Design-ul și structura site-ului

Care este structura site-ului

Această lecție se numește „Un pic despre design“, dar informațiile de bază care aveți nevoie pentru a învăța - structura site-ului.

Structura site-ului - pagini, secțiuni, navigare (link-uri); aranjamentul acestor elemente și relația lor unul cu altul.Aceasta determină în mare măsură de proiectare. Mai jos ne uităm la unele dintre principiile de proiectare constructii, dar această cunoaștere este foarte superficială și nu te face un designer. Chiar prima parte a lecției - structura este o prioritate mult mai mare.

Deci, amintiți-vă cele patru întrebări de bază pe care trebuie să le îndeplinească site-ul atunci când un vizitator vine să-l:

  • Unde sunt eu?
  • Că există lucruri interesante pentru mine?
  • De ce este această ofertă interesantă este mai bună decât cealaltă?
  • Cum pot obține ceea ce este oferit aici?

Toate acestea determină structura care va modela site-ul nostru viitor, desen vizitatorul mâner din prima impresie pozitivă imagine atractivă pentru o explicație detaliată a acesteia deja credințe ca el să achiziționeze acest produs atât de dorit minunat el.

Crearea structurii

Pentru a face structura noastră vizuală, puteți utiliza instrumente simple, cum ar fi o foaie de hârtie și un pix. Atragem elementele noastre și săgețile conecta vizitatorul trebuie să treacă prin site-ul nostru. Din nou, răspunsul la întrebarea „De unde a primit el“ pentru instrucțiuni detaliate, „Cum a cumpara produsul nostru.“

Desigur, puteți utiliza programe grafice diferite, dar este nuanțe. Ca un exemplu, lucrările privind structura poate lua pregătirea hărții site-ului de la web-studio cu un client. Un astfel de card este transferat la proiectantul pentru a proiecta aspectul.

Link-ul de mai sus, puteți găsi o descriere mai extinsă de formare pe site-ul de conținut. Dar totul se reduce la răspunsul la cele de mai sus patru întrebări pentru performanță competente și gradul de utilizare a site-ului nostru.

pagina nivel aspect

În continuare, avem, de asemenea, trebuie să știm ce pagini ale site-ului pot fi diferite grade de cuiburi. diferență de nivel determinat de gradul de importanță. Întrucât secțiunea și subsecțiunea.

De asemenea, este important să realizăm că mai profundă pagina, deci este mai puțin important pentru motoarele de căutare.

Acum, ia în considerare doar modul în care utilizatorul poate trece de la o pagină la alta, de a crea meniuri și link-uri pe paginile.

Structura liniară a site-ului.

Aceasta este cea mai simplă structură a site-ului. Paginile web sunt una după alta, iar utilizatorul trebuie să le vizualizați ca slideshow. Structura liniară, nu există nici o separare a conținutului pe niveluri. Toate paginile de pe aceste site-uri sunt egale, iar acestea ar trebui să vadă fiecare vizitator. În ciuda simplității de realizare a unei structuri liniare, deficiențele în ea mult mai mult decât avantajele. Prin urmare, domeniul său de aplicare este limitat în mod explicit. Acesta poate fi folosit pentru site-uri de imagine, site-uri, prezentări și manuale on-line.Structura liniară a alternativelor amplasament și variante de realizare.

Baza acestei structuri este un simplu aranjament liniar pagini web. Cu toate acestea, pe site-urile construite pe acest principiu, vizitatorii pot arăta unele inițiative, ceea ce face mai ușor pentru a găsi informații ei înșiși. Sub subsidiar, în acest caz, se referă la alegerea între cele două ramuri. Cel mai adesea, o astfel de structură este utilizată pentru colectarea de informații despre vizitator. Un exemplu în acest sens este procesul clientului înregistrarea pe site-ul unora dintre companiei, pentru a furniza anumite servicii. În acest caz, toți oamenii încep să lucreze din pagina de start. Dar atunci indivizii sunt invitați să intre o informație, precum și reprezentanți ai structurilor comerciale - alta. După aceea ambele ajunge pe aceeași pagină.

Structura liniară a alternativelor și variante utile, în sensul că, pe de o parte, permite web-masterat pentru a controla activitățile de vizitatori, îndrumându-i într-un anumit fel. Și pe de altă parte pentru a arăta unele inițiative, ceea ce le va permite, la început, se simt libertatea, și în al doilea rând, pentru a facilita accesul la informațiile pe care le-l dorit.

Structura liniară a site-ului cu ramuri.

Aceasta este, de asemenea, controlată de o structură care seamănă cu un drum de ramificare de la ea din când în când un căi mort-end. Adică, vizitatorul trece succesiv de la o pagină la alta. În cazul în care informațiile conținute în oricare dintre ele îl interesa, și el vrea să afle mai multe, atunci pot merge la sucursala, și apoi du-te înapoi la principala „piesa.“

Principalul avantaj al acestei structuri este că este ușor să meargă cu plasarea liniară obișnuită de pagini web. Acest lucru se întâmplă de multe ori, atunci când creați un site încetează de a satisface cererea tot mai mare și adaptarea la nivel mondial pentru orice motiv, nu se poate. În acest caz, web-master și se poate extinde rapid proiectul fara probleme.

Design-ul și structura site-ului

Structura arborescentă a site-ului.

Structura de copac - metoda cea mai versatilă de plasare de pagini web. Este potrivit pentru crearea de aproape orice tip de site-uri web. Principiul său este că utilizatorul atunci când intră în prima pagină are posibilitatea de a alege unde să mergem. După trecerea la secțiunea dorită, el selectează sub dorit etc. În copac structura o mulțime de avantaje, dar, de asemenea, are un dezavantaj.

Design-ul și structura site-ului

Structura Lattice.

Această structură este mult mai complicată toate considerate anterior. Acesta toate paginile sunt, de asemenea, plasate în diferite ramuri. Dar utilizatorul poate naviga prin ele, nu numai pe verticală (în sus și în jos), dar și pe orizontală (de exemplu, între ramurile de la diferite niveluri). Grilajul folosit, practic, numai în cataloage. Atunci când această mișcare între ramurile la un nivel mai profund prin intermediul unor trimiteri la coloane în alte secțiuni.

Folosind o structură cu zăbrele alte proiecte impracticabilă. În primul rând, este relativ dificil de implementat. Și în al doilea rând, să se ocupe de „grilă“ ar trebui să fie foarte precaut, deoarece structura site-ului se poate obține foarte confuz, iar vizitatorii vor fi nevoiți să rătăcească pentru o lungă perioadă de timp pentru a găsi informațiile de care au nevoie.