se ocupe de o varietate de antiseptice (clorhexedina). Apoi, trebuie să stropească comprimate pulbere rana streptotsida sau antibiotic. forma severa poate include antibiotice pe cale orală sau prin injectare.

Atunci când dermatita utilizarea de medicatie emoliente unguent dezinfectant. Uneori, medicii veterinari prescriu medicamente, care au la bază includ propolis.

Dermatita chimice tratate un pic diferit. Primul pas este de a spăla stimul debitului de apă. Dacă o arsură chimică obținută de acid - necesară spălarea zonei afectate cu o soluție slabă de sodă dacă alcalin - se aplică o soluție de acid citric sau oțet.

Dermatita simptomelor pisici fotografie și tratament

profilaxie

Orice boală este mai ușor să previi decât să vindecarea. Deoarece cele mai importante și, probabil, singura regulă în îngrijirea preventivă este favorit. Trebuie să adere la normele de bunăstare a animalelor, pentru a nu lăsa un instrumente de potențial periculoase într-un loc ușor accesibil. Dar cel mai important - întotdeauna necesar să se consulte un specialist calificat!

dermatita miliară la pisici: simptome și tratament

Cat scabia, eczeme, manginess - toate numele pentru aceeași boală, lovind adesea pisici - dermatita miliară. Potrivit medicilor veterinari, manifestările sale - este o reacție specială a pielii de animale, care are un număr limitat de opțiuni pentru a răspunde la o varietate de stări de boală. Pentru un astfel de motiv, dermatita miliară la pisici este considerat a fi un simptom al multor boli.

Cauzele dermatitei miliară

Apelarea dermatitei miliară la pisici poate fi un număr foarte mare de boli:

 • Alergii la alimente, polen, mușcături de purici.
 • Infecțiile bacteriene natura, fungice.
 • Prezența paraziților pielii.
 • Hipersensibilitatea la paraziții sistemului digestiv.
 • boala autoimuna.
 • Dezechilibrul de putere.
 • tulburări hormonale.
 • Boala de etiologie necunoscută.
la conținutul ↑

Simptome si diagnostic de dermatita miliară

Manifestarea caracteristică a dermatitei miliară este considerată a fi apariția unei pisici pe corp mic, greu la atingere de noduri roșii. În acest caz, înfrîngerea poate capta părți ale corpului, cum ar fi capul sau la baza cozii, sau întregul corp complet. Dermatita este însoțită de mâncărime severă, erupții cutanate piepteni pisică și provoacă daune grave pentru tine. De asemenea, animalul devine agitat, sau, dimpotrivă, lente în locuri înfrângere cade lână.

Dermatita simptomelor pisici fotografie și tratament

Cel mai adesea, un dermatolog dezvaluie simptome dermatita de miliare deja la examinarea inițială. Mai dificil de a găsi cauza bolii. Este important să se acorde o atenție la locația de locuri de noduli. În cazul în care acest lucru este o zonă la baza cozii, cazul poate fi în ciupiturile de purici. În cazul în care acest prejudiciu pe cap - animalul suferea de căpușe. Diagnosticul cel mai fiabil este obținut după un studiu complet set pisica.

Deoarece cauza miliară dermatita cel mai adesea puricii, doctorul cu un pieptene special dezvăluie prezența lor. De asemenea, verificați pentru prezența păduchilor, care este luat de răzuire piele sau partea bont a unui bisturiu sau o bandă specială transparentă.Lâna poate fi folosit pentru culturi de laborator în condiții în care au determinat prezența fungilor și zoster. Pentru a obține rezultate, și cultiva o cultură va avea nevoie de aproximativ două săptămâni.

paraziți intestinali detectat de studiu scaun. În cazul în care medicul suspecteaza o alergie la alimente, pisici prescrise de alimentare de testare. Esența ei constă în faptul că animalul timp de mai multe luni, dat hrană specială. Apoi, regim alimentar normal este reluat. În cazul în care dermatita miliară din nou se face simțită, puteți fi siguri că erupțiile cutanate au fost cauzate de alimente. Numit mâncare pentru pisici speciale, ingrediente exclusive care pot declanșa alergii. Este foarte important în perioada de încercare urmați recomandările medicului și să nu dea în plus nici alte produse.

În cazul în care toate activitățile desfășurate nu au dat un rezultat pozitiv, este recomandabil să se atribuie teste pentru a verifica reacția la antibiotice și steroizi. Astfel, este posibil să se identifice cauzele bacteriene ale alergiilor sau medicul va prescrie o biopsie a pielii.

Pentru a determina prezența paraziților pielii, o pisica ia cateva pilitură de piele. Leziunile pielii pot provoca specii de acarieni Cheyletiella, care este de asemenea numit rătăcitor matretii. Ei trăiesc în stratul superior al pielii. De asemenea, dermatita miliară pe cap, gât, spate, spate și picioare sunt adesea declanșate de ureche acarianul Otodectes cynotis.

Cauza dermatitei miliară este capabil de a deveni un acarianul Demodex, care trăiește în foliculii de par si cauze este rar la pisici Demodex. Un alt parazit poate deveni un agent provocator al bolii - de mestecat păduche Felicola subrostratus.

De asemenea, semnele de dermatita miliare sunt datorate paraziților Microsporum gypseum, Trichophyton mentagrophytes și Microsporum canis, din care acesta din urmă este cauza majorității lichenilor. Prin urmare, în cazul în care boala este persistentă și dificil de tratat, este recomandabil să se facă analiza pe pecingine.

Tratamentul dermatitei miliară

În funcție de cauzele și tratamentul identificate vor fi numiți dermatita miliară la pisici. În cazul în care animalul trece de la tratamentul altor boli, este recomandabil să-l suspende, pentru a evita reacțiile la medicamente, cauzând dermatita.

La detectarea medicamente pecingine trebuie să fie administrat pe cale orală și folosit unguent topic antifungice. Ar trebui să dezinfecteze, de asemenea, zona de cazare a animalelor.

Bacteriene, antifungice, agenți antiparazitari sunt numiți numai după detectarea speciilor parazite. În reacții alergice și autoimune prescrie steroizi. La începutul doza de tratament a crescut, apoi, probabil, declinul lor treptată. In plus, antihistaminice, de asemenea, se pot administra, sprijini acizi grași și introducerea biotină în produsele alimentare. În multe cazuri, atunci când cauza dermatita miliară este neclară, se recomandă cu preparate cortizon.

Proprietarii de animale este foarte important pentru a monitoriza starea de sănătate a animalelor de companie lor de a lupta cu pielea și paraziți intestinali, oferind un regim alimentar plin, echilibrat. De asemenea, trebuie să mențină puritatea camerei, în cazul în care există adesea o pisică, și feluri de mâncare din care ea mănâncă.

Caracteristici dermatită la pisici: varietatea opțiunilor de boală și tratament

Dermatita este un proces inflamator care apare la nivelul pielii sub influența stimuli externi. Dermatita la pisici este foarte frecvente și pot fi atât acute, cât și cronice.

Dermatite cele mai multe ori aceste animale de companie numite „miliară“. De asemenea, boala este numita eczema feline sau ruginii. dermatita miliară la pisici este numit, pentru motivul pentru care a afectat soarta seamănă cu boabe de mei, care, în limba engleză sună ca «mei».

Dermatita simptomelor pisici fotografie și tratament

Cauzele dermatitei la animalele de companie pisică

 1. Infecțioasă. Aceasta dermatita purulentă care se dezvoltă în acele cazuri în care locul de acoperire încălcare începe să se dezvolte în mod activ microflorei patogene.
 2. Parazitara. Caracterizat prin apariția acarienilor scabiei de animale sau alți paraziți, care sunt din cauza înțepăturilor provoca arsuri severe ale pielii.
 3. Post-traumatic. În acest caz, o pisică sau dermatită la pisici se manifestă sub formă de deteriorare mecanică a pielii și a țesuturilor. Se zgârieturi, vânătăi și răni.
 4. Medicamente. În cazul în care pielea afectată de diverse unguente si creme cu un iritant puternic, poate apărea, de asemenea, inflamație. Mai ales în cazul în care medicamentele de destinație locale și depozitate necontrolat pentru o lungă perioadă de timp.
 5. Chimice. Fante, acid și o parte din detergent atunci când intră în pielea unei pisici, poate lăsa arsuri chimice.
 6. Termică. Erupția cutanată apare ca urmare a faptului că organismul animalului de temperaturi ridicate. Rezultatul a fost arsuri termice.

dermatita miliară la pisici: cauze

Deoarece cele mai multe ori la animalele de companie se produce acest tip de dermatita, este logic să se ia în considerare separat motivele pentru apariția acesteia. În ciuda diferitelor fotografii, care arată erupții cutanate teribil, dermatita miliară nu este o boală independentă. Mai degrabă, este simptomele care pot fi cauzate de un număr foarte mare de alte boli pisica.

Astfel de boli includ

 1. Diferite tipuri de alergii. De exemplu, fotografii cu dermatita luminoase pot fi găsite în alergii alimentare sau reacție alergică la ciupiturile de purici. În fotografie erupții cutanate nu va fi diferită de alte cauze;
 2. , infecții fungice și bacteriene drojdie;
 3. Prezența paraziților piele, în special păduchii sau arse;
 4. pisică sau de hipersensibilizare la pisici paraziți sistemului digestiv;
 5. acid gras cu deficit de subnutriție și biotin;
 6. cauze hormonale;

Simptomele dermatitei miliară feline

Simptomele pot fi văzute chiar și doar uita la o fotografie de animale bolnave. Pe piele apar noduli mici și tari în cantități mari. Sub aceste noduli sau umflaturi pot fi considerate roșeață caracteristică.

dermatita miliară la pisici pot fi localizate numai în anumite părți ale corpului. De exemplu, la baza cozii sau a capului. Dar de multe ori diagnosticate, de asemenea, leziuni mai extinse și simptome ale acestui pronunțat. Ce se poate vedea în fotografie, deci este ca o erupție însoțită de mâncărime, uneori mâncărime foarte severă. Cu aceasta pisica manifestare poate provoca leziuni grave el însuși, pentru că este un pieptene și linge afectat soarta corpului său.

Tratamentul dermatitei feline

Tratamentul depinde de tipul specific de boală. Diagnosticați prezența unui anumit tip de dermatita poate fi doar medic veterinar cu experiență. Medicamentele vor fi atribuite, de asemenea, în funcție de stadiul bolii. Dacă eliminați cauza de iritare, chiar și pe o fotografie, puteți vedea cum trece treptat inflamație.

Cum de a trata dermatita la animalele de companie, în funcție de tipul de boală

 1. Tratamentul dermatitei traumatice implică utilizarea unei soluții de alcool de iod, albastru de metilen. De asemenea, de mare ajutor comprese cu unguent Vishnevsky și loțiuni astringente.
 2. In tratamentul dermatitelor purulent la locul leziunii este necesar să se taie blana. Cum de a face acest lucru în mod corect, puteți vedea în fotografie. Apoi, trebuie să eliminați crusta și zona deteriorată pentru a trata cu antiseptice. Apoi, pulberea rana de la un streptotsida pulbere sau tablete antibiotice.
 3. Atunci când este necesar să se utilizeze un medicament unguent dezinfectant de înmuiere a bolii. Uneori, medicii veterinari prescrie medicamente care contin propolis.
 4. De fapt, modul de a trata dermatita chimice, acționează un pic diferit. Mai întâi se spală abundent stimul flux de apă. Apoi, în cazul în care acidul obținut arde, pentru a trata zona deteriorată o soluție slabă de sifon. Dacă se obține arsura alcalină trata zona afectata de acid citric sau oțet.

Deci, nu crezi despre modul de a trata dermatita la animale de companie, aveți posibilitatea să pună în aplicare de prevenire corespunzătoare și pentru a preveni dezvoltarea bolii. Dermatita simptomele nu apar, este important să se respecte o regulă simplă: să ia cu atenție și grijă de animalele de companie. În cazul în care simptomele de dermatita avea deja cum să-l, nevoia de consultare obligatorie a unui profesionist calificat trata.